Bayram öncesi baba dayağı

Din üzerinden ayrımcılık dünyada nefret ettiğim sayılı şeylerden biridir. 29 yaşında bir insansınız, ben böyle dayaklı mayaklı şeylere gelemiyorum. İnançla insanlığın, ibadetle insanlığın ne alakası var? Benim sevgilim deist, yani dinlere inanmıyor adam, alevisini Sünnisini geçtim, onun dinlere inanmıyor oluşu onun kötü bir insan olduğunu göstermez. Daha tek bir din içinde mezhep ayrımı yapıyor insanlar, bu neyin kafası? Benim sevgilim, inanan insanların gözünde kafir ama dünyanın en temiz kalpli, en iyi niyetli, merhametli, vicdanlı insanlarından biri. Bırakın insanların inançlarıyla ilgilenmeyi. Çok kızıyorum böyle şeylere. Namaz kılmayan kişi insan değil midir? Adam değil midir? Kime ne yani. Siz de en kısa sürede kurtulmaya bakın bence.

29 yasindaki kiza dayak atilir mi yahu, nasil bir adam bu?
Ondan sonrada oruc tut, namaz kil.
Kaldi ki karsindaki insan insan olsun, siz anlastiktan sonra ne önemi var.
Sabirli olup bol bol dua edin. Tursunuzu kuracak degil, siz istikrarli olursaniz mecburen kabul edecek birgün.

Allah YARDIMCINIZ olsun dayak yemenize üzüldüm...
Bu dunya imtihan dunyasi babanizla imtihan ediliyorsunz resit olabilirsiniz ama asla kacmayin evide terk etmeyin...
Kacanlarin evi terk edenlerin kac tanesi mutlu???

Son düzenleme:
Küçük kardeşim var o da cok ağladı baba neolur hastaneye götür diye ağladı bitanesi ablasının içim parca parca oldu.bide hala neye ağlıyosun diyolar gülüp eğlenecem onlarla..güldürecem onları sadece kendilerini düşünüyorlar..
Bu nasıl iş Allahım babam oturmuş ağlıyor kızıma doğru yolu göstr diye ben oturmuş ağlıyorum doğruyu göster diye sunlara..

Öyle Alevi arkadaslarım olduki mükemmel bi karaktere sahiptiler,önemli olan bu değilmi?Ayrıca babanın yaptıgı Müslümanlığa hic yakışmıyor, başka dinden olsa anlarım ama ayni din aynı kültür yahu! Allah yardımcın olsun, su mübarek günlerde babanın kalbine merhamet versin insallah. Koskoca kızsın aklın basında, senin kendi basına evlenme kararı almanda dinen bir mahzur yok

İstanbulda çalışıyorum oraya gidecm bayramdan sonra yinebi daha dönmemek üzere şu bayram çıksın bi hayırlısıyla..duramıyorum evde her dakika ağlıyorum
ah ahhh... keşke empati yapamasaydim senle. Ama inan ta icimde hissettim, eski cehennem gunlerim geldi aklima agladim okuyunca. Ben sukur kurtuldum, insallah sende kendi yolunu cizersin. Ama benden iyi anlayan olamaz suan o odada buzulup oturan, kapidan gelen her tikirtidan korkan halini.

İnşallah dediğiniz gibi olur.anlarlar birgün inşallah..canım cok yanıyor

Allah razı olsun kardeşim .aynı o haldeyim.içim yanıyor yaram kanıyor..sen nasıl kurtuldun

Huzurlu bi yuvam olsun kocamı kapıda beklerim yeminle herkes diyecek ne kadar huzurlu bi yuvaları var..ikimizde cok iy anlaşıyoruz.rabbim ayırmasın.onlar bitti dedi diye bitiyor sanki bu kadsr kolay
Ne istiyolar ne daha ne olsun cemaat dediğin hani allah yoluydu.herkes dinsiz onlara göre

Sevdiğim adam da bıktı srtık diyor bi karar ver artık ya gel nikah yapalım yada bitirelim
Ben neyapıcam ya

Senin baban cemaatten kurtulmadıkça bu düşünceleri değişmez. Allah hakkında hayırlısını aklına soksun, inşallah doğru karar verirsin.

Aynı sizin yaşadığınız durumda alevi birine aşık olmuş bi akrabam vardı değil aile tüm sulale bu evliliğe karşı idi. .Ama kızı kimse vazgeciremedi ve evlendi..Düğününde kız tarafı namına kimsecikler yoktu..Sonra ne mi oldu o alevi damat sulalenin gözbebeği oldu..Şimdi herkes mahçup belki 8 sene oldu evleneli herkes hala pismanligini anlatır durur..insanı önce insanligiyla sevmeli

İnsanın hayatta mutlu olacağı kişi karşısına o kadar zor çıkıyor ki, bence bırakın ayrılmayı daha bi sıkı sarılın birbirinize. Bir süre sonra ailelerde kabullenecektir yok kabullenmiyorlarsa bu onların sorunu. Benim ablamla eniştem arasında da inanç farkı vardı, keza bir kaç arkadaşımın da öyle, bizde başta sorun yapmıştık ama babanızın verdiği tepki gibi değil. Ayrıca babanız hangi dine mensup bilmiyorum ama zulmedenlerin dini, inancı olmaz. Boşuna namazını kılıp orucunu tutmasın.
Umarım her şey yoluna girer sonuçlarını da buradan bize yazarsınız.

Kaç kurtul. Ben de senin yaşindaydim. Babam bogazima sarildi evlenemezsin diye. Ben ne yaptim sevgimin pesinden gittim. 5 sene oldu hic pisman degilim. Simdi bi oglum var. Yine olsa yine yaparim. Allah yardimcin olsun.

Dinsiz kim acaba.Mübarek gün oruçlu evladını döven baba kimi yargılayabilirki.Üstelik sen 30 yaşında koca bir kadınsın.Sen tanımışsın sevmişsin.Iyi biri diyorsun.Gerisi kime ne?Tek suçu alevi olmak.Baban gibi biri ile evlenip hergün dayak yiyeceğine git sevdiğinle evlen alevi olsun önemli değil kıymetini bilsin yeterki değer versin gerisi boş.Yıl olmuş 2015.Artık bu mezhep takıntıları çok boş şeyler.Amerikalı birini de sevip evlenebilirdin.Hayat senin kalp senin.

Merhaba , zor günler geçirmişsiniz belliki.
Bende benzer bir durumla hatta yurt dışından biri ile evlilik Yaptım. Şuan çok mutluyum. Size tavsiyem öncelikle kendinize ( hem ekonomik hem manevi) anlamda güveniyorsanız , sonra da sevdiğinize karşı inancınız varsa evlenin derim. Hayat sizin hayatınız ve kişinin mezhebi vs. Den daha önemli olan ne kadar insan olduğu
Umarım mutlu olursunuz

Vay be,mıllet ALlah ıcın Oruç tutuyor,namaz kılıyor,herkes kendi üstüne alınmış,bır guzel Linç etmiş,evet Adam'ı Linç edelım,ama ALlah için yaptığı ıbadetlere dem vurarak değil,hıçbirmızı ilgılendırmez,Allah yargı mercı,şimdi namaz kılmayan bır baba dövse ne dıcektık,yazık yorumlara,orucunu beğenmıyosunuz mılletın.zayen bız ALlah olsak yapılan ıbadetlerın Hiçbirini kabul etmeyız,sana gelınce baban Hatalı,ve sen resıtsın gıt evlen,ama böle adamın orucundan falan bu şekıl yerme,konuşur konuşur torunu olur unutur gıder

Genelde ailenizi dinleyin felan derim ama sende durum farkli...
30 yasina gelmis bi kizi döven Baba benin gözümde baba felan olamaz!!
Kendi karsrini verecek yastasin, yanlisiyla dogrusuyla sen karsr ver ona göre davran..
Madem sen izin istedin onlar hayir diyo yapacak bisey yok .
Sen kararini verip secim yapacaksin.

aile rizasi onemli.dayak cok kotu olmus.Allah islah etsin babani ama onun dogrularindan oturu onu suclayamazsin.o buna inaniyor.yani farkli ibadet tarzi ve farkli bir kultur.evlilikler sadece iki kisi arasinda degil aileleride kapsayan bir durum.anladigim kadariyla sende ibadetlerini gerceklestiren birisin.
ailesini cok iyi arastir lutfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…