Bayram öncesi baba dayağı

aile rizasi onemli.dayak cok kotu olmus.Allah islah etsin babani ama onun dogrularindan oturu onu suclayamazsin.o buna inaniyor.yani farkli ibadet tarzi ve farkli bir kultur.evlilikler sadece iki kisi arasinda degil aileleride kapsayan bir durum.anladigim kadariyla sende ibadetlerini gerceklestiren birisin.
ailesini cok iyi arastir lutfen.
Yahuu ne demeye calisiyosunuz "farkli ibadet tarzi" derken.
Babasinin kibar versiyonusunuz.

Geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun okuyunca uzuldum sanırım ne dense boş en doğru kararı kendin verirsin de ama hem iş güç sahibisin hem yaş almışsın, babana etkisi olacak aklıselim bir buyuk varsa ondan yardım ve destek alsanız sevdiğiniz kişiye guveniyorsanız! Yoksa yumuşayacak bir duşunce yapısı değil gibi belki zamanla yaşlandıkça ve mutlu bir aile kurarsan ama babaların hayır dediği hayırlı olmuyor genelde!yalnız sendeki baba fazla katı ve zalimane bir yaklaşım sergilemiş

Aynı sizin yaşadığınız durumda alevi birine aşık olmuş bi akrabam vardı değil aile tüm sulale bu evliliğe karşı idi. .Ama kızı kimse vazgeciremedi ve evlendi..Düğününde kız tarafı namına kimsecikler yoktu..Sonra ne mi oldu o alevi damat sulalenin gözbebeği oldu..Şimdi herkes mahçup belki 8 sene oldu evleneli herkes hala pismanligini anlatır durur..insanı önce insanligiyla sevmeli
Ne güzel kurtarmış akrabanız bende o günlere gidecekmiyim

Bayramın bitmesini bi an önce istiyorum bayramın gelmesini zaten hiç istemiyodum bıktım bunların olacağını biliyordum.ağzımdan onlara tek bir kötü kelam da cıkmadı.allah biliyor.anne baba ayağınızın altını öpeyim neolur bi görün dedim

Tek ama tek bir cirkin söz demedim hatta dedim sizin hakkınızı ödeyemem neolur benle olun mutluluğuma izin verin.böyle daha mı iy oldu bi bakın halime

aile rizasi onemli.dayak cok kotu olmus.Allah islah etsin babani ama onun dogrularindan oturu onu suclayamazsin.o buna inaniyor.yani farkli ibadet tarzi ve farkli bir kultur.evlilikler sadece iki kisi arasinda degil aileleride kapsayan bir durum.anladigim kadariyla sende ibadetlerini gerceklestiren birisin.

Polemik yaratmaya çalışmıyorum ama aileler her zaman haklı mıdır ?

Kimse kimseyi düşüncelerinden ötürü suçlayamaz zaten. Ama eğer o kişi baba sıfatı adı altında kendi düşüncelerine uymayan birine aşık oldu diye 29 yaşındaki kızını dövebiliyorsa, kendine göre inancını yaşamaya çalışan insanlara müslüman değil yakıştırması yapabiliyorsa bence o baba suçlunun ta kendisidir.

Baban dua etsin de kendi gibi namazından, orucundan şaşmayan ama şiddeti normal gören ve ileride kızına hayatı zindan edecek biri yerine, yine ibadetini kendine göre yaşamaya çalışan ama düzgün birini bulmuşsun.

Baştan belirteyim herkesin dini ibadeti kendiyle, Allah arasında kimseyi yargılamak bize düşmez....Daha önce çalıştığım yerde bir tane alevi arkadaşım vardı...ramazanda ben dahil üç kişi oruç tutardık biride alevi arkadaşımdı...sünni dediğimiz grup tan kimse tutmazdı.....yani ne diyelim şimdi sana bilemedim....

Keşke hiç söylemeseydiniz Alevi olduğunu. Ne acı insanları kategorilere ayırmak. Allah'ın yaratırken ayırmadığını biz ayırıyoruz. Daha da fenası bir kadına kendi kızına şiddet uygulayan bir erkek var. Babanız olduğu için kötü bir şey de söylemek istemiyorum ama bir erkek bir kadına vurduğunda o dayağı ben yemişim gibi hissediyorum. Çok üzüldüm çok...

Polemik yaratmaya çalışmıyorum ama aileler her zaman haklı mıdır ?

Kimse kimseyi düşüncelerinden ötürü suçlayamaz zaten. Ama eğer o kişi baba sıfatı adı altında kendi düşüncelerine uymayan birine aşık oldu diye 29 yaşındaki kızını dövebiliyorsa, kendine göre inancını yaşamaya çalışan insanlara müslüman değil yakıştırması yapabiliyorsa bence o baba suçlunun ta kendisidir.

Baban dua etsin de kendi gibi namazından, orucundan şaşmayan ama şiddeti normal gören ve ileride kızına hayatı zindan edecek biri yerine, yine ibadetini kendine göre yaşamaya çalışan ama düzgün birini bulmuşsun.
babanin yaptigida soyledikleride hic hos degil.
benim soylemek istedigim insanlar istedigi dusunceye sahip olabilir.dogrudur veya yanlistir.bundan dolayi kimse suclanamaz.en fazla yanlis biliyor ve dusunuyor deriz.

Keşke hiç söylemeseydiniz Alevi olduğunu. Ne acı insanları kategorilere ayırmak. Allah'ın yaratırken ayırmamış biz ayırıyoruz. Daha da fenası bir kadına kendi kızına şiddet uygulayan bir erkek var. Babanız olduğu için kötü bir şey de söylemek istemiyorum ama bir erkek bir kadına vurduğunda o dayağı ben yemişim gibi hissediyorum. Çok üzüldüm çok...
Allah raxı olsun canım saol.söyledikleriniz bir nebzede olsa ferahlatıyor.söylemeseydim dedim ama eninde sonunda ortaya cıkmayacakmıydı.o zaman sıkıntı olmasın dedim.off içim yanıyor.bayram öncesi zehir haram oldu

İbadet tarzı farklı ne be?? Ey güzel Allahım

Sevdiğim adam cok iy Allah razı olsun ,sıkıntımda hemen yanımda bitiverir bi yanlışını görmedim.bıraksam cok ağlıycam olmuyor kimseyi sevemem daha.yas geldi 30 a.daha kimseyle uğrasamam.böyle ağlayıp ne kadar dolanıcam
Ailemi bırakıp kacıp evlenemem diyordum ama şimdi dşünüyorum rezil oluruz ama herkes bana kötü gözle bakacak.arada kaldım.cok tanıyanımız var.cevremiz cok geniş.malum cemaatte olunca..babam seni yada kendimi yada o cocuğu öldürürüm diyecrk kadar alçaldı.
Allah bedduasından korusun rabbim

Yahuu ne demeye calisiyosunuz "farkli ibadet tarzi" derken.
Babasinin kibar versiyonusunuz.
arkadas kizacak gucenecek bir durum yok.
kimsenin inancina laf demem ben!!!.ama su bir gercek farkliliklar var.kimse bunlari gormezden gelmesin.
ha nerden mi biliyorum!!!
ben sunni esim alevi bir ailenin cocugu.ama esim aleviligi abul etmiyor ve sunni tarzi ibadeti yasiyor.fakat ailesi bundan oturu banada onada cok laf sokuyor.
ha biz umursamiyoruz.
benim cok ivadetli alevi arkadaslarimda oldu.kimsenin yasayisi ,dusuncesi beni ilgilendirmez ama farkliliklari yok saymak gerceklerle yuzlesmek zorunda oldugunuz zaman cok sıkinti verici olabilir

X