Bayram bile lüks olmuş arkadaş

Ah o konu en büyük yaram şükür ev arabamız var ama ailemin bana sunduğu imkanları çocuğuma sunamam gibi. Birikim alışkanlığı sıfır sadece borca giriyoruz ödüyoruz. Onda da kaç katı. 2 gram alıp kenara atma huyumuz yok. Bundan sonra hiç olmaz herhalde doğum o bu işten çıkarsam vs anca karnımızı doyururuz.

Bizde de öyle. Kendi evimiz gelirimiz 80 bin ama kenara 5 kuruş atamıyorum😢
geçen ay çocuklar hastalandı hastaneye 15 bin verdik, yarına kızın psikiyatri ile randevusu var 10 bin de oraya gidecek. Yemek içmek, sağlık, eğitim, gibi temel ihtiyaçları karşılamak bu kadar zor olmamalı. Vergisini verdiğimiz devlet hastanesinde gidip sağlık kontrolü test ws bile yaptıramıyoruz 😢

geçen ay çocuklar hastalandı hastaneye 15 bin verdik, yarına kızın psikiyatri ile randevusu var 10 bin de oraya gidecek. Yemek içmek, sağlık, eğitim, gibi temel ihtiyaçları karşılamak bu kadar zor olmamalı. Vergisini verdiğimiz devlet hastanesinde gidip sağlık kontrolü test ws bile yaptıramıyoruz 😢
Özel sigorta yaptırmak mantıklı

Bizde tamamlayıcı var gisla
İnan kanser ederler adamı
Gidiyorsun onu karşılamıyor bunu karşılamıyor

oğlum parmağını acıttığı için röntgen çektirecektik onu bile ödemiyor dedi
1 ay önce çıkarmış güya ödeme kapsamından
Ben de öncesinde yaptırdım hamilelik sürecinde sadece fetal dna ücreti ödedim. Baktım sadece 1 kere psikolog 4 kere diyetisyen karşılıyormuş. Ne diye yaptırıyoruz bu sigortayı o zaman ya. Acilden girince röntgen ücretsiz bu arada. Komşumun kızı düştü almını taşa vurdu direkt özele götürdük tomografi vs çektiler para almadılar diye hatırlıyorum

Ama psikiyatri ödemeyebiliyor. Şehir hastanesi üniversite yok mu? Bazı üniversitelerde prof hasta bakıyor ücret karşılığı. Gerçekten çok fazla bu ücret ya.
Var ama ihtiyacımız olduğunda randevu almak imkansıza yakın, bir sefer zar zor randevu alıp götürdüm, neredeyse dr.ların çoğu yabancı içlerinde Türk dr yok. Daha küçüktü o zaman kızım, dr teşhiş koyamıyorum ama ilaç yazayım dedi, bi şurup yazıp yolladı. O ilacı kızıma vermem çok büyük hataymış, kızım derste sürekli uyumaya başlamış öğretmeni arayıp söyledi. Bir daha referans olmadan kimselere götüremedim.

Acilden giriş yapıyoruz ama biz her seferinde ödüyoruz, hemde bir sürü test yapıyor, hepsine ayrı fatura çıkarıyorlar.

Bizde tamamlayıcı var gisla
İnan kanser ederler adamı
Gidiyorsun onu karşılamıyor bunu karşılamıyor

oğlum parmağını acıttığı için röntgen çektirecektik onu bile ödemiyor dedi
1 ay önce çıkarmış güya ödeme kapsamından
Doğru bu. Benim de önce ki iş yerim yapıyordu özel sağlık sigortası, testleri karşılamıyordu. Belki anlaşması o şekildeydi ama hepsi aynı olmaz sanırım.

Ben de öncesinde yaptırdım hamilelik sürecinde sadece fetal dna ücreti ödedim. Baktım sadece 1 kere psikolog 4 kere diyetisyen karşılıyormuş. Ne diye yaptırıyoruz bu sigortayı o zaman ya. Acilden girince röntgen ücretsiz bu arada. Komşumun kızı düştü almını taşa vurdu direkt özele götürdük tomografi vs çektiler para almadılar diye hatırlıyorum
Evet biliyorum ama hani acillik değil birinin önüne geçmeyelim meşgul etmeyelim diye düşündüm randevu aldım hemen ama hiçbir işlem yaptıramadım

Doğru bu. Benim de önce ki iş yerim yapıyordu özel sağlık sigortası, testleri karşılamıyordu. Belki anlaşması o şekildeydi ama hepsi aynı olmaz sanırım.
Beni direkt aradı işte şu kadar farkla yükseltelim çocuk düşünüyor musunuz doğum teminatı yapalım dedi yaptım sadece fetal dna ücreti ödedim bakalım bebeğin muayeneleri nasıl olacak. Acilde ödemeniz tuhaf biz ödemedik tomografi vs çekilmesine rağmen. Doğum da ücretsiz hatta 4 diyetisyen emzirme danışanı psikolojik muayene yazıyor dahil olan

Evet biliyorum ama hani acillik değil birinin önüne geçmeyelim meşgul etmeyelim diye düşündüm randevu aldım hemen ama hiçbir işlem yaptıramadım
Ya yeşil alanda ödeniyormuş sanırım. Zor gerçekten. Bazen çevremde insanlar çocuklarını farklı şehire götürüp getiriyor neden diyordum bu yüzdenmiş. 10 bin az para değil. ben yaşadığım şehirde hep devlete gidiyorum sadece hamilelik sürecimde özele gittim. Özel hastane sadece para tuzağı gibi geliyor ama yabancı doktora ben de güvenemem.

Ya yeşil alanda ödeniyormuş sanırım. Zor gerçekten. Bazen çevremde insanlar çocuklarını farklı şehire götürüp getiriyor neden diyordum bu yüzdenmiş. 10 bin az para değil. ben yaşadığım şehirde hep devlete gidiyorum sadece hamilelik sürecimde özele gittim. Özel hastane sadece para tuzağı gibi geliyor ama yabancı doktora ben de güvenemem.
Evet yabancı doktorlar da çoğunlukla
Kendi ülkemizde bile diplomasız doktorluk yapanlar oldu
Nasıl güveneceğiz onların diplomasına

Verdikleri basit bir ağrı kesiciye bile güvenemez oldum ben

Bunlardan biri de benim kv. Her trafiğe çıktığımızda “ eskiden araba yoktu kimsede fakirdi millet, şimdi herkes zengin sokakta araba koyacak yer yok” diyor. Gelde bu zihniyete halkın halini anlat.
Benim kv dem de babam kirada tek işçi maaşıyla 6 çocuk büyüttü her akşam eve kufeyle gelir etimiz sebzemiz eksik olmazdı hiç yokluk görmedik der acaba benim kv başka bir ülkede yaşıyordu da biz mi bilmiyoruz

Bunlardan biri de benim kv. Her trafiğe çıktığımızda “ eskiden araba yoktu kimsede fakirdi millet, şimdi herkes zengin sokakta araba koyacak yer yok” diyor. Gelde bu zihniyete halkın halini anlat.
Bu mesajı görünce aklıma bir sokak röportajı geldi. Bir tane amca röportaj yapan kişiye ağzında dişin var hala ekonomiden şikayet ediyorsun demişti :KK70:

Bir mesajina alıntı yapacaktım banlandığını görünce bildirim gitmez diye alıntıdan caydım üye neden banlandı ki son mesajlarında pek bir şey de göremedim.

Eskiden araba mı yokmuş daha yeni Bursa merkezin eski çekilmiş videoalrina baktım 90 ların başı gayet de trafikte birçok araba var kaynanacuğunuza YouTube videosu linki atabilirim 😂

Geçen gün Twitter'da Dubai'de gökyüzünde iftar konseptli bir etkinlikte iftar yapan "birileri" vardı, aynı kişiler Dubai'den gelip şimdi malum kahvecide kahve içiyorlar ama iftar sonrası orası önemli! Banlanırsam da sağlık olsun :D
Onları bende gördüm sinir oldum

Back
X