Bayram bile lüks olmuş arkadaş

Bizde tamamlayıcı var gisla
İnan kanser ederler adamı
Gidiyorsun onu karşılamıyor bunu karşılamıyor

oğlum parmağını acıttığı için röntgen çektirecektik onu bile ödemiyor dedi
1 ay önce çıkarmış güya ödeme kapsamından

Sigorta yaparken neyi kapsayip kapsamadigini detayli bilirsiniz. Bizde hepsi detayli liste halinde yaziyordu ona göre aliyorsunuz sigortayi.
Siz neleri karsilamasini isterseniz onu karsilar.

Sigorta yaparken neyi kapsayip kapsamadigini detayli bilirsiniz. Bizde hepsi detayli liste halinde yaziyordu ona göre aliyorsunuz sigortayi.
Karşılıyor deniliyor
Misal hastaneye gidiyorux biz hastane olarak o sigortayla anlaşmamızı iptal ettik diyor

Ya da 1 ay önce ödeme kapsamından çıktı diyor

Röntgen çekiliyor kapsama içinde diyor
Sonra doktorun yazdığı röntgeni çekmiyor diyor

Parmağın şöyle çekilmesini yazmış bu kapsama içinde değil diyor

Ben nerden bilebilirim ki o kadar ayrıntılı

Karşılıyor deniliyor
Misal hastaneye gidiyorux biz hastane olarak o sigortayla anlaşmamızı iptal ettik diyor

Ya da 1 ay önce ödeme kapsamından çıktı diyor
Şimdilerde çıkardıkları yeni bir bahane var,kotamız dolu deyip muayene parası istiyorlar. Ya da doktorumuz dışarıdan geliyor deyip anlaşması yok diyorlar. Tek doktor da o acilde, başkasını seçme imkanı olmuyor. Acile gitmişim çocukla,çocuk doktoru yok diyorlar. Bahaneleri çok.

Şimdilerde çıkardıkları yeni bir bahane var,kotamız dolu deyip muayene parası istiyorlar. Ya da doktorumuz dışarıdan geliyor deyip anlaşması yok diyorlar. Tek doktor da o acilde, başkasını seçme imkanı olmuyor. Acile gitmişim çocukla,çocuk doktoru yok diyorlar. Bahaneleri çok.
O kadar doğru ki
Ne zaman hizmet almak istesem hep yarı yolda kaldım😔

O kadar doğru ki
Ne zaman hizmet almak istesem hep yarı yolda kaldım😔
Boşuna ödüyoruz özel sağlık sgortasını valla. En son gidip eczacıya derdimi anlattım,ilacı onlar verdi. Hastaneye muayene parası vereceğime yarısı kadarını eczaneye veririm bari esnaf kazansın.

Fiyati daha yuksek olan ama cogunlukla kabul aldigim bir sigorta var. Isteyen olursa gorusebiliriz. 3 yildir kullanıyorum. Kapsam disina aldigi seyler oldu ama ucundan bucagindan deliyorlar.

Market de olsa online da olsa çok pahalı gerçekten, bi dondurma 65 tl olmuş bilmiyorum içi acımadan alabilen varmı benim içim gidiyor, lüks falan demeyin dondurma cips bunları almak da lüks olmamalı insan canı çektiğinde alamayacaksa ne anlamı var, yumurta organik almayı bırak normal alsak ki onlar da zararlı baya deniyor 30 lu koli 200 tl burada, peynir 180 tl sucuk kıyma almış başı gitmiş..

bu ayki maaşla sadece kira ve faturaları ödeyince cebimde 50tl kaldı
bakın 50 tl diyorum ,bin falan değil

çoluk çocuğu olup da asgari ücret kazananlar nasıl besleniyor? yani 3 çocuk var diyelim. okula gidiyorlar. günde 3 yumurta eder. ayda 3 koli yumurta en ucuzu alsan 500 eder. bunun sütü var yoğurdu var. et tavuk kıyma zaten hayal. nasıl besleniyorlar ne yiyorlar merak ediyorum. eskiden cidden böyle değildi. kaç kriz gördüm ben böylesini görmedim. biz çocukken fakirdik. kriz vardı ama hep iyi beslendik. şimdi ise bir markete giriyorsun 500 lira harcasan da sepet boş. tereyağıdır, peynirdir falan en ucuzunu en kalitesizini de alsan dünya para. inanılmaz zor.

Asgari ücret alıp tek maaşla geçinen, etini sütünü tavuğunu alıp birikim bile yaptığını iddia edenler gelmedi mi daha konuya?

Almanya’da işçiyse olabilir.
Eski türkiyede işçi maaşları düşük değildi işçilerin hakları çok iyiydi 80 öncesi dönem. Sendikalar onlar bunlar. Deli gibi para kazandılar. Şuan hala işçisine 50 60 bin veren fabrikalar var. Baya senede 2 ay tatil yapan fabrikalardan bahsediyorum. Kamu devlet fabrikaları zaten iyiydi. Onlar şuan bile memurdan iyi durumda. Hem maaşları yüksekti hem ikramiye olurdu. En kötü asgari ücretin alımı yüksekti. Çoğu 35 40 emekli olup yine çalışırdı. Emekli maaşları asgariden yüksekti.

Back
X