Bayram bile lüks olmuş arkadaş

Bugün çok az bir alışveriş yapmış olmama rağmen resmen 5bini bıraktım dışarıda. Aldığım sadece yarım kilo çıkolata biraz kahve kıyma ve bayram tatlısı. Birkaç da ev için market alışverişi yaptım. Bilmiyorum ne olacak böyle. Bir kadın gördüm 50 liralık bayram çikolatası aldı çocuğu istediği için. Herşey çok zor. Geçim zor. Hadi karnımızı doyuyoruz ama gelecek beni korkutuyor kenara hiç koyamıyorum yarın öbür gün yaşlı ve evsiz kirada evladımın sırtında yük olmak istemiyorum. Onun eğitimini destekleyebilmek istiyorum ama bir kitap seti okuma kitabı 1. Sınıf o bile 700 lira olmuş. Gerçekten üzülüyorum.
Valla ben de şuan düşünüyorum geleceğimi ciddi ciddi biran önce birikim yapmaya basliycam 3-5ne bulsam atcam kenara

Bayramı geç aileyle ayda bi biryerlere gitmek bile artık lüks...
Geçen sene çok rahat yaptığım "çocuğu oyun alanına götürme" aktivitesi bu sene gereksiz pahalı geliyor. Daha önceki sene düşünmeden yaptığım seyahat şimdi yok artık düzeyinde. Bu fakirleşmeyi hak etmedik be 🚬

Geçen sene çok rahat yaptığım "çocuğu oyun alanına götürme" aktivitesi bu sene gereksiz pahalı geliyor. Daha önceki sene düşünmeden yaptığım seyahat şimdi yok artık düzeyinde. Bu fakirleşmeyi hak etmedik be 🚬
Öyle gerçekten. Eskiden küçük paralara bir torba abur cubur doldururduk şimdi iki üç şeye 500 falan veriyoruz. Umarım bu durum düzelir.

Siyasete girmeden yorumlanamayacak konulardan 😁
Bunlar daha iyi günler. Ben artık banka kasalarına el koyacakları günü bekliyorum. Bakalım neler olacak?

Ben artık gıda fiyatlarını geçtim. Aşırı yüksek ama alıştım gibi. Doğduğumuzdan beri nitelikli beslenmeye çalışan bir aileydik. Şimdi kendi ailemiz de o şekilde. Nitelikli gıda almaya çalışıyoruz diye pahalı. Bimden yoğurt yumurta alsam ucuz tabii. Bedava hatta. Ben yumurtayı köyden alıyorum,tanesi 10 lira. Sütü köyden alıyorum,litresi 45 lira. Bana pahalı gelmiyor. Ama çoğu insana pahalı. Yıllardır her bayram tatile giderdim,bu sene gitmedim çalışmak zorunda olduğumuz için. Kıyafet hele çok ucuz geliyor bana. Benim için en büyük kriter sağlık ve eğitime ödenen inanılmaz rakamlar. 10 yaşında oğlumu seneye 5. Sınıfa başlayacak diye yeni bir okula kaydettirdim. Kitaplar ve eğitim-yemek ücreti 370 bin. Sırf çocuk biraz izole olsun,güvende olsun diye. Yazık valla insanlara.

Hayat çok zor artık. Oğlum aylardır tatil istiyor diye rezervasyon yaptırdım üç gece ve vicdanen rahatsızım müsriflik yaptım diye. Her şey lüks oldu ama çocuğa da anlatılamıyor.
Bu arada saydıklarınızın 5000 tutmasına çok şaşırdım yine de, kıymayı kaç kg aldınz
Rezervasyon ne kadar tuttu, ben de sorsam sakincasi yoksa 🌸

Artık fiyatları takip edemeyecek seviyeye geldim. Bir ürün her gün fiyat değiştirir mi yahu? Sabahtan akşama ne oluyor hiç mi sabit kalamıyor 😂
Artık orta halliler fakir grubuna kaydı. Gelirimiz kötü değil ama bu fiyatları da hak etmiyoruz ya. Online alışveriş yapıyorum genelde market gezmiyorum ama gerçekten her dakika oynak fiyatlarla ne kadar devam eder böyle bilmiyorum. Orta kesim eridi üst tabaka da erimeye başlıyor.

Ucuza geçinmeyi bilen arkadaşlar varsa beni de aydınlatsın. Pazara da gidiyorum ama orada bile bir gömlek 600 700 ya da bir çocuk ayakkabısı 600. Ben mi bulamıyorum acaba
Çocuklara kıyafeti lcw uygulamasından alıyorum, sürekli indirim veriyor orası, takip edip ucuza denk getirince alıyorum.
Evde her şey tam bitmeden almıyorum. Dışarda yemek yemeyi falan da bıraktık. O parayı normal gıda alışverişine veriyoruz.
Bu devirde geçim çok zor..

Söylenecek bir şey kalmadı söylesekte değişmiyor. Haber bile izlemiyorum yıl oldu tek olumlu bi şey yok.

Siyasete girmeden yorumlanamayacak konulardan 😁
Bunlar daha iyi günler. Ben artık banka kasalarına el koyacakları günü bekliyorum. Bakalım neler olacak?

Ben artık gıda fiyatlarını geçtim. Aşırı yüksek ama alıştım gibi. Doğduğumuzdan beri nitelikli beslenmeye çalışan bir aileydik. Şimdi kendi ailemiz de o şekilde. Nitelikli gıda almaya çalışıyoruz diye pahalı. Bimden yoğurt yumurta alsam ucuz tabii. Bedava hatta. Ben yumurtayı köyden alıyorum,tanesi 10 lira. Sütü köyden alıyorum,litresi 45 lira. Bana pahalı gelmiyor. Ama çoğu insana pahalı. Yıllardır her bayram tatile giderdim,bu sene gitmedim çalışmak zorunda olduğumuz için. Kıyafet hele çok ucuz geliyor bana. Benim için en büyük kriter sağlık ve eğitime ödenen inanılmaz rakamlar. 10 yaşında oğlumu seneye 5. Sınıfa başlayacak diye yeni bir okula kaydettirdim. Kitaplar ve eğitim-yemek ücreti 370 bin. Sırf çocuk biraz izole olsun,güvende olsun diye. Yazık valla insanlara.
Yorumunuza acı bir tebessüm bırakıyorum sadece güvende olsunlar diye hiç haketmeyen okullara ödenilen rakamlar 😢 aynı durumda olan biri olarak iki çocuklu bir anne

Biz memlekete gidiyoruz eskiden hediyeler alırdım kıyafet vs almadım bu kez sadece çikolata götüreceğim

Çocuklara kıyafet arkasına benzin aldım birde market eşim hemen mesaj attı tekstil ve akaryakıt hissesi mi aldın diye 🙈
benim etrafımdakiler ekonomiye asla laf söyletmez 🤷‍♀️ ama market ve benzin alırken hissediyorum artışları birde çocukların okul ücretlerinde Allah kendine daha iyi yaşamı hakettiğini düşünenlere yardım etsin

Yorumunuza acı bir tebessüm bırakıyorum sadece güvende olsunlar diye hiç haketmeyen okullara ödenilen rakamlar 😢 aynı durumda olan biri olarak iki çocuklu bir anne
Ah mecburiyetler,ne diyeyim. İki çocuk *2 demek. Ben valla ödeyemem perişan olurum. Allah yardımcınız olsun 🙏

Bugün çok az bir alışveriş yapmış olmama rağmen resmen 5bini bıraktım dışarıda. Aldığım sadece yarım kilo çıkolata biraz kahve kıyma ve bayram tatlısı. Birkaç da ev için market alışverişi yaptım. Bilmiyorum ne olacak böyle. Bir kadın gördüm 50 liralık bayram çikolatası aldı çocuğu istediği için. Herşey çok zor. Geçim zor. Hadi karnımızı doyuyoruz ama gelecek beni korkutuyor kenara hiç koyamıyorum yarın öbür gün yaşlı ve evsiz kirada evladımın sırtında yük olmak istemiyorum. Onun eğitimini destekleyebilmek istiyorum ama bir kitap seti okuma kitabı 1. Sınıf o bile 700 lira olmuş. Gerçekten üzülüyorum.
Iki evim arabam vs olmasina rağmen borclarimiz var herkes gibi ama gel gelelim birsey değişmiyor gelir kadar gider oluyor cok yüksek maas almıyoruz sadece eşim çalışıyor küçücük bir de bebegimiz var diğer evim koyde icinin insaati bitmedi kaba insaat bitti oturduğum ev kendimin ama yine de yetismiyor rabbim kirada olanlara yardım etsin her ay eksilerden gerilerden geliyoruz artik karin doyurmak bile lüks oldu

Back
X