- 5 Aralık 2022
- 2.222
- 3.713
- 63
Tuttukları parti az çok belliNasıl bir çevreniz var çok merak ettim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tuttukları parti az çok belliNasıl bir çevreniz var çok merak ettim
Yandaş kafasıyla düşünmelisin pirayem,senin kafayla olmaz o işGelinen durumun tek sebebinin kendileri olduğunu bildikleri için kör sağır taklidi yapıyorlar sanırım, yoksa hala ehonomiçogiyi diyebilmenin başka hiçbir yolu yok.
Benim kafa going to go, çok oldu sorgulamayi bırakalı, bak ehonomiçogiyiYandaş kafasıyla düşünmelisin pirayem,senin kafayla olmaz o iş![]()
Bu konuda yazılmış en işe yarar yorum budur bence...Açlık sınırı kişi başı 30u geçti , herkes toplam hane gelirini evde yaşayan kişi sayısına bolsun, 30 un altında ise zaten acsıniz, tasarrufla, birikimle işiniz yok demektir... Allah yardımcımız olsun.Ramazan bayrami icin cocuklara dagitmalik cikolata seker aldim 780 lira tuttu. (Lindt godiva falan degil yanlis anlasilmasin aldiklarim kent, ece vs.)
Dun kizlara bayramlik alayim dedim, buyuk kizim isikli ayakkabi istedi ayakkabiciya soktum markasiz bisey begendi 980 lira, kucuge ilk adim ayakkabisi ablasindan kalan kuculmustu mecburen yenisini aldik pazarlik ettim 2 ayakkabiya 2 bin lira verdik.
Kucuge bayramlik icin (ben bebek kiyafetlerinde marka isini biraktim) 560 lira verdim, o da outletmis yani outlet olmasa minimum 800 lira verirdik, buyuge gecen aydan almistim etek kulotlu corap gomlek seklinde 900 lirada o tutmustu. Sadece kulotlu coraba 140 lira verdim ki o da outletti, ikili paketti 280 lira paketi.
Kendime bayramlik almadim, hatta uzun zamandir kiyafet falan almiyorum. Gecen gun temu'dan 4-5 tane tshirt alayim dedim 1700 lirada o tuttu (temu'dan ucuz alisveris yapma yontemi bilen varsa yesillendirsin)
Gectigimiz hafta annemlerle (ailemle yasiyorum ben) su gross marketlere gittik aylik alisveris icin 11 bin lira verdik, ayin yarisinda bitti, gittik bir 7 bin lira daha harcadik ki evde bebekler olmasa almayacagimiz kisim en az 7-8 bin lira. Kucuge gecen hafta bez depoladim ucuz yakalayinca tanesine 3.70 liradan 1600 lira verdim. Bu arada aylik alisverise ragmen her gun 2 ekmek (ekmek tuketen bir aile değiliz) ve su 3 harfli marketlerden birseyler aliniyor.
Su faturamiz 500 kusur lira, elektrik faturamiz 300 kusur (hersey a sinifi ve gereksiz gordugumuz tum elektrikleri kapatiriz, kettle gibi yuksek elektrik harcayan aletleri asla kullanmiyoruz) dogalgazimiz en son 4 bin lira geldi (evimizin yalitimi ve camlari kusursuz o yuzden cok rahat isiniyor, harcadigimiz gaz 180 m³ duzeylerinde) aidat odemelerimiz var 4 binde onlar, bir de benim aylik 2500 liralik minik bir kredim var (3 yil once cekmistim 6-7 ayi kaldi)
Kres gibi masraflari esim karsiliyor ona hic girmiyorum ama ben karsiliyor olsaydim 17 bin lira (2 ogun yemek 1 ogun atistirmalik, servis ucretsiz, tam gun)
Kizlarin hastane masraflari esimin ustunde cunku memur ve sigortasi karsiliyor hepsini.
Ben en son dogum kontrol yontemi icin 1.5 til once hastaneye gittim sjshsj.
Evde 3 maas var, kira gelirimiz var, bu kadar seye ragmen enflasyon verilerine gore fakiriz, evet aclik sinirinin altinda degiliz ama fakiriz yani.
5 kisilik bir ailenin aclik siniri kisi basina 26 bin kusurden 131 bin lira. (Turk-is verilerine gore)
Diyeceklerim bu kadar, hepinize iyi bayramlar.![]()
Benim kafa going to go, çok oldu sorgulamayi bırakalı, bak ehonomiçogiyi![]()
Mavide gömlekler 1200 lira olmuş.dün baktım şok oldum ben de.birkaç ay önce mont tarzı dışarı kıyafetleri o fiyataydı ancak.Ucuza geçinmeyi bilen arkadaşlar varsa beni de aydınlatsın. Pazara da gidiyorum ama orada bile bir gömlek 600 700 ya da bir çocuk ayakkabısı 600. Ben mi bulamıyorum acaba
Geçen gün Twitter'da Dubai'de gökyüzünde iftar konseptli bir etkinlikte iftar yapan "birileri" vardı, aynı kişiler Dubai'den gelip şimdi malum kahvecide kahve içiyorlar ama iftar sonrası orası önemli! Banlanırsam da sağlık olsunBu konuda gerçekçi yorum yaparsam banlanırım. Birileri hak etmedikleri ihtişamda yaşarken halkın çoğunluğunun çoluk çocuğundan kısmak zorunda olmaları içimi acıtıyor.
Ben devlet memuruyum. Daha ayın ortası geldi paranın yarısı gitmiş.sonra bir düşündüm asgari ücret alan kişilerin parası şu an bitmişti.hatta eksiye düşmüşlerdi.öyle ekstradan kıyafet, ayakkabı falan almadım, alkollü mekana falan gitmedim, hatta kafeye bile gitmedim.tek başıma yaşıyorum.nasıl yapıyor insanlar gerçekten aklım almıyor.benim 30 binim gitmiş daha ayın yarısı.Bu konuda yazılmış en işe yarar yorum budur bence...Açlık sınırı kişi başı 30u geçti , herkes toplam hane gelirini evde yaşayan kişi sayısına bolsun, 30 un altında ise zaten acsıniz, tasarrufla, birikimle işiniz yok demektir... Allah yardımcımız olsun.
Madem kötü o zaman nasıl herkesin altında araba var avmler dolu zurna dürüm yiyor cool lime içiyor şükür şükür eskiden ayağa kışın poşet yazın karaladtik şimdi herkesin botu sporu ayrı yamalı giyen yokBenim kafa going to go, çok oldu sorgulamayi bırakalı, bak ehonomiçogiyi![]()
Ayy sonunu okuyana kadar gözüm seğirdi resmen bir anMadem kötü o zaman nasıl herkesin altında araba var avmler dolu zurna dürüm yiyor cool lime içiyor şükür şükür eskiden ayağa kışın poşet yazın karaladtik şimdi herkesin botu sporu ayrı yamalı giyen yokkafasında insan çok
Bunu siyasetle bağdaştırmadan belirtmeye çalıştım ama anlaşılmamışNasıl bir çevreniz var çok merak ettim
Oğlumun lise geçişi umarım nitelikli bir okula geçer de bizde tek çocuk masrafına terfi ederiz kolaylıklar hepimizeAh mecburiyetler,ne diyeyim. İki çocuk *2 demek. Ben valla ödeyemem perişan olurum. Allah yardımcınız olsun![]()
Düşse burunlarını kaldırmazlar soğan ekmek yeriz derler bakarsanız ha ne zaman onların gözü açılır kendilerine dokunduğunda misal onlar faizsiz kredi alıyor atıyorum bir dana ya küpe parası alıyor ama adamlar yem de x5 artışa susuyor artık ben de sağır taklidi yapıyorum onlara dokunmadı demekki dahaGelinen durumun tek sebebinin kendileri olduğunu bildikleri için kör sağır taklidi yapıyorlar sanırım, yoksa hala ehonomiçogiyi diyebilmenin başka hiçbir yolu yok.
hanımefendininki nasıl bir çevredir bilmiyorum daNasıl bir çevreniz var çok merak ettim