Bayram bile lüks olmuş arkadaş

Artık bu konularda benim söyleyecek bir şeyim yok
Pahalıliğı geçtim ev araba alamamayi tatili gidememeyi falan geçtim.
Aldığımız her şey o kadar kalitesiz ki ona üzülüyorum.
Kiyafetler paçavraya dönüştü,hepsi sentetik
Yediğimiz her şey gdolu,pestisitli ve hormonlu
Kendi markalarimiz bile bize kalitesizini yurt dışına kalitelisini yolluyor

hanımefendininki nasıl bir çevredir bilmiyorum da

mesela benim amcalarımdan birisi siyaset şeysiyle muhtarlık yaptı (bakın muhtarlık eeen kıyrıtık bir pozisyon ilçe milçe başkanı değil)

1 gün prim ödememiş 1 gün devlette özelde bir yerde çalışmamış vatana sadece askerlik yapmış bir adam bu
köyde 3-5 davarı var, çiftçiliği de dededen kalma şekilde kara düzen yapar, 1 tane veterinerle 1 tane mühendisle çalışmışlığı vs. 1 tane yeni düzen sistem uygulamışlığı vs. yoktur.

neyse sen kaç senedir çalışıp prim ödüyorsun? ne maaş alıyorsun Piraye? kaç sene okudun bunun için?

muhtarlar çalışırken 22 bin filan alıyor, o zamanlar ne veriyorlarsa aldıyordu işte.

ne yapıyordu dersen hiç işte ilçe teşkilatı, sosyal yardımlaşma vs. kömür veriyor, paket veriyor, (amcamın muhtarlık dönemleri hep seçim vardı ülkede ha bire ha bire paket, yardım geliyordu) imamlarla birlikte seçim çalışması yapıyolardı gezip yiyip içiyorlardı.

sonra köyün içinden doğalgaz boruhattı geçti, amcam oğlunu oraya işe soktu, hep muhtarlara kontenjan verdiler, her muhtar 2-3er kişi soktu, köyde ikamet şartı vardı.

amcam emekli oldu 11-12 bin de emekli maaşı alıyor şu anda
oğlu, kuzenim çalışıyor kamu işçisi statüsünde o işte herhalde 50 60 alıyordur
ilkokul mezunu
yine o işe kadar, başka hayatında 1 gün çalışmamış 1 gün prim ödememişti kuzen
işte şu doğalgaz boru hattının 1 tane binası var, o binaya günde 3 vardiya şeklinde gidip oturuyorlar. kamuda işçi olarak 2020de bu pandemi kredileri çıktığında hemen ev aldı ilçede, o evi de kiraya vermiştir şimdi en kötü ihtimalle 15 bin de kira alıyordur, kredisi 2 bin filandır. çocukları taşımalı eğitimle ilçeye gitti geldi köyde kendi evlerinde kalarak okudu hiç para vermediler (öncesinde bizim oralarda okul sorunu vardı çocuklarını okutmak isteyen ya yurda veriyordu ya ilçeye taşınıyordu bunlar hiç taşınmadan taşımalıyla okuttu, bitirdiler okullar üniversiteye gittiler)

e 50-60 oğlana maaş, 11-12 babaya maaş, 15 kira geliri, köylüye ne kadar teşvik yararlanma bişey varsa alırlar, başkası kuyuların faturasını ödemese kapanır bunlara bişey olmaz, ilçe tarımdan dosyaları filan hemen hallederler yani hayvanla tarımla da kazanıyorlar 3-5. ayda yüz bin gelir var nerden baksan, masraf 0. köylerde babadan dededen kalma evler ahırlar hep ona bile bir şey harcamadılar zamanında.

neyse işte, ekonomi çok iyi. biz maaş bilmezdik şimdi maaş gördük....evimiz yoktu şeeerde apartuman aldık. çocukları taşımalıyla okuttuk, devletimize Allah zeval vermesin. herşeyler kolay, herşeyler süper.
böyle.

not: üniversiteye giden çocuklara bari en azındna 1er asgari ücret yollamak lazım diyeceksiniz şimdi de
o iş öyle olmuyor

çocuklar kışın KYKda kalıp bursla geçiniyor
yazın geliyor 3 ay tarlada ahırda çalışıyor harmanı hasadı kaldırıyor.
herkesin çocuğu ayda 1 asgari ücret harcayarak okumuyor, bu konuda daha önce de konuşmuştuk sen yine assssslaaa diyeceksin, ama durum bu.
Bayılıyorum senin bu akraba hikâyelerine 😂😂😂 assssla olmaz demiyorum ben onları assssssla tasvip etmiyorum çünkü onlar olmasaydı biz de asssssla bu halde olmayacaktik diyorum 😂

Bayılıyorum senin bu akraba hikâyelerine 😂😂😂 assssla olmaz demiyorum ben onları assssssla tasvip etmiyorum çünkü onlar olmasaydı biz de asssssla bu halde olmayacaktik diyorum 😂
aaa olur mu vatanı en çok onlar seviyor en çok onlar kurtarıyor, bi kere 3er 5er çocuk yapmışlar dev hizmet, sen kim köpek tek çocukla konuşuyorsun.
ben zaten köpek bile sayılmıyorum, çocuğum yok.

neyse işte kısacası bu şekilde oluyor + bayramda hepsi bir arada mesela şu anda 45 50 kişilik akşam yemeği hazırlanıyordur.

dolayısıyla "bayram bile lüks oldu" da demiyorlar miss gibi bayram yapıyorlar.

Hayat çok zor artık. Oğlum aylardır tatil istiyor diye rezervasyon yaptırdım üç gece ve vicdanen rahatsızım müsriflik yaptım diye. Her şey lüks oldu ama çocuğa da anlatılamıyor.
Bu arada saydıklarınızın 5000 tutmasına çok şaşırdım yine de, kıymayı kaç kg aldınz
Çocuk için yapılan hiçbir şey müsriflik değildir kendinizi üzmeyin.
Bir akrabamızdan oğluma şu binilen akülü araba geldi oğlumun sevincini gördüm ya heyecanını o gülüşünü arabanın içinde yatıp kalkacak neredeyse o an dedim ki eğer bize gelmemiş olsaydı bilezik bozdurur yine alırdım diye düşündüm
Evladımızın yüzündeki gülümseme yaşama sebebimiz değil mi ya 🥹🥹 her şeye değer

aaa olur mu vatanı en çok onlar seviyor en çok onlar kurtarıyor, bi kere 3er 5er çocuk yapmışlar dev hizmet, sen kim köpek tek çocukla konuşuyorsun.
ben zaten köpek bile sayılmıyorum, çocuğum yok.

neyse işte kısacası bu şekilde oluyor + bayramda hepsi bir arada mesela şu anda 45 50 kişilik akşam yemeği hazırlanıyordur.

dolayısıyla "bayram bile lüks oldu" da demiyorlar miss gibi bayram yapıyorlar.
Bilmiyorum migrenim ya, ben iyice umudumu kaybettim bu ülkeden, 20 yıldır yüreğim ağzımda yaşaya yaşaya, didine didine son bikac yıldır iyice aklımı yitirmiş gibiydim, artık ne ekonomi ne siyaset ne eğitim ne adalet ne güvenlik ne de toplumdan yana zerre ümidim ve beklentim kalmadı, şu an tek derdim çocugumun canını ve psikolojisini korumak ve ben ölmeden biran önce burdan kurtulmasını sağlamak....

Tek duam geç kalmamış olmak, o derece eminim yakında gelecek sondan ama inşallah allah yaniltsin beni , delirdigim yanıma kar kalsın, ne diyeyim başka....

Bilmiyorum migrenim ya, ben iyice umudumu kaybettim bu ülkeden, 20 yıldır yüreğim ağzımda yaşaya yaşaya, didine didine son bikac yıldır iyice aklımı yitirmiş gibiydim, artık ne ekonomi ne siyaset ne eğitim ne adalet ne güvenlik ne de toplumdan yana zerre ümidim ve beklentim kalmadı, şu an tek derdim çocugumun canını ve psikolojisini korumak ve ben ölmeden biran önce burdan kurtulmasını sağlamak....

Tek duam geç kalmamış olmak, o derece eminim yakında gelecek sondan ama inşallah allah yaniltsin beni , delirdigim yanıma kar kalsın, ne diyeyim başka....

Eee 3 kisilik bir eve bir anda 15 nufus daha doldurursan, orada ne ekonomi kalir, ne butce, ne de huzur.

Su an zor durumda olmayan yuzde 1.5'luk agzinda gumus kasikla dogan kesimde degilsen delirmemek pekte mumkun degil cancağızım.

Üzülüyorum sürekli içerdeyim.. lükste değil aldıklarım yani markete girince can çekmesi diye bir şey var. canım çektiği şeyi yiyemeyecek, giyemeyecek duruma geldim neredeyse. Düzenli gelirim yok. Bir kaç ay sonra cidden dondurma yemek dışarda kahve pasta yemek bana lüks olacak. Düşünmek istemiyorum. Ülke olarak sonumuz hayrolsun. Bu ülkede çocuk falan doğurmak, eve 100k girmiyorsa çocuğa lüks bişey almak, bir hobi edinmesini sağlamak oyuncak fiyatları da ortada. Çok üzülüyorum vallahi çocuğa dondurma alsan bak iki güne bir alsan yese dondurmalar 45 TL düşün hangi parayla alınacak elinde yoksa o bile lüks..
Bayramda lüks çikolata almayı severdim bu sene onu bile almaya elim gitmedi 😅 yazık ki ne yazik..

Son düzenleme:
İki aydır sepet oluşturdum ihtiyacim olan kıyafetler var. Siparişi oluştur aşamasına gelemedim henüz, vicdan azabı çekmekten korkuyorum. Kendimi sadece çocuklar için para harcarken veya biriktirirken buluyorum. Bunuda yapamayacak durumda olsaydım psikolojim iyice bozulurdu heralde.

Kızlar ben baya ikinci el almaya başladım giysi falan şu meşhur uygulamalara hiç bakmazken şimdi günlük takip ediyorum. Ki iyi bir işim var diyebilirim. Eyvahlar olsun.

Madem kötü o zaman nasıl herkesin altında araba var avmler dolu zurna dürüm yiyor cool lime içiyor şükür şükür eskiden ayağa kışın poşet yazın karaladtik şimdi herkesin botu sporu ayrı yamalı giyen yok 🤡🤡🤡 kafasında insan çok
Bunlardan biri de benim kv. Her trafiğe çıktığımızda “ eskiden araba yoktu kimsede fakirdi millet, şimdi herkes zengin sokakta araba koyacak yer yok” diyor. Gelde bu zihniyete halkın halini anlat.

Bunlardan biri de benim kv. Her trafiğe çıktığımızda “ eskiden araba yoktu kimsede fakirdi millet, şimdi herkes zengin sokakta araba koyacak yer yok” diyor. Gelde bu zihniyete halkın halini anlat.
Yıl olmuş 2025 hala 1980 dönemiyle kıyaslayacak vizyonsuzlar yüzünden biz sürünüyoruz.

Arabalar da araba olsa yürüyen teneke her yerde 30 yaşında araba var 400 500 binlik araba neden 2 milyon neden lüks diye soran düşünen yok tabii

Gercekten oyle arkadaslr evde bi kiymali borek yapmanin maliyeti 1000 tl ya inanilir gibi degil . Kiymasi yufkasi sogani baharati diye hesap etsek . Kiymali olmasa peynirli patatesli olsa da oraya yakin buluyor . Cok sukur ufakta olsa bir evimiz var 1 de cocugumuz. Rabbim daha daha kalabalik ailelere yardim etsin.

Arabalar da araba olsa yürüyen teneke her yerde 30 yaşında araba var 400 500 binlik araba neden 2 milyon neden lüks diye soran düşünen yok tabii
Bunu onlara anlatamazsınız gerçekten. Ben artık o konuşurken başka şeyler düşünüyorum sinirimi bozmamak için.

Bunu onlara anlatamazsınız gerçekten. Ben artık o konuşurken başka şeyler düşünüyorum sinirimi bozmamak için.
Benim babaannem de böyle 🤣 siz yokluk mu gördünüz der geçer sen bu kadar yokluk gördün mü derim neyin yok der. İçim üzülüyor ya milleti gördükçe. İyi kötü ben kurtardım karnımı doyuruyorum gözüm kalmıyor ama millet makarna alamayacak halde. Okula beslenmesiz giden çocuk dolu. Gördükçe mahvoluyorum

Benim babaannem de böyle 🤣 siz yokluk mu gördünüz der geçer sen bu kadar yokluk gördün mü derim neyin yok der. İçim üzülüyor ya milleti gördükçe. İyi kötü ben kurtardım karnımı doyuruyorum gözüm kalmıyor ama millet makarna alamayacak halde. Okula beslenmesiz giden çocuk dolu. Gördükçe mahvoluyorum
bizde öyle idare ediyoruz, ama çocuklarımın geleceği için her anne gibi bende endişe duyuyorum.

bizde öyle idare ediyoruz, ama çocuklarımın geleceği için her anne gibi bende endişe duyuyorum.
Ah o konu en büyük yaram şükür ev arabamız var ama ailemin bana sunduğu imkanları çocuğuma sunamam gibi. Birikim alışkanlığı sıfır sadece borca giriyoruz ödüyoruz. Onda da kaç katı. 2 gram alıp kenara atma huyumuz yok. Bundan sonra hiç olmaz herhalde doğum o bu işten çıkarsam vs anca karnımızı doyururuz.

Bugün çok az bir alışveriş yapmış olmama rağmen resmen 5bini bıraktım dışarıda. Aldığım sadece yarım kilo çıkolata biraz kahve kıyma ve bayram tatlısı. Birkaç da ev için market alışverişi yaptım. Bilmiyorum ne olacak böyle. Bir kadın gördüm 50 liralık bayram çikolatası aldı çocuğu istediği için. Herşey çok zor. Geçim zor. Hadi karnımızı doyuyoruz ama gelecek beni korkutuyor kenara hiç koyamıyorum yarın öbür gün yaşlı ve evsiz kirada evladımın sırtında yük olmak istemiyorum. Onun eğitimini destekleyebilmek istiyorum ama bir kitap seti okuma kitabı 1. Sınıf o bile 700 lira olmuş. Gerçekten üzülüyorum.
Bugun markete gittim, aksam misafirim gelecek diye. Ani gelişen bir davetti, yakın da akrabalar. Tavuk falan aldım, yogurt, salata malzemesi, brokoli, yarim kilo kadar iyisinden çerez 2 bin tl tuttu. Artık fiyat algimi yitirdigimden normal mi çok mu algilayamiyorum.

Beni asıl şaşırtan enginar oldu. Enginar dolması yapayım misafirlerime diye düşündüm, tanesi 90 tl olmuş. Eskiden mevsimi gelince hem bol bol yapar yerdik hem de kış için buzluğa atardım. Tanesi 90 tl, biz olacağız on kişi yapar 900 tl. Mecburen menüden çıkardım.

Ah o konu en büyük yaram şükür ev arabamız var ama ailemin bana sunduğu imkanları çocuğuma sunamam gibi. Birikim alışkanlığı sıfır sadece borca giriyoruz ödüyoruz. Onda da kaç katı. 2 gram alıp kenara atma huyumuz yok. Bundan sonra hiç olmaz herhalde doğum o bu işten çıkarsam vs anca karnımızı doyururuz.
Bizde de öyle. Kendi evimiz gelirimiz 80 bin ama kenara 5 kuruş atamıyorum😢

Back
X