Baykuş Meselesi

İşin hurafe tarafında değilim derken tam anlayamadım hurafe tarafı ne oluyorki 🤔

Bence de haklısınız iyi düşünmek lazım iyi düşünceler iyiyi çağırır. Bize yuva yapmadılar acı acı ötüp gittiler. Böyle olunca insan ürperiyor annemlerin şimdi oturdukları evde üst katın balkonunda öttü yine bizi bir korku sardı, ve kadının eşi evde düştü beyin kanaması geçirip vefat etti. Hep bize denk geliyor galiba tesadüf.
Ama bi dahaki ötüşte iyi düşünmek istiyorum. Yuva yapsalar ben de iyi düşüneceğim de yuva yapmıyorlar ki ötüp gidiyorlar keratalar :KK70:
Annemler de hep der kimin evine karşı öterse o evden cenaze çıkar diye. İlginç gerçekten. Hayvanların gözünde perde olmaz derler.

Doğaya ve hayvanlara saygı duymayı, onlarla birlikte yaşamayı unuttuk beton yığınlarının arasında. Vicdanlı olanlarımız bir şekilde korumaya kollamaya çalışıyor, bazıları da sesinden rahatsız olup yuvasından etmeye çalışıyor işte. Çok üzülüyorum.

Bir yaz bizim balkonumuza bir atmaca yuva yapmıştı. Tam sayamadım ama 3-4 yavrusu vardı. Balkona çıkamadık bütün yaz. Çıkmayı bırakın kapıya yaklaşınca deli oluyordu hayvancağız. Tanesi 1500-2000 liraya satılıyormuş yavruların. Alın satın dediler bir de komşular falan. Mümkün mü? Yavruları uçurana kadar elleşmedik hiç, sonra gittiler zaten.
Maalesef öyle oldu, onların doğal alanlarını da yok ettik, ister inanın ister inanmayın ne zaman bir yerde orman yansa içim kan ağlıyor, akciğerlerimiz yanıyor diye ayrı üzülüyorum, o ağaçların üzerindeki sincap yuvalarına, kuş yuvalarına, ormandaki yılanı, kaplumbağası, domuzu, böceğine ayrı üzülüyorum, kavrularak can veriyor hayvancıklar:KK43:
Korktuğum hayvan yok mu? Var, yılana canlıyken dokunamam, keneden de çok huylanırım ama bizler kadar yaşam hakları olduğuna inanıyorum, her birinin doğada bir görevi fonksiyonu var, hiçbiri sebepsiz var olmamış.

O da ana işte, bebeklerini korumaya çalışıyordur, bizim burada tavuklar yavrularına yaklaşınca öyle bir kabarıp kovalamaya başlıyorlar ki, alt tarafı tavuk denir o ne bilsin analığı denir değil mi? Öyle bir biliyorlar ki.

Börtü böceğiyle, yılanı akrebiyle, kuşu köpeğiyle, ağaçlarıyla doğaya ne yaparsanız onun karşılığını alırsınız, ben böyle inanıyorum.

Apartmana tıkılmış bir hayvan, yalnızken kafayı yiyordur, yaşadığı koşullardan hoşnut değildir, ondan havlıyordur. Şikayet etmekle iyi yapmışsınız.
Ama burada karşılaştırdığınız örnekler denk değil. Sonuçta diğer tarafta yaşam alanları kısıtlandığı için saçma bir yerde barınmak zorunda kalmış hayvanlar var. Rahatsız oluyoruz diye kışkışlamaya hakkımız mı var? Belki yumurtaları var mesela, nasıl bilecekler? Onun da analığı kutsal değil mi kuş diye?
Bebekleri uyutmaz demişsiniz, bebekleri uyandıracak tek ses baykuşlar değil ki. Kedileri, köpekleri, megafonla satış yapanları ne yapacağız? Benim kızım ezan sesinden bile feci korkup, uyanırdı mesela.
Megafonla satış yapanı da şikayet ettim. Aynı şekilde fişek patlatanları da şikayet ettim onlara zarar veriyor diye. Kimse hayvan düşmanlığı yapmıyor. Ezan sesi rahatsız ediyorsa uyku saatlerini ona göre düzenleyin. Peki konu sahibi ne yapsın o zaman? İşe gidecek diyelim her gece uykusuz hayat nereye kadar devam eder?

Megafonla satış yapanı da şikayet ettim. Aynı şekilde fişek patlatanları da şikayet ettim onlara zarar veriyor diye. Kimse hayvan düşmanlığı yapmıyor. Ezan sesi rahatsız ediyorsa uyku saatlerini ona göre düzenleyin. Peki konu sahibi ne yapsın o zaman? İşe gidecek diyelim her gece uykusuz hayat nereye kadar devam eder?
Hayvanlari yerinden yuvasından edince dahami rahat uyuyacaklar? Vicdan meselesi tabi

Bunun çözümü konu sahibinin taşınmasıdır.

X