- 13 Haziran 2015
- 5.877
- 19.308
- Konu Sahibi freudyenpsk
Kulak tikaclari var buarada bir donem bende de vardi aklinizda bulunsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Abla burda kendilerini hayvanlardan ustun gorup onlarin yasam alan ve haklarina saygı duymayanlari gorunce insanin siniri geliyorHanımlar sakin olun lütfen, hem hayvanları rahatsız etmeyecek hem de konu sahibesinin sorununa çözüm olacak bir fikir vardır illa ki, kavga etmeniz gerekmiyor.
Bir kişi gördüğünü iddia ediyormuş, ben oyumu horlayan bir komşudan yana kullanıyorum, evler zaten kağıt gibi incecik, hapşırsan komşun duyuyor, biri horluyor suçu varlığı kesinlik kazanmamış baykuşlara atıyor.Asil soru baykusu kanli canli goren olmus mu ?yoksa toplantida bu ne sesi diyerek oy birligiyle baykusta mi karar kilindi?
O zaman evinizi Bırakın, alın bir çadır. Yatın Orda. Hayvanlara yaşam hakkı tanıyın. Neden beton bir binada yaşıyorsunuz? Hem çevre dostu olun hem hayvan dostu. Yapar mısınız? Hayır.Abla burda kendilerini hayvanlardan ustun gorup onlarin yasam alan ve haklarina saygı duymayanlari gorunce insanin siniri geliyor
Size birebir yaşadığım bir olayı anlatayım, 2 sene evvel olması lazım, serçe yavrusu yuvadan düşmüş, artık nereden düştü bilmiyorum çünkü sağolsun bazı komşular hayvancığı kedi köpekten korumak yerine o bahçeden bu bahçeye atıp durmuşlar, eşim bizim minik dört bacaklıyı gezdirirken çalıların arasında çırpınırken bulmuş, bir baktım avucunda serçe yavrusuyla geldi, uçabiliyor ama daha çok yeni acemi uçuşlu bebek, nasıl korkmuş yavrum, bizde düşen, kanadı kırılan kuşlara yardım için acil durum kafesi vardı, onun içine koyduk ama içimiz hiç rahat değil, kurban olduğum ne su içiyor ne bir şey yiyor, korkuyor da ölecek kuzum, yuvasını bilmiyoruz, annesi deli gibi aramıştır nerede aradı bilmiyoruz, neyse dedik ki bu böyle olmayacak kafesi attık arabaya deli gibi ağaçlık, serçelerin çok olduğu, insanlardan ve kedi köpeklerden uzak bir alan arıyoruz, sonunda çok güzel bir yer bulduk, eşim alçak bir dalın üstüne koydu serçeyi, yavrum cik ciklemeye başladı sakinleşti, sesini duyan serçeler gelmeye başladı, ya annesiydi ya da anaç bir erişkin serçe, orasını bilemiyorum ama bebek serçeyi sahiplendi, erişkin serçe ötüp bir dala uçuyor bebek serçeyi çağırıyor, öyle öyle bir güzel uçurup onu bir yuvaya aldılar, o an hem rüya gibiydi hem de muhteşemdi, anlatmayla o an ki hislerimi anlamanız mümkün değil, doğa ve canlılar öyle bir dengede ki belki annesi bile olmayan bir erişkin serçe bir yavru serçeye yuva oldu, kendi gruplarına aldılar, o bebek bizim elimizde ölürdü zira serçe kafeste yaşayacak bir canlı değil, hele öylesi küçük bir bebek.Abla burda kendilerini hayvanlardan ustun gorup onlarin yasam alan ve haklarina saygı duymayanlari gorunce insanin siniri geliyor
Herkes elinin yettiği mazluma yardim etse keske... maalesef herkes ayni dusunce yapısında değil. Topraktaki karincaya bile yemeğimizi bölüyoruz biz kimide kapısında yatan hayvancagizi tekmeler.allah herkesin kalbine merhamet ve sefkat versin yoksa bu dünya yaşanılacak gibi degil. Boyle seylere duygulanmak ihtiyarliksa bende 24 yasinda bir ihtiyarimSize birebir yaşadığım bir olayı anlatayım, 2 sene evvel olması lazım, serçe yavrusu yuvadan düşmüş, artık nereden düştü bilmiyorum çünkü sağolsun bazı komşular hayvancığı kedi köpekten korumak yerine o bahçeden bu bahçeye atıp durmuşlar, eşim bizim minik dört bacaklıyı gezdirirken çalıların arasında çırpınırken bulmuş, bir baktım avucunda serçe yavrusuyla geldi, uçabiliyor ama daha çok yeni acemi uçuşlu bebek, nasıl korkmuş yavrum, bizde düşen, kanadı kırılan kuşlara yardım için acil durum kafesi vardı, onun içine koyduk ama içimiz hiç rahat değil, kurban olduğum ne su içiyor ne bir şey yiyor, korkuyor da ölecek kuzum, yuvasını bilmiyoruz, annesi deli gibi aramıştır nerede aradı bilmiyoruz, neyse dedik ki bu böyle olmayacak kafesi attık arabaya deli gibi ağaçlık, serçelerin çok olduğu, insanlardan ve kedi köpeklerden uzak bir alan arıyoruz, sonunda çok güzel bir yer bulduk, eşim alçak bir dalın üstüne koydu serçeyi, yavrum cik ciklemeye başladı sakinleşti, sesini duyan serçeler gelmeye başladı, ya annesiydi ya da anaç bir erişkin serçe, orasını bilemiyorum ama bebek serçeyi sahiplendi, erişkin serçe ötüp bir dala uçuyor bebek serçeyi çağırıyor, öyle öyle bir güzel uçurup onu bir yuvaya aldılar, o an hem rüya gibiydi hem de muhteşemdi, anlatmayla o an ki hislerimi anlamanız mümkün değil, doğa ve canlılar öyle bir dengede ki belki annesi bile olmayan bir erişkin serçe bir yavru serçeye yuva oldu, kendi gruplarına aldılar, o bebek bizim elimizde ölürdü zira serçe kafeste yaşayacak bir canlı değil, hele öylesi küçük bir bebek.
Bu duyar kasmak falan değil, hem şehir keşmekeşinden kurtulup bir kıyı kasabasında doğayla iç içe yaşamak istiyor, hem de doğaya hürmet etmiyoruz, oysa ölünce bizde doğaya karışacağız, şahsen ben ölünce tepemde bir ağaç bitsin üstünde serçeler yuva yapsın isterim, çok mu duygusalım, ehtiyarlıktan:)))
Siz yine de birbirinizi kırmayın
Klima falan cam kapamak birde masraf mı yapıcakÇok ilginçmiş ilk defa duydum mecburen camı kapıyı kapatıp klima alacaksınız
Ne biliyim hayvanlarıda yaşam alanından etmek ne kadar doğru vicdanım el vermedi yerlerinden etmeye baykuşlarıda sevmem aslında amaKlima falan cam kapamak birde masraf mı yapıcak
Baykuşları yerlerinden etmek daha kolay masrafsız
Öyle tabii ki, bu bir serçe olur, bir karınca olur, bir sümüklüböcek olur, bende bu tip yaşanmışlıklar çok, en azından şimdiye kadar yaşanmışlıklarımdan örnekleyeyim hiçbir hayvan görmedim ki yardımınıza kötülükle karşılık versin, toprak dahi size bereketini sunuyor, terasta saksı içinde artık sıcaktan çatlamış toprağa 2 tane Ramazan'da yediğimiz hurmalar var ya, heh işte onlardan 2 tanesinin çekirdeğini sapladım geçen sene, Allah biliyor ya çok da umudum yoktu zira kim bilir ne zaman paketlenmiş hurmaydı, ikisi de fide oldu, gözlerime inanamadım, hatta acaba kuşlar bir yerden tohum mu taşıdı dedik ama netten baktım palmiye hurması diye geçen hurmalardan, belki ben ağaç olduklarını göremeyeceğim ama kurda kuşa yuva olur, yemek olur, konu için demiyorum genel olarak aslında doğanın bir parçası olarak rolümüz eziyet etmek, öldürmek üzerine değil, yaşayana el uzatıp bir şekilde katkı sağlamak.Herkes elinin yettiği mazluma yardim etse keske... maalesef herkes ayni dusunce yapısında değil. Topraktaki karincaya bile yemeğimizi bölüyoruz biz kimide kapısında yatan hayvancagizi tekmeler.allah herkesin kalbine merhamet ve sefkat versin yoksa bu dünya yaşanılacak gibi degil. Boyle seylere duygulanmak ihtiyarliksa bende 24 yasinda bir ihtiyarim
Faremi yıyo baykuşlar.En son yılanın yılanı yediğini görünce o kadar şaşırmıştımki?Kendı soyunuzdan yahu bu kadar olmaz:):)Bence sabredın biraz mudahale etmeyın günahtır.Kapıyı kapatın camları kapatın.Bildiğim kadarıyla gündüz uyuyan gece avlanan kuşlar bunlar. Haberleşiyorlar işte birbirleriyle.
horrrr: abi saat 12 yönünde fare var
Hohrhororro: hemen müdahale ediyorum
Faremi yıyo baykuşlar.En son yılanın yılanı yediğini görünce o kadar şaşırmıştımki?Kendı soyunuzdan yahu bu kadar olmaz:):)Bence sabredın biraz mudahale etmeyın günahtır.Kapıyı kapatın camları kapatın.
Yılan yılsnı yiyodu belgeselde aynı soydalar ya yenilirmi hiç:)nasıl yani? Kim kimin soyundan?
Aaaa Bildiğimiz horlama sesi miHanımlar merhaba, böyle bir konu açacağım aklıma gelmezdi. Ama artık kafayı yemek uzereyiz. Apartmanın yanında büyük bir lise var. Bahçesi çok geniş. Yaklaşık 1 aydır bahçeden horlama sesi geliyor geceleri. Biz en başta komşular balkonda falan uyuyor sandık. Fakat 2 hafta önce sesler ciddi anlamda artti. Ve muhtemelen bi hayvan diye düşündük. Düşünün bugün apartman toplantısı yapıldı sırf bu ses için. Çünkü uyutmuyor asla. Ve görenlerinde söylediği kadarıyla baykuşların okul bahçesine yuva yaptığı kararına varıldı. Gece çok sıcak olduğu için balkon cam açık uyuyoruz, geçen gece horlama sesi o kadar yakinimdan geldi ki kafayı yiyecektim. Şimdi bu baykuşları nasıl kovabiliriz canlarını acitmadan? Ben işin hurafe kısmında değilim bu arada. Ses ciddi anlamda insana kafayı yedirtiyor. Bir suru insanın bütün gece horladigini düşünün. Ve bu ses asla hafif bi ses değil. Nasıl kurtulacagiz bu dertten? Başına gelen, çözümünü bilen var mi?
Çok şaşırmıştım ya kendınden küçük yılanı yermiş ayyy kütür kütür yedi vallahiYılan yılsnı yiyodu belgeselde aynı soydalar ya yenilirmi hiç:)
Çok şaşırmıştım ya kendınden küçük yılanı yermiş ayyy kütür kütür yedi vallahi
Onuda bilmiyorum yazık ya başka yicek bişey mi yokAyyyy kimse birnirini yılanlar kadar yıyemez:):)E balıklar da birbirini yiyor