Baykuş Meselesi

Megafonla satış yapanı da şikayet ettim. Aynı şekilde fişek patlatanları da şikayet ettim onlara zarar veriyor diye. Kimse hayvan düşmanlığı yapmıyor. Ezan sesi rahatsız ediyorsa uyku saatlerini ona göre düzenleyin. Peki konu sahibi ne yapsın o zaman? İşe gidecek diyelim her gece uykusuz hayat nereye kadar devam eder?
Konudan hayvan düşmanlığı değil benmerkezcilik çıkardım zaten. Ezan konusunda dediğinizi yapmaya çalışıyordum ama bu çocukların açma kapama tuşu yok malum, illaki denk geliyordu birine, hepsini denk getirmemeyi başarsan sabah ezanını ne yapacaksın zaten di mi? :) İşte yavaş yavaş alıştı seslere. Neyse... Uykusuzluk zor ama çözümü hayvanlara hükmetmek olamaz. Hayvan size fiziksel temasla zarar veriyordur, o zaman nefsi müdafaa lazım ama sokakta kendi halinde yaşamaya çalışan zavallı bir hayvana müdahale gaddarlık bence. Yuvasında yumurta mı yavru mu ne var nereden bilecekler değil mi?

Bizim komşunun çatısında yuvaları vardı. Yıllarca orada öttüler. Ben uğur getirdiklerine inanıyorum. Karı koca öğretmen olan çift yıllar içinde çok zengin oldular. Şu anda paraya para demiyorlar.
Konu saihbi baykuslari getirip benim evin tepesine atarsa ben bakarim seve seve 🤣

Kliması varmış konu sahibinin zaten. Her şeyi de paraya bağlamasanız keşke. O canlının rahatı, sağlığı daha önemli harcanan paradan.
Bunlar fazla hassasiyet. Sizin uykunuz bölünse eminim bukadar kolay ahkam kesip onlara da yazık dermiydiniz merak ediyorum. Bende hayvan severim lakin işin gerçekçilik kısmından çok uzak her yorum bu konuda.

Linç gelecek ama duramayacağım konudaki herkes neden baykuşları koruma derneği kesilmiş ona anlam veremedim ? Kadın nasıl giderler demiş sanki avlayacak hayvanı , ses rahatsız etmiş olabilir . Konu sahibi tavsiyem bir veterinere mi danışsanız belki bilir.
Gitmeyecek orası onların yuvası ben sizden rahatsız oldum mesela napalım gönderelim mi kk dan :KK66: + birkaç kişi daha var ama uğraşamam o kafalarla şimdi.

Konu sahibi hamilesiniz hayvan ahı almayın :KK66:

Gitmeyecek orası onların yuvası ben sizden rahatsız oldum mesela napalım gönderelim mi kk dan :KK66: + birkaç kişi daha var ama uğraşamam o kafalarla şimdi.

Konu sahibi hamilesiniz hayvan ahı almayın :KK66:
Gereksiz bir duyar bence kadın ormandan mı kovuyor ya da öldürmek mi istemiş bunu kk ile bana nasıl bağladınız kk sizin evinizse benim horlamamdan rahatsızsanız hadi gönderin bekliyorum

Ne kadar çok baykuş ötüş şekli varmış. 😁
Ben 4 ve 10 numaralı ötüşleri duydum. Horlayan hangisi acaba?

7 numarali ötüş, geniz eti olan birinin horlamasına benziyor işte. Komsu degilse "gördüm" diyen komsunun dedigi gibi baykustur.
Ama çözüm tabii ki ellemek olmamalı, okullar açılınca belki gürültüden, sonbahar gelince belki havadan dolayi giderler. Azcık bekleyedursun komşular. İçi rahat etmeyen komşular, gece uyanik kalıp nöbet tutsun, bakalım insan horlamasi mi baykus mu. Cevap netlik kazaninca da hayvanlari rahatsiz etmeme kararı alınsın apartman toplantisinda. Klima, pervane vb. maliyetli gelirse ailelere, birkac tane kulak tikacı alsinlar mecbur.

Bunlar fazla hassasiyet. Sizin uykunuz bölünse eminim bukadar kolay ahkam kesip onlara da yazık dermiydiniz merak ediyorum. Bende hayvan severim lakin işin gerçekçilik kısmından çok uzak her yorum bu konuda.

Hayvan mı seversiniz 😂😂 Güzel güldüm sabah sabah.

20 kez falan yazdım, size de yazayım. Muhtemelen aynı cins baykuş binamızda yaşıyor. Tam üstümüzde olduğu halde cam kapatınca ses falan gelmiyor. Kimse kuşların yuvasını bozmayı, güvenli bir şekilde taşımayı düşünememiş yıllardır, hay allah. Yine yukarda muneye anlattım, bir yaz atmaca yuva yaptı balkonumuza. Bütün yaz balkon kapısı dahi açamadık ama yine yuva bozmayı düşünemedik. Gerçekler bunlar. Sizin düşünceleriniz ise canilik. İnsanı üstün görmek. Bir insanın uykusu bir hayvanın yaşam hakkından önemli değildir.

Hayvan mı seversiniz 😂😂 Güzel güldüm sabah sabah.

20 kez falan yazdım, size de yazayım. Muhtemelen aynı cins baykuş binamızda yaşıyor. Tam üstümüzde olduğu halde cam kapatınca ses falan gelmiyor. Kimse kuşların yuvasını bozmayı, güvenli bir şekilde taşımayı düşünememiş yıllardır, hay allah. Yine yukarda muneye anlattım, bir yaz atmaca yuva yaptı balkonumuza. Bütün yaz balkon kapısı dahi açamadık ama yine yuva bozmayı düşünemedik. Gerçekler bunlar. Sizin düşünceleriniz ise canilik. İnsanı üstün görmek. Bir insanın uykusu bir hayvanın yaşam hakkından önemli değildir.
Pardon? Ben size hayvanları sopayı alın elinize kış kışlayın mı yazdım? Yada bir başkasına?
Hayvan sever olmak tanımını bu hassas yazılarınız yada bir kuşun yuvası bozmadığınız için ısrarla üstünüze alıp en çok ben hayvan severim siz canisiniz diyemezsiniz. Hadsizlik budur.
Size ve çok hassas düşüncelerinize güneşli günler dilerim. 😁

Pardon? Ben size hayvanları sopayı alın elinize kış kışlayın mı yazdım? Yada bir başkasına?
Hayvan sever olmak tanımını bu hassas yazılarınız yada bir kuşun yuvası bozmadığınız için ısrarla üstünüze alıp en çok ben hayvan severim siz canisiniz diyemezsiniz. Hadsizlik budur.

Dedim bile. 😂

Şeyi anlamadım, hayvanın yuvasını bozalım, onları kış kışlayalım demiyor musunuz? Öyleyse ne güzel. Tamam, demiyorsunuz, o zaman çözüm nedir? İşte biz de diyoruz ki insanlar evinde kendi önlemini almalı, hayvana müdahale etmek yerine. Pencereyi kapa, klima, vantilatör kullan... Ona paran yetmiyorsa, hava sıcaksa, aç pencereleri bir kulak tıkacı kullan. Bebeğin sese sürekli uyanıyorsa, bir süre sonra alışacaktır. Zaten araba kornasından bahsetmiyoruz, rutin, boğuk seslere çok daha kolay alışıyor bebekler. Yani çözüm de sunuyoruz ama bazı arkadaşlar hala takmışlar gereksiz duyar kasıldığına... Hayvanları kışkışlamayalım ama konu sahibi de bu sesten kurtulsun diyenler hangi çözümü öneriyor, valla anlamadım.

Şeyi anlamadım, hayvanın yuvasını bozalım, onları kış kışlayalım demiyor musunuz? Öyleyse ne güzel. Tamam, demiyorsunuz, o zaman çözüm nedir? İşte biz de diyoruz ki insanlar evinde kendi önlemini almalı, hayvana müdahale etmek yerine. Pencereyi kapa, klima, vantilatör kullan... Ona paran yetmiyorsa, hava sıcaksa, aç pencereleri bir kulak tıkacı kullan. Bebeğin sese sürekli uyanıyorsa, bir süre sonra alışacaktır. Zaten araba kornasından bahsetmiyoruz, rutin, boğuk seslere çok daha kolay alışıyor bebekler. Yani çözüm de sunuyoruz ama bazı arkadaşlar hala takmışlar gereksiz duyar kasıldığına... Hayvanları kışkışlamayalım ama konu sahibi de bu sesten kurtulsun diyenler hangi çözümü öneriyor, valla anlamadım.

Güvenli!!! bir şekilde hayvanları kafese tıkıp taşımayı öneriyorlar muhtemelen. Güvenli olunca sorun olmuyor. Ne işi varmış onun da şehrin içinde, utanmamış mı binaya yuva yaparken? Ülkemiz orman cenneti, ormana gitseymiş.

Güvenli!!! bir şekilde hayvanları kafese tıkıp taşımayı öneriyorlar muhtemelen. Güvenli olunca sorun olmuyor. Ne işi varmış onun da şehrin içinde, utanmamış mı binaya yuva yaparken? Ülkemiz orman cenneti, ormana gitseymiş.
İlla ki müdahale yani, hayvanın yaşayacağı korkuların, yeni yerini yadırgayıp yadırgamayacağının, yuvasını terk edip etmeyeceğinin pek önemi yok o zaman. Bu riskleri göze almaya değer, çünkü önemli olan biz insanlarız. Hı hı, evet.

İlla ki müdahale yani, hayvanın yaşayacağı korkuların, yeni yerini yadırgayıp yadırgamayacağının, yuvasını terk edip etmeyeceğinin pek önemi yok o zaman. Bu riskleri göze almaya değer, çünkü önemli olan biz insanlarız. Hı hı, evet.

Bu hayvanlar yuvasını değiştirmeyen hayvanlar zaten. Dünyanın en güvenli şekliyle taşıyıp başka bir yere koysan da yine gelecek aynı yere. Hayvanın yaşayacağı stres yanlarına kar kalacak bir de varsa eğer olan yavrularına, yumurtalarına olacak.

Bu hayvanlar yuvasını değiştirmeyen hayvanlar zaten. Dünyanın en güvenli şekliyle taşıyıp başka bir yere koysan da yine gelecek aynı yere. Hayvanın yaşayacağı stres yanlarına kar kalacak bir de varsa eğer olan yavrularına, yumurtalarına olacak.
Konu sahibi baktırmış mı, havalandırma boşluğuna falan?
Ben senin sözünü baz alarak o kadar ses olması imkansız, eğer var ise de zor durumda bir yerde sıkışıp kalmış bir hayvan olabileceğini düşünüyorum.
Kadın inatla cam kapı kapalı, tv açıkken içerde ses diyor, başka mantıklı açıklama bulamadım.

X