Baykuş Meselesi

Konu sahibi baktırmış mı, havalandırma boşluğuna falan?
Ben senin sözünü baz alarak o kadar ses olması imkansız, eğer var ise de zor durumda bir yerde sıkışıp kalmış bir hayvan olabileceğini düşünüyorum.
Kadın inatla cam kapı kapalı, tv açıkken içerde ses diyor, başka mantıklı açıklama bulamadım.

Yav yok bir arkadaş alıntılamış. Yaz olduğu için cam kapı açık yatıyoruz demiş ilk başta. Sonra tepki görünce zaten camları açmıyoruz demiş. O alıntılardan sonra konu sahibini göremedik 😂

Yav yok bir arkadaş alıntılamış. Yaz olduğu için cam kapı açık yatıyoruz demiş ilk başta. Sonra tepki görünce zaten camları açmıyoruz demiş. O alıntılardan sonra konu sahibini göremedik 😂
Hııı anladım.
Ben de zamanında böyle cıyaklama duyup, havalandırma boşluğuna düşen bir serçeye tanık olmuştum.
Öyle bir şeyse müdahale edilmesi gerek diye endişelendim.
Saftirik ben😂😂😂

Bunlar fazla hassasiyet. Sizin uykunuz bölünse eminim bukadar kolay ahkam kesip onlara da yazık dermiydiniz merak ediyorum. Bende hayvan severim lakin işin gerçekçilik kısmından çok uzak her yorum bu konuda.
Çocuk yolda baya baya uykusuz kalacak maalesef :KK53: inş. Bebeyide göndermez bi yere :deli:

Şeyi anlamadım, hayvanın yuvasını bozalım, onları kış kışlayalım demiyor musunuz? Öyleyse ne güzel. Tamam, demiyorsunuz, o zaman çözüm nedir? İşte biz de diyoruz ki insanlar evinde kendi önlemini almalı, hayvana müdahale etmek yerine. Pencereyi kapa, klima, vantilatör kullan... Ona paran yetmiyorsa, hava sıcaksa, aç pencereleri bir kulak tıkacı kullan. Bebeğin sese sürekli uyanıyorsa, bir süre sonra alışacaktır. Zaten araba kornasından bahsetmiyoruz, rutin, boğuk seslere çok daha kolay alışıyor bebekler. Yani çözüm de sunuyoruz ama bazı arkadaşlar hala takmışlar gereksiz duyar kasıldığına... Hayvanları kışkışlamayalım ama konu sahibi de bu sesten kurtulsun diyenler hangi çözümü öneriyor, valla anlamadım.
Bebeğin sese alışması da klasik kaynana lafı. Sizinki alışmış, şanslısınız. Kardeşimin bebeği 14 aylık. Alışamadı. Ne yapacak peki konu sahibi de aynı şeyi yaşarsa? Şu korona zamanı küçük bebekle ev mi baksın? Bebeğe kulak tıkacı mı alsın? Bebek alışana kadar kendisi ve bebeği geceleri uyumasın mı? Bence siz evinizi verin, konu sahibi rahat etsin siz de hayvanların alanını isgal etmemek için çöle falan taşının.

Bebeğin sese alışması da klasik kaynana lafı. Sizinki alışmış, şanslısınız. Kardeşimin bebeği 14 aylık. Alışamadı. Ne yapacak peki konu sahibi de aynı şeyi yaşarsa? Şu korona zamanı küçük bebekle ev mi baksın? Bebeğe kulak tıkacı mı alsın? Bebek alışana kadar kendisi ve bebeği geceleri uyumasın mı? Bence siz evinizi verin, konu sahibi rahat etsin siz de hayvanların alanını isgal etmemek için çöle falan taşının.
Üsluplar kısa devre yapmaya başladığına göre size iyi yolculuklar. Zira bütün dünyayı kendine göre düzenleme hakkına sahip olduğunu zannedenler taşınabilir o çöle. Orada da bir şeye takarsınız gerçi ama. Geri kalanlarımız mantık dahilinde, bencillikten uzak çözümler bulmak için uğraşacağız mecbur. Hoşçakalın.

Sizin tavsiyeniz nedir peki konu sahibi için? O kadar laf kalabalığı yaptınız ama bir çözüm önerinizi göremedim.

Kedi köpek bitti simdi de kuşlara takmışlar kafayı. Yazık belki yavruları var ağacda henüz ucamiyorlar. Yazık değili mi? ne hakla onları ordan kovmaya çalışıyorsunuz.birde toplantı yapmışlar. Issizmisiniz başka kafayı takacak şey bulamadiniz mi?
Bide bunu düşünenin yakında yavrusu olacak vah vah ne acı

Size bir vereyim.
O ses baykuş sesi değil.

Baykuşlar horlama şeklinde bir ses çıkarmazlar kesik kesik çığlık atarlar. Bütün gece ise ses asla çıkarmazlar, devamlı bağırırken nasıl avlanacak?
İki ses birbirine karışmaz, youtube da alaca baykuş sesi diye aratın dinleyin.

Şehir dışında otelde kalırken bir beyefendinin horlama sesi kapılar kapalı olduğu halde tüm koridor boyunca ve otel girişinde duyuluyordu.
Hele ki pencereleriniz açık, horlayan bir komşunun sesi rahatça mahalleyi titretebilir.

Sesi kaydedebilir misiniz?
Bana da öyle geldi. youtube'da var baykuş sesleri ve hiçbiri adam horlaması gibi değil ve dediğiniz gibi tüm gece ötmezler, bizim yaşadığımız yerde de baykuş arada bir sesi çıkar geceleri.

Ben de doğa ile iç içe bir yerdeyim. Envai çeşit hayvan sesi geliyor. Baykuşlarda geliyor ama hiç öyle horlama sesi gibi bir şey duymadım. Ha bu arada da 20 aylık bebeğim var. Hiç öyle korkmadı.Eğer baykuş ise rahat bırakın şu hayvanları. Fakat bana sorarsanız bu iş baykuş işi değil.

Fakat bana sorarsanız bu iş baykuş işi değil.
Amcanın biri kapı pencere açık uyuyup horlamış, ihale de zavallı hayvanlara kalmış işte. Soran olursa da baykuşlar horluyor deriz kim bilecek hesabı.. Hoş baykuşları da gören yok. Bir iki kişi gördüğünü iddia etmiş mi, gördüğünü sanmış mı öyle bir şey işte. Dediğim gibi bence horlayan amcanın biri ama amca horlayabilir çünkü o insan.

Amcanın biri kapı pencere açık uyuyup horlamış, ihale de zavallı hayvanlara kalmış işte. Soran olursa da baykuşlar horluyor deriz kim bilecek hesabı.. Hoş baykuşları da gören yok. Bir iki kişi gördüğünü iddia etmiş mi, gördüğünü sanmış mı öyle bir şey işte. Dediğim gibi bence horlayan amcanın biri ama amca horlayabilir çünkü o insan.

Ay horluyor baykuşlar. Akşam denk getirirsem ses kaydı alacam inanmayanlar için. Uyuduğu için horlamıyor sesi öyle.

X