Baykuş Meselesi

Bebek doğunca evet bu sesten uyuyamaz zaten ve annesini de uyutmaz haliyle. Konu sahibi öldürelim dememiş. Nasıl giderler demiş. Ben de hayvanları çok severim hatta kedilerim ve kuşlarım var mesela. ama komşum eve köpek almıştı ve o işten gelene kadar hayvancağız havlaya havlaya bütün apartmanı ayağa kaldırırdı. Kardeşimin bebeği gündüz evde yarım saat uyuyamazdı. Şikayet ettik haliyle. Bu kadar tepki gösterecek bir şey yazmamış ki.
Tepki gostermiyoruz o zaman sizlerde sokağa cıkmayın o hayvanlarda diledikleri gibi yaşasınlar böyle bi mantık varmı acaba ellerinden herseylerini alın ondan sonra kuş öttü köpek havladı kedi baktı kapıya cıkamiyoruz gece uyuyamıyoruz olabilecek birseymi kapatın camları eve bi sogutucu alın komsunuzu ne sekilde evinden atabiliyorsunuz bu hayvanlarıda ayni sekilde siz istemiyorsunuz diye hic bir yere gönderemezsiniz

Biz ilk şehirden çıkışlar yasaklandığında gece apar topar geldik . Sabah kalktım teyze diyorki yavru köpek var. Ara Allah ara yok köpek möpek. Artezyen kuyusunun borusuna kamera falan soktuk. Gece oldu . Ulan cidden köpek var. Hava 3 derece falan biz terasta elde fener yavru köpek aşkındayız. Ölmüşüz yavru köpek diye. Arkamızdan bir ses geldi , ağacın tepesi 😐 Ulan diyorum köpek ağaca mı çıktı 🤣🤣 Sonra uçarken gördük mağdur anamızı ,dala konup bide bize havlıyınca gizem çözüldü. Donduk ağaçta köpek ararken 🤭
😃 Vallahi tebrik ederim ne güzel aramişsınız gercekten yardım etmeye calişmak nasılda güzel bi duygu... Havlama sesi yapınca gercekten yavru kopek havlaması ile bi şasırtıyorlar onları öyle gorünce sırf bu gibi insanlar rahatsız olup sikayet edip hayvanları yerlerinden etmesinler diye hergece balkona kıyma tavuk falan koyuyorduk gariplerim doyunca bagırmaktan vazgeciyorlardı 😇😋

Konu trajikomik ben de güldüm. Bazı insanlar ne kadar mantık dışı düşünüyor ya insanın en doğal hakkı evinde uyumak. Baykuşu rahatsız etmeye hakkınız yok nedir ya :KK70: E uyuyamıyor insanlar bu ne olacak? Taşla, sopayla vurayım demiyorlar ya :KK70: belediyeyi arayın itfaiye yönlendirirler bir hayvanat bahçesine veya doğaya bırakılır. Vallahi konu komik, mesajlar ayrı bir komik (!!)
Oldu ne kadar haklısınız degilmi.. taşla sopayla vuralım demiyorlar.. e bu hayvanlarda bunlara saldıralım insancıklar defolup gitsin demiyorlar nasil buyuk bi sorun yaratiyorlarsa artık gece evinize girip dolabinizi bosaltmaya calisiyor sanirim yada camınıza gelip haraç kesiyorlar hayvanlar orda yasamaya calisiyor sizin evinizde yasamaya calistiginiz gibi siz evinizde onlar sokakda ne guzel ayrılmıs iste artık kim rahatsız ise o gitsin degilsede sussun beklesin kimsenin kimseyi yerinden etme gibi bi isteği olamaz.. sizi rahatsız eden komsunuzun yeri geliyo kapisına bile cıkamiyorsunuz gucunuz sessiz bisey yapamayan canlilara yetiyor

Valla ben çiftlikte doğup, büyüdüm. =)) Bin çeşit hayvanlar senfonisi... Şimdi de şehirden uzak, köpeği bol bir yerde yaşıyoruz. Bazen gece bir başlıyorlar, bir de birbirlerine saldırıyorlar filan, tam bir curcuna... Arada kalkıp birbirlerini kıstırıp zarar vermesinler diye hoşt, hışt diye bağırıyoruz ama onun dışında ulumalara, havlamalara bir şey yapmayı hiç düşünmedik. Nereye gidecek ki hayvanlar? Valla bana tuhaf geliyor insanların böyle her şeyi kendilerine göre düzenleme çabası. Evini, apartmanını düzenleme çabasını anlarım da, sokaklar herkesin, her canlının. Ne hakkımız var?

Bunlar hep insanın kendini üstün canlı olarak görmesinin sonucu. İnsan korkuyorsa, rahatsız oluyorsa baykuş yerinden edilir, köpekler, kediler zehirlenir, domuzlar avlanır, tilkiler vurulur. Çünkü dünyadaki en önemli canlı insandır.

Belediyeyi, itfaiyeyi arayınca sanki gelip hayvanları minnoş minnoş toplayıp götürüp ormana bırakacaklar. Muhtemelen hayvanat bahçesinde bir kafese tıkacaklar ölene kadar. Diyelim ki sadece yerini değiştirdi, doğaya saldı ekipler. En geç bir sonraki yaz (muhtemelen daha erken hatta 3 -5 gün sonra) yine yuva bildiği yere gelecek o hayvan.

Bunlar hep insanın kendini üstün canlı olarak görmesinin sonucu. İnsan korkuyorsa, rahatsız oluyorsa baykuş yerinden edilir, köpekler, kediler zehirlenir, domuzlar avlanır, tilkiler vurulur. Çünkü dünyadaki en önemli canlı insandır.

Belediyeyi, itfaiyeyi arayınca sanki gelip hayvanları minnoş minnoş toplayıp götürüp ormana bırakacaklar. Muhtemelen hayvanat bahçesinde bir kafese tıkacaklar ölene kadar. Diyelim ki sadece yerini değiştirdi, doğaya saldı ekipler. En geç bir sonraki yaz (muhtemelen daha erken hatta 3 -5 gün sonra) yine yuva bildiği yere gelecek o hayvan.
Üstelik gerçekten yuvasında yumurta ya da yavru olabilir. O ne olacak? Bir de bazı arkadaşlar baykuşu savunanların abarttığını düşünmüş yav. =) Konu sahibinin rahatsız olmasına hak veriyorum. Ama yapılacak şey hayvana müdahale değil, kendince alacağın önlemler filan olabilir.

Üstelik gerçekten yuvasında yumurta ya da yavru olabilir. O ne olacak? Bir de bazı arkadaşlar baykuşu savunanların abarttığını düşünmüş yav. =) Konu sahibinin rahatsız olmasına hak veriyorum. Ama yapılacak şey hayvana müdahale değil, kendince alacağın önlemler filan olabilir.

Açıkçası 8 senedir muhtemelen aynı tür (horlayan) baykuşla aynı binada yaşayan bir insan olarak ben konu sahibinin abarttığını düşünüyorum. Bizimki tam banyo havalandırmasının tepesindeki çatı gibi şeyin altında yaşıyor. Site 20 yıl önce yapılmış, muhtemelen ormanlık alanmış burası, orman yok olunca binada yaşamaya başlamışlar 20 yıldır. 40 daireli binada kimsenin bu kuşları burdan kovalım dediğini duymadım şimdiye kadar. Aşırı rahatsız eden sesleri yok çünkü. Her sene gelir baykuş çifti, yavru büyütür yavrular uçunca giderler.

Benim şahit olduğum 8 senede iki kere yavrular havalandırmaya düştü, apartmandaki amcalar seferber olup çıkartıp karşıdaki ağaca koydular anne ya da baba gelip aldı. Şükür hayvan seven bir sitedeyiz. 29 tane sokak köpeğimiz var sitede, yaşlı yaşlı teyzeler hastalıklarını takip eder veteriner çağırır. Arada hortum çıkarıp yıkarlar hepsini falan, kışın apartmanların içine alırız üşümesinler diye. Geçen motorlu kuryeye havlamış biri kurye sinirlenmiş öldürecem diye bağırıyordu, adamı teyzelerin elinden zor aldılar 😂

Yavruladılarsa yavruları bırakıp hiçbir yere gitmezler. Kovarsanız sadece rahatsız etmiş olursunuz.

Zaten apartmanımız askeri personel apartmanı, burada yazılan kadar cani insanlar olsaydılar balkonuna konan çeker vururdu. Gerçekten niyetimiz hayvanları rahatsız etmek değil bi çare ariyoruz
Şu cevabı görünce dayanamadım. 😅 Galiba peçeli baykuş, havlamasına hiç şaşırmadım, kızdırınca sesi korku filminde başrolü kapıyor.😱

Hani kuşlar cikcik diye öterdi? 😂
Çok büyük hayır işliyorsunuz tebrik ederim.

Konu sahibi madem uyuyamıyorsunuz ses gelince apartmandan bir çıkın arka sokağa gidin ses artıyor mu azalıyor mu?
3 gündür yapıyoruz. Işte mesela söyle diyeyim bahçe aşağı yukarı 500 m2 alan. Mesela bi sağ taraftan horlama geliyor bi diğer taraftan. Hatta 2 komşumuz fenerle bahçeye girip aradı acaba sürüngen mi diye. Bizi rahatsız eden sesin kaynağını net kestirememek. Ve sesin ara ara çok yakın gelmesi
Annemlerin yazlığında var. Hiç görmedim ama senelerdir her gece sanki böyle derin derin nefes alıyormuş gibi bir ses çıkarır. Yankıyla birlikte kulağının içinde yaşıyormuş gibi hissedersin, doğrudur.
Ay evet hemen hemen anlatmak istediğim bu. Baykusta mi çıkıyor o ses? Böyle geniz eti sorunu olan insanın uyuma sesi gibi. Derin derin aralıksız tis tis sesler?

Ne kadar çok baykuş ötüş şekli varmış. 😁
Ben 4 ve 10 numaralı ötüşleri duydum. Horlayan hangisi acaba?
Bunlardan hiçbiri değil işte. Ve benim kafamı karıştıran, bu hayvan hep mi tıslar horlar baykussa eğer neden böyle ses çıkarmıyor arada?

Baykus sesini bilmemekte ne bileyim. Biraz şov bence küçüklüğümden beri baykus sesi duyarım ki izbe yerde değil metropol şehirlerde yaşadım.
Siz martı sürüsü de gormemissiniz hayatinizda belli ki. 20-30 u birden kah kah kah kah kah diye defalarca turlar evin üstünde.20-30 dk. Solo eşliğinde baykus sesi gelir vs. Uyanırız tekrar uyuruz tekrar uyaniriz ama korkmak bu kadar rahatsiz olmak, engel nasıl olunur diye arastirmak gerçekten cok ilginç.
Hanımefendi okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanirim. Sesin baykuş sesi olduğunu bilsek 1 ay fellik fellik aramayız. Ses tuhaf ve ürkütücü bir ses. Kaynağını bilememek bizi meraklandiriyor
Konu trajikomik ben de güldüm. Bazı insanlar ne kadar mantık dışı düşünüyor ya insanın en doğal hakkı evinde uyumak. Baykuşu rahatsız etmeye hakkınız yok nedir ya :KK70: E uyuyamıyor insanlar bu ne olacak? Taşla, sopayla vurayım demiyorlar ya :KK70: belediyeyi arayın itfaiye yönlendirirler bir hayvanat bahçesine veya doğaya bırakılır. Vallahi konu komik, mesajlar ayrı bir komik (!!)
Işte anlatamadım ben kendimi. Niyetimiz gerçekten zarar vermek değil.
Baykuş horlayan bir hayvan mıymış ? Zavallı Harry Potter ne çekmiştir yıllarca,kucucuk tavan arasında baykusla:-):-)

Konuya gelirsek bence şu numara bir danışın, elbet sizi yonlendirirler ;Türkiye Yaban Hayatı İlkyardım Hattı - (0850) 203 09 93
Ay gerçekte aslında istediğim tek yanıt buyduçok çok teşekkür ederim
Linç gelecek ama duramayacağım konudaki herkes neden baykuşları koruma derneği kesilmiş ona anlam veremedim ? Kadın nasıl giderler demiş sanki avlayacak hayvanı , ses rahatsız etmiş olabilir . Konu sahibi tavsiyem bir veterinere mi danışsanız belki bilir.
Haklisiniz biz bi veteriner getirelim en azından o tanır sesi

Tepki gostermiyoruz o zaman sizlerde sokağa cıkmayın o hayvanlarda diledikleri gibi yaşasınlar böyle bi mantık varmı acaba ellerinden herseylerini alın ondan sonra kuş öttü köpek havladı kedi baktı kapıya cıkamiyoruz gece uyuyamıyoruz olabilecek birseymi kapatın camları eve bi sogutucu alın komsunuzu ne sekilde evinden atabiliyorsunuz bu hayvanlarıda ayni sekilde siz istemiyorsunuz diye hic bir yere gönderemezsiniz

indir.jpg

E ötüyo :63:

Ne kadar çok baykuş ötüş şekli varmış. 😁
Ben 4 ve 10 numaralı ötüşleri duydum. Horlayan hangisi acaba?

6 numaralı ses İstanbul'u orta yerinde duyulabilecek bir ses mi? Bilgisi olan var mı?
Zira bizdeki ses de bu gibi, mutfak apartman boşluğuna bakıyor, oradan geliyor ses. Ben bulaşık mk falan sandım ama kuş yuvası dediler. Yuvayı da görmedim merak ediyorum baykuş mu?

Bir de merak ediyorum yeri gelmişken sorayım, balkondaki kumru yuvasından eve kuş biti yayılmışlığı var, bu sefer de mutfaktan evi sarmaz di mi?

6 numaralı ses İstanbul'u orta yerinde duyulabilecek bir ses mi? Bilgisi olan var mı?
Zira bizdeki ses de bu gibi, mutfak apartman boşluğuna bakıyor, oradan geliyor ses. Ben bulaşık mk falan sandım ama kuş yuvası dediler. Yuvayı da görmedim merak ediyorum baykuş mu?

Bir de merak ediyorum yeri gelmişken sorayım, balkondaki kumru yuvasından eve kuş biti yayılmışlığı var, bu sefer de mutfaktan evi sarmaz di mi?
6 numaralı ses kumruya da benziyor, karıştırıyor olabilirsiniz, belki kumrudur sizin duyduğunuz.

Bir de baykuşlar için olağanüstü toplantı kararı mı aldınız apartmanca. Şaka gibi... İnsanoğlu olarak dünyanın tek sahibi olmadığımızı asla öğrenemeyeceğiz. Ne virüsler, ne doğal afetler, ne orman yangınları vs vs hiçbir şey öğretemedi bize bu gerçeği. Ah hayvanların dili olsa neler anlatırlardı, nelerden şikayet ederlerdi kimbilir. Utanır mıydık? Hiç sanmıyorum. Çünkü en mükemmel, en üstün, en her şeye hakkı olan varlıklar biziz.. Bizim rahatımız her şeyden daha mühim. Hayvanlar kim köpek ki :işsiz:

X