Baykuş Meselesi

Sağolun bu saatte guldurdunuz. Hatta aynı mevkidemiyiz diye bile düşündüm. Şuan balkondayim alt komşum balkonda baya horlayarak uyuyor. Ama bu gece bizim üst kata hala baykuş gelmedi. Oysa her gece geliyordu yan apartmana yada bize. Hayvanlara doğal alan birakmadik.
Yoldan geçen yüksek sesli müzik dinleyenler araçlar ve motorsiklet sesleri daha rahatsız edici baykuşu mumla aratiyorlar resmen.

Anlatırken komik ama yaşarken valla değil

sesını hıc duymadım gercekten bılemıyorum neye benzer

fakat bızım burda da cok fazla kopek var suanda da ınanılmaz bagrısıyorlar sanırsınız bırbırını parcalayacaklar sabaha kadar da surer bu mesela
sussunlar dıye mamalar mı koymadık toplar mı atmadık (belkı oynarlar dıye ) acaba bırı ıskence mı edıyor dıye apartmandan bazıları asagıda kamelyada oturup nobetler mı tutmadı yok bıldıgın kuduruklar

yapacak bırsey yok hava cok sıcak gazıantepde yasıyorum kapadım pencereyı actım vantılatoru

Soyle soyleyeyim ben zaten börtü böcekten korktuğum için bütün camlar kapalı, sadece klima açık duruyoruz. Çalışan klima sesi, tv sesine rağmen geçen gün ensemde biri horluyormus gibi irkildim

Yalnız konu sahibi konunuz gerçek mi?
Seslerin horlamaya benzetilmesinin yanında sürenin de 1 ay ile tutturulmuş olmasından fena halde şüphelenmiş durumdayım.

İzninizle konudan çıkıyorum arkadaşlar.
Aaaa akşamdan beri konuyu google da arıyorum bu haberi görmemiştim. Gerçekten Ne yapılabilir belki bilen yasayan vardır diye yazdim

Soyle soyleyeyim ben zaten börtü böcekten korktuğum için bütün camlar kapalı, sadece klima açık duruyoruz. Çalışan klima sesi, tv sesine rağmen geçen gün ensemde biri horluyormus gibi irkildim
Buna kendi akıl süzgecimde inanamadım.
Açık tv ve çocuklarla aynı odadayken, bırakın çalan zili, yanımda bağıranı duymuyorum.

Benim için gerçek olamayacak bir tanımlama, üzgünüm.

O kadar yılımı bu şehre eşe adayıp eli boş dönmek istemiyorum diyelim kandırıldım ama neden anlamıyorsunuz. Seneye de bir bahane bulacağını düşünüyorum
Valla horlamasi nedeniyle kovaladigim tek kisi kocam, baska bi tecrubem mevcut degil
Ses kaydını görmeden inanmam çok ama çok zor.
Hanımlar genel yazayım, ses gerçekten tuhaf. Baykuş olacağı hiç aklımıza gelmedi. Ilk zaman bende komşu sandim. Ama ses değişik. Nasıl desem burnu tıkalı biri böyle horlar ya, klasik horlama gibi de değil. Camdan biri sanki nefes veriyor sürekli. Ve ses ciddi anlamda ürkütücü. Komşulardan biri akşam bizim eve girecekti neredeyse dediği için baykuş olduğuna inandım. Yoksa ses baykuş işi falan değil gibi geldi bana. Hani böyle bi sürüngen sesi gibi. Her akşam başlıyor sabaha kadar. Biz zaten pencere açmıyoruz klima Hep açık. Ama tv klima sesine rağmen sanki evde biri horluyor. Belki baykusta değil-dir diyorum ya nereyi arayacağımi şaşırdım.

bırsey dıcem
klıma motorundan olmasın o ses ?

pencereler kapalı klıma ve tv acık hır hır hır ses duysam bende bır tırsarım harac almaya gelmıs baykus gıbı :) belkıde pencerenızın kenarında oluyordur sız gormedıgınızden farketmıyorsunuzdur ses ondan yakın gelıyordur
belkıde apartman boslugundadır onda da cok yankılanır

Umarım tecrübe edinmezsiniz.
Dışarıdan gelen bir ses olması mümkün görünmüyor.
Havalandırma boşluğu gibi yerlere bakın.
Çünkü gerçekten ev içinde değilse bu sesi duymanız imkansıza yakın olur.
Gece sessizliğinde evet bir nebze ama ense tabiri çok abartı.
Ancak bu kadar yakından dediğim gibi bina havalandırma boşluğu, banyo cam vb gibi yerlerde olan bir yuva sebep olabilir belki.

Şu an çiftlikteyiz biz. Çınarımızda anne bebek ufak bir baykuş ailesi var. Havlıyorlar Baya bildiğin havlıyor. Video var. Buraya konsa dersin ki yeme bizi bariz köpek. Biz başedemiyoruz Bütün gece ordan oraya bağıra bağıra geziyorlar. Börtü böcek yılan sıçan yediği için seviyoruz hatta kendilerini ama gecenin 3ünde pencere önüne konup kızımla beni zıplatınca kırılıyoruz biraz. Kışın ufak telli çatı penceresinden baba baykuş çatıya girmiş. Çıkamamış ölmüş hayvan. Dayım buldu. Bembeyaz altın rengi çizgileri vardı,çok yakışıklıydı rahmetli. Acısından ve öksüz kalan yavrusundan ötürü dul anneye karışmıyoruz ama yakında biz mutfakta yemek yerken gelip ablam bi köfte ver güzel ablam derse şaşırmam artık. Öyle heryerde.

Yapacak birsey yok ama hayvanlara gercekten cok az bi yer bıraktık bizim yuzumuzden zaten yuvasızlar onlar sizi evinizden edemediği gibi sizde onları yuvalarından etmeseniz iyi olur eve bi sogutucu ile cozeceksiniz bu durumu yada bi sure sonra duymayacaksınız onlarda canlı ve yasayacak yerleri yok

Evet havlıyolar aynı sekilde bizim bahcemizde de var bi ara birinin papaganı kactı evden heralde dedik sonra baykuş oldugunu anladık

Kaynağını bildiğiniz ses neden ve nasıl ürkütücü oluyor? Hayvancağızlar ötüyor işte, bunda ürkecek ne var? Köpek sesinden ürküyor musunuz? Sanmıyorum. Baykuşun ne korkutuculuğu var? Çok da sevimli kuşlar bence.
Kendi kendinizi telkin edin, ürkecek korkacak bir şey yok. Giderler zaten yakında hayvanları yuvalarından etmeyin.

Apartmanımızda terasta zaten güvercin besliyor bi adam. Ben ifade edemedim kendimi. Ses gerçekten çok değişik. Ben normalde de börtü böcek korkumdan asla cam pencere açamam. Seste zaten gece oluyor. Sabah güneş doğar doğmaz ses kesiliyor. Bizde o yüzden anlam veremedik zaten. Diyorum ya komşumuz gördüm demese ben inanmazdım. Çünkü bu hayvan hiç mi hareket etmiyor hiç mi uçmuyor hiç mi yer değişmiyor. Çok tuhaf vallahi

Ahh ben çok severim ama horladıgını ilk defa duydum...hotlama değilde biz ona daha çok huuu çekiyor deriz. Ay çok özledim bu sene hiç göremedim bide böyle elektrik teline falan konarya ay bayılırım..

Çok ilginç ama her gece tepemde baykuş olur böyle birşey hissetmedim. Apartmanın en üst katındayim. İyi araştirin.

Çok mantıklı. Bencede apartmanda bir yere yuva yapmışlardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…