Baykuş Meselesi

Komşulardan biri horluyor da baykuşların üzerine suç atıyor olmasın?
Bizim burada da çok baykuş olur, gecenin sessizliğini yırtarcasına keskin bir sesleri vardır ama tıs pıs horlama sesi gibi seslerini duymadım, gece ava çıkarlar o zamanda zaten normal ötüyorlar, bizim bir enişte vardı Allah rahmet eylesin, bir horlardı cam da kapasanız kulaklarınızı da tıkasanız duyardınız, adam çok iri biriydi ondan mıdır bilmem epey heybetli ve şiddetli bir horlaması vardı, sizinde öyle bir durum olabilir, horlama söz konusu olunca kimse kabul etmez çünkü, kime sorsanız minnoşça sessiz sedasız uyur.

İnsanların bencillikleri, gücünün yettiği her şeye hükmedebileceğini düşünmeleri beni hasta ediyor. Baykuşlar da bizim için düşünüyorlardır; bu tipler her yere bina dikti, bir tane ağaç yok, nasıl kovabiliriz acaba diye ama işte güçleri yetmiyor tabi. Camı kapatın, klima, vantilatör çalıştırın, olmadı kulak tıkacı kullanın rahatsızsanız. Bulunduğunuz mekanda, o baykuşlardan çok sizin barınma hakkınız olduğunu düşünmenize sebep olan şey nedir?

Bebek doğunca evet bu sesten uyuyamaz zaten ve annesini de uyutmaz haliyle. Konu sahibi öldürelim dememiş. Nasıl giderler demiş. Ben de hayvanları çok severim hatta kedilerim ve kuşlarım var mesela. ama komşum eve köpek almıştı ve o işten gelene kadar hayvancağız havlaya havlaya bütün apartmanı ayağa kaldırırdı. Kardeşimin bebeği gündüz evde yarım saat uyuyamazdı. Şikayet ettik haliyle. Bu kadar tepki gösterecek bir şey yazmamış ki.

Apartmana tıkılmış bir hayvan, yalnızken kafayı yiyordur, yaşadığı koşullardan hoşnut değildir, ondan havlıyordur. Şikayet etmekle iyi yapmışsınız.
Ama burada karşılaştırdığınız örnekler denk değil. Sonuçta diğer tarafta yaşam alanları kısıtlandığı için saçma bir yerde barınmak zorunda kalmış hayvanlar var. Rahatsız oluyoruz diye kışkışlamaya hakkımız mı var? Belki yumurtaları var mesela, nasıl bilecekler? Onun da analığı kutsal değil mi kuş diye?
Bebekleri uyutmaz demişsiniz, bebekleri uyandıracak tek ses baykuşlar değil ki. Kedileri, köpekleri, megafonla satış yapanları ne yapacağız? Benim kızım ezan sesinden bile feci korkup, uyanırdı mesela.

Herkes kendince birşeyler yazmışta ,acaba kaç kişi buna benzer bir durum yaşadı? Birkaç hafta önce yan komşu (kendi müstakil evleri) bir canlı almış.görmedim ama Türkiyede olan bir canlı değil, sanırım satın almıştı.neyse..öyle bir sesi var ki sabah 5 de başlıyor, ötüyor da ötüyor.pencereyi kapatıyorum aynı..evin en uç köşesine gidiyorum ,pencere kapalı gene ses var..ama gerçekten çok şiddetli bir ses..gündüz deseniz gene öyle..neyse Allah tan onlarda rahatsız oldu ki aldığı yere geri götürdü..
Şimdi herkes onu ,bunu yap diyor ama öyle olmuyor.kışın gitse bile koca 3_4 ay yazdan bahsediyoruz.işe giden var,hastasi var,yaşlısı var,çocuğu var..illaki çözüm bulunmalı....

Aşina olduğu, sebebini bildiği bir sesten korkmak = otobüs, tv, çamaşır makinesi sesinden korkmak

Valla ben çiftlikte doğup, büyüdüm. =)) Bin çeşit hayvanlar senfonisi... Şimdi de şehirden uzak, köpeği bol bir yerde yaşıyoruz. Bazen gece bir başlıyorlar, bir de birbirlerine saldırıyorlar filan, tam bir curcuna... Arada kalkıp birbirlerini kıstırıp zarar vermesinler diye hoşt, hışt diye bağırıyoruz ama onun dışında ulumalara, havlamalara bir şey yapmayı hiç düşünmedik. Nereye gidecek ki hayvanlar? Valla bana tuhaf geliyor insanların böyle her şeyi kendilerine göre düzenleme çabası. Evini, apartmanını düzenleme çabasını anlarım da, sokaklar herkesin, her canlının. Ne hakkımız var?

Zamanında bebek baykuş iyileşene kadar evimde bakmıştım. Öyle rahatsız edici bir sesi olmamıştı belki küçük diyedir. Okulun bahçesindeki hayvanı ancak öldürerek kovabilirsiniz. Malesef ülkemizde bunu yapacak çok insan var. Üzüldüm baykuşlara.

Benim evimin önünde 15 hazirandan beri köprü ve kavşak yapıyorlar. Ve 24 saat çalışılıyor gece de kepçe falan çalışıyor yani. Hiç aralıksız. Yaptığımız şey pencereyi kapatmak. Yine de ses geliyor ama öyle alışıyosun uyumaya bi süre sonra.
Ayrıca gerçekten kimsenin evinde yanında yatan insan horlamıyor mu, kimsenin gece ağlayan bebeği yok mu? Derin bir sessizlik içinde yaşıyordunuz da tek ses kuş sesi mi?

Benim balkona kavga eden ya da çiftleşme döneminde bağırıp duran kediler geliyor bütün gece. Sabah kargalar geliyor daha hava aydınlanırken ötüyorlar gak gak, gece kızım ağlıyor kocam horluyor. Yol çalışması zaten anlatılmaz yaşanır, uyuyoruz bi şekilde :)

Dedemlerin köydeki evlerine girmişti. Annemlerde horlama sesinden bahsediyodu. Usta getirip çatıyı kapattırdılar. Sizin durumunuzda belediyeyi mi aramak gerekiyo bilemiyorum.

O hayvan da sabah uyurken biz insanlar için amma gürültü yaptılar diyordur ama bizi evimizden tahliyeye zorluyor mu? Hayır. İnsan her duruma alışabilecek bir varlık. Konfor bu kadar vazgeçilmez değil. Benim komşumun kolik bebeği vardı gece yarısı fön makinesi elektrikli süpürge çalıştırırlardı, çocuk sürekli ağlardı. 5-6 ay böyle devam etti. Şimdi ise güvercinin bol olduğu bir evde yaşıyorum. Sabahın köründe camımda gürültü yapıyorlar ama çok tatlılar. Bir de malum bütün pervazlar. Bu bütünün ufacık bir parçası olduğunuzu kabul edip alışmaktan başka çareniz yok bence.

ya çok tatlılar bir evimizin bacasına tünemişlerdi. sesleri öyle aman aman rahatsız edici değil diye hatırlıyorum.. hatta çatıya çekirdek serperdik kargalar baykuşlar çitlerdi
bilmiyorum.. bence gerçekten çok özel canlılar olduklarını hatırlayın..
sonuçta bir canlıyı alıştığı yerden kovalamak pek hoş değil.

Gercekten horlayan biri var gibi geldi bana. Anneannemin horlayisini duysaniz bu ses bir insandan cikiyor olamaz derdiniz boyle biri olabilir komsularin arasinda. Veya baskalarinin da yazdigi gibi bacada vs baska bir hayvan olabilir. Karsi okul binasinin bahcesinden bu denli apartmani inletecek kadar baykus sesi gelebilirmis gibi gelmedi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…