Baykuş Meselesi

freudyenpsk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2018
1.475
5.432
Hanımlar merhaba, böyle bir konu açacağım aklıma gelmezdi. Ama artık kafayı yemek uzereyiz. Apartmanın yanında büyük bir lise var. Bahçesi çok geniş. Yaklaşık 1 aydır bahçeden horlama sesi geliyor geceleri. Biz en başta komşular balkonda falan uyuyor sandık. Fakat 2 hafta önce sesler ciddi anlamda artti. Ve muhtemelen bi hayvan diye düşündük. Düşünün bugün apartman toplantısı yapıldı sırf bu ses için. Çünkü uyutmuyor asla. Ve görenlerinde söylediği kadarıyla baykuşların okul bahçesine yuva yaptığı kararına varıldı. Gece çok sıcak olduğu için balkon cam açık uyuyoruz, geçen gece horlama sesi o kadar yakinimdan geldi ki kafayı yiyecektim. Şimdi bu baykuşları nasıl kovabiliriz canlarını acitmadan? Ben işin hurafe kısmında değilim bu arada. Ses ciddi anlamda insana kafayı yedirtiyor. Bir suru insanın bütün gece horladigini düşünün. Ve bu ses asla hafif bi ses değil. Nasıl kurtulacagiz bu dertten? Başına gelen, çözümünü bilen var mi?

ya cok tatlı bır suru ınsanın butun gece horladıgını dusunup sonra bır grup baykusu aklıma getırdım de

Yazık bu hayvanlarda nereye gidecegıni şaşırdı ona bile artık biz karar veriyoruz değilmi ormanlar bahceler ağaclar yasayacak alanları kalmadı kocanız horlasa bu kadar rahatsız olmazsınız.. kovup ne yapacaksınız gercekten şaşılası kendi rahatınız icin baskasının düzenini bozmak bu cünkü o da bi canli allah saglıcakla kucağınıza almayı nasip etsin insallah dogunca bebeginizde uyutmayacak belki sizi ama rahatsız olmayacaksınız

Yok. Daha doğrusu biz çözüm aramadığımız için bilmiyor da olabiliriz.

Bizim binaya da gelir her yaz bir baykuş ailesi. Seslerini duymayınca endişeleniyoruz çoğu zaman neden gelmediler diye.

İnsanoğlu çok acayip, kendi rahatı için her canlıyı yuvasından kovma cüretini gösterebiliyor.

baykuşların sesini bilirim... yapabileceğiniz bir şey yok. aynı dünyayı paylaşmak zorundasınız. onlar sizi yerinizden etmediği gibi siz de onları edemezsiniz. zaten sonsuza dek aynı yerde kalacaklarını sanmıyorum. muhtemelen yavruladıkları için kısa süreli orada yuva yapmışlardır. zamanla giderler. zaten okullar başlayınca hiç durmazlar.

Horlamıyorlar, ötüyorlar bildiğim kadarıyla. Ötüşleri insan horlaması gibi.
Aşırı aşırı bir sesten mi bahsediyoruz?
Evde durulamayacak, uyku uyutmayacak, kulaklık takılsa ya da cam kapatılsa bile rahatsız olunacak türden?
Bu minnoşcuk hayvanlar o kadar mı ses çıkarıyor?
Bilmediğimden soruyorum, bilene danışayım dedim

Yok yav, üst kattaki amca balkonda horluyormuş gibi işte en fazla. Camı kapatırsan çözülür. Ki karşı binada falan değil bizimkiler, tam tepemizde.

Tipini Çok beğendiğim bir hayvan olsa da sesi çok çıkan bir canlı o yüzden zor bi durum düşünün o canlıyı evinde besleyen Çok insan var. Zaten çok kalmaz birine bakıp çıkarlar sık dişini camları kapat soğutucu koy eve

Yok yav, üst kattaki amca balkonda horluyormuş gibi işte en fazla. Camı kapatırsan çözülür. Ki karşı binada falan değil bizimkiler, tam tepemizde.
Teşekkür ederim bilgilendirme için, yorumumu döşeyebilirim

Sevgili konu sahibi, sizi evinizden alıp ‘güvenli’ bir şekilde başka yere taşısalar hem de tabiatınız gereği ‘yürüme’ sesinizden rahatsız olup, karşı çıkma hakkınız olmadan bu dayatılana ne dersiniz?
Bir düşünün sadece, hayal edin.

Önümde inşaat arazisi mevcut ve faaliyete geçmeyen bir iş merkezi.
Köpekleri var, 6 7 tane.
Sabaha kadar havlıyorlar ve evet bazen o kadar havlıyorlar ki uykudan uyandırırlar.
Ama ben o kadar havladıklarında sadece ‘bir şey mi oldu acaba, zarar mı gördüler’ diye cama fırlayıp, bakıyorum.
Başka türlüsü akla dahi gelemez, onların yaşam alanlarına kurulup bir de ötelemeye çalışmak iyice insanların çivisini çıktığını gösterir.

Size bir vereyim.
O ses baykuş sesi değil.

Baykuşlar horlama şeklinde bir ses çıkarmazlar kesik kesik çığlık atarlar. Bütün gece ise ses asla çıkarmazlar, devamlı bağırırken nasıl avlanacak?
İki ses birbirine karışmaz, youtube da alaca baykuş sesi diye aratın dinleyin.

Şehir dışında otelde kalırken bir beyefendinin horlama sesi kapılar kapalı olduğu halde tüm koridor boyunca ve otel girişinde duyuluyordu.
Hele ki pencereleriniz açık, horlayan bir komşunun sesi rahatça mahalleyi titretebilir.

Sesi kaydedebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…