- Konu Sahibi freudyenpsk
-
Ses işte baykuş sesi gibi değil. Hatta üstte de yazdım, ben inanmadım başta. Komşu ısrarla gördüm deyince tamam dedik. Boyle sürüngen sesi gibi hani korku filmlerinde olur ya tis tis horlama sesi. Ay keşke ses kaydı atabilsemKaynağını bildiğiniz ses neden ve nasıl ürkütücü oluyor? Hayvancağızlar ötüyor işte, bunda ürkecek ne var? Köpek sesinden ürküyor musunuz? Sanmıyorum. Baykuşun ne korkutuculuğu var? Çok da sevimli kuşlar bence.
Kendi kendinizi telkin edin, ürkecek korkacak bir şey yok. Giderler zaten yakında hayvanları yuvalarından etmeyin.
O çatıdan ses geliyor olabilir, baykuş olmayabilir.Apartmanımızda terasta zaten güvercin besliyor bi adam. Ben ifade edemedim kendimi. Ses gerçekten çok değişik. Ben normalde de börtü böcek korkumdan asla cam pencere açamam. Seste zaten gece oluyor. Sabah güneş doğar doğmaz ses kesiliyor. Bizde o yüzden anlam veremedik zaten. Diyorum ya komşumuz gördüm demese ben inanmazdım. Çünkü bu hayvan hiç mi hareket etmiyor hiç mi uçmuyor hiç mi yer değişmiyor. Çok tuhaf vallahi
Doğru diyorsunuz.Çok ilginç ama her gece tepemde baykuş olur böyle birşey hissetmedim. Apartmanın en üst katındayim. İyi araştirin.
Biz ilk şehirden çıkışlar yasaklandığında gece apar topar geldik . Sabah kalktım teyze diyorki yavru köpek var. Ara Allah ara yok köpek möpek. Artezyen kuyusunun borusuna kamera falan soktuk. Gece oldu . Ulan cidden köpek var. Hava 3 derece falan biz terasta elde fener yavru köpek aşkındayız. Ölmüşüz yavru köpek diye. Arkamızdan bir ses geldi , ağacın tepesiEvet havlıyolar aynı sekilde bizim bahcemizde de var bi ara birinin papaganı kactı evden heralde dedik sonra baykuş oldugunu anladık
Ses işte baykuş sesi gibi değil. Hatta üstte de yazdım, ben inanmadım başta. Komşu ısrarla gördüm deyince tamam dedik. Boyle sürüngen sesi gibi hani korku filmlerinde olur ya tis tis horlama sesi. Ay keşke ses kaydı atabilsem
Hah aynen öyle demek istiyorum. Karşımızda okul var, etrafta başka bina yok birde bizim apartman. Çok kalabalık bir yerleşim yeri değil çünkü. Yani diyorum ya baykuş olduğundan da emin olsak belki bu kadar ürkmeyiz. Aksa. Baykuş dediler de şuan düşünüyorum baykuş olsa bu horlama dışında kendi sesini de çıkarırdı hayvan. Veya arada uçardı göçerdi. Bu sabit. Sanki bi sürüngen tislayarak horluyor. Arada ses o kadar yüksek geliyor ki evin içinde sanki. Nereye şikayet edelim kim gelsin baksın bilmiyorum günlerdir araştırma yapıyorum. Belki yasayan vardır diye forumda yazdım. En azından bu hayvan ne nerden öğreniriz kim gelir bakar bunu bilsem yeterO çatıdan ses geliyor olabilir, baykuş olmayabilir.
Karşıdaki okuldan, park vs den bir ses gelse, tek etkilenenin sizin bina olması yine tuhaf olurdu zaten.
Bacaları kontrol ettirin, muhtemelen orada bir yerde illa bir hayvan olacaktır ama ne olduğu meçhul.
Börtü böcekten fobim var, sizi o konuda anlıyorum ama ev içinde yankılanan tuhaf ses aşırı korkutucu.
Konunuzda bu detaylar yerine direkt dışarıdan gelen hayvan sesine yönlendirdiğiniz için bizi, çoğumuz olumsuz yorum yaptık.
Çünkü gerçekten ütopik şehir, kasaba yaşamının ortasında iken dışarıda bir hayvanın çıkardığı sesin, evde ensedeki nefes gibi duyulması.
Şu an çiftlikteyiz biz. Çınarımızda anne bebek ufak bir baykuş ailesi var. HavlıyorlarBaya bildiğin havlıyor. Video var. Buraya konsa dersin ki yeme bizi bariz köpek. Biz başedemiyoruz Bütün gece ordan oraya bağıra bağıra geziyorlar. Börtü böcek yılan sıçan yediği için seviyoruz hatta kendilerini ama gecenin 3ünde pencere önüne konup kızımla beni zıplatınca kırılıyoruz biraz. Kışın ufak telli çatı penceresinden baba baykuş çatıya girmiş. Çıkamamış ölmüş hayvan. Dayım buldu. Bembeyaz altın rengi çizgileri vardı,çok yakışıklıydı rahmetli. Acısından ve öksüz kalan yavrusundan ötürü dul anneye karışmıyoruz ama yakında biz mutfakta yemek yerken gelip ablam bi köfte ver güzel ablam derse şaşırmam artık. Öyle heryerde.
Baykus sesini bilmemekte ne bileyim. Biraz şov bence küçüklüğümden beri baykus sesi duyarım ki izbe yerde değil metropol şehirlerde yaşadım.Mesele vallahi uyumak değil. Ciddi anlamda ürkütücü. 2 senedir böyle bisey yoktu. Zaten uzun süre ne olduğunu çözemedik. Sürüngen vs sandık. Birde geceler sıcak olduğu için cam balkon açık uyumak bazı aileleri daha çok tedirgin etmis
Hayvanların da yuvası ve doğası orası olduğu için evet hakları ve hakkımız yok.Konu trajikomik ben de güldüm. Bazı insanlar ne kadar mantık dışı düşünüyor ya insanın en doğal hakkı evinde uyumak. Baykuşu rahatsız etmeye hakkınız yok nedir yaE uyuyamıyor insanlar bu ne olacak? Taşla, sopayla vurayım demiyorlar ya belediyeyi arayın itfaiye yönlendirirler bir hayvanat bahçesine veya doğaya bırakılır. Vallahi konu komik, mesajlar ayrı bir komik (!!)
Konu trajikomik ben de güldüm. Bazı insanlar ne kadar mantık dışı düşünüyor ya insanın en doğal hakkı evinde uyumak. Baykuşu rahatsız etmeye hakkınız yok nedir yaE uyuyamıyor insanlar bu ne olacak? Taşla, sopayla vurayım demiyorlar ya belediyeyi arayın itfaiye yönlendirirler bir hayvanat bahçesine veya doğaya bırakılır. Vallahi konu komik, mesajlar ayrı bir komik (!!)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?