Baykuş Meselesi

Ses işte baykuş sesi gibi değil. Hatta üstte de yazdım, ben inanmadım başta. Komşu ısrarla gördüm deyince tamam dedik. Boyle sürüngen sesi gibi hani korku filmlerinde olur ya tis tis horlama sesi. Ay keşke ses kaydı atabilsem

O çatıdan ses geliyor olabilir, baykuş olmayabilir.
Karşıdaki okuldan, park vs den bir ses gelse, tek etkilenenin sizin bina olması yine tuhaf olurdu zaten.

Bacaları kontrol ettirin, muhtemelen orada bir yerde illa bir hayvan olacaktır ama ne olduğu meçhul.

Börtü böcekten fobim var, sizi o konuda anlıyorum ama ev içinde yankılanan tuhaf ses aşırı korkutucu.
Konunuzda bu detaylar yerine direkt dışarıdan gelen hayvan sesine yönlendirdiğiniz için bizi, çoğumuz olumsuz yorum yaptık.
Çünkü gerçekten ütopik şehir, kasaba yaşamının ortasında iken dışarıda bir hayvanın çıkardığı sesin, evde ensedeki nefes gibi duyulması.

Evet havlıyolar aynı sekilde bizim bahcemizde de var bi ara birinin papaganı kactı evden heralde dedik sonra baykuş oldugunu anladık
Biz ilk şehirden çıkışlar yasaklandığında gece apar topar geldik . Sabah kalktım teyze diyorki yavru köpek var. Ara Allah ara yok köpek möpek. Artezyen kuyusunun borusuna kamera falan soktuk. Gece oldu . Ulan cidden köpek var. Hava 3 derece falan biz terasta elde fener yavru köpek aşkındayız. Ölmüşüz yavru köpek diye. Arkamızdan bir ses geldi , ağacın tepesi Ulan diyorum köpek ağaca mı çıktı Sonra uçarken gördük mağdur anamızı ,dala konup bide bize havlıyınca gizem çözüldü. Donduk ağaçta köpek ararken

Sadece size özel bir hayvan değil baykuş. Binamızda yaşıyorlar diyorum, sesi biliyorum. Evet ne olduğunu anlamayınca tuhaf geliyor insana ama bildikten sonra sıradan bir hayvan sesi işte. Cırcır böceği gibi, köpek gibi, horoz gibi bu da bir canlı. Sizi yemez, size yaklaşmaz bile. Sesinden korkuyorsunuz diye yerlerinden etmeye hakkınız yok. Korkmamayı deneyin, çocuk değilsiniz.

Hah aynen öyle demek istiyorum. Karşımızda okul var, etrafta başka bina yok birde bizim apartman. Çok kalabalık bir yerleşim yeri değil çünkü. Yani diyorum ya baykuş olduğundan da emin olsak belki bu kadar ürkmeyiz. Aksa. Baykuş dediler de şuan düşünüyorum baykuş olsa bu horlama dışında kendi sesini de çıkarırdı hayvan. Veya arada uçardı göçerdi. Bu sabit. Sanki bi sürüngen tislayarak horluyor. Arada ses o kadar yüksek geliyor ki evin içinde sanki. Nereye şikayet edelim kim gelsin baksın bilmiyorum günlerdir araştırma yapıyorum. Belki yasayan vardır diye forumda yazdım. En azından bu hayvan ne nerden öğreniriz kim gelir bakar bunu bilsem yeter

Çşit çeşit baykuş var ama ne gerçekte ne belgelesellerde horluyor gibi ses çıkaran baykuş görmedim ben, çok ilginç. Gördüklerim hep kumru, horoz karışımı bir sesle ötüyorlardı.

Sesin kaynağı baykuşsa da hayvanları rahat bırakın.
Bizim çıkardığımız sesler de hayvanlar için katlanılmaz oluyor. Üstelik çoğunun işitme duyusu bizden çok daha gelişmiş.
Benim kedim ne zaman motor sesi duysa, iş makinesi sesi duysa, hoparlörle bağıran sütçü duysa (örnekler çoğaltılabilir) gidip saklanıyor. Hayvancağız bir huzur bulamıyor gündüz vakti. Eminim baykuşlar da öyledir.

Size de zor oluyordur ama onların aksine siz kendi çözümünüzü bulabilirsiniz. Ama bunun yolu beton yığınları arasında zar zor bir ağaç bulmuş, belki yavrulamış hayvanları yerinden etmek olmamalı.

Şu cevabı görünce dayanamadım. Galiba peçeli baykuş, havlamasına hiç şaşırmadım, kızdırınca sesi korku filminde başrolü kapıyor.

Hani kuşlar cikcik diye öterdi?
Çok büyük hayır işliyorsunuz tebrik ederim.

Konu sahibi madem uyuyamıyorsunuz ses gelince apartmandan bir çıkın arka sokağa gidin ses artıyor mu azalıyor mu?

Yavruları varsa nereye gidecek ki kuşlar? Bence şöyle düşünün tepenizde tepinen bir çocuk var ve üst komşunuzu da kovamazsınız .Slikonlu pamuklu kulak tıkaçları var , bir süre belki onunla idare edebilirsiniz.

Bizde de köpek havlıyor sabah susuyor grce havliyirlar eski evdeyken ezana uluyorlardi değişik hayvanlar napalim şimdi hepsini yokedemeyiz

Bi süre yan bahçemizde baykuş beslemiştim Hatta bebekken sıkıştığı yerden kurtarmıştım yan bahçemizde uzun süre besledim o büyüdü anne oldu hiç horlama sesi gibi bi ses duymadım şşşt falan diyodular arada hatta kesinlikle beni tanıyordu bence çok sevimli ve zeki hayvanlar seslerine de alışın herkes rahat etsin enazından korkulacak bişey olmadığını biliyorsunuz

Annemlerin yazlığında var. Hiç görmedim ama senelerdir her gece sanki böyle derin derin nefes alıyormuş gibi bir ses çıkarır. Yankıyla birlikte kulağının içinde yaşıyormuş gibi hissedersin, doğrudur.

Baykus sesini bilmemekte ne bileyim. Biraz şov bence küçüklüğümden beri baykus sesi duyarım ki izbe yerde değil metropol şehirlerde yaşadım.
Siz martı sürüsü de gormemissiniz hayatinizda belli ki. 20-30 u birden kah kah kah kah kah diye defalarca turlar evin üstünde.20-30 dk. Solo eşliğinde baykus sesi gelir vs. Uyanırız tekrar uyuruz tekrar uyaniriz ama korkmak bu kadar rahatsiz olmak, engel nasıl olunur diye arastirmak gerçekten cok ilginç.

Sakin bir şey yapmayın ciddi cezası var. 2015 yılında kanadı kırık bir baykuş yavrusuna baktım kafeste. Iyilesti çok alıştım ve veterinere dedim ki benimle kalsa olur mu? dedi yırtıcı bir kere kalmaz. Ikincisi orman bakanlığından ciddi bir ceza yersin. Bu arada horladığına hiç şahit olmadım.

Konu trajikomik ben de güldüm. Bazı insanlar ne kadar mantık dışı düşünüyor ya insanın en doğal hakkı evinde uyumak. Baykuşu rahatsız etmeye hakkınız yok nedir ya E uyuyamıyor insanlar bu ne olacak? Taşla, sopayla vurayım demiyorlar ya belediyeyi arayın itfaiye yönlendirirler bir hayvanat bahçesine veya doğaya bırakılır. Vallahi konu komik, mesajlar ayrı bir komik (!!)

Hayvanların da yuvası ve doğası orası olduğu için evet hakları ve hakkımız yok.
Onlar da bu dünyanın parçası ve biz kendimiz için kat kat bina dikerken onların çalı çırpı yuvaları gözümüze batıyor dağıtıyoruz, seslerinden rahatsız oluyoruz. Komik bir yanı yok.
Konuya ilgili; seslerinin o kadar yakından geliyor olması apartman boşluğunu falan düşündürdü üstte yazmış hanımlar zaten.
Kulaklık edinebilirsiniz uyku için.
Onun dışında yavrularını alıp gitmezler zaten. Yuvayı alıp başka yere koysanız da yavrularını terk ederler sanıyorum insan kokusu siniyor çünkü.

İnsanın en doğal hakkı evinde uyumaksa hayvanların en doğal hakkı nerede yaşamak?
Öyle kafamıza göre "alın bunu buradan" diyebiliyor muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…