Bayanlar ne olur söyleyin okumanın yaşı var mı ,30 yaş çok mu geç ?

ben 30 yaşındayım ocakta 31 olucam 11 yaşında bir oğlum birde bana destekmi köstekmi olduğunu anlayamadığım bir eşim var

açıktan okumak istiyorum 6. sınıfı bitirdim 7 den devam edicem inşallah

eşim bir kaç ay önce okumama çok destek oluyodu
şimdi zamanı geldi kayıt olucam
bu gün diyoki sen bilirsin ama bu saatten sonra olurmuki acaba yapamazsınki ama yinede sen bilirsin

yaa ben çok hevesliydim eşim hevesimi kırıyo böyle söyleyince

bende inadına okumayı içten içe daha çok istiyorum

fakat kafamda sorular var

benim olmayı çookk ama çoookk istediğim meslek doktorluk genel cerrah olmayı herşeyden çok istiyorum
fakat doktor olmanın ne kadar zor olduğunuda biliyorum buna rağmen başarmayı çok istiyorum en azından denemek istiyorum

ben bu saatten sonra bu isteğime ulaşablirmiyim
yada kaderime razı olup evimi temizleyip çocuğuma bakıp hem pişmanlık yaşayıp ölümümümü beklim
nolur bana bi destek olun bişeyler söyleyin sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum

deneyerek ne kaybedebilirsin ki,hic birsey icin gec degil saglikli oldugun surece,azimli ve kararli olursan bundan 10 yil sonra istedigin meslegi yapiyor olabilirsin yada bundan 10 yil sonra evde silik bir karakter olarak yasayarak keske okusaydim diyebilirsin..cok fazla basari oykusu var bildigimiz ve hic birininde yasi 20 degil..ben universiteye 18 yasinda baslamistim am simdiki kararliligim ve dusuncem olsa idi okudugum bolumu tercih etmezdim asla,yani insan 25ten sonra olgunlasip dogru kararlar alabiliyor sen de tam da o yas grubundasin,acele et kitaplarini al ve ders calisma programini olustur...bence zor da degil imkansizda degil..

bende 33 yaşındayım ve bu seneki sınavlara girmeyi düşünüyorum inşallah.
okumak istedikten sonra yaşın hiç önemi olmadığını düşünüyorum ama bazı büyükler yüzünden örgün eğitim alamadığım içinde üzülüyorum(başörtüsü problemi)
inşallah başarırsın,bende bi arkadaşın yazdığı gibi hedeflerini küçük küçük belirlemeni ve söylemeni tavsiye ederim.
başarılar.

önce bi liseyi bitirin de bakalım
okumak güzeldir okumanın yaşı yoktur,
çok istersen tıpı da bitirebilirsin
ancak bütün enerjisini okuluna verip uykusundan yemek vaktinden feragat edip kazanılıyor cerrahlık vs.
40 yaşında en iyi ihtimalle o da, bütün enerjinizi verip de sonra da günaşırı 36 saat nöbet tutmaya dayanabileceğinizi düşünmüyorum açıkçası.
siz dayansanız da aileniz buna ne kadar katlanır meçhul sanki.
hayaller güzeldir ama daha gerçekçi hayaller edinirsek sonunda hayal kırıklığı da yaşamayız.

moral bozmak gibi olmasın ama evli olan arkadaşlarım hep sınıfta kaldılar
çocuksuz olmalarına rağmen
özellikle sınav zamanı hayattan soğuyup ders çalışmak gerek
eşinizin özellikle buna katlanabileceğini sanmıyorum, her erkek gibi bencildir
ayrıca genel cerrahi iş yükü ağır, günaşırı nöbeti olan bi bölümdür
pratisyenlikte zorunlu uzmanlıkta zorunlu günaşırı nöbet, uzman olunca nöbet
gecenin üçünde hasta gelse kalkıp gitmek zorunda olmak
zor işler bunlar..

Açıköğretim dershaneleri var

Zorlanıyorsan oradan yardım alabilirsin

İstedikten sonra gerçi tek başına da yaparsın sen bu işi

gerçekçi olmak lazım.

Türkiyede tıp fakültesini kazanmak için alt yapının çok iyi olması lazım ayrıca çok çalışman lazım.

kazandın diyelim bitirmek kazanmaktan daha da zor.yani insanların ömürleri gidiyor resmen okulu bitimek için.

okulu bitirdin ama derdin daha bitmedi önünde bir de tu sınavı var.

kazanamazsan pratisyen hekim olarak kalırsın onlar da ameliyatlara giremiyorlar aldıkları ücrette ortada.

sevgili lolo sonuçta kaybedeceğin hiçbişey yok ki, zaten bi hayatın var en kötüsü yani olmazsa hayatına devam edersin fakat bu kadar istiyorsan eğer okumayı başarırsın insanların olumsuz cümlelerini pek önemseme bence, ben üniversitedeyken sınıfımda evli çocuklu kadınlar vardı (ben öğretmenim bu arada) belki tıp okumadım ama istedikten sonra hiçbişey engel olmuyo bir de bu hayatta iyi ya da kötü ne yaparsan yap mutlaka birileri olumsuz birşeyler söylüyo nasılsa, en azından istedğin şeyi yapıp mutlu olarak o olusuz cümleleri dinlemek lazım

okumanın yaşı olmeeezzzz olmezz diyoreem okuyunuz efenim bol bol pek çok okuyunuzz

bazı arkadaşlar biraz karamsar şeyler yazmış
tabiki herkez kendi düşüncesini söylücek hepinize saygı duyuyorum

evet bende biliyorum doktor olmanın ne kadar zor olduğunu
yinede denicem başarırsam 40 yaşında yaşlı olunmuyoki aslında hayatın tam başında oluyosun

ben kendine bakmayan birisi değilim 36 saatte nöbet tutarım
gecenin 3 ündede kalkar giderim gerekirse

bu mesleği ben insanlara yardım edebilmek için istiyorum
kendimden ödün vererek kendimi unutup başkalarını düşünerek
yaşamak istiyorum 40 ımda

diyelim başaramadım doktor olmayı o zamanda hemşire olurum napim
önemli olan bir şekilde birilerine yardımcı olabilmek
ayrıca kesinlikle özel hastane istemiyorum devlet hastanesinde mağdur edilmiş insanlarla hayatımın sonuna kadar ilgilenmek istiyorum
tek hayalim bu

oğlum koca adam oluyo 10 yıl sonra 21 yaşında kendi hayatını kurtarmış oluyo
bünyem dayanıklı zihnim geniş becerikliyim el becerilerim çok iyi hırsda var
eşimle konuştum tek desteğini istiyorum dedim okucam ben dedim tamam dedi

ee daha ne gerek

sabahlara kadar ders çalışıp sonuca ulaşmak istiyorum

ben sıradan olamam bana göre değil böyle durmak mücadele etmeden yaşayamam
sonuna kadar çabalıcam allahın izniyle hedefimide düşürmücem düşürmücem çünkü hedefim yüksek olduğu için daha çok azmedip çalışıcam

kimse sana okuma demiyor, başarırsan yaparsan ne ala.
ancak doktorlar dizisindeki gibi değil doktorluk,
25 yaşında adamlar günaşırı nöbet tutmaya zorlanıp istifa etmeyi düşünürken 40 yaşında evli çocuklu bir bayanın bunu başarması biraz mucize.
adam dedim farkındaysanız zaten cerrahi bölümlerin%95i erkektir fiziki dayanıklılık da istediği için
eğri oturup doğru konuşuyorum ben burda, ben 23 yaşındayım ama ben bile kaldıramıyorum günaşırı nöbeti,
kendine bakmakla bir alakası yok bunun.
hayallerinizin olması çok güzel tabi ki vazgeçmeyin ama böyle bir hayalle hayal kırıklığı olabileceğini de kabullenin.daha ortaokul derslerini vermekten bahsederken cerrah olucam diyorsunuz. belki olursunuz gerçekten ancak bazı arkadaşlar demişler kademe kademe gidin diye.kademe kademe hedefler koyun önünüze
önce açık öğretimden ortaokulu, sonra liseyi bitirin, sonra sınavlardan tıpı kazanın ondan sonra 6 senede bitirin, sonra tustan 60 puan alıp cerrahi kazanın.
bir insan ne kadar çok bilirse o kadar kendine güvensiz olur çünkü aslında ne kadar az bildiğini fark eder.
sizinki de onun tersi hesap biraz şuan.
yani daha ortaokul derslerini vermeden ben cerrah olucam deyince, küçük çocuklara büyüyünce ne olucaksın yavrum diye sorunca derler ya o hesap oluyor.

neyse benden bu kadar. isterseniz karamsar biri deyip dikkate almayın yazımı ama ben gerçekçi olmaya çalıştım.

ben 30 yaşındayım ocakta 31 olucam 11 yaşında bir oğlum birde bana destekmi köstekmi olduğunu anlayamadığım bir eşim var

açıktan okumak istiyorum 6. sınıfı bitirdim 7 den devam edicem inşallah

eşim bir kaç ay önce okumama çok destek oluyodu
şimdi zamanı geldi kayıt olucam
bu gün diyoki sen bilirsin ama bu saatten sonra olurmuki acaba yapamazsınki ama yinede sen bilirsin

yaa ben çok hevesliydim eşim hevesimi kırıyo böyle söyleyince

bende inadına okumayı içten içe daha çok istiyorum

fakat kafamda sorular var

benim olmayı çookk ama çoookk istediğim meslek doktorluk genel cerrah olmayı herşeyden çok istiyorum
fakat doktor olmanın ne kadar zor olduğunuda biliyorum buna rağmen başarmayı çok istiyorum en azından denemek istiyorum

ben bu saatten sonra bu isteğime ulaşablirmiyim
yada kaderime razı olup evimi temizleyip çocuğuma bakıp hem pişmanlık yaşayıp ölümümümü beklim
nolur bana bi destek olun bişeyler söyleyin sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum

canım ya beni özetlemişsin:KK59:bende 31 e yeni girdim.liseyi açıktan bitirdim.11 ve 3 yaşlarında iki oğlum var.köstekmi destekmi olduğunu bilmediğim bir eşim.şimdi de üniversiteyi kazandım bulunduğum yer ama gönderesi yok.tercihlerde demiştim kendisine aöf yazayım diye yok dedi normal yaz gidersin.şimdide zor olur diyor.gitmezsem seneye tekrar sınava girmem gerekecek ve ben bir yıl daha kaybetmiş olacağım:KK50:ama sen kimseyi takma.bitirmek zor değil.yeter ki iste ve azmet.başaramayacağına inanmayanları utandır.Allah yardımcın olsun.

canım ya beni özetlemişsin:KK59:bende 31 e yeni girdim.liseyi açıktan bitirdim.11 ve 3 yaşlarında iki oğlum var.köstekmi destekmi olduğunu bilmediğim bir eşim.şimdi de üniversiteyi kazandım bulunduğum yer ama gönderesi yok.tercihlerde demiştim kendisine aöf yazayım diye yok dedi normal yaz gidersin.şimdide zor olur diyor.gitmezsem seneye tekrar sınava girmem gerekecek ve ben bir yıl daha kaybetmiş olacağım:KK50:ama sen kimseyi takma.bitirmek zor değil.yeter ki iste ve azmet.başaramayacağına inanmayanları utandır.Allah yardımcın olsun.

sakın sakın gitmemezlik yapma yaa
ne demek gönderesi yok
o kadar örgün eğitim kazanmışsın
onun keyfini mi bekleyeceksin
mutlaka git

okula gidip gelmem çocukların bakımı maddiyata baktığı için ne kadar mücadele edebilirim bilemiyorum ama edeceğim.

bence sen ya başaramazsam.. la başlayan cümleleri kafandan at
senin için sonuç önemli olmasın
girmişsin bi yola ne güzel, devam et işte...
en azından dene
ha doktor olursun ya da olmazsın o ayrı
ama dene, pişman olmamak için, her şeye rağmen çabaladığın için, bu çabadan dolayı kendinle gurur duymak için dene
doktor olmasan bile kazanacağın o kadar çok şey olucak ki..

canım bence de mutlaka git okadar emek verip üniversiteyi kazanmışsın sakın erteleme :KK71:

canım bence de mutlaka git okadar emek verip üniversiteyi kazanmışsın sakın erteleme :KK71:
elimden geldiğince gitmek için çabalayacağım.eğer olursa aynı bölümün istanbul üniversitesinde uzaktan eğitimi var.ona yatay geçiş yapacağım.

kimse sana okuma demiyor, başarırsan yaparsan ne ala.
ancak doktorlar dizisindeki gibi değil doktorluk,
25 yaşında adamlar günaşırı nöbet tutmaya zorlanıp istifa etmeyi düşünürken 40 yaşında evli çocuklu bir bayanın bunu başarması biraz mucize.
adam dedim farkındaysanız zaten cerrahi bölümlerin%95i erkektir fiziki dayanıklılık da istediği için
eğri oturup doğru konuşuyorum ben burda, ben 23 yaşındayım ama ben bile kaldıramıyorum günaşırı nöbeti,
kendine bakmakla bir alakası yok bunun.
hayallerinizin olması çok güzel tabi ki vazgeçmeyin ama böyle bir hayalle hayal kırıklığı olabileceğini de kabullenin.daha ortaokul derslerini vermekten bahsederken cerrah olucam diyorsunuz. belki olursunuz gerçekten ancak bazı arkadaşlar demişler kademe kademe gidin diye.kademe kademe hedefler koyun önünüze
önce açık öğretimden ortaokulu, sonra liseyi bitirin, sonra sınavlardan tıpı kazanın ondan sonra 6 senede bitirin, sonra tustan 60 puan alıp cerrahi kazanın.
bir insan ne kadar çok bilirse o kadar kendine güvensiz olur çünkü aslında ne kadar az bildiğini fark eder.
sizinki de onun tersi hesap biraz şuan.
yani daha ortaokul derslerini vermeden ben cerrah olucam deyince, küçük çocuklara büyüyünce ne olucaksın yavrum diye sorunca derler ya o hesap oluyor.

neyse benden bu kadar. isterseniz karamsar biri deyip dikkate almayın yazımı ama ben gerçekçi olmaya çalıştım.

arkadaşım sanırım sen baya bi bunalmışsın işinde

tamam saygı duyuyorum düşüncelerinize dedimse
abartıya kaçmamak lazım dimi

bak ben 30 yaşındayım doktorlar dizisine bakıp aa doktor olmak ne güzelmiş dur bende bi oluverim dicek kadar cahilmiyim
çocuğada benzetmişsin beni bravo diyorum sana ...

bak ben önce bu mesleğ. araştırdım bir sürü doktor olan ve olmak için çabalıyanlarla görüştüm
nasıl doktor olunacağını biliyorum zorluklarınıda biliyorum
bilmediğim bir şeyi yapmaya uğraşmıyorum

ha şurda haklısın ders çalışmak zor olucak malum eşimde sorun çıkarabilir zaman zaman çocuğum açısından bişey olucağını zannetmiyorum beraber çalışıcaz

aynı zamanda eşim sıkıntı çıkarmasın diye bi işe girmeyi düşünüyorum

mümkünse vardyalı bi iş bulmak istiyorumki
oğlumuda ihmal etmim

ben bi başlim tamam hedefim yüksek hedefimin sayesinde çalışmalarımı daha ciddiye alıp daha çok çalışıcam çünkü istediğim şey zor bişey
kazanabilecekmiyim bilmiyorum kazansam süper olur kazanırsam 40 yaşında bu işi yapıp yapamayacağımı o zaman görücem
eğer yapamazsam
doktor olmamda yine sağlık sektöründe birşeyler olurum diye düşünüyorum
hayal etmek güzel hayalimin peşinden koşmakta güzel
ben bunu yapamam diye oturacağıma denicem yaparsam yapıcam yapamazsam denemedim demicem

40 yaşında ne kadar güçlü olurum bilemiyorum fakat 50 nin üzerinde bir sürü doktor olduğunuda görüyorum

şunuda eklim istediğim şey imkansız değil ve istersem başarabi
lirim

ve her ne olursa olsun denicem dediğim gibi ucunda ölüm yok en kötü yine sağlık sektüöründe başka bi mesleği seçerim

haa şunuda eklim cerrahlık erkeklere göre değil ne kadınlar var ne işler başarıyo demekki istedikten sonra çalıştıktan sonra başarılmayacak hiçbir iş yok

cerrah olursam sayılı bayan cerrahlardan olurum bu dahada güzel

kazandıysan git eşin için hayallerinden vazgeçme tabiki iyilikle eşini ikna ederek git

olmadı en kötü 1 yılın gider veya geçiş yapabiliyosan yap
dediğim gibi sakın hayallerinden vazgeçme arkadaşım

allah seninde yardımcın olsun

bence sen ya başaramazsam.. la başlayan cümleleri kafandan at
senin için sonuç önemli olmasın
girmişsin bi yola ne güzel, devam et işte...
en azından dene
ha doktor olursun ya da olmazsın o ayrı
ama dene, pişman olmamak için, her şeye rağmen çabaladığın için, bu çabadan dolayı kendinle gurur duymak için dene
doktor olmasan bile kazanacağın o kadar çok şey olucak ki..

haklısın denemekten bi zarar gelmez
fakat bi hedefinin olmasıda şartki nereye gittiğini bil
dediğin gibi doktorluk olmazsa başka bişey olur ama olur yani

erkeklerin hepsi aynı destek oluyormuş gibi görünürler ama iş ciddiye binince boşver derler okumanın yaşı olmaz eğer içinde okuma isteğin varsa bence kimseyi takmaa...

X