Benim de hayalim hukuk okumaktı ama kazanamadım. Önlisans işletme mezunuyum.Atanmaya uğraşıyorum ama ne olursam olayım hukuk hep aklımda kalacak. Ben de sizin gibi sınava girmeyi kazanmayı çok istiyorum. Bu mesleği yapacak olmasam bile bitirmek istiyorum ne olursa olsun. Fakat kimseye bahsetmiyorum bu hayalimden.Çünkü biliyorum ki moral bozacak insanlar hep. Ne gerek var ki..
Ayrıca; benim abim doktor. Baya yaşlı sınıf arkadaşları vardı. Evet , tam anlamıyla yaşlı arkadaşları vardı tıp okuyan.
Bir de yıllar önce gazetede okumuştum. O geldi şimdi aklıma. Bir bayan ; yanlış hatırlamıyorsam uzay mühendisiymiş. Ama dış görünşü itibariyle kimse iş vermiyormuş.Bu durum onda çok hırs yapmış.Kadın tekrar üniversite sınavına girip tıp kazanmış. 50 yaşında falandı bitirdiğinde yanılmıyorsam. Hatta, uzmanlık sınavına giremeyeceğim yaşım geçti çünkü. Ama ne olursa olsun buna değer, kendimle gurur duyuyorum diyordu.
Arkadaşım bana çok moral oldu yazdıkların.
Bence hukuk bölümünü yeniden kazanabilirsin
bence pes etme bak bana okumanın yaşı varmı
istediğin mesleği yapman senin için daha iyi olucaktır
ömür boyu pişman olmamak için hayallerinin peşinden koşmalısın
ben öyle yapıyorum
çevremdeki herkez dalga geçer gözlerle bakıyo bana okula kayıt olduğumu duyunca önce bi şaşırıyolar sonrada
ayy ben yapamam hiç vaktim yok diye tiye alıyolar beni
inan hiç kimse umrumda değil ben adımımı attım
sonucu hep beraber görücez
eğer başaramazsam bile en azından hayallerimi gerçekleştirdim ama kapasitem yokmuş diyebilcem ki ben başarmak için her şeyi yapıcam
abinin doktor olması çok güzel genelde doktorlar yapamayacağımı düşünüyo
tabiki doktor olmak kolay değil bende okumadan emek vermeden doktor olucam demiyorumki
her hengi bi doktor ne yaşamışsa bende aynı şeylerden geçicem aynı zorlukları yaşıcam hatta dahada fazlasını
ben bunu kimse için değil sadece kendimi kendime ispat etmek ve çocukluğumdan beri insanlara yardım etme isteğimi başarabilmek için istiyorum
acaba tus sınavına girmenin yaşımı var yani kaç yaşına kadar tus a girebiliyoruz. gerçi daha önümde üniversite sınavı var tıpı kazanabilecekmiyim bilmiyorum ama tahminen 42 falan olurum herşey yolunda giderse o yaştan sonra tus a girilir sanırım
aslında bazen düşünüyorumda doktor olmak için çok fazla okumak lazım acaba radyolog veya laborant yada hemşire olmak için kaç sene ve nereleri okumak lazım ben hemen okuyup bir an önce yapabileceğim bi mesleğim olsun istiyorum
acaba bu mesleklerden birini olupda çalışırken tıp üniv sınavına giremezmiyim aa olmaz sanırım tıp uygulamalı oluyo yani biebir gitmem gerekiyo o arada nasıl çalışabilirimki
neyse bu konuları o zamana gelince düşünürüm artık
hele bi orta okulu ve liseyi bitirim de
ayrıca tekrar söylüyorum
inan ilerde ben bu bölümü niye okumadım diye pişman olursun bence sen istediğin bölümün sınavlarına gir kazanırsan o zaman düşünürsün hangi mesleği yapim diye
o sınava girmezsen hep acaba diceksin
sen genede kimseye bahsetme ama ne olursa olsun o sınava gir hem niye o mesleği yapamıcaksın hukuk bencve çok güzel bi bölüm önüde açık ayrıca