Bayanlar ne olur söyleyin okumanın yaşı var mı ,30 yaş çok mu geç ?

ben 30 yaşındayım ocakta 31 olucam 11 yaşında bir oğlum birde bana destekmi köstekmi olduğunu anlayamadığım bir eşim var

açıktan okumak istiyorum 6. sınıfı bitirdim 7 den devam edicem inşallah

eşim bir kaç ay önce okumama çok destek oluyodu
şimdi zamanı geldi kayıt olucam
bu gün diyoki sen bilirsin ama bu saatten sonra olurmuki acaba yapamazsınki ama yinede sen bilirsin

yaa ben çok hevesliydim eşim hevesimi kırıyo böyle söyleyince

bende inadına okumayı içten içe daha çok istiyorum

fakat kafamda sorular var

benim olmayı çookk ama çoookk istediğim meslek doktorluk genel cerrah olmayı herşeyden çok istiyorum
fakat doktor olmanın ne kadar zor olduğunuda biliyorum buna rağmen başarmayı çok istiyorum en azından denemek istiyorum

ben bu saatten sonra bu isteğime ulaşablirmiyim
yada kaderime razı olup evimi temizleyip çocuğuma bakıp hem pişmanlık yaşayıp ölümümümü beklim
nolur bana bi destek olun bişeyler söyleyin sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum

geçmi? benim annem 56 yaşında geçen sene açıktan ortaokulu bitirdi bu sene liseye kayıt oldu en ufak kardeşim ünide şimdi oğlum bitirmeden bende giricem üniveristeye diyor, okumanın yaşı yok:)

bayanlar ben pazartesi kayıt olucam açıkilköğretime

yer seçiliyomuş
bide dersler seçiliyomuş
yanlış bişey yapmak istemiyorum hangi dersleri seçersem benim için iyi olur

kızlar bu konudada bi yardımcı olun lütfen

geçmi? benim annem 56 yaşında geçen sene açıktan ortaokulu bitirdi bu sene liseye kayıt oldu en ufak kardeşim ünide şimdi oğlum bitirmeden bende giricem üniveristeye diyor, okumanın yaşı yok:)

tek kelimeyle bravo diyorum annenize

bayanlar ben pazartesi kayıt olucam açıkilköğretime

yer seçiliyomuş
bide dersler seçiliyomuş
yanlış bişey yapmak istemiyorum hangi dersleri seçersem benim için iyi olur

kızlar bu konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum

ben 30 yaşındayım ocakta 31 olucam 11 yaşında bir oğlum birde bana destekmi köstekmi olduğunu anlayamadığım bir eşim var

açıktan okumak istiyorum 6. sınıfı bitirdim 7 den devam edicem inşallah

eşim bir kaç ay önce okumama çok destek oluyodu
şimdi zamanı geldi kayıt olucam
bu gün diyoki sen bilirsin ama bu saatten sonra olurmuki acaba yapamazsınki ama yinede sen bilirsin

yaa ben çok hevesliydim eşim hevesimi kırıyo böyle söyleyince

bende inadına okumayı içten içe daha çok istiyorum

fakat kafamda sorular var

benim olmayı çookk ama çoookk istediğim meslek doktorluk genel cerrah olmayı herşeyden çok istiyorum
fakat doktor olmanın ne kadar zor olduğunuda biliyorum buna rağmen başarmayı çok istiyorum en azından denemek istiyorum

ben bu saatten sonra bu isteğime ulaşablirmiyim
yada kaderime razı olup evimi temizleyip çocuğuma bakıp hem pişmanlık yaşayıp ölümümümü beklim
nolur bana bi destek olun bişeyler söyleyin sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum

Benim de hayalim hukuk okumaktı ama kazanamadım. Önlisans işletme mezunuyum.Atanmaya uğraşıyorum ama ne olursam olayım hukuk hep aklımda kalacak. Ben de sizin gibi sınava girmeyi kazanmayı çok istiyorum. Bu mesleği yapacak olmasam bile bitirmek istiyorum ne olursa olsun. Fakat kimseye bahsetmiyorum bu hayalimden.Çünkü biliyorum ki moral bozacak insanlar hep. Ne gerek var ki..

Ayrıca; benim abim doktor. Baya yaşlı sınıf arkadaşları vardı. Evet , tam anlamıyla yaşlı arkadaşları vardı tıp okuyan. :KK1:
Bir de yıllar önce gazetede okumuştum. O geldi şimdi aklıma. Bir bayan ; yanlış hatırlamıyorsam uzay mühendisiymiş. Ama dış görünşü itibariyle kimse iş vermiyormuş.Bu durum onda çok hırs yapmış.Kadın tekrar üniversite sınavına girip tıp kazanmış. 50 yaşında falandı bitirdiğinde yanılmıyorsam. Hatta, uzmanlık sınavına giremeyeceğim yaşım geçti çünkü. Ama ne olursa olsun buna değer, kendimle gurur duyuyorum diyordu.

Benim de hayalim hukuk okumaktı ama kazanamadım. Önlisans işletme mezunuyum.Atanmaya uğraşıyorum ama ne olursam olayım hukuk hep aklımda kalacak. Ben de sizin gibi sınava girmeyi kazanmayı çok istiyorum. Bu mesleği yapacak olmasam bile bitirmek istiyorum ne olursa olsun. Fakat kimseye bahsetmiyorum bu hayalimden.Çünkü biliyorum ki moral bozacak insanlar hep. Ne gerek var ki..

Ayrıca; benim abim doktor. Baya yaşlı sınıf arkadaşları vardı. Evet , tam anlamıyla yaşlı arkadaşları vardı tıp okuyan. :KK1:
Bir de yıllar önce gazetede okumuştum. O geldi şimdi aklıma. Bir bayan ; yanlış hatırlamıyorsam uzay mühendisiymiş. Ama dış görünşü itibariyle kimse iş vermiyormuş.Bu durum onda çok hırs yapmış.Kadın tekrar üniversite sınavına girip tıp kazanmış. 50 yaşında falandı bitirdiğinde yanılmıyorsam. Hatta, uzmanlık sınavına giremeyeceğim yaşım geçti çünkü. Ama ne olursa olsun buna değer, kendimle gurur duyuyorum diyordu.

Arkadaşım bana çok moral oldu yazdıkların.
Bence hukuk bölümünü yeniden kazanabilirsin
bence pes etme bak bana okumanın yaşı varmı

istediğin mesleği yapman senin için daha iyi olucaktır
ömür boyu pişman olmamak için hayallerinin peşinden koşmalısın
ben öyle yapıyorum
çevremdeki herkez dalga geçer gözlerle bakıyo bana okula kayıt olduğumu duyunca önce bi şaşırıyolar sonrada
ayy ben yapamam hiç vaktim yok diye tiye alıyolar beni

inan hiç kimse umrumda değil ben adımımı attım
sonucu hep beraber görücez
eğer başaramazsam bile en azından hayallerimi gerçekleştirdim ama kapasitem yokmuş diyebilcem ki ben başarmak için her şeyi yapıcam

abinin doktor olması çok güzel genelde doktorlar yapamayacağımı düşünüyo
tabiki doktor olmak kolay değil bende okumadan emek vermeden doktor olucam demiyorumki
her hengi bi doktor ne yaşamışsa bende aynı şeylerden geçicem aynı zorlukları yaşıcam hatta dahada fazlasını
ben bunu kimse için değil sadece kendimi kendime ispat etmek ve çocukluğumdan beri insanlara yardım etme isteğimi başarabilmek için istiyorum

acaba tus sınavına girmenin yaşımı var yani kaç yaşına kadar tus a girebiliyoruz. gerçi daha önümde üniversite sınavı var tıpı kazanabilecekmiyim bilmiyorum ama tahminen 42 falan olurum herşey yolunda giderse o yaştan sonra tus a girilir sanırım
aslında bazen düşünüyorumda doktor olmak için çok fazla okumak lazım acaba radyolog veya laborant yada hemşire olmak için kaç sene ve nereleri okumak lazım ben hemen okuyup bir an önce yapabileceğim bi mesleğim olsun istiyorum
acaba bu mesleklerden birini olupda çalışırken tıp üniv sınavına giremezmiyim aa olmaz sanırım tıp uygulamalı oluyo yani biebir gitmem gerekiyo o arada nasıl çalışabilirimki
neyse bu konuları o zamana gelince düşünürüm artık
hele bi orta okulu ve liseyi bitirim de

ayrıca tekrar söylüyorum
inan ilerde ben bu bölümü niye okumadım diye pişman olursun bence sen istediğin bölümün sınavlarına gir kazanırsan o zaman düşünürsün hangi mesleği yapim diye

o sınava girmezsen hep acaba diceksin
sen genede kimseye bahsetme ama ne olursa olsun o sınava gir hem niye o mesleği yapamıcaksın hukuk bencve çok güzel bi bölüm önüde açık ayrıca

bu yaştan sonra senden ne olur ki diyenleri kınıyorum.nekadar dengesiz yorumlar var ya bu kadın milletini gerçekten anlamıyorum.
bir taraftan bas bas bağırıyorlar kadınlar okusun,kendi ayakları üzerinde dursun,cahil olmasın vsvsvs.burada da biz kendi içimizde kadını yıldırmaya çalışıyoruz. yazık gerçekten çok yazık.
konu sahibi ablacım,abla deyim size okumak için asla geç değil.hedefinizde nekadar büyük olursa azminiz okadar fazla olur.siz yolunuzu çizin,hedefiniz büyük olsun ondan sonrası gelir inşallah.annemin bana söylediği şey hep okumaktı.oku kızım kendi maaşın olsun,ayaklarının üzerinde dur,cahil olma,çocuklarına faydalı bir anne ol,bilgili bir anne ol.ne mutlu ki size çocuğunuzla birlikte kendinizi geliştireceksiniz,bir öğretmen olarak sizi çok destekliyorum.
bırakın zamanı olmayanlar zamansızlıktan yapamasın,siz hepsine zaman ayırabiliyorsanız ne mutlu size.ha tıp fakültesi olmaz başka bir şey olur ama kendini gerçekleştirmek diye bir şey var ve siz hayallerinizi gerçekleştirerek aslında kendinize saygınızı kazanacaksınız kendinizle gurur duyacaksınız.Allah ömür verirde inşallah 70li 80li yaşlara geldiğinizde ben bu hayatta ne yaptım diye hayıflanmaktansa,ne mutlu bana o yaşımda ne büyük cesaretle neler yaptım diye düşüneceksiniz.kaldı ki gençlerde bile okumaya heves yokken siz hayatın gerçeklerini görmüş bir insan olarak daha da güzel asılırsınız okumaya.umarım hayallerinize kavuşursunuz.

kaç yaşında olursa olsun, insan hayallerinin peşinden koşmalı.umudun asla kaybetmemeli. kesinlikle okumalı, uğraşmalısınız.

belki başarısız olacaksınız, ama asla "keşke deneseydim" demeyeceksiniz. bence pişmanlık başarısızlıktan çok daha acı bi durum.

okumanın, öğrenmenin yaşı yok. bence bu tavrınız tüm eğitimi yarım kalmışlara örnek olmalı. artık üniversite okumak daha da kolay. bir sürü üniversite açıldı, hiçbiri olmazsa açıköğretimde bir sürü seçenek var artık. üniversite mezunu olmanın gurunu herkes yaşamalı.

isteyip de yapılamayacak bir şey değil bence:)

ayrıca ekleyeyim, benim annem 41 yaşında ve şu an ikinci üniversitesini okuyor, çok sevdiği bi bölüm vardı ve çok iyi bi işi olmasına rağmen sırf o disiplini öğrenebilmek için şu an hem çalışıyor, hem de okula gidiyor:) kardeşimle birlikte hazırlanmıştı üniversite sınavına :)

okumanın yaşı yok kesinlikle ama tıpı kazanmaktan çok okuması zor, kalın kalın kitaplar, binlerce sayfa not, latince ve ezber. evli olan üstelik çocuğu olan birinin günde 5-6 saat ders çalışması zor hatta imkansız. ama başka bölümler olabilir tabi ki neden olmasın? ama her şeyin zamanında olmasından yanayım ben, liseden sonra üniversiteye girilmeli, okul bitip de ekonomik özgürlük ele alındığında artık evlenilir de, çocuk da doğurulur. ama öncelik okumak olmalı. erken yaşta evlenenlere çok kızıyorum ben.

şu hayatta insanın istese yapamıcağı yok ayrıca yaşınız hiç geç değil kesinlikle
ama benim takıldığım bi nokta var evlisniz ve çocuğnuz var
bi anne olarak ev işleryle çocğnzla ilgleneblckmsnz sorun burda
tıp okurken hergün çalışmanız gerek
eşiniz size destek olmak için yardımcı tutarmı ev işlerine bilmiyorum
çocuğunuz ergenliğe gircek ve sorunları artcak ilgilenmek durumundasınz
bunların hepsiyle baş etmek zordur ama imkansız değil
eğer diyebiliyorsanzki evet yaparm deneyn şansnzı kazanamasanz bile denemiş olun hayallerinizin peşinden gidin derim ama zorluklarını bilerek

okumanın yaşı yok kesinlikle ama tıpı kazanmaktan çok okuması zor, kalın kalın kitaplar, binlerce sayfa not, latince ve ezber. evli olan üstelik çocuğu olan birinin günde 5-6 saat ders çalışması zor hatta imkansız. ama başka bölümler olabilir tabi ki neden olmasın? ama her şeyin zamanında olmasından yanayım ben, liseden sonra üniversiteye girilmeli, okul bitip de ekonomik özgürlük ele alındığında artık evlenilir de, çocuk da doğurulur. ama öncelik okumak olmalı. erken yaşta evlenenlere çok kızıyorum ben.

bazen hayatın senin elerinde olmayabiliyo

hayatını artık eline alacak güce geldiğindede böyle geç oluyo

ben 15 yaşına evlendim

çok mutlu olduğum yada çok rahat olduğum içinmi evimi terk ettim okulumu yarıda bıraktım sanıyosun

evli olduğum için pişman değilim tek pişmanlığım okumaya biraz daha erken karar verebilirdim
iyikide oğlum olmuş belkide oğlum olmasaydı ben bu kadar azimli olamıcaktım

ev kadınları bi oturuşta bir diziyi kaç saat seyrediyo haberin varmı
yada bi güne gittiğinde boş boş kaç saatini harcıyo biliyomusun

gereksiz gezmeler gereksiz uğraşlar fazladan börek çörek öğrenmek için sarf edilen gayretler
kaç saatini alıyo ev hanımlarının

ee bunlara bu kadar saat harcayabiliyorsak
ders çalışmaya günde 3 bilemedin 5 saat bulamayalım söylermisin

ve ayrıca hiç kimsenin hayatını bilemezsin ben ne şartlar altında çocukluğumu geçirim biliyomusun
öyle anamın kucağında pış pışlanarak büyemedim ben
daha 1 e giderken ben çalışmaya başladım haberin varmı
her yediğin lokmada üvey babanın yüzüne baktınmı sen kızacakmı diye
işte hiç birşey bilmeden yorum yapıyosunuz
ben daha 30 yaşındayım yaşlanmadım orta yaşlı bile değilim
yaşım hiç bir şeyi yapmaya geç değil
biliyomusun böyle yorum yapanların sayesinde ben dahada bi azimleniyorum dahada bi mücadeleci damarım kabarıyo
zamanında yapadığım şeyleri hala zamanı geçmeden yapıcam

şu hayatta insanın istese yapamıcağı yok ayrıca yaşınız hiç geç değil kesinlikle
ama benim takıldığım bi nokta var evlisniz ve çocuğnuz var
bi anne olarak ev işleryle çocğnzla ilgleneblckmsnz sorun burda
tıp okurken hergün çalışmanız gerek
eşiniz size destek olmak için yardımcı tutarmı ev işlerine bilmiyorum
çocuğunuz ergenliğe gircek ve sorunları artcak ilgilenmek durumundasınz
bunların hepsiyle baş etmek zordur ama imkansız değil
eğer diyebiliyorsanzki evet yaparm deneyn şansnzı kazanamasanz bile denemiş olun hayallerinizin peşinden gidin derim ama zorluklarını bilerek

biiyorum canım zorluklarını biliyorum
ne kadar zor olduğunu biliyorum

yazıların tümünü okuduysanız doktor olmak istiyorum ama olmazsa sağlık sektöründen bi heşire radyolog gibi bişeylerde olur
ben çıtamı yüksekte tutuyorumki daha çok çalışim diye

eşim eve temizlikçi tutmaz tutsada ben istemem
yaa niye ben başaramimki evimin işini çocuğumun bakımını
zaten ben geceleri ders alışıyorum tek başıma sakin kafayla
oğlumun bana faydası bile olucak beraber ders çalışıcaz
bence hiç bir sorun yok

ağzı olan konuştuğu için etrafındaki insanları kafana takma. 30 yaş geç felan değil, senin azmini görünce eşin de sana inanmaya başlayacak. :KK52:

ağzı olan konuştuğu için etrafındaki insanları kafana takma. 30 yaş geç felan değil, senin azmini görünce eşin de sana inanmaya başlayacak. :KK52:

allaha şükür eşim bana karşı olumlu şimdilik

ben idare ettiğim sürce bi sorun çıkmaz
ee erkek nede olsa bazen sorun çıkarabiliyo
o zamanda idare edicem artık
olsun ben istediğimi başarimde dediğin gibi eşimde başardığımı görünce benimle gurur duyucak

zaten ilk okul işini başlatan eşim olmuştu
bende devamını getirdim

ayrıca diğer adı üstünde diğer kişiler
hiiçç takmıyorum bu saattten sonra beni kimse verdiğim karardan vaz geçiremez

biiyorum canım zorluklarını biliyorum
ne kadar zor olduğunu biliyorum

yazıların tümünü okuduysanız doktor olmak istiyorum ama olmazsa sağlık sektöründen bi heşire radyolog gibi bişeylerde olur
ben çıtamı yüksekte tutuyorumki daha çok çalışim diye

eşim eve temizlikçi tutmaz tutsada ben istemem
yaa niye ben başaramimki evimin işini çocuğumun bakımını
zaten ben geceleri ders alışıyorum tek başıma sakin kafayla
oğlumun bana faydası bile olucak beraber ders çalışıcaz
bence hiç bir sorun yok

kararınıza saygı duyuyorum hatta isterseniz hiç kazanamayın siz denediniz ya bunun için bile ayakta alkışlancak kadınsınız!
benim anlatmak istediklerim daha farklı finalleriniz vizeleriniz stajlarınız nöbetleriniz olacak
oğlunuza dersane arıcaksnz yeri gelcek belki oda şehir dışında bi üni ye gitcek
evinizin işelriyle ilgilenmek durumunda kalacaksnz
kısaca gerçekten çok yorucu ama mutlu sonla biten bi süreç olacak
yaşınıza kesinlikle sözüm yok bunu 20 yaşında evli çocuklu bi bayan desede yorulcaksın yapabilirmsn derdim okumak yaşlamı sınırlı sanki canım
amacım size destek olmak zorluklarını göstermek önlemlerinizi onlara göre almanızı sağlamak

ben okumayın, yapamazsınız demiyorum zaten, tıp için söylemiştim. insanda azim olduktan sonra her şeyi öğrenir. eşiniz de destekliyorsa çok şanslısınız gerçekten. ülkemizin gelişmesi için kadınların mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum. özellikle kadınlar ekonomik özgürlüğünü elinde bulundurmalı. başlığın tamamını okumamışım, 30 yaş hiç geç değil. ben üniversite,uzmanlık derken 30umu çoktan geçmiş olacağım. kolay gelsin , inşallah hep kolaylıklarla karşılaşırsınız

ben okumayın, yapamazsınız demiyorum zaten, tıp için söylemiştim. insanda azim olduktan sonra her şeyi öğrenir. eşiniz de destekliyorsa çok şanslısınız gerçekten. ülkemizin gelişmesi için kadınların mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum. özellikle kadınlar ekonomik özgürlüğünü elinde bulundurmalı. başlığın tamamını okumamışım, 30 yaş hiç geç değil. ben üniversite,uzmanlık derken 30umu çoktan geçmiş olacağım. kolay gelsin , inşallah hep kolaylıklarla karşılaşırsınız

teşekkür ederim iyi dileklerin için
arkadaşım kolay bişey varmıki
basit bi işe girsen onunda zorlukları var
17 sinde taze beyinler bile zorlanıyo
ben tabiki zorlanıcam kolay bişey değil istediğim
fakat başarmam lazım kendim için oğlum için başarmalıyım
hiç bişey olmazsada en azından elime alabileceğim bi mesleğim olsun istiyorum 40 ıma geldiğimde okumuş mesleğini belirlemiş olmak istiyorum

kararınıza saygı duyuyorum hatta isterseniz hiç kazanamayın siz denediniz ya bunun için bile ayakta alkışlancak kadınsınız!
benim anlatmak istediklerim daha farklı finalleriniz vizeleriniz stajlarınız nöbetleriniz olacak
oğlunuza dersane arıcaksnz yeri gelcek belki oda şehir dışında bi üni ye gitcek
evinizin işelriyle ilgilenmek durumunda kalacaksnz
kısaca gerçekten çok yorucu ama mutlu sonla biten bi süreç olacak
yaşınıza kesinlikle sözüm yok bunu 20 yaşında evli çocuklu bi bayan desede yorulcaksın yapabilirmsn derdim okumak yaşlamı sınırlı sanki canım
amacım size destek olmak zorluklarını göstermek önlemlerinizi onlara göre almanızı sağlamak

biliyorum canım zor olduğunu

bende zoru seçtim zaten evde oturmak bana göre değil

ben ilerime baktığımda evde oturan birini görmek istemiyorum

çocuğumun bakıma ihtiyacı yok allaha şükür
bu saatten sonra ona arkadaş olucak bi anneye ihtiyacı var
bende işe onun derecesine düşerek başladım işte
önce onun okul hayatında yaşadığı zorlukları anlim
sınav stresini anlimki oğluma bu konulara destek olabilim
diğer özel konularınıda yaşamışlıklarımızla hallederiz allahın izniyle

ben kendimi oğlumun yerine koyuyorumda annemle beraber okumak
çok hoşuma giderdi çok gurur duyardım annemle

bende hep babama diyodum baba gel bi üni daha oku beraber gidelim diye o bu zora gelemedi
final haftaları afedersiniz nerdeyse tuvaletin yerini unutuyorum bunun için bi çalışma programı hazırlamanızı öneririm
hatta siz tüm zamanlarınız için hazırlayın ev işleri falan hep bi sisteme otursunki zorlanmayın bence
oğlunuzun tabiki bakıma ihtiyacı yok ama ergenlik zor süreç :KK53: kendimi düşünüyorumda hakketten zor ebeveynlerin işi onunla konuşmayı ihmal etmeyin
tabiki çoğu konuyu babasıyla konuşmalı ama kız arkadaşlarını falan size anlatmayı tercih eder bence
ev işlerinde eşinizden oğlunuzdan düzen isteyin zaten gerisi daha kolay oluyo o zaman
siz ders çalışmaya başladığınızda sizden bişeyler istememesini söyleyin çay demle meyve yıka gibi dikkatiniz dağılmasın
mutfakta yatakta falan çalışmayın hep çalıştığınız bi yer olsunki oraya oturduğunuzda çalışma dürtüsü uyansın
sabahlara kadar ders çalışıp uyumamak için zorlamayın bi işe yaramaz çalıştığınız
kendi ev düzeninizi siz bilirsiniz tabiki ama ben yinede nacizane önerilerde bulunmak istedim

"kadınları okutunuz, kadınları okutmayan milletler yükselemez"
Hacı Bektaş i Veli

Canım öncelikle seni tebrik ederim kararından dolayı.Yaşıt sayılırız yaşımızda ne varmışki bizim yaşımızdakiler yeni evleniyorlar.Bizim farkımız sadece hayata daha erken başlamak.Benimde on yaşında bir oğlum var açıköğretim lisesinde çocuk gelişimi okuyorum lise mezunu olduğum halde sevdiğim mesleği yapabilmek için yeniden lise okuyorum.Çok zevkli hemde üniversiteyi meslek lisesi mezunu olarak ek puanla kazanmak daha kolay.Sen düşünmezmisin lisede meslek lisesi okuyup mesela anaokulu öğretmeni olmak.Ben sadece bir fikir olsun diye yazdım sen ne seni heyecanlandırıyorsa onun peşinden gitmelisin.

X