- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.891
-
- Konu Sahibi Combativeenemy
Bayan kız diye kadınları ayırmayın siz kadın olarak böyle söylemeyinSonuçta 17 yaşındaki kişiye kadın diyemiyorsun ya da kadın daha 30 lu yasları kapsıyor gibi ya o Yüzden bayan demek hepsini kapsıyor gibi geliyor bana :)
Kadin bir cinsiyet belirtir yeni dogana bile dersin..Aynen sonuçta 18 yasında bir kıza kadın diyemezsin :)
Açın kimliğinizi bakın nesiniz deseydiniz keşke...Bugun ogrencilerim kadinlar gunumu kutladi.
Ben de sizin de kutlu olsun dedim ki lise ogrencileri
"Hocam biz kadin miyiz" dediler
Maalesef bir algi var. Kadin ve kiz kelimeleri direkt bekareti cagristiriyor.
hiç kadın kız diye ayırmıyorum.Bayan kız diye kadınları ayırmayın siz kadın olarak böyle söylemeyin
tamam mısal hamıleyım. dişi olacak. neyın olaak sorusuna kadınım olacak mı dersınız ?Kadin bir cinsiyet belirtir yeni dogana bile dersin..
Duydun mu Ayşe doğum yapmış, kadını olmuşKadin bir cinsiyet belirtir yeni dogana bile dersin..
Gecen ay dogum yaptim. Hamileligim boyunca cinsiyeti ne diye sorana hep sanane dedim...tamam mısal hamıleyım. dişi olacak. neyın olaak sorusuna kadınım olacak mı dersınız ?
Banada garip gelmiyor yorum yapayım mı diye düşündüm senin yorumu görünce rahatladım.
Toplumda erkekler ve kadınlar arasındaki farktan bahsetmeyelim hiç isterseniz? Onların alınacağı bir şey yok. Onlara edilen küfür bile yok. Onlar bir küfür ettiklerinde bile hep kadınların bir yerlerine uygun küfürler eder. Kendinizi erkeklerle aynı kefeye koymayın. Kadın demeyi uygunsuz görüyorlar çünkü kadın demek bakire değil demek bu toplumda.Vallaha bana da garip gelmiyor. Biri bana bayan deyince farklı kadın deyince farklı olmuyorum. Ki bence bayan biraz daha kibar. Erkeklere de bay deniliyor adamlar bunu takmiyor. Bizim hanımlar tuhaf. Ay hanım dedim acaba sorun teskil eder mi
kız kadım ayrımı değil siz öyle algılıyorsanız ona bşy diyemeyeceğim.Gecen ay dogum yaptim. Hamileligim boyunca cinsiyeti ne diye sorana hep sanane dedim...
ayrica kiz.kadin ayrimi yapan zihniyettende hazetmiyorum.
aynen katılıyorumBayan daha kibar geliyor erkeklere. Aşağılamak için değil, nezaket göstermek için bu şekilde kullanıyorlar. Bunu bi hakaret gibi görüp illa da kadın diyeceksin diyen bizleriz. Bu kadar sabit fikirli olmaya gerek yok.
Toplumda erkekler ve kadınlar arasındaki farktan bahsetmeyelim hiç isterseniz? Onların alınacağı bir şey yok. Onlara edilen küfür bile yok. Onlar bir küfür ettiklerinde bile hep kadınların bir yerlerine uygun küfürler eder. Kendinizi erkeklerle aynı kefeye koymayın. Kadın demeyi uygunsuz görüyorlar çünkü kadın demek bakire değil demek bu toplumda.
Erkek misin dedim durdu bir dusunduAçın kimliğinizi bakın nesiniz deseydiniz keşke...
Yani her şey insanın kendi kafasında ve bu toplumda kadınlar hiç aşağılanmıyor öyle mi? Nerede yaşadığınız merak ettimBence kadın-bayan-hanim.. bunların hepsi sizin benim onun aklında farklilasiyor. Bi cok arkadas yazmış yaşanılan o kadar tecavüz istismar varken gerçekten takilmamiz gereken kadin-bayan denilmesi mi? Eğer kız dediğimizde aklınıza kızlık zari geliyorsa ( ki bence bi bayani buna baglamak asil kötü olan) annelerimiz babalarimiz bizlere kızım demesin. Bayanlara küfür ediliyor kabul ediyorum ama erkeklere de küfür ediliyor. Bunlar kadin erkek olduğu icin yaşanmıyor, ben cok terbiyesiz bi insan olup erkeklere küfür edebilirim, bi erkek cok terbiyeli olup benim bu küfürlerime karşılık vermeyebilir. Yani herşey insanin kendi kafasinda
Hanfendide diyolar :)Heeeyyy kadın posetiniz düştü denir mi ???
Heeey hanımefendi denilebilir.
Bayan da denilebilir .
Bu çok iyiydiHediyeyi gönderen baymayandır belki
İşte bu zaten hitap şekli olarak kullanılması. Bunda bir sorun yok :)Heeeyyy kadın posetiniz düştü denir mi ???
Heeey hanımefendi denilebilir.
Bayan da denilebilir .