Bayan nedir ya

Bayan neden kiro? Kafaniza oyle yerlestirdiginiz icin. Bayan mr ve mrs sir madam gibi bi kelime nedir bu son yillardaki kargasa :KK53:
:KK70:
Kadın bakar mısınız demekte nasıl bir kusur görüyorsunuz siz? Kafanıza öyle yerleşmiş demek ki. Ancak birine sinirlenince "Kadın!!" deriz değil mi? Kadın kötü anlamlıdır genelde :)

Bir erkeğe "bay, bakar mısınız" demiyorsanız "bayan, bakar mısınız" da oldukça yersiz. Hanımefendi beyefendi iyidir.

1. isim Kadınların ad veya soyadlarının önüne getirilen saygı sözü
"Bayan İnci."
2. Kadın
"Bir bayan geldi."
3. Eş, karı
"Süleyman Bolluk da bayanın sımsıkı koluna girmişti." - H. E. Adıvar
4. ünlem Kadınlara bir seslenme sözü
"Bayan! Kimi aradınız?"
TDK bayan sözcüğünün anlamı...
Neden taktınız ki illa kadın denecek... Bayan = Kadın demek zaten...
Aynısını kopyala yapıştır yapacaktım ben de.
Evet günün ismi kadınlar günü fakat TDK bile yer veriyor bayan kelimesine.
Bilime bakarım ben agaa :)
Genç kızken kadın kelimesi ağır gelirdi bana.
Bir şeye isyan etmek değiştirmek istiyoruz ama yanlış şeye yanlış sebeple ya da tamamen bilinçsiz şekilde yapıyoruz, ondan dolayı bunlar hep.

Bunu görüp "Benim kız bakire doğmadı mı yoksa" diyen tipler varsa hiç şaşırmam.
Buna nazaran ironik birşey anlatacağım.
Lisedeki sıra arkadaşım lise bitmeden evlendi,sonra da hamile falan kaldı. Hamilelik sürecinde ben üniversitedeydim ve alanım sağlık diye sık sık beni arardı birşeyler sorardı vs.
Bi defa ipin ucunu kaçırdı,işte sevişmiyoruz kocamla çünkü çocuğumuz kız olacak yanlışlıkla kızımızın kızlık zarını bozabilir ve bakire doğmayabilir,o yüzden sevişmiyoruz of puf yaptı.
Gerçekten hayatımda bu kadar büyük cehaleti birebir o an gördüm,duyuyordum falan ama direkt şahit olmamıştım. Ondan sonra bir daha beni aradığında mesaj attığında falan ulaşamadı bana zaten,çok pis çok iğrenc bakış açıları var,midemi bulandiriyor.

Aynısını kopyala yapıştır yapacaktım ben de.
Evet günün ismi kadınlar günü fakat TDK bile yer veriyor bayan kelimesine.
Bilime bakarım ben agaa :)
Genç kızken kadın kelimesi ağır gelirdi bana.
Bir şeye isyan etmek değiştirmek istiyoruz ama yanlış şeye yanlış sebeple ya da tamamen bilinçsiz şekilde yapıyoruz, ondan dolayı bunlar hep.

kesinlikle bence bu da şekilcilikten başka şey değil.

Kadın bakar mısınız demekte nasıl bir kusur görüyorsunuz siz? Kafanıza öyle yerleşmiş demek ki. Ancak birine sinirlenince "Kadın!!" deriz değil mi? Kadın kötü anlamlıdır genelde :)

Bir erkeğe "bay, bakar mısınız" demiyorsanız "bayan, bakar mısınız" da oldukça yersiz. Hanımefendi beyefendi iyidir.
katılıyorum hanımefendi, beyefendi yeterli. Aynısına değinecektim :KK66:

Lisedeki sıra arkadaşım lise bitmeden evlendi,sonra da hamile falan kaldı. Hamilelik sürecinde ben üniversitedeydim ve alanım sağlık diye sık sık beni arardı birşeyler sorardı vs.
Bi defa ipin ucunu kaçırdı,işte sevişmiyoruz kocamla çünkü çocuğumuz kız olacak yanlışlıkla kızımızın kızlık zarını bozabilir ve bakire doğmayabilir,o yüzden sevişmiyoruz of puf yaptı.
Gerçekten hayatımda bu kadar büyük cehaleti birebir o an gördüm,duyuyordum falan ama direkt şahit olmamıştım. Ondan sonra bir daha beni aradığında mesaj attığında falan ulaşamadı bana zaten,çok pis çok iğrenc bakış açıları var,midemi bulandiriyor.
Öğğğkkk hakkat mide bulandırıcıymış o da ama.
Allah akıl fikir versin.

Allah şifa versin, ilk ve son üreyişleri olur umarım. Ülkede yeterince cahil nesil var.

Ohoo.... O kadar dibine kadar inip irdelemiyorum kelimeleri. Gereksiz geliyor. Zira bir kelimenin tdk'de anlamı yeterli benim için. Yoksa her kelimeyi her insanın algılamasına göre seçeceksek işimiz var.
Sıradan kelimeleri kaldıramayan insanlar o kelimeyi kullanana kızmak yerine problemi kendinde aramalı bence.
Liseden beri "kadın değil kız, kadın değil bayan" zihniyetleriyle muhattap olduğumdan beri bende antipati oluştu. Yapacak bir şey yok. 3 insandan 2si bu kadınlık kelimesinden utandığı için kendimi problemli göremeyeceğim. Kadınlık kelimesinden utanılmasaydı bayan lafına da takılmazdık.

Erkek bakar misin de en iyisi

Hiç bi şey sırf evlenmediği için koskoca kadına kız denmesinden iğrenç durmuyor bence. Bu şekilde düzeltildiğimi bilirim kadın değil o kız diye ne sinirlenmiştim.

Bayan hitaplarda kullanılır ama gereksiz kullanımı gerçekten rahatsız edebiliyor. Bayanlar Günü nedir?

“Bayan” sözcüğünün TDK’da yer alması beni zerre ilgilendirmiyor. Scrabble oynamıyoruz burada. Hepiniz bal gibi biliyorsunuz bu sözcüğün neden rahatsız edici olduğunu.

Israrla “bayan” diyen insanlara bu lafım. “Kadın” diyemeyenlere. Kimler bunlar?

“Kadın” demeye utanırlar. Çünkü kadın olmak utanılacak bir şeydir. Kadının, kadınlığını saklayarak yaşaması gerektiğine inanırlar. Kadın yerine bayan diyerek sözüm ona kibarlık etmiş olurlar.

Allah aşkınıza bu toplumun ana dili “kadın” üzerinden üretilmiş yüzlerce yaratıcı küfür içeriyor. Sokakta her gün binlerce adam oramıza buramıza küfür ediyor. Ananı s.keyim diyebiliyorlar ama kadın diyemiyorlar. .rospunun evladı diyebiliyorlar ama kadın yerine inatla bayan diyorlar. Kibarcıklar sizi :) Nezaketiniz yalan..

18 yaşına kadar herkes çocuktur. 17 yaşındaki birine kadın demek istemiyorsanız çocuk deyin. Genç kız deyin. Kız çocuğu deyin. Çok zor değil.

“Bayan” sözcüğünün TDK’da yer alması beni zerre ilgilendirmiyor. Scrabble oynamıyoruz burada. Hepiniz bal gibi biliyorsunuz bu sözcüğün neden rahatsız edici olduğunu.

Israrla “bayan” diyen insanlara bu lafım. “Kadın” diyemeyenlere. Kimler bunlar?

“Kadın” demeye utanırlar. Çünkü kadın olmak utanılacak bir şeydir. Kadının, kadınlığını saklayarak yaşaması gerektiğine inanırlar. Kadın yerine bayan diyerek sözüm ona kibarlık etmiş olurlar.

Allah aşkınıza bu toplumun ana dili “kadın” üzerinden üretilmiş yüzlerce yaratıcı küfür içeriyor. Sokakta her gün binlerce adam oramıza buramıza küfür ediyor. Ananı s.keyim diyebiliyorlar ama kadın diyemiyorlar. .rospunun evladı diyebiliyorlar ama kadın yerine inatla bayan diyorlar. Kibarcıklar sizi :) Nezaketiniz yalan..

18 yaşına kadar herkes çocuktur. 17 yaşındaki birine kadın demek istemiyorsanız çocuk deyin. Genç kız deyin. Kız çocuğu deyin. Çok zor değil.
Altına onlarca imza atarım. Harika özet.

Kadın olmaya yüklenen anlamların aşağılayıcı olduğunu bilerek kadın demekten çekindiğinizi biliyoruz. Bunun kibarlıkla alakası bu sebepten çok daha sonralarda geliyor eminim. Cinsiyetinizle çağrılmaktan utanıyorsunuz çünkü o kabaymış. Neden kaba olsun?

Erkekler erkekliğini düğünlerle kutladığı için, biz cinsiyetimizden utandırıldığımız için olabilir mi?

Bu özel günde biraz düşünün bence bunu, neden utanıyorsunuz kadın diye çağrılmaktan?

Son düzenleme:
Bayan hitap kadın cinsiyet belirtir. Ama son zamanlarda o kadar başa kakılıyor ki hitap olarak bile kullanılmasın istiyor bazı kadınlarımız. TDK tanımını vermiş zaten. Bayan xxxx yyyyy dendiği zaman hiç sorun olmuyor benim için. Çevremde şahit oluyorum "bayan" kelimesini cinsiyet olarak kullanmayanları bile linç edip demagoji yapmaya başlıyorlar. :işsiz:
Kadın-Kız gibi iğrenç bir ayrım olmasaydı "bayan" kelimesine kimse bu kadar gıcık olmazdı.

Konuya gelirsek bayanlar günü oldukça komik olmuş. Adam sanki ironi mi yapmak istemiş acaba diye düşünmedim değil.

Eskiden kadın denirdi.
Sonra kadın diyenlere 'ne kabasin, bayan o ' denmeye başlandı.

Sonra bayan diyenlere ' ne absürd bir kelime bu. gerçeği kadın' denmeye baslandi.

Kadınlar günü kutlandı.
Sonra ' kadınların tek günü var da diğer günler erkeklerin mi?' denmeye baslandi.

Sonra 'diğer günlerde bizim ama bugun de bize özel' denmeye başlandı.

ben takip edemiyorum. neye kızıyoruz? neyi istiyoruz?
Hay yaşa. Duyarlıyız ama neye karşı? Ne farkı var ki? Kötü söz olmadıktan sonra.

Adam düşünmüş kutlamış. Bayan anlamını ne için kullandığı da belli. Toplumda kadın olmak için bakire olmamak gibi saçma bi algı da var bazı kesimlerde.
Değer görmüş , şiddete uğramamış,cinsel istismara uğramamış,taciz edilmemiş kaç kadın kaldı ki toplumumuzda.Bu güne değer veren,kadınına değer veren adam bayanlar günümü kutlasa da olur .

Sabah sabah bir uyanıyorum her tarafta kadınlar günü mesajı ıyi güzel hepimizin kadınlar günü kutlu olsun bir arkadaşıma da nişanlısı hediye göndermiş not kağıdında da dünyanın en güzel bayanı bayanlar günün kutlu olsun yazıyor bu notu da el-alem görsün diye tüm sosyal medya hesapların da paylasmis komik geldi bana okumuş görmüş insan sonuçta
Aslında uzun zamandır şunu düşünüyorum. Bay-bayan anlamında kullanılan bayan kelimesini bizler odağımıza o kadar çok aldık ki, bahsederken "bayan demeyeyim, kiz demeyeyim" diye şekilden şekle girerek kendimizi daha çok ötekileştiriyoruz. Kadın desin bayan desin kız desin. Artık tepki vermiyorum cünkü biz bu kadar tepki verdikçe cinsiyet daha beter ön plana çıkıyor. Şahsen Kadınlar Günü için de aynı şeyi düşünüyorum.

bende başımdan geçen bir olayı anlatayım,
biz bir odada kız kıza oturuyorduk, ki bende evliydim içimizden bir kızda diğer odada çok kadın var açılamadım falan dedi,
bende bayan kelimesinin anlamını bildiğimden o kelimeyi kullanmayarak sen kadın değil misin dedim hani cinsiyet anlamında ama o olayı başka tarafa çekip (evlenip boşanmıştı)
bu kadar yüzüme vurmasaydın diye kendimi ne kadar anlatmaya çalışsam da olmadı yerin dibinde hissettim kendimi.
Bayan kelimesinin anlamını şimdi bilmeyenin yanında kadın dersen de farklı anlaşılıyor o sebeple bırakın isteyen istediğini söylesin

X