Doğuma Hazırlık Batu-Çınar-Kaan-Mert ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Batu-Çınar-Kaan-Mert ?

• Batu

OY: 13 21,3%
  • Çınar

OY: 22 36,1%
  • Kaan

OY: 16 26,2%
  • Mert

OY: 10 16,4%

• Ankete Katılan
    61
  • Anket Kapalı .

mlknuryilmaz

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2017
148
56
13
39
Bebeğim için isim seçme konusunda tercihleri biraz azalttık bu dört isme indirdik.sizin öneriniz hangi isim olur..

Valla Çınar dan gına geldi artık tanıdığım 5 çocuktan 4 Çınar :olamaz: ben Kaan dan yana kullandım oyumu yine de içinize sinen olsun.Oğlum olsaydı Çağan koycaktım Mutlu gün Bayram demek ama kızım olacak nasipse

Cinar bence. İstatistiklere gore Kaan isminin kyllanimi Cinar in 80 kati nerdeyse. Cinar daha dusuk. Turkiye genelinde ve kendi cevrenize gore bakin. Turk dil kurumunda kaan geciyor. Kagan da ayni kaan da . Tdk da geciyorsa Turkcedir. Turkce yaziyor yaninda . Baska siteye bakip kafaniz karismasin

Cinar bence. İstatistiklere gore Kaan isminin kyllanimi Cinar in 80 kati nerdeyse. Cinar daha dusuk. Turkiye genelinde ve kendi cevrenize gore bakin. Turk dil kurumunda kaan geciyor. Kagan da ayni kaan da . Tdk da geciyorsa Turkcedir. Turkce yaziyor yaninda . Baska siteye bakip kafaniz karismasin

Siz daha az kullanılan ismi sanırım seviyorsunuz daha önceki yorumlarınızda hep bu yönde..bende hem daha az kullanıldın ana hiç duyulmamış bilinmeyen olmadın hemde anlamı güzel olsun diye düşündüğüm için bir türlü karar veremiyorum eşimde biraz benim düşündüklerimden etkilendiği için karar veremedik..
Mesela burdaki listemizde çınarı söylenimi kokay anlaşılır birde soyadımız da ç ile başlıyor diye listeye koyduk aslında sadece ağaç ismi...bende biraz erkek için kuvvetli bir şsüm olsun istiyorum..birde çınar ın unisex isim olarak geçmesi de biraz aklımıza takıldı şuan erkeklere sıklıkla konuluyor ama...
Yorumunuzu için teşekkür ederim yine de..

Kaan için de tdk ya az önce baktım kağan ın anlamı var kaan için arama sonucu görünmüyor.sanırım türkçesi kağan

Siz daha az kullanılan ismi sanırım seviyorsunuz daha önceki yorumlarınızda hep bu yönde..bende hem daha az kullanıldın ana hiç duyulmamış bilinmeyen olmadın hemde anlamı güzel olsun diye düşündüğüm için bir türlü karar veremiyorum eşimde biraz benim düşündüklerimden etkilendiği için karar veremedik..
Mesela burdaki listemizde çınarı söylenimi kokay anlaşılır birde soyadımız da ç ile başlıyor diye listeye koyduk aslında sadece ağaç ismi...bende biraz erkek için kuvvetli bir şsüm olsun istiyorum..birde çınar ın unisex isim olarak geçmesi de biraz aklımıza takıldı şuan erkeklere sıklıkla konuluyor ama...
Yorumunuzu için teşekkür ederim yine de..

Kaan için de tdk ya az önce baktım kağan ın anlamı var kaan için arama sonucu görünmüyor.sanırım türkçesi kağan
Buzde daha karar veremedik. Cinar kiz ismi hic duymadim. Varsada hic yakistirmadim kiza. Kimi anlamli olsun kimi soylenisi guzel olsun farkli farkli istege zevke gore seciyor. Kaan baktim yaziyor . Tdk da buyuk sozluge bak. Kaan aciklamasi hakan . Kağan bknz yaziuor. Turkce koken .

Buzde daha karar veremedik. Cinar kiz ismi hic duymadim. Varsada hic yakistirmadim kiza. Kimi anlamli olsun kimi soylenisi guzel olsun farkli farkli istege zevke gore seciyor. Kaan baktim yaziyor . Tdk da buyuk sozluge bak. Kaan aciklamasi hakan . Kağan bknz yaziuor. Turkce koken .

Çınar ismi eskilerden de konulan bir isimmiş aslında bende şimdi detaylı araştırınca denk geliyorum..eskilerde daha çok bayanlara konulmuş..bi yakınımızın konşusu bi teyzenin adı çınar mesela..
Sözlükte de unisex isim diye geçiyor...Bende unisex isim hiç istemiyorum..
Gerçi şöyle bi durum var mesela deniz, ada, nefes,tuna gibi isimlerde önceden kızlara daha çok konuluyordu şimdi erkeklerde daha çok duyuyorum ...çınar da da şimdi erkeklerde fazla ilerde kızlara da konulur mu diye aklıma geliyor...çınar isminin sonraki senelerdeki durumunu kestiremiyorum..insanlar çok farklı düşünüyor bence de erkeğe daha çok yakışıyor ama kızlara da konulabilir böyle düşününce tam içime sinmiyor kararsız kalıyorum..

Oldum olasi Kaan ismine bayilirim. Esim de oglumuz olursa Oguz Kaan koymak istiyor..
Kaan veya Batu..
Mert ismini hic sevmem..
Cinar guzel ama sanki cok var.. Anlami da benim pek hosuma gitmiyor..
Bu arada bir tanidigim var 50'li yaslarda adi Çinar.. :)

batu :KK200:
biz hala cinsiyet göremedik ama erkek olursa diye aylar önce Batu'ya karar verdik.
Çınar'da çok güzel bir isim.
Kaan çevremde çok var o yüzden güzel gelmiyor bana.
Batu yada Çınar diyorum. :dondurma:

Nerdeyse çevredeki tüm çocukların adı çınar. bence kaan guzel. bir de hani ispatı yok ama aynı ismi taşıyanlarin benzer özellikleri olur gibisinden. mesela rüzgar isimliler hakikaten rüzgar gibi fırtına gibi acaip yaramaz kaanlar naif ve zeki vs. tabi bunlar benim cevremdekilerin genellemesi.

Back
X