- 6 Şubat 2014
- 973
- 1.075
- 408
- Konu Sahibi Delphi_HACISI
-
Hepsi bi Madam Cruie, bi Rosalind Elsie Franklin, bi Dilhan Eryurt, bi Feryal Özel maşalllaaahhh...
iyi de sanane!Ayrıca en baştaki alimede çok açık giyinmiş :)
İsteyen istediği gibi giyinsin ve istediği kurslara gitsin benim desteklediğim bu. Ama müslüman kadınlar olarak iffetsizliği asla kabul etmiyoruz, medreseler en büyük arzumuz ne demek? Ne medresesi yav, niye sürekli bir 100 yıl geriye dönme isteği var anlamıyorum...
iyi de sanane!
Buna tamamen katiliyorum. Boyle mesajlar yazmak zor olmasa gerek. Ben hala kadin kiyafetlerine gore dalgaya alinmasina anlam veremiyorum.
Bu haberde carsaflari degil iffetsizlik, medrese hakkinda soyledikleri konu edilmeli. Ama malesef
iyi de sanane!
Buna tamamen katiliyorum. Boyle mesajlar yazmak zor olmasa gerek. Ben hala kadin kiyafetlerine gore dalgaya alinmasina anlam veremiyorum.
Bu haberde carsaflari degil iffetsizlik, medrese hakkinda soyledikleri konu edilmeli. Ama malesef
Evet. Bir zamanlar İrandaki, Afganistandaki bazı çok bilen tiplerde senin ve benzerlerin gibi köktendincilik sembollerini özgürlük sanarak ve de savunarak, "Sanane, banane, onane" diyerek kadınlarını şimdiki hale düşürdüler.
20 sene sonra çocuğunun dudakları ruj sürdü diye islam adına İrandaki gibi jiletlenmesin istiyorsan bu tip organizasyonlarla alt yapı çalışmaları yapan fundamentalistleri algılamanı öneririm.
Ayrıca muktedir onlar olduklarında onların hiçbiri seni, senin onlara baktığın gibi "sevgi kelebeği" gözleriyle görmeyecek.
"Katli vaciptir, taşlayalım, mürtet, münafık" deyip ipini çekecek.
Bakınız Afganistan, İran, Irak vb...
Peki böyle bir tehlike ön görüyorsan bunu engellemenin yolu kadınların kıyafetiyle dalga geçmek midir yoksa bu medrese falan isteyen gerici zihniyetle savaşmak mıdır? Bu kadınları zorla çarşaftan çıkarsan, yüzünü açsan ne değişecek?
Bu işler dalga geçmeyle, aşağılamayla olmaz. Orada medrese falan arayan yüksek bir cehalet var, buna bir çözüm getirmek gerekiyor.
Hepsi bi Madam Cruie, bi Rosalind Elsie Franklin, bi Dilhan Eryurt, bi Feryal Özel maşalllaaahhh...
Ayrıca en baştaki alimede çok açık giyinmiş :)
giydikleri beni ilgilendirmez ancak müslüman kadınlar olarak iffetsizliği kabul etmiyoruz cümlesi ile verilmek istenen msj beni ilgilendirir.
galiba çarçafsız kadınlara iffetsiz demek istemişler.
İşte esas "PÜF" noktası orda zaten !
Onlar gibi kara ninja olmayan herkese bakış açıları bu "İffetsiz" !
Burdaki bazı arkadaşlar bu gibi tipleri çata çat savunurlar özgürlük ayağına. Ama Bu alimeler Allah emretti deyip hepimizi
kesecek mecra, zemin ararlar. Ki kurdukları en kısa cümlelerinden bile bunun kokusu yayılıyor.
Eyyyyyyyy Türkiye tehlikenin farkında mısın ?
Bu ülke yıllardır ÖZGÜRLÜK diye basbas bağırıp türbanlılara ,çarşaflılara ''ÖRÜMCEK BEYİNLİLER '' deme cüretini gösteren sözde modernler yüzünden bu kadar geriledi.
Başınızdaki o ''DİNCİ'' kisvesiyle ülkeyi soyup soğana çeviren adamlar sizlerin eseri.
İnsanların dini inançlarını kullanmalarına çanak tutan sizlersiniz,anlayın bunu artık.
Bırakın insanların çarşafını ,türbanını,size nE?
Bu forumda birgünde Hristiyan rahibelerin kıyafetiyle dalga geçen görmedim ben,onların ne farkı var çarşaflılardan?
Onlara saygı duyuyorsunuz,bunlara niye duymuyorsunuz?
ama bizim üstünde durmamaz gereken nokta giyim kuşamları olmamalı hatta çarşaf giymeyen ama açık kadınlara namussuz gözüyle bakan çok fazla insan var belkide bu gördüğümüz en net olanları.
Bunu engellemenin yolu, 1925 yılında kapatılan bu tip tekke ve zaviye süprüntüsü yerlerin açılmasına, eğitim (!) vermesine engel olmaktır.
Senin dediğin "herkes istediği kursa gitsin, herkes istediği gibi giyinsin" ütopyayıda geçmiş.
Her devlet, her yapı kendini koruyacak sistemler kurar, gardını alır. Öle bol beleş özgürlük yok hiçbir yerde.
Bu ülkede devrimler niye yapıldı yav ? Yapılmasaydı o zaman. Herkes "özgürce" medreselere gitseydi, tekkelerde hocalara üfürtseydi kendini, eski türkçe harflerini kullansaydı, erkekler 4 "karı" alsaydı, kadınlar çarşafa hapis evde otursaydı, çocuklarıda mahalle mektebine göndereydik... Özgürlük ya... Herkes istediğini yapaydı !
Bunla mücadele işte böyle haberlere, resimlere tepki vermekle başlar. Aynen yapmaya çalıştığım gibi. Öyle "herşeyde özgürlük" zırvalarıyla sözde demokrasi savunuculuğuyla olmaz. "Ne şiş yansın, ne kebap" olmaz !
Köktendincinin her yaptığını "özgürlük" olarak mı nitelendireceğiz yoksa esas gidişatı görebilip "DUR" mu diyeceğiz ?
Ben dalga geçmekten daha da ağır bir hissiyatla yazmıştım ama siz öyle nitelendirmişsiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?