Batman'da 78 kadına alime icazet belgesi !

benim yazıdan anladığım bu,anlama kabiliyeti çok yüksek bi insan değilim amma

ee bende sarışınım . fark yok:))

Ahaa sarışın 2 oldu bakınız ben detaylı arayıp buldum kuzum.

Sözlükte "haramdan uzak durmak, helâl ve güzel olmayan söz ve davranışlardan sakınmak" anlamına gelen iffet, ahlâkî bir terim olarak, kişiyi bedenî ve maddî hazlara aşırı düşkünlükten koruyan erdem demektir.

Ya kimin ne yazdığı, ne dediği gayet net.
Altta kalan, üste çıkan ne yeaa ?!?!! Güreşiyor muyuz ?
Sen gıcıksın çünkü "herşeyi ben bilirim, ben haklıyım" derken alttan laf sokma çabası içindesin her türlü mevzuda.
Amma içinde kalmış senin sürekli haklı olma iddası ?

Konuya gelince;
"Herkes istediği gibi özgürce YAŞAYAMAZ."

Her türlü devletin, kurumun, okulun, caminin, apartmanın kuralları vardır özgürlüğünü kısıtlayacak, şekillendirecek.
Türkiye Cumhuriyetinde de kıyafetten medeni hukuka kadar yanlışlar, yobazlıklar görülüp devrimler yapılmış. Toplumun geleceği için düzenlemelerle "özgürlüklere" sınırlar konmuş.

Sen burda atıyorsunda böyle kuru sıkı kurumsal bir şirkette çalışıyorsan eğer "İnsanların kılığına kıyafetine, yaşam şekline karışma be patron ben kot tshit gelcem artık şirkete" diyebiliyor musun ondan haber ver ? İşte o ne kadar olasılıksızsa, bu çarşaf hikayeside o kadar olasılıksızdır.

(Sen bana laf sokmuş gibi kabul et, rahatla. Hep sen haklısın, hep okuduğunu algılayan bi tek sensin.. he yav hee..)
..
..
..
..

Demek kii çok playstation oynamanın yan etkiside NARSİSİZM miş.

Hava çok güzelmiş yav.
Ben çıkıyorum. Parklara, bahçelere..

Arkamdan atıp tutmayın haa, herşeyi ben bilirem :)
(Şaka, şaka.)

Kadının kadına yaptığını 100 erkek yapamaz.
Ne kadar hakkımız varsa tepsi ile erkeklerin ellerine sunuyoruz.Bizi birbirimize kırdırıyorlar.Önce türbansızsan şimdi de çarşafsızsan iffetsizsin.Şekilciliğin şekli değişti.Karşılıklı giyime saygıyı kabul ederim ama bunun üzerinden yaptırım yapıp arkasından bak biz kapatmakta haklıymışız diyen gevrek gevrek gülen erkekleri görmekten rahatsızım.
Yaşadığımız ülkede beğenmesenizde Atatürk sayasende laik düzende kazanılmış haklarınızla burada istediği gibi konuşan kadınlar,kadının hiçbir hakkı olmadığı afganistan,iran ,arabistan gibi ülkelere özenmesi bana çok korkutucu geliyor.Sokak ortasında iki adamın ağzında çıkan cümle ile acı çekerek sürüklenerek öldürülüyorsunuz.
Özlenilen hayat bu mu ? Şimdi derlerki onlar müslüman değil yanlış anlamışlar vs vs...

sozledıklerı soz yanlıs ıffetsızlık ıstemıyoruz vs gıbı seyler hıcte hos degıl..ama parkon yazdıklarına katılıyorum basımızdakılere bu dın tuccarlıgını sızın gıbı dusunen ınsanlar verdı neden bılıyormusun yıllarca bız ezıldık horlandık okuyamadık vs gıbı dusunduklerı ıcın sonuna kadar desteklıyorlar bız yasadık şımdıde onlar aynısını yasasınlar dıye arkalarındalar he bastakıler boyle dını kullanarak duruyorlar tepede eger gercekten anlayıslı olunsa kımse kımseye alaycı gozle bakmasa sozlerıyle yaralamasa kucumsemese belkıde bu ulke bu halde olmuycaktıı akp bursuru yanlıs yapmasına rahmen bukar destekcısı olmuyacaktı bastakıler dın uzerınden bukadar buyyumuycektı artık degıstırelım bıseylerı bence...

Iffetsiz denince neden carsafsizlar üstüne alınıyor ki. Iffetsizlik beyinde olmuyormuydu. Ben carsafsizim niye üstüme alinayim? Acigim yada kapaliyim ben iffetliyim de benim tam zıt olanım iffetsizmi oluyor? Açıp beyninimi okudum. Herşey iyi güzelde resimdeki hatunlari kim iffetli kabul ettide diğerleri ıffetsiz oldu. Kalplerini açıpmı gördünüz yada beyinlerini? Niye üstünüze aliniyorsunuz ki. Kimin ne olduğunu Allah bilir kul bilmez kimin iffetli kimin ıffetsiz olduğunu Allah bilir kul bilmez sınırlarınıda Allah bilir.

ohhh bee ne güzel yazmışsın. Benim yaptıgım da bu ama ben bunu yapınca özgürlüklere düşman, ona düşman, buna saygısız, hassasiyetlere bilmem ne yapan oluyorum.

Hep işte bu liberlimsilerin, sözde hümanistlerin, ''aman dokunmayalım, herkesle kardeş olalım'', ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' diyenlerin yüzünden bu... Bunların yüzünden biz agzımızı açamıyrouz ya resmen o kadar sinir bozucu ki

Onların hayatı sonuçta bizim bir şey demeye hakkımız yok.
İffetsizliği kabul etmiyoruz derken ne demek istediklerini anlamadım ama.

''Çarşaf giymeyelim de, medresede şeyhlerden dini egitim almayalım da iffetsiz mi olalaım, ahlaksız mı olalım, dinsiz kafir mi olalım?'' anlamındadır o laf.

''örtü takmasın da ortalık malı mı olsun?'' gibi versiyonları da mevcuttur. Çünkü bunların büyük çogunluguna göre örtü takmıyorsan ya da çarşaf giymiyorsan otomatik olarak dinsiz, kafir, iffetsiz, ahlaksız, yollusundur, bilinçaltında bu vardır.

Sadece örtünmekle iffetli olunmayacağı gibi açıklar iffetsizdir de denemez. Kimsenin içindekini kimse bilemez. Eğer örtülü olmayanlar iffetsizdir anlamında söylemişlerse bütün müslümanlar teröristtir diyen kafadan farkları yok demektir.

Bircogunuzu anlamiyorum ya.ne zaman boyle bir konu olsa yari alayci tavirlarla konusuyorsunuz.iyiki cevremde sizin gibi acik insanlar yok.iyiki kuzenim gibi acik ama dunyanin en iyi en iffetli karsit goruslu insanlara bir o kadar saygili diyebilecegim insanlar var.ben peceliyim kuzenim acik ama ikimiz gibi bir ikili yoktur bence.

Ben her şeyi bilirim, hep haklıyım demiyorum çok komik bir iddia bu zaten. Olayım düşüncelerimi düzgün bir anlatımla savunabilmek. Karşımdaki bana uymuyor diye olayı kişiselleştirip sana gıcık oluyorum, iticisin, kendini bir şey zannediyorsun, hep haklı olmaya çalışıyorsun, kendini önemsiyorsun, narsistsin demem mesela kimseye subjektif konularda, hakaret de etmem. Bi sakin ol önce.

Ofiste belli kurallara uyarsın, uymuyorsa kimse seni zorla orada çalıştırmıyor. Devletlerin de belli kuralları vardır ve bunlara uyarsın. Buna hukuk diyoruz zaten. Ama özel hayatında, evinde, arkadaşında, sokakta çarşaf giymiş bir insana bundan dolayı laf etme hakkımız yok. Sana ne, bana ne, bize ne? Birileri çıkıp öğrenci evlerinde kızlı erkekli kalıyorlar dediği zaman sana ne insanların özel yaşamından, evinden demiyor muyuz? İkisi arasındaki fark ne? Bu alimelerin benim kıyafetlerimi savunmayacak olması doğrunun kıyafetten dolayı kimseye müdahale etmemek olduğu gerçeğini değiştirmez.

1920-30'lu yıllarda ve yeni kurulmuş bir devletle günümüzü kıyaslamak da ayrı komik. Bu kılık kıyafet devrimi daha önce sahip olamadıklarımızı bize verdi yani modern kabul edilen kıyafetleri. Bunları kaybetme korkunu anlıyorum ama bunun yolu çarşaf giyen kadınları kıyafetlerinden dolayı aşağılamaktan geçmiyor.

Mervecik sende daha önce de söyledim diye hatırlıyorum zorlama muhalif bir tavır var. Ben seni marjinal, uç ya da herkesten değişik bulmuyorum, hassasiyetlerime dokundun, düşmansın falan diye de hiç düşünmedim. Senin olayın muhalefet olmak. Bir de koşulsuz şartsız bana itici, kendini beğenmiş falan diyene haklısın demek

Ben bana dokunmayan yılan bin yaşasın, herkesle kardeş olalım gibi bir tavır içine girmedim. Kıyafettir, yaşam biçimidir, özel yaşamdır bunlara karışılmasını doğru bulmuyorum. Bana ne, sana ne? Bu kadınları zorla çarşaftan çıkarsan ne gibi bir kazanım sağlarsın? Kadın medrese istiyorum diyor çarşaf giymese ne olur? Sen onun söylediğine değil kılığına laf edersen aslında bu kadar radikal düşünmeyen çarşaflılar da sana düşman olur göstermek istediğine değil parmağa bakar. Cehaletle uğraşın kılıkla, kıyafetle değil.

tekrar konuya dönersek ne ilmi çalışması yapmışlar çok merak ettim. Kocaya ses ne kadar yükseltilebilir, erkeğin kaç adım gerisinden yürünür falan mı?
ayrıca bu kıyafetin insanlık onuruyla bağdaşmayan bir giysi olduğunu düşünüyorum. hele bir de sürekli iffet miffet namus falan karıştırıp durdukça fetiş kıyafeti gibi geliyor. Sokakta çıplak ve derili zincirli,maskeli dolaşan birilerini görünce ne kadar garipsersem bu kıyafeti de o kadar garipsiyorum.
Bu arada fotoğraftaki en başta duran arkadaş cesur dekoltesiyle göz dolduruyor.

Afganistan,iran,ırak.. çok öteye gitmişsin. Sivasa' a baksak ta o sevgi kelebeklerini görebiliriz.
Üstelik hep savunmaya geçildiğinde söylendiği gibi sivasta insanları yakanlar hiç te radikal terör örgütü üyesi falan değillerdi. Gayet sıradan insanlardı. Orada onlarca insanı yakarak öldürdüler sonra evlerine gidip çoluk çocuklarıyla akşam yemeğini yediler, belki biraz televizyon izleyip sonra mutlu mesut bir şekilde uyudu binlerce kişi.

Ben konyalıyım , bırak büyüdüğüm yeri kendi sülalemde bile oldukça var böyleleri. Bıraksan bir kaşık suda boğarlar kendileri gibi olmayanları. Hepimiz sonuçta farklı farklı yerlerden geliyoruz ama nişantaşılı ya da ne biliyim izmirli birisi, anadolunun yobaz şehirlerine sadece turist olarak gitmiş insanlar kalkıp ta aman gayet normal isteyen istediğini yapsın dediler mi benim de sinirim bozuluyor. Gerçi oralara gitmeye de gerek yok bir defa yanlışlıkla fatih çarşamba otobüsüne binin (benim mini mini bir ünv öğrencisiyken yaptığım gibi) sonra korkuyla ağlayarak otobüsten indirilince anlarsınız hanyayı konyayı.
Hanginiz şortla konya'da batman'da dolaşabilir. Ama çarşaflılar heryerde dolaşabiliyor.
Buradan anlayabilirsiniz onların size biçeceği özgürlüğü.

Ne yani bize özgürlük vermeyeceğinden şüphelendiğimiz herkesin özgürlüğünü mü kısıtlayalım ?
Bu mudur ?
Olayın kesinlikle aile ve eğitimle alakası var ben başka bir şey ile alakası olduğunu düşünmüyorum.Daha öncede kullandığım gibi insanın beyni kapalı olmasın saçı kapalı olsa da bir şey olmaz.

bence de insanın beyni kapalı olmamalı. İş işten geçtikten sonra pek bir anlamı olmuyor çünkü.

ınan bu soyledıgın sozlerın her kelımesıne her harfıne katılıyorum okadar guzel acıklamıssınkı aslında olanları gercekten cok dogru soyledıklerın...

Valla yine konu din, yine üslupların maşaallahı var.
Birileri birilerine iffetsiz demişse o onun ayıbı, yanlışa yanlışla karşılık vermek moda oldu, adına da düşünce özgürlüğü dendi, özgürlükten mi bahsettiniz, özgürlük kısıtlı mı olmalı, o zaman sizlerde istediği ve tercih ettiği için çarşaf giyene hakaret etme özgürlüğüne sahip değilsiniz.

Laik misiniz? O zaman açın laik kavramının manasını bir okuyun, ne devlet ne insanlar kişilerin din ve vicdan özgürlüğüne karışamaz, aksine devlet her bireyin din tercihlerine olanak sağlamakla mükelleftir, bu kadar net.
İnanmak, inanmamak, şort giymek veya baş örtüsü takmak kişisel tercihtir, biri diğerinin tercihine müdahale etmediği sürece kimsenin ne yaptığı diğerini alakadar etmez.

Adam isterse takkesiyle gezer, ister kipasıyla, ister çarşafıyla, ister şortuyla.

Kimsenin neye inandığı, ne kadar inandığı da kimseyi ilgilendirmez. Biz kaybediyorsak bundan kaybediyoruz işte.
Karışmayı hak görüyor, kendi özgürlüklerimize dört elle sarılırken diğerinin özgürlüğüyle alay edip aaaa örümcek beyinler, yobazlar demeyi düşünce özgürlüğü sayıyoruz. Düşünce özgürlüğü öyle alay edip birini aşağılamak değildir.

Açıp beynine mi baktın, yüreğini mi yardın? Devlet dengeleyemiyor diye faturayı insanlara kesmeyin.
Kalkıpta devlet bunlara daha çok özgürlük, diğerleri kısıtlanmalı derse ve bu düşünceyle hareket ederse bugün sizde baş örtülünün baş örtüsünü kafasından çekip alırsınız, yapmam demeyin, özgürlükler eşit olmazsa baskın olan taraf diğerinin üstüne gider.
Neden Amerika'da yapılamıyor çünkü devlet herkesin haklarını eşit koruyor.

Bu arada yanlışta anlaşılmasın ben her kesimden insanların özgürlüğüm derken özgürlükleri kısıtlananlara sessiz kalmasını eleştiriyorum, yıllardır da dile getiriyorum ama nafile, güçlenen taraf diğerini ezdiklerinde diller lal oluyor hatta hoşlanılıyor, sorarsan herkes birbirine saygılı, kimsenin yaptığına karışmıyor ama özde öyle değil. Çok okuduk burda örneklerini.
Herkes eşitlikçi olsaydı iki günde bir dönüp dolaşılıp aynı mevzular konuşulmazdı.

Bu çok eski bir haber
Ama yorumunuz hoş değil, isteyen istediği gibi giyinebilir.

Afganistanla, iranla karşılaştırmışsınız da o ülkelerin bu hale dönme sebebi zorunlu hale gelmesi.
Serbestliği kabul etmemeleri.

Koskoca Britanyada bile şeriat mahkemesi var adamlar tırsmıyorlar.
Neden çünkü sesini çıkartıp da bir şey yapamazlar Britanyaya.
Bizde koy şeriat mahkemesini suyu çıkar.

Mühim olan özgürlüklere saygı duyabilmek ama devlet yönetimine müdahale ettirmemek.
Başkasına kendi görüşlerimizi dayatmamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…