- 20 Mart 2008
- 141.574
- 213.085
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi Delphi_HACISI
-
benim yazıdan anladığım bu,anlama kabiliyeti çok yüksek bi insan değilim amma
ee bende sarışınım . fark yok:))
oky kk da ki son yorumlarıma baktım yarıya yakın konuya ANLAMADIM yazmışım
yalnız şunu anladım daha burada tartışırken bile birbirimize saygımız yok ki mini etek giyene ya da çarşafa bürünene saygımız olsun
Ya altta kalmayayım, laf sokayım derdiyle hala söylediklerimi çarpıtıyorsun. Ondan sonra okuduğunu anlamamışsın deyince vay sana gıcık oluyorum da kendini ne sanıyorsun da bilmem ne de. E anlamamışsın işte ben ne yapayım :)
İnsanların kılığına kıyafetine, yaşam şekline karışma diyince sonsuz özgürlüğü mü savunmuş oluyorum? Medreseye ve iffetsizlik kelimesine, bu dayatmacı cahil zihniyete itirazım niye o zaman?
Ben felsefe okurken sen de Türkçe çalış biraz o zaman, imla kurallarından başlamanı tavsiye ederim :)
Ben de senin bu forumda önüne gelene "Okuduğunu anlamıyorsun" triplerine gıcık oluyorum biyor musun ?
Çok iticisin.
Okuduğumu anlayabilen, eleştirisel bakabilen ve de kritik edebilen biriyim şükür !
Senden bi eksiğim "herşeyi ben biliyorum" ayaklarım !
Her limana yanaşıp ortaya yolu bulucam diye "Herkese özgürlük" diyeceğime, tepkide çekerim, mücadelede ederim, ban da yerim.
Onların hayatı sonuçta bizim bir şey demeye hakkımız yok.
İffetsizliği kabul etmiyoruz derken ne demek istediklerini anlamadım ama.
Ya kimin ne yazdığı, ne dediği gayet net.
Altta kalan, üste çıkan ne yeaa ?!?!! Güreşiyor muyuz ?
Sen gıcıksın çünkü "herşeyi ben bilirim, ben haklıyım" derken alttan laf sokma çabası içindesin her türlü mevzuda.
Amma içinde kalmış senin sürekli haklı olma iddası ?
Konuya gelince;
"Herkes istediği gibi özgürce YAŞAYAMAZ."
Her türlü devletin, kurumun, okulun, caminin, apartmanın kuralları vardır özgürlüğünü kısıtlayacak, şekillendirecek.
Türkiye Cumhuriyetinde de kıyafetten medeni hukuka kadar yanlışlar, yobazlıklar görülüp devrimler yapılmış. Toplumun geleceği için düzenlemelerle "özgürlüklere" sınırlar konmuş.
Sen burda atıyorsunda böyle kuru sıkı kurumsal bir şirkette çalışıyorsan eğer "İnsanların kılığına kıyafetine, yaşam şekline karışma be patron ben kot tshit gelcem artık şirkete" diyebiliyor musun ondan haber ver ? İşte o ne kadar olasılıksızsa, bu çarşaf hikayeside o kadar olasılıksızdır.
(Sen bana laf sokmuş gibi kabul et, rahatla. Hep sen haklısın, hep okuduğunu algılayan bi tek sensin.. he yav hee..)
..
..
..
..
Demek kii çok playstation oynamanın yan etkiside NARSİSİZM miş.
ohhh bee ne güzel yazmışsın. Benim yaptıgım da bu ama ben bunu yapınca özgürlüklere düşman, ona düşman, buna saygısız, hassasiyetlere bilmem ne yapan oluyorum.
Hep işte bu liberlimsilerin, sözde hümanistlerin, ''aman dokunmayalım, herkesle kardeş olalım'', ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' diyenlerin yüzünden bu... Bunların yüzünden biz agzımızı açamıyrouz ya resmen o kadar sinir bozucu ki
Evet. Bir zamanlar İrandaki, Afganistandaki bazı çok bilen tiplerde senin ve benzerlerin gibi köktendincilik sembollerini özgürlük sanarak ve de savunarak, "Sanane, banane, onane" diyerek kadınlarını şimdiki hale düşürdüler.
20 sene sonra çocuğunun dudakları ruj sürdü diye islam adına İrandaki gibi jiletlenmesin istiyorsan bu tip organizasyonlarla alt yapı çalışmaları yapan fundamentalistleri algılamanı öneririm.
Ayrıca muktedir onlar olduklarında onların hiçbiri seni, senin onlara baktığın gibi "sevgi kelebeği" gözleriyle görmeyecek.
"Katli vaciptir, taşlayalım, mürtet, münafık" deyip ipini çekecek.
Bakınız Afganistan, İran, Irak vb...
Afganistan,iran,ırak.. çok öteye gitmişsin. Sivasa' a baksak ta o sevgi kelebeklerini görebiliriz.
Üstelik hep savunmaya geçildiğinde söylendiği gibi sivasta insanları yakanlar hiç te radikal terör örgütü üyesi falan değillerdi. Gayet sıradan insanlardı. Orada onlarca insanı yakarak öldürdüler sonra evlerine gidip çoluk çocuklarıyla akşam yemeğini yediler, belki biraz televizyon izleyip sonra mutlu mesut bir şekilde uyudu binlerce kişi.
Ben konyalıyım , bırak büyüdüğüm yeri kendi sülalemde bile oldukça var böyleleri. Bıraksan bir kaşık suda boğarlar kendileri gibi olmayanları. Hepimiz sonuçta farklı farklı yerlerden geliyoruz ama nişantaşılı ya da ne biliyim izmirli birisi, anadolunun yobaz şehirlerine sadece turist olarak gitmiş insanlar kalkıp ta aman gayet normal isteyen istediğini yapsın dediler mi benim de sinirim bozuluyor. Gerçi oralara gitmeye de gerek yok bir defa yanlışlıkla fatih çarşamba otobüsüne binin (benim mini mini bir ünv öğrencisiyken yaptığım gibi) sonra korkuyla ağlayarak otobüsten inince anlarsınız hanyayı konyayı.
Hanginiz şortla konya'da batman'da dolaşabilir. Ama çarşaflılar heryerde dolaşabiliyor.
Buradan anlayabilirsiniz onların size biçeceği özgürlüğü.
Ne yani bize özgürlük vermeyeceğinden şüphelendiğimiz herkesin özgürlüğünü mü kısıtlayalım ?
Bu mudur ?
Olayın kesinlikle aile ve eğitimle alakası var ben başka bir şey ile alakası olduğunu düşünmüyorum.Daha öncede kullandığım gibi insanın beyni kapalı olmasın saçı kapalı olsa da bir şey olmaz.
Bu ülke yıllardır ÖZGÜRLÜK diye basbas bağırıp türbanlılara ,çarşaflılara ''ÖRÜMCEK BEYİNLİLER '' deme cüretini gösteren sözde modernler yüzünden bu kadar geriledi.
Başınızdaki o ''DİNCİ'' kisvesiyle ülkeyi soyup soğana çeviren adamlar sizlerin eseri.
İnsanların dini inançlarını kullanmalarına çanak tutan sizlersiniz,anlayın bunu artık.
Bırakın insanların çarşafını ,türbanını,size nE?
Bu forumda birgünde Hristiyan rahibelerin kıyafetiyle dalga geçen görmedim ben,onların ne farkı var çarşaflılardan?
Onlara saygı duyuyorsunuz,bunlara niye duymuyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?