- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.186
- 823
Bakiyorum dun benzer bir konuda birbirine tesekkur edenler bu konuda birbirlerine girmisler... Size mustehak desem, cok mu agir olur? Bu konudaki fikirlerimi yazmaya gerek var mi bilmiyorum, bugune dek yazdiklarimdan az cok tahmin edersiniz zaten... Huyum batsin, acik konusurum, laflarim zehir zemberek gelebilir, ancak her zaman egri oturup dogru konusmaktan yanayim. O yuzden lafi cevirmeden dumduz yazacagim.
Saygi verilmez, kazanilir... Toplum icinde yasayan insanlar o toplumun kulturune, gelenek ve goreneklerine, toplumun yapisina uygun giyindikleri takdirde kiyafetleri ile o toplumda sayginligi kendileri kazanirlar. Kimse kimseyi zorla saymak zorunda degildir. Daha sizler hatayi burada yapiyorsunuz, en basta yani... Burasi Turkiye Cumhuriyeti. Irak degil, Iran degil, Suudi Arabistan hic degil. O yuzden, toplumun geneli nasil ise kalanlari da ayni sekilde degilse toplum disina itilmekten, saygisiz davranislara muhatap olmaktan kurtulamazlar. Kimse kimseyi saymak zorunda degil, gordugunuz gibi saymiyorlar da... Hepsi lafta. Ne kibar olacam diye kendinizi, ne de karsinizdakini kandirmayin.
Bu toplumda kici gorunur sekilde mini giymis, memelerinin yarisi ciplak dolasan kadin sokakta ne kadar saygi uyandiriyorsa, carsafa peceye burunmus kadin da o kadar saygi uyandirir. Nokta. O yuzden, yok suratina tukurdu, yok "gecerken Allah belani versin" dedi diyerek aglamayin. Madem ki bu davranislar mutlulugunuzu bozmuyor, sikayete gerek yok o zaman, carsafiniz ve pecenizle mutlu mutlu takilin.
Konu kürtaj olduğunda " benim bedenim benim kararım "derken başkalarının bedenine neden karışmaya kalkarız saraylım?
Biz 6 aydır karşılıklı birbirimizin hassasiyetlerine saygı göstermezken hep karşı taraftan empati bekliyoruz.
Bize yapılanı yaparsak ne farkımız kalır herkesten?