• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

Bakiyorum dun benzer bir konuda birbirine tesekkur edenler bu konuda birbirlerine girmisler... Size mustehak desem, cok mu agir olur? Bu konudaki fikirlerimi yazmaya gerek var mi bilmiyorum, bugune dek yazdiklarimdan az cok tahmin edersiniz zaten... Huyum batsin, acik konusurum, laflarim zehir zemberek gelebilir, ancak her zaman egri oturup dogru konusmaktan yanayim. O yuzden lafi cevirmeden dumduz yazacagim.

Saygi verilmez, kazanilir... Toplum icinde yasayan insanlar o toplumun kulturune, gelenek ve goreneklerine, toplumun yapisina uygun giyindikleri takdirde kiyafetleri ile o toplumda sayginligi kendileri kazanirlar. Kimse kimseyi zorla saymak zorunda degildir. Daha sizler hatayi burada yapiyorsunuz, en basta yani... Burasi Turkiye Cumhuriyeti. Irak degil, Iran degil, Suudi Arabistan hic degil. O yuzden, toplumun geneli nasil ise kalanlari da ayni sekilde degilse toplum disina itilmekten, saygisiz davranislara muhatap olmaktan kurtulamazlar. Kimse kimseyi saymak zorunda degil, gordugunuz gibi saymiyorlar da... Hepsi lafta. Ne kibar olacam diye kendinizi, ne de karsinizdakini kandirmayin.

Bu toplumda kici gorunur sekilde mini giymis, memelerinin yarisi ciplak dolasan kadin sokakta ne kadar saygi uyandiriyorsa, carsafa peceye burunmus kadin da o kadar saygi uyandirir. Nokta. O yuzden, yok suratina tukurdu, yok "gecerken Allah belani versin" dedi diyerek aglamayin. Madem ki bu davranislar mutlulugunuzu bozmuyor, sikayete gerek yok o zaman, carsafiniz ve pecenizle mutlu mutlu takilin.

Konu kürtaj olduğunda " benim bedenim benim kararım "derken başkalarının bedenine neden karışmaya kalkarız saraylım?

Biz 6 aydır karşılıklı birbirimizin hassasiyetlerine saygı göstermezken hep karşı taraftan empati bekliyoruz.
Bize yapılanı yaparsak ne farkımız kalır herkesten?

Konu kürtaj olduğunda " benim bedenim benim kararım "derken başkalarının bedenine neden karışmaya kalkarız saraylım?

Biz 6 aydır karşılıklı birbirimizin hassasiyetlerine saygı göstermezken hep karşı taraftan empati bekliyoruz.

Yazdiklarimin neresinde bedenine karismak var? Mutlu mutlu yasayin demisim ya iste.. Daha ne yapayim? Dun ozgurlukten, bugun saygidan dem vurdum, sen keralaka birseyle karsima cikiyorsun.

Bakiyorum dun benzer bir konuda birbirine tesekkur edenler bu konuda birbirlerine girmisler... Size mustehak desem, cok mu agir olur? Bu konudaki fikirlerimi yazmaya gerek var mi bilmiyorum, bugune dek yazdiklarimdan az cok tahmin edersiniz zaten... Huyum batsin, acik konusurum, laflarim zehir zemberek gelebilir, ancak her zaman egri oturup dogru konusmaktan yanayim. O yuzden lafi cevirmeden dumduz yazacagim.

Saygi verilmez, kazanilir... Toplum icinde yasayan insanlar o toplumun kulturune, gelenek ve goreneklerine, toplumun yapisina uygun giyindikleri takdirde kiyafetleri ile o toplumda sayginligi kendileri kazanirlar. Kimse kimseyi zorla saymak zorunda degildir. Daha sizler hatayi burada yapiyorsunuz, en basta yani... Burasi Turkiye Cumhuriyeti. Irak degil, Iran degil, Suudi Arabistan hic degil. O yuzden, toplumun geneli nasil ise kalanlari da ayni sekilde degilse toplum disina itilmekten, saygisiz davranislara muhatap olmaktan kurtulamazlar. Kimse kimseyi saymak zorunda degil, gordugunuz gibi saymiyorlar da... Hepsi lafta. Ne kibar olacam diye kendinizi, ne de karsinizdakini kandirmayin.

Bu toplumda kici gorunur sekilde mini giymis, memelerinin yarisi ciplak dolasan kadin sokakta ne kadar saygi uyandiriyorsa, carsafa peceye burunmus kadin da o kadar saygi uyandirir. Nokta. O yuzden, yok suratina tukurdu, yok "gecerken Allah belani versin" dedi diyerek aglamayin. Madem ki bu davranislar mutlulugunuzu bozmuyor, sikayete gerek yok o zaman, carsafiniz ve pecenizle mutlu mutlu takilin.
bana hıtaben de yazılmıs aglamayın dıye agladıgmıda kım soyledı burası türkiye evet her mılletten hen dınden ınanıstan ınsan var ve herkez kendı gıyımını kendı secer ılla boyle gıyınmek ıcın ırak, iran,suudi arabistana mı gıtmemız gerekıyor saygı beklemek ıcın ılla sızın gıbı gıyınmemız dusunmemız gerekıyor sız karsınızdakıne saygı duymuyorsanız kımseden saygı beklemeyın ve umarım bı gun sız burda hukumet boyle yaptı soyle yaptı bıze saygı duymadı ulkeyı dındarlastırdı veya bunu hıc temennı etmem cunku ben herkeze saygılıyım ama bana saygı duymayana bende duymam üzlmem hukumet şeriatı gertirdı ıstedıgımız gıbı gıyınemıyoruz özgürlügümüz kıstlanıyo dersenız bende sızın gıbı dusunene hıc uzulmem saygı beklemeyın derım. dıp not yazılarımı kımse uzerıne alıp yanlıs anlamasın ben bana soylenene karsılık cevap yazıyorum

Kırmızıyla işaretlediğim örnek benim örneğim.Yeri gelince, Dekolte giymeyi de severim. Çarşaflı değilim yani. Ben sadece iki tarafa da aşırı tepki verilmemesi gerektiğinden bahsediyorum. Ne memesini açana ne de kara çarşaflısına. İkisiyle de ortak düşüncede buluşmuyorum . Anlayamadım neden benim örneğimi kullandınız ?

Neden mi sizin orneginizi kullandim? Cunki gayet de siklikla olan birsey de ondan... Bizzat kendim de sahit olmustum, internette hergun ne hakaretler edildigini de okuyorum. Siz de sahit olmussunuz diye bahsetmese mi idim?

Yazdiklarimin neresinde bedenine karismak var? Mutlu mutlu yasayin demisim ya iste.. Daha ne yapayim? Dun ozgurlukten, bugun saygidan dem vurdum, sen keralaka birseyle karsima cikiyorsun.

Yazdıklarında karışmak değil ama dışlamak, saygı duymamak var.
Sen insanlara " suratınıza tükürüldüğünde ağlamayın" dersen, onlardasenin hertürlü mağduriyetinde " sana müstehak" deme hakkına sahiptir.
Saygı duymuyorsak, karşıdan da beklemeyeceğiz.

Saraylım,
başka bir üyeyi kınıyorsunuz ama sizde çok uç yazıyorsunuz, lütfen yazdıklarınıza dikkat ediniz.
Sizin söyleminize göre mini giyip göğüs çatalını göstereni de çarşaf giyeni de itlaf etsinler o zaman, siz sağ biz selamet.

Ateist, deist, yahudi, hıristiyan, müslüman, alevi, caferi hiiiç fark etmez inançlara ve insani haklara saygı göstermek hepimizin boynunun borcu.

Neden mi sizin orneginizi kullandim? Cunki gayet de siklikla olan birsey de ondan... Bizzat kendim de sahit olmustum, internette hergun ne hakaretler edildigini de okuyorum. Siz de sahit olmussunuz diye bahsetmese mi idim?

Örneği ben verdiğim ve siz de sıklıkla karşılaştığınız örneklerden olduğunu, şuanda olduğu gibi belirtmediğiniz için dolayısı ile herhangi bir tarafmışım gibi, iki taraftan birini küçümsediğim zannedilmesin diye itiraz ettim. Yoksa dilediğinizi bahsetmekte özgürsünüz.

Bazilari icin imaj herseymis. Bilginle karakterinle degil uzerine gecirdigin kumasin sekliyle saygi kazaniliyor he vay canina:ssz:

bana hıtaben de yazılmıs aglamayın dıye agladıgmıda kım soyledı burası türkiye evet her mılletten hen dınden ınanıstan ınsan var ve herkez kendı gıyımını kendı secer ılla boyle gıyınmek ıcın ırak, iran,suudi arabistana mı gıtmemız gerekıyor saygı beklemek ıcın ılla sızın gıbı gıyınmemız dusunmemız gerekıyor sız karsınızdakıne saygı duymuyorsanız kımseden saygı beklemeyın ve umarım bı gun sız burda hukumet boyle yaptı soyle yaptı bıze saygı duymadı ulkeyı dındarlastırdı veya bunu hıc temennı etmem cunku ben herkeze saygılıyım ama bana saygı duymayana bende duymam üzlmem hukumet şeriatı gertirdı ıstedıgımız gıbı gıyınemıyoruz özgürlügümüz kıstlanıyo dersenız bende sızın gıbı dusunene hıc uzulmem saygı beklemeyın derım. dıp not yazılarımı kımse uzerıne alıp yanlıs anlamasın ben bana soylenene karsılık cevap yazıyorum

Hanfendi mutlu oldugunuzu soylemissiniz zaten, ben de mutlu mutlu takilin demisim... Yazdiklariniz sikayet maiyetinde idi, diger adi aglamaktir onun. Sizi bilmem ama bana bir hemcinsim yolda "Allah belani versin" dese idi ben cok uzulurdum. Ben boyle tepkilere mahal vermemek icin sehirde sehirli, koyde salvarli takilmis bir insanim. Hayatim boyunca da kimsenin beni kiyafetim ile vurmasina izin vermedim. Yerine gore giyindim, toplumun kaldirdigi neyse o. Basim dik. Siz benim gibi dusunene saygi gostermeyin hanfendi, dedim ya, insanlar saygiyi kazanirlar, zorla olmaz. Fikirlerim size gore saygiya degmez bos laf ise cevap yazmaya da zahmet etmeyin lutfen, ben sizi anladim zaten.

Hukumet zorla seriati getirirse sizin uzulmenizi bekledigimi de nerden cikardiniz?:53: Bu da biraz abesle istigal olmus. Kimsenin uzulmenizi bekledigi yok, sevineceginizden zaten kimsenin suphesi olmadigina emin olabilirsiniz.

Açıkçası bir şeyler daha söylemek istiyorum ki; iş bizden olmayana da saygı göstermekle başlıyor . Şuan bile bu hallerde olmamızın sebebi hep taraf yaratılmak istenmesi. Halktan bahsetmiyorum tabi ki bu taraf yaratanların kim olduğu ile ilgili.
Burası Irak,iran değil diyoruz da, bir sürü de yabancı var ülkemizde. Burası Avrupa'da değil.
Burası iran değil hooop kapalılar İran'a gitsin.
O zaman İran'da herkesin kapalı olması ile Türkiye'de herkesin açık olmasının zorunda olması arasında düşünce olarak pek bir fark olmuyor.
Bir taraf açık olmaya tü kaka derken, diğer taraf kapalı olmaya tü kaka diyor.
Hepsinin özüne inildiğinde de, insanları dil,din ve ırklarına göre yargılayan bir toplum ortaya çıkıyor.
Napalım sabun mu yapalım insanları ?
Benim gibi düşünmüyorsun sen git. Sen de git .
Yarın bir gün, çoğunluk o tarafa geçtiğinde durum nolucak ?
O zaman diyecekler "müstahak" diye.
Niye ille taraf yaratma isteği var bilmiyorum.
Tarafı ancak haksızlık karşısında oluştururum. Yoksa kimsenin inancı, yaşayış biçimine göre değil.
Kimse inancı yüzünden ya da prensipleri yüzünden, kimseye haksızlık yapmamalı.

ne güzel söyledin, dövmeli hatta bi de gotik tarz giyinmiş olsun, bırak o öyle inanıyor saygı duymalız demeyi, satanist bile derlerdi, hatta kedi kanı içiyomuş bunlar kahvaltıda denirdi
gezicilere bile dediler hatta şeytana tapıyor kedi kanı içiyorlar diye, bak o aklıma geldi şimdi
:27::27:

Olayin bir de bu yani var dimi
Chess konu hararetli ama senin yorumlarin cok bomba oluyor ya bayiliyorum

Bastan biraz okudum sondan biraz sastim kaldim,
alayci yorumlar,yok afganistanmi demeler..
illa afganistandami carsaf giyiliyor herkesin kendi tercihi..
onlar hallerinden memnun ise kimseye laf dusmez..
niye buraya acik sacik giyinmis kisilerin resimleri konulupta,
yahu burasi amerikami rusyami denmiyorda,
bu carsaflar olay oluyor anlamis degilim..
herseye saygimiz var cinsel tercihlere olsun bilmem nelere olsun,
konu basortusu carsaf vs olunca hic saygimiz yok nedense cok uzucu...

Ya sen kalk kadına korkunç de , diş perisi diye dalga geç , ardından ekspekto patronus benzetmesi yap , bir diğeri en alime ikinci baksana her yeri kapalı desin , gülün kikirdeşin ... Sonra biz dalga geçmedik ama ....

Ya bari arkasında durun . Bal gibi dalga geçildi işte .Daha 2. sayfada yazmasam biraz daha kahkahalar atılacaktı kusura bakmayın .

Özgürlük özgürlük özgürlük !!!! Hepiniz willeam walles oluyorsunuz yeri gelince . İster tarikata bağlılar , ister değiller , toplanmışlar yahu kime ne ?

Yakıştıramadık memlekete , bir de üzerine bir güzel dalga geçtik demek bu kadar mı zor ?

Evet dalga geçtik diyin ki dalga geçilenin ne kadar kırıldığını anlayın . Öfkesine neden sahip çıkamadığını da . Ağzından bir dolu yanlış söz çıktı , hiç birini savunmuyorum ama dalga geçmedik ki demeyin cidden .

Konu neden açıldı harbiden ?

Burası Afganistan mı ?

Şaşırdım .

Ben şaşırmadım .

Ben senden daha çok şaşırdım .

Yok yok sen şaşırma ben şaşıracağım .

Ne yani ? Toplamışlar , bir belge almışlar .

:46::46::46::46::46::46::46::46::42:
agzindan bal damliyor aus :42:

aynen bu ülkede gay'ine, eşcinseline, cinsiyet değiştirene saygı duyulur ama neden kıyafete saygı duyulmaz acaba?? :ssz:

bu ülkede saygısız insanlar var diye arkadaş kendinden ödün mü versin??? bir kendini bilmez hakaret etti diye giyimini mi değiştirsin??

ölçülü bir giyimim var..banada kapanmam konusunda baskı yapılıyor zehir zemberek laflar ediliyor eşimin ailesi tarafından.... ne yapayım şimdi eşimin ailesi ve bi kaç dengesiz laf etti diye eksikleneyim mi? tepkilere mahal vermemek,saygıyı hak etmek adına onların istediği kalıba mı gireyim??

insanlar bana kıyafetimle saygı duyacaksa hiç duymasınlar... eğer ben kıyafetimden ötürü bunlara maruz kalıyorsam onlarda oğullarından ayrı kapı dışarı kalmayı hakediyorlar bencee :19:

Ben boyle tepkilere mahal vermemek icin sehirde sehirli, koyde salvarli takilmis bir insanim. Hayatim boyunca da kimsenin beni kiyafetim ile vurmasina izin vermedim. Yerine gore giyindim, toplumun kaldirdigi neyse o. Basim dik. .

Bukelamun muyum ben hacı , girdiğim yere göre sürekli şekil değiştireyim ?

Yılan gibi her ortamda gömlek atayım üzerimden ??

Neysem oyum . Benimde böyle başım dik . Seninde şekilden şekile girerek dikmiş . Kimin ki kiminkinden daha dik acep ?

Ben girdiğim ortamda saygı kazanacağım diye üzerimdeki kılık kıyafetin maiyetini değiştirmem . Bizde saygı yaşadığı şeyin arkasında durana gösterilir .İnandığından dolayı alacağı tepkinden bin bir renge girene değil .

ben "benim bedenim benim kararım" yaklaşımıyla bu konuda karşıt görüşlülerin gaayet paralel olduğunu düşünüyorum. tamam onların da bedeni ama hani beden? sakındıkları, saklamak zorunda olduğu benimsetilmiş, benim bedenim benim kararım'cıların beklentilerinden tamamen yoksun kimseler. bence.

ne güzel söyledin, dövmeli hatta bi de gotik tarz giyinmiş olsun, bırak o öyle inanıyor saygı duymalız demeyi, satanist bile derlerdi, hatta kedi kanı içiyomuş bunlar kahvaltıda denirdi
gezicilere bile dediler hatta şeytana tapıyor kedi kanı içiyorlar diye, bak o aklıma geldi şimdi
:27::27:
al işte, sonra biz öyle şey görmedik duymadık diyorlar. hayatın her karesinde var bu.

Saraylım,
başka bir üyeyi kınıyorsunuz ama sizde çok uç yazıyorsunuz, lütfen yazdıklarınıza dikkat ediniz.
Sizin söyleminize göre mini giyip göğüs çatalını göstereni de çarşaf giyeni de itlaf etsinler o zaman, siz sağ biz selamet.

Ateist, deist, yahudi, hıristiyan, müslüman, alevi, caferi hiiiç fark etmez inançlara ve insani haklara saygı göstermek hepimizin boynunun borcu.

ama sorun şu ki bir tarafa saygı duyulmasın bekleyen karşı tarafa saygı duymuyor. ben de dahil. :17:

Yazdıklarında karışmak değil ama dışlamak, saygı duymamak var.
Sen insanlara " suratınıza tükürüldüğünde ağlamayın" dersen, onlardasenin hertürlü mağduriyetinde " sana müstehak" deme hakkına sahiptir.
Saygı duymuyorsak, karşıdan da beklemeyeceğiz.

olay bu zaten.burada şortla ilgili bi konu açılmıştı orada da herksin giyim tarzı kendine demiştik ama bazı arkadaşlar gelip açık giyinen kadınlara neler yazmıştı.burada da tam tersi olmuş.hiç hoş değil.ben de açık bir insanım hayatım boyunca da çarşafa girmeyi düşünmem çünkü doğru bulmuyorum benim hayat görüşüme göre böyle ancak dalga geçmek ya da benzeri şeyler de bulunmak da hoş değil.

yalnız konuyu oky açmış sanki o dalga geçiyor hakaret ediyor gibi bi algı oluşmuş onun msjlarında tek kötü bişey göremedim ben gayet seviyeli yazmış.

Bukelamun muyum ben hacı , girdiğim yere göre sürekli şekil değiştireyim ?

Yılan gibi her ortamda gömlek atayım üzerimden ??

Neysem oyum . Benimde böyle başım dik . Seninde şekilden şekile girerek dikmiş . Kimin ki kiminkinden daha dik acep ?

Ben girdiğim ortamda saygı kazanacağım diye üzerimdeki kılık kıyafetin maiyetini değiştirmem . Bizde saygı yaşadığı şeyin arkasında durana gösterilir .İnandığından dolayı alacağı tepkinden bin bir renge girene değil .
bunu demek kolay. mini eteğinle git bakalım bunun hoş karşılanmadığı bir yöreye..saygımı kazanırsın yerin dibinemi geçirilirsin
sahilde giydiğin kıyafeti giyemezsin şehir içinde. bir cenazeye giderken şortla gidemezsin. kaldırmaz. rahatsız olursun bakışlardan. yada laflardan. bağdat caddesi yazın şortlu genç kızlarla doluydu. ama daha tutucu bir semtte bu mümkün olamaz.

Son düzenleme:
Back