• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bediüzzaman Said Nursi- Takdire Şayan Değerli Alim

Bu müthis düsmanlariniza karsi zirhiniz, Kur’an tezgahinda yapilan takvadir. Ve siperiniz, Resul-i Ekrem’in sünnet-i seniyyesidir. Ve silahiniz, istiaze ve istigfar ve hifzi ilahiyyeye ilticadir.

Sükûn ve sükûnet, atalet, yeknesaklık, tevakkuf; bir nevi ademdir, zarardır. Mektûbât, s. 49

Âhiret, dünya ölçüleriyle ölçülemez
Şu âlemin mikyasıyla âlem-i ebedinin şeyleri tartılmaz. Buranın en büyüğü oranın en küçüğüne müvazî gelemez. Sözler, s. 313

Bu dar, fâni dünya, insanın nihayetsiz emel ve arzularına kâfi gelmez. Hutbe-i Şâmiye, s. 196

Ebedînin sadık dostu, ebedî olacak ve Bâkî'nin âyine-i zîşuuru bâkî olmak lâzım gelir.

Dâmimî bir cemal, zâil ve muvakkat müştaka razı olmaz. Onun da devamını ister. Bu da ahireti ister. Mesnevî-i Nûriye, s. 35; Sözler, s. 553; Lem'alar, s. 347

"Ben Mekke'de de olsam buraya gelirdim. Asıl hizmet buradadır. Cephe buradadır. Alem-i İslamın kapısının kilidi Türkiye'dedir." (Said Nursî)

Ben maddî ve mânevî herşeyimi feda ettim, her musibete katlandım, her işkenceye sabrettim.Bu sayede hakikat-i imaniye her tarafa yayıldı.BSN

Dînin şiddetle men’ettiği şey fitne ve anarşidir.
Çünkü, anarşi hiçbir hak tanımaz." (BEDİÜZZAMAN)

Bir incir çekirdeğinden koca bir incir ağacını ve ince bir sapla koca bir kavunu bağlayıp çıkaran Kudrete hiçbirşey ağır gelmez"Said Nursî

“Aklı başında olan insan,ne dünya umurundan kazandığına mesrur(sevinçli) ve ne de kaybettiği şeye mahzun olmaz.Zira dünya durmuyor gidiyor"Bediüzzaman

Sizin hanenizdeki masum evlatlarınızla masumane sohbet, yüzer sinemadan daha ziyade zevklidir." (Lem'alar)

Bizler âsâyişi muhafazayı netice veren müsbet iman hizmeti içinde her bir sıkıntıya karşı sabırla, şükürle mükellefiz." (Bediüzzaman)

İnadın gözü, meleği şeytan görür. İnadın işi budur: Şeytan yardım ederse birisine, 'melek' der, rahmeti de okutur." (Bediüzzaman)

Tevekkül, kanaat ve iktisat öyle bir hazine ve bir servettir ki, hiçbir şey ile değişilmez."
(Bediüzzaman, Mektubat)

"Hiçbir müfsit, 'Ben müfsidim' demez, daima sûret-i haktan görünür yahut batılı hak görür. Evet, kimse demez ayranım ekşidir." (Bediüzzaman)

"Bizim vazifemiz, müsbet hareket etmektir, menfî hareket değildir. Rıza-yı İlâhîye göre sırf hizmet-i imaniyeyi yapmaktır." (Bediüzzaman)

Back