sorun şu ki ülkemizde sadece dinimizce bayanların yapması gerekenler daha çok vurgulanıyor daha çok ön plana çıkartılıyor.erkeklerin yapması gerekenler geride tutuluyor yada biz duymuyoruz.sonucundda da ülkemizde kadınlara daha çok yüklenilmiş oluyoryok yok. etrafımda gördüğüm duyduğum şeylerden sonra kadınlarında kendilerini zor kontrol ettiklerini görüyorum. nefis her 2 cinstede vAr. hormon olayı.
ayrıca erkeklerde tahrik edebilir kadını. hormon olayı yine..
birisi afganistanmı burası demiş
çok korkunç
yazık çok yazık
bu ne yav
diş perisi mezunları
yorumlara bakın,nasılda alay edilmiş
hem bu giyime karşısınız,hemde kim nasıl istiyorsa öyle giyinsin diyorsunuz nasıl çelişkiyse bu
ee bu yorumları çarşaflılar okuduğu zaman nasıl tepki versinler
hatırladığım kadarıyla hatibulut arkadaşımızda çarşaflıydı
herkes istediği gibi giyinsin ya kime ne?
illa herkes zorlamı kapanıyor,nasıl mutluysa öyle giyinsin,kendi öz iradesi değilmi
eleştirmek sizemi kaldı?
hatibulutun neden bu kadar kızdığı anlaşıldı
çok incinmiş olmalı bazı alaylı yorumlara
iyi ki bunu hatırlattın
hatibulutun neden bu kadar kızdığı anlaşıldı
çok incinmiş olmalı bazı alaylı yorumlara
iyi ki bunu hatırlattın
ya illa çarşaflı olmak gerekmiyorki,ben kapalıyım
ve kapalı biri olarak ben bile inciniyorum bu yorumlardan yetmezmi?
kapalı olmaya gerek yok
diş perisi yorumu başta olmak üzere, ayy korkunç diye başlayan mesajlar zaten birçok kişiyi incitmiş ki tepkiler hep aynı yorumlara geliyor
ataerkil toplumda hep bunu yaşayacak bizleriz zaten. erkeklerin tuzu kuru.sorun şu ki ülkemizde sadece dinimizce bayanların yapması gerekenler daha çok vurgulanıyor daha çok ön plana çıkartılıyor.erkeklerin yapması gerekenler geride tutuluyor yada biz duymuyoruz.sonucundda da ülkemizde kadınlara daha çok yüklenilmiş oluyor
önce şunu belirteyim. bu resimi görünce evet afganistan sandım. bu korkunç bir düşünce değil. sandım. evet . öyle düşündüm. çünkü bu görüntüleri hep oralarda görmüştüm .
sonra evet istediği gibi giyinirler. ha bana göre normalmi değil. aşırımı evet. gözlerin burnun ağzın,ellerin kapatılması normalmi. bana göre... hayır.
ama bu onu giyiyorsa onun bileceeği şey. giysin. ama benim bu bir örnek kıyafet tuhafıma gitti. böyle bir haber gördüm. paylaştım.
kapalılığa saygım var evet. çırılçıplak gezmeye ne kadar ters bakıyorsam, bu tarz kapalılıkta bana yanlış geliyor.
buda benim fikrim.
düne kadar siyah ferace, siyah başörtüsü giyen biri olarak şu yazdıklarınız beni o kadar incitti ki.. hem de insanlara, hele ki kadınlara karşı hoşgörülü, saygılı diye benimsediğim insanlardan duymak..
yok arkadaşım yok. biz hoşgörüyü bilmiyoruz. kendimizden biraz farklı düşüneni acımasızca yargılayıp üstüne bir de dalga geçiyoruz. ben bu insanların hiç birinin zorla okuyup, o belgeleri aldıklarını, o giysiye zorla girdiklerini düşünmüyorum. çünkü çok gördüm, tanıdım. bence siz de tanımaya çalışın. aydınlık sandığınız küçük dünyalardan çıkıp biraz empati yapmaya çalışın. nasıl açık giyimli insanlara vah vah belki de zorla böyle giyiniyordur demiyorsak bu ablalara da bu muameleyi yapmayalım.
konu sahibi kim. konu sahibine alay etmek için açmış insan müsvettesi diyen kim o. yani benimle alakalı olduğu için kensdi adıma yazdım. herkes kendini savunabilir. hakaret etmeden tabi. bende kendimi savundumOky , nasıl ki hatibulutun yazdığı mesajdan sonra açtığın konuyu savunmaya geçtin ve pek tabii hakaret içeren mesajını uyardın .
İşte dün gece ardı ardına gelen , tüh tüh vah vah , korkunç yazan mesajlara da '' arkadaşlar ben bu konuyu , cidden burası neresi diye şaşırdığım için açtım , dalga geçmeden yorum yaparsak konu devam eder...'' deseydin ...
Bilmem anlatabildim mi ?
Oky , nasıl ki hatibulutun yazdığı mesajdan sonra açtığın konuyu savunmaya geçtin ve pek tabii hakaret içeren mesajını uyardın .
İşte dün gece ardı ardına gelen , tüh tüh vah vah , korkunç yazan mesajlara da '' arkadaşlar ben bu konuyu , cidden burası neresi diye şaşırdığım için açtım , dalga geçmeden yorum yaparsak konu devam eder...'' deseydin ...
Bilmem anlatabildim mi ?
önce şunu belirteyim. bu resimi görünce evet afganistan sandım. bu korkunç bir düşünce değil. sandım. evet . öyle düşündüm. çünkü bu görüntüleri hep oralarda görmüştüm .
sonra evet istediği gibi giyinirler. ha bana göre normalmi değil. aşırımı evet. gözlerin burnun ağzın,ellerin kapatılması normalmi. bana göre... hayır.
ama bu onu giyiyorsa onun bileceeği şey. giysin. ama benim bu bir örnek kıyafet tuhafıma gitti. böyle bir haber gördüm. paylaştım.
kapalılığa saygım var evet. çırılçıplak gezmeye ne kadar ters bakıyorsam, bu tarz kapalılıkta bana yanlış geliyor.
buda benim fikrim.
bu şekilde görmemiştim. bakın orada bir tane açık bir kadın olsaydı. belki düşüncem değişirdi. yanyana bak ne güzel derdim. 2 resmide inceledim. bir tane yok.adı üstünde bu senin fikrin,sana ters gelebilir ama ötekine normal gelebilir
kıyafetin farklı olmasıyla yaklaşmayalım insanlara
hem niye şaşırdınızki?
Türkiye'de çarşaflıları ilk defamı görüyorsunuz
hatırladığım kadarıyla hep varlardı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?