• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

Şahsen çarsaflı olaydım hattibulut gibi etmezdim ama daha dokunacak şeyler yazabilirdim o vakit..Yani kadının hakaret dısında alay ediyorsunuz tabirine ben imzamı atıyorum..

evet alay ettiniz..Siz de iyi biliyorsunuz..

Ayrıca diş perisi demek hakaret değilse aklın yolu birdir lafı yerle yeksan oluyor :))

Dagılın hanımlar meğersem biz sap ile samanı birbirine karıştırmışız (!)

yaaa bu ne biçim üslüp sizene isteyen issstediğini giyer
hani özgür ülkeydik ne olduuu
ellerim titriyoo yaa bide dalga geçenler varrr
herkes inancına göre kendi istediği gibi yaşar
size ne oluyor ben kapalıyım ama ailemde bende başka kapalı yok
ama hiç bir zaman bu kadar yargılaycı bi üslüp görmedim
bu kızlardan biri avukat olcam dese kim bilir ne hallere gelirler
benim açık bayanlara hep saygım sonsuz eminim açık bayanlar da kapalılara öyle
bu bu kadar rahatsız etmesin sizi yaaa müslüman bi ülkede yaşıyoruz rahat bırakın gına geldi artık

bu şekilde görmemiştim. bakın orada bir tane açık bir kadın olsaydı. belki düşüncem değişirdi. yanyana bak ne güzel derdim. 2 resmide inceledim. bir tane yok.
benim savunduğum bu değil. benim savunduğum bir bileşim. yanyana olabilmek. bu şekilde ayrıştırıcı olmamak.

Oky açık kadın olsaydı fikrin degişecekti yani öyle mi...

İyi de madem öyle gidip sizde diploma alın..Yanyana resim çekilin..Niye herşey bir beklenti dahilinde..Öncü ol mesela..İcazet al resimde bulun..

bu şekilde görmemiştim. bakın orada bir tane açık bir kadın olsaydı. belki düşüncem değişirdi. yanyana bak ne güzel derdim. 2 resmide inceledim. bir tane yok.
benim savunduğum bu değil. benim savunduğum bir bileşim. yanyana olabilmek. bu şekilde ayrıştırıcı olmamak.

ben aynı bu şekilde gördüm bizzat kendisi çok eskiden bi arkadaşımdı
ve hala dışarda görmekteyim,istanbulda oturuyorum bu arada

öğrencilerin arasında değil ama konukların arasında kapalılar var
açık kadın olmayabilir bu bişey değiştirmezki,bunlar hoca olucaklardır
kuran hocasıda kapalı olduğuna göre...

çarşaf giymesinler, aman da bilmem ne demedim ki. görüntü aklıma "diş perisi mezunları gecesini" getirdi, hakaret yok. isteyen kendini istediği kadar kapatsın bana ne.

buluttan nem kapmaya da ne müsaitmişsiniz arkadaş!!! he gördük "bekret" konusundaki ince duyarlılıklarınızı.

şunu iyi anlayınız ki; benim gibi olmayanlar için "soysuz sapsız" gibi hakaretler etmedim.
benim gibi olmayanlara; "ahirette yanacaksınız" minvalinden konuşmadım.
hangi dine mensup olduğunu bilmediğim insanlar için: "ayy bu çok günah, olmaz" vs demedim.

velhasıl kelam kimsenin özel hayatına karışmadım!!!

başkalarının günah ve sevaplarının çetelesini tutanlar, önce kendilerine baksın.

Buluttan nem kapılmadı bence .

Elifcino , sen elbette durup dururken hakaret etmezdin , en fazla devasa bir esprili yaklaşımla dalga geçerdin . Çünkü seni inceterek hakaret etmene mahal bir durum yok .
Sonra ibre dalga geçilene döner . O sinirlerine hakim olabilmede 1-0 geridedir senden , çünkü dalga geçilen kendisidir .
Burada altını çize çize söylüyorum ki ; asla ve asla arkadaşın ettiği hakaretlere kılıf aramıyorum .Keşke hakaret etmek yerine ;

Kendi aranızda , mutlu mu mutsuz mu ?Zorla mı değil mi ? Amacı ne falan fişman diye tartışıp ya da dalga geçip durmayın bir resim üzerinden .Alın o resimdeki kadınlardan biri de benim .Buyrun bana sorun , nedir korkunuz , telaşınız ? deseydi....

Forumda fikir alışverişi yapmaktan çıktık artık .Konu açılmış , ne güzel konuda giyime hayatında örnek teşkil eden biri gelmiş , işte bu giyime karşı korku duyanlarla , o giyime mensuplar durumu konuşsa !!

Yok , artık bizim forumdan anladığımız , -,+ kullan , kible , ayyy harikasın cicim de ... ekseninde dönüyor .

Hadi işte meydan , konuşalım . Kim neden korkuyor bu kıyafetlerden , altından ne çıkacağını düşünüyor ? Arkadaşta anlatsın neden o şekilde giyinmeyi tercih ettiğini .Belki birbirimizi anlarız , belki...

Son düzenleme:

İyi de madem öyle gidip sizde diploma alın..Yanyana resim çekilin..Niye herşey bir beklenti dahilinde..Öncü ol mesela..İcazet al resimde bulun..
ben. . yapma lütfen.
benim inancım farklı . olamam zaten burada..
ha,bana garip geliyor yine. değişmez düşüncem.yüzün kapatılması tuhafıma gidiyor.
ama keşke bir tane başı açık görebilseydim diyorum.
bence yine bence,orada istenirmiydi açık biri. sanmam.:ssz:

Bu muhtemelen bir cemaate ait bir eğitimdi ve eğitim bitiminde bütün kızlar tek tip giydirildi. Tepki zaten buna geldi. Oky nin ya da senin benim o ortama girebilmemiz mümkün değil gibi duruyor.

Buluttan nem kapılmadı bence .

Elifcino , sen elbette durup dururken hakaret etmezdim , en fazla devasa bir esprili yaklaşımla dalga geçerdin . Çünkü seni inceterek hakaret etmene mahal bir durum yok .
Sonra ibre dalga geçilene döner . O sinirlerine hakim olabilmede 1-0 geridedir senden , çünkü dalga geçilen kendisidir .
Burada altını çize çize söylüyorum ki ; asla ve asla arkadaşın ettiği hakaretlere kılıf aramıyorum .Keşke hakaret etmek yerine ;

Kendi aranızda , mutlu mu mutsuz mu ?Zorla mı değil mi ? Amacı ne falan fişman diye tartışıp ya da dalga geçip durmayın bir resim üzerinden .Alın o resimdeki kadınlardan biri de benim .Buyrun bana sorun , nedir korkunuz , telaşınız ? deseydi....

Forumda fikir alışverişi yapmaktan çıktık artık .Konu açılmış , ne güzel konuda giyime hayatında örnek teşkil eden biri gelmiş , işte bu giyime karşı korku duyanlarla , o giyime mensuplar durumu konuşsa !!

Yok , artık bizim forumdan anladığımız , -,+ kullan , kible , ayyy harikasın cicim de ... ekseninde dönüyor .

Hadi işte meydan , konuşalım . Kim neden korkuyor bu kıyafetlerden , altından ne çıkacağını düşünüyor ? Arkadaşta anlatsın neden o şekilde giyinmeyi tercih ettiğini .Belki birbirimizi anlarız , belki...

evet konuşalım. birbirimizi anlamaya çalışalım. ama hakaret etnmeden.

Bu muhtemelen bir cemaate ait bir eğitimdi ve eğitim bitiminde bütün kızlar tek tip giydirildi. Tepki zaten buna geldi. Oky nin ya da senin benim o ortama girebilmemiz mümkün değil gibi duruyor.

Aynen öyle örgütlü bir faaliyet oldugu cok belli. O yüzden bence kiyafetleri, isimleri, cisimleri tartismak yerine, örgütlü olma konusunu tartissak? Cok daha faydali olur.

ben. . yapma lütfen.
benim inancım farklı . olamam zaten burada..
ha,bana garip geliyor yine. değişmez düşüncem.yüzün kapatılması tuhafıma gidiyor.
ama keşke bir tane başı açık görebilseydim diyorum.
bence yine bence,orada istenirmiydi açık biri. sanmam.:ssz:

Gördün mü inancın farklı diye o ortamda olamam diyorsun peki senin inanç hasebiyle olamadıgın ortamda görüşü ondan farklı diye bir kadın niye dursun ?

İnancın nedir bilemem ama farklı bir dinin mensubu olarak bu tip bir ortamı eleştirmek kesinlikle hakkın değil diye düşünüyorum..

İsevi isen rahibeler nedir diye sorulur insana..

Malum musevi isen onlarında dinlerinde kadının giyim şekli bellidir..İslama daha yakın olan tasavvurları vardır giyim üzerine..

Ha deist ya da ateistsen bu senin tercihin o da onun tercihi ee sorun nerede ?

Gördün mü inancın farklı diye o ortamda olamam diyorsun peki senin inanç hasebiyle olamadıgın ortamda görüşü ondan farklı diye bir kadın niye dursun ?

İnancın nedir bilemem ama farklı bir dinin mensubu olarak bu tip bir ortamı eleştirmek kesinlikle hakkın değil diye düşünüyorum..

Malum musevi isen onlarında dinlerinde kadının giyim şekli bellidir..İslama daha yakın olan tasavvurları vardır giyim üzerine..

ben müslüman ama başı açık biri olurmu diyorum.

+1:42::42::42::46:

Hayır dansmarue ben bu ortamlara da girdim..Kendi etrafımda da böyle insanlar yok değil...Mümkün kılmayan kendi zincirlerimiz..Çünkü önyargısız bir eylemimiz yok..

hatibulutun neden bu kadar kızdığı anlaşıldı
çok incinmiş olmalı bazı alaylı yorumlara
iyi ki bunu hatırlattın

İnsan müsveddesi,iğrenç yaratıklar,soysuz derse,birde yüzümüze tükürmeye kalkarsa nasıl bir tepki verilir söylermisin..
Aynı hakareti mi yapmamız lazım bizimde..
Cevap vermedim kendisine,gereken ne ise onu yaptım bildirdim.

Banada ters geleni belirrtim bunuda, kadınımızın çarşafa girmesi idi,yoksa türban takana son derece saygım var..
Acaba burda kime demişim ki sen neden kapalısın diye,diyemem haddim değil çünkü..
Nasıl ki bana neden kapanmıyorsun denemeyeceğini biliyorum,bende aynını onlara söyleyemem açıl diye..

Ben yüzünü göremediğim bir insana yaklaşmaktan çekinirim.........kapalı olmaktan bahsetmiyorum...........bu insanlar ne düşündü de burunları gözleri dahil bu derece kapalı.....biri bana açıklayabilir mi gerçekten kuran kursuna gitmiş bir insanım mezhebim farklı olsa da...............

Kontes, bu kızlar cemaat tarafından bu şekilde o güne özel olarak giydirildi. Günlük yaşamlarında daha farklı giyindiklerini düşünüyorum. Çünkü türkiyede böyle bir giyim tarzı pek yok. Neden her yerlerinin kapatılması seçildi o güne özel giyim şekli olarak. Kuran hocası kapalı olur tamam. Açık olmasını beklemiyorum ben oky gibi. Daha çok yüzlerin kapatılmasına şaşırdım. Gözler bile gözükmüyor. Başörtüyü bağlama şekli neden böyle seçildi? Malesef kişisel tercih yok burada. Aynı giyinen bir topluluk var. Bu kadar masumane göremiyorum ben.

Back