Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

2. sıradakini şöyle bir inceledinmi ya da 1. veya diğerleri
kapansınlar herkesin kendi tercihi
ama bu kadar yasak elmamı bizim bedenimiz
nefes almamızı sağlayan hayati organımız burnumuzu kapatmak cok mu gerekli
ya da görmemizi sağlayan gözlerimizi
dokunmamızı sağlayan ellerimizi
duymamızı sağlayan kulaklarımızı
yemek yememizi sağlayan agzımızı
sanmıyorum ya bu kadar olmamalı
hiçbir kadının da gerçekten o kıyafetlere girmek istediğini sanmıyorum
işte bunlardan ötürü korkunc ötesi bir tablo bu

Bir bakışta göze çarpıyorlar incelemeye gerek yok .

Bizim bedenimiz ?? Evet bizim bedenimiz olmayabilir ama onların ki öyledir belki , öyle mutlu olduklarını ve öyle kendilerini kendi yollarının güzargahında takva hissettiklerini düşündünüz mü hiç ?

İçlerinden tek bir tanesinin şu resimlerinin altına yapılan yorumlardan incinebileceğini ?

KK da siyaset konuşmak bu olmamalı . Bir grup kadın bir yerde toplanmış ve altında o bir grup kadınla ilgili üzücü sözler .

Topluma malolmamış , herhangi bir çağrı ile taraf toplamaya çalışmamış , kendi halinde bir grup kadının resmini konuşmak doğru değildir.

Hele burası Türkiye mi demek ? Türkiye bir mozaiktir , dinler , mezhepler , milliyetler bu mozaiğin içinde .Bu mozaikten birini cımbızlasam , resmetsem ve burada yayınlasam ; mesela ? Bir yahudi ayinini Türkiye de yapılan ve burası Türkiye mi desem mesela ?

Olmaz , aklım almaz benim .

Kendimi bildim bileli çarşaf giyen kadınların (sadece Türkiye'de değil) dünyada var olduğunu biliyorum. Eminim herkes biliyordur:)
Şaşıralacak bir şey görmedim.
Yıllar öncesinde Almanya'da yaşayan bir yakınım dayanamayıp çarşaflı bir kadına "neden böyle giyiniyorsun? Kuran'da bile yüz el ayak açık olarak belirtilmiş." demiş. Cevap oldukça bel altı gelmiş. Yani hallerinden memnunlarsa bize ne?
Not: Bayanın gözlerinin üzerinde de tül varmış.

Son düzenleme:
aslında yorum yapmak için önce oradaki kızlara sormak lazım
kendi istekleriyle mi kapanıyolar yoksa böyle bi baskı mı var diye

bana hepsinin aynı şekilde sadece burun kısmı görünecek şekilde kapatmaları tuhaf geldi açıkçası
sanki bi baskı var gibi bu yönde giyinmelerinde ben öyle düşünüyorum

bunu düzenleyen kişiler tarikat benzeri oluşumlara üye kişiler olabilir büyük ihtimalle
çünkü böyle tek tip giyinen kadınlar genelde tarikat ya da cemaat üyesi oluyo
bazıları çarşaf giyiyo
bazıları eşarpları aynı şekilde bağlıyo mesela süleymancılar öyle görünce hemen tanıyorum bağlama şeklinden
Türkiyede karaçarşaf kullanan bi kesim var azınlık ta olsa

benim de hafız kuzenlerim var oldukça dindarlar ama çok modern çok şık giyiniyolar
din alimi olmak ya da dindar olmak için ille de kara çarşafa girip ağzını burnunu kapatmak gerekmiyo bence
islamda böyle bi kapanma şekli olduğunu düşünmüyorum
tepki gösterenler olabilir ama karaçarşaf olayını ben sevmiyorum ürküyorum ve yakıştıramıyorum ülkeme

artık eski çağlarda yaşamıyoruz kapalı insanlar için çok hoş güzel kıyafetler var karaçarşaf geleneği neden hala sürüyo anlamıyorum cidden
ben bikeresinde sormuştum çarşaflı birine peygamberimizin döneminde giyiliyodu o yüzden giyiyoruz dedi
iyi de o dönemle bu dönem bir mi yani
o dönemde o giyiliyo olabilir şimdi farklı kıyafetler mevcut

tabii ki isteyecekler ana karnından itibaren beyinleri bu şekilde yıkandı çünkü, bence gözlerini bile kapatmak, sürekli bi yerim açılmasın diye endişe içinde olmak, insanı türlü psikolojik soruna sürükler ki, ben psikolojilerinin normal olduğunu düşünmüyorum.

bu arada kk da olunca not düşmeden edemedim, ben fotodaki gibi kapananları kast ediyorum, yani lafım başka yerlere çekilmesin, malum kk da bu konu anında polemiğe dönüşüyor, ne demek istediğim açık ve anlaşılır

Son düzenleme:
Bu kızların herbirinin cevabını gerçekten çok merak ediyorum,
-bu kıyafetlerin içinde olmaktan dolayı ne kadar mutlular,
-gerçekten istiyerekmi giyiniyorlar
????

Begene beğene kurşunum bitmiş kimseyi beğenemiyorum..........çok haklısın melekyavrum.........Allah bize o uzuvları boşuna vermedi.........şimdi sorsan memnunum der lakin heves de olabilir...........saygı duymak lazım
Hatunlara d vitamini takviyesi öneriyorum.............

Kimse kusura bakmasında Türk kadınınna bu çarşafı hiç yakıştıramıyorum..
Gidin avm lere görün 13-14 yaşındakşi kızlar bile çarşaf içinde,ellerinde son model telefonlar var,makyajlı,moda çanta kollarında,ayakkabı desen öyle..
Kendi istekleriylemi böyleler bilemem tabi..
Buradaki kişilerde ya cemaat yada tarikata üye olanlardır..

Bu konuyu dalga amaçlı açıp buraya dalga amaçlı yorum yapan insan müsveddeleri...ananız bacınız aileniz yokmu sizlerin.ateist olabilirsiniz ama vicdandamı kalmadı sizde.bu forumdan silin beni ne yaparsanız yapın.sizin gibi iğrenç yaratıklarla aynı platformda olmak midemi bulandırıyor.kimin inancıyla ne hakla dalga geçersiniz siz ya ?? Biz size saldırıyormuyuz inançsız allahsız vicdansız kitapsız soysuz diyormuyuz.siz kimsiniz ya ? Bu günler elbet son bulacak ve o gün bu sözleri yüzünüze tükürerek haykıracağım.sadece sabrediyoruz size..şimdi halaya geçin hadi.zaten yaptığınız başka bişeyde yok....acıyorum yazık..yazık...

önce kelimelerinize dikkat edin. ben bunu dalga amaçlı açmadım. bu resmi gördüm. ve gerçekten afganistan sandım. bir haberdi. bölümde güncel haberler bölümü ve açtım.
herkes istediğini giyer. beni ilgilendirmez. isteyen düşüncesini yazar. rahatsız olan terbiyesini bozmadan yazar.
her ülkede aşırı uçlar vardır. hem bu tarafta hemde diğer tarafta. ben bunu aşırı görüyorum. buda benim fikrim.
ama bana bir zararı dokunmadığı müddetçe istediğini giyer elbette.. seçim onun.
sadece alışık olmadığım bir görüntüydü bu.o kadar

Son düzenleme:
Bence bir insanın çırılçıplak (yanlış anlaşılmasın hiç birşey giymeden) dolaşması ne kadar uçsa bu görüntüde aynı derecede uç.
Haa evet eğer kişilerin kendi tercihleriyse öyle dolaşmak onları mutlu ediyorsa diyecek bir şeyim yok.
Kuran-ı kerimde görünmesi zaruri yerler dışındaki edep yerlerinin örtünmesi gerektiği yazar. elin, yüzün gözlerin değil yani. Bunu islami açıdan bu şekilde anlamak ve uygulamak zaten kuranda yazanla ters düşmektir.
Umarım insanlar artık bunları aşarlar daha çağdaş daha aydınlık insanlar yetişir.

haklısın canım
ben de saçma buldum
isteyen istediğini giyer, istediği gibi düşünür
garip karşılayacak bir şey yok, bu bizim ülkemizin renklerinden biri
kimin kalbinin ne olduğunu ancak Allah bilir
Allah da kıyafetlere ve mala mülke bakmaz, kalplerin takvasına bakar
insanların süslenip güzel, çekici kıyafetler giyip gezdikleri bir dünyada neden kara çarşaf giyip kapanmış bı hanımefendiler
tek amaç Allah rızası
isteyen pardesü giyer, isteyen çarşaf
biz kara çarşaf giyen insanların gözcüsü tayin edilmedik sonuçta
konu sahibinin art niyetli olmadığı belli, ancak böyle konularda çok dikkatli olunmalı, çünkü düşünmeden dilini çalıştıran ve ayrıştırıcı insanlar var her toplumda

Hislerime tercuman olmussun. Artik kadinlarin kilik kiyafetini bir kenara birakalim diyoruz kadinlarin kiyafetini yine kendimiz elestiriyoruz.. Isteyen istedigi gibi giyinsin. Ben nasil bikinili geziyorsam bu kadinlar da bu sekilde giyinebilirler bunda ilginc bir sey goremedim ben.

canım Kuranda el yüz kapatmak haram demiyor ki
isteyen kapatır isteyen açar elini yüzünü
illa ki bu görüntü ters geliyorsa Kuranda örtünmeden de bahsediyor, o zaman açık bayanların resmini buraya koyup eleştirelim mi?
açık ya da kapalı bunu eleştirmek kimseye düşmez ki
Bu Allahın tasarrufundadır
illa ki biz de konuşmak istiyorsak öğüt alınır ümidiyle ve kırmadan nasihat edilmeli
tabii herkesin önce kendini düzeltmesi gerektiği de unutulmamalı

burada kalkıp dekolte giyinen kadınlarla alakalı konular açıldığında onlara laf edildiğindede bu hakaretleri savunanların tepkisini beklerdim. ama.. sadece ama....

Bu bahsettiğiniz kişilerin ne kadar inanıp inanmadığını bilemezsiniz. Hadi diyelim ki kesinlikle inanmıyorlar, keşke sizde inanan biri olarak Peygamber efendimizin sahip olduğu hoş görünün binde biri olsaydı. Bahsettiğiniz kişilerin düşüncelerini iğrenç bulabilirsiniz ama konuşurken daha yapıcı olmalıydınız, en azından dinimizde bu şekilde belirtilmiştir, yoksa bende mi bi hata var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…