Benimde aynen bu şekilde ama doktor bunların haricinde problem olmadığını bebeğin olabileceğini söyledi. Ben progesteron değerini ebru ablaya atmıştım bana yumurtlama olgunlaşmadan regl olmuşsun dedi kafam karıştı. Böyle olabilir mi her ay olgunlaşmadan mı regl oluyorum. Öyleyse doktor neden bir şey demedi kiBenim de öyle toxoplazma 0,1 rubella da çok düşük. Fazla korumalı bir çocukluk ve sonrası olmuş dedi:)
toxoplazma da sana söyledikleri gibi ek olarak rubella yani kızamıkcık negatif olduğu için ilk 5 ay kreşe, ilkokula giden özellikle çocuklarla temasta dikkat etmemi söyledi.
Allah korusun diyelim
Maşallah diyelim maşallahTakibini yapacak doktora yarın ilk kez gidicem inşaallah. o zaman söylerim ama kumunu falan babama temizletiyorum artıkBenim kedim aşılı ama yine de kumundan uzak durmak yeterli diye düşünüyorum. bende önceden nasıl çıkmadı da bağışıklığım yok onu anlamadım ben çünkü bir sürü kedi köpek tarafından tırmalamışlığım var
İnşaallah canım ama ben yine psikolojimi kötüye hazırlamaya başladımMaşallah diyelim maşallah
Kumundan geçiyormuş daha çok. İnşallah yeterli olur.
E yarın büyük gün o zaman:) inşallah güzel haberlerle gelirsin
Bilmiyorum ki progestanıma daha önce bakılmadı benim ama ben doktorla yumurtlama takibi yaptım. O zaten aşama aşama görüyordu sanırım.Benimde aynen bu şekilde ama doktor bunların haricinde problem olmadığını bebeğin olabileceğini söyledi. Ben progesteron değerini ebru ablaya atmıştım bana yumurtlama olgunlaşmadan regl olmuşsun dedi kafam karıştı. Böyle olabilir mi her ay olgunlaşmadan mı regl oluyorum. Öyleyse doktor neden bir şey demedi ki
Canım benim o dediğim Trombofili Panel Analizi çıktı. Gerçekten de kan pıhtılaşması varmış. 2 genim mutasyonlu çıktı. Hemen dün doktora gittim. Kan sulandırıcı iğne ve coraspirine başladık. Doğuma kadar iğneyi kullanacağım. Coraspirin de 32. Haftaya kadar.İnşaallah canım ama ben yine psikolojimi kötüye hazırlamaya başladımperşembe genetikten randevu aldım o senin dediğin testi yaptıracağım. Sen naptın cuma gidecektin de çarşamba giderim belki diyodun sanki
Benim adetim hep düzenli oluyor ortalama 12 günde pik görüyorum t çizgisi koyu oluyordu ertesi günde silikleşmiş oluyordu. Progesteron 1.52 referans değeri max benim 1.86 çıktı. Ama adetin 4 günüydü bence yumurtlama olmadan regl olsaydım doktor söylerdi. Neden söylemesin ki sonuçta 3 aydır gebelik için denediğimizi söylemiştim. Buna rağmen bana problem olmadığını söyledi ki çok ilgili bir doktor o yüzden güvendim. Ama ebru ablanın öyle demesi kafamı karıştırdı ve beni korkuttuBilmiyorum ki progestanıma daha önce bakılmadı benim ama ben doktorla yumurtlama takibi yaptım. O zaten aşama aşama görüyordu sanırım.
Bir de şöyle bir şey yaşamıştım. İlk yumurtalık takibi yaptığım doktorda(3 ay boyunca) verdiği tarihlere uymuştum. Paralelde ovulasyon testi de yaptım evde kendim ve 1 ay atlamıştım diğer ay da tam bir koyulukta pozitif hiç görmemiştim. Doktora gittiğimde çatlamış demişti.
Sonra 4. Ayımda başka doktorla takip yaptım. Onda da zaten pko olduğumu öğrendim. O ay vitamin kullandım yumurtayı kalitelileştiren. O zaman ovulasyon testinde çok net gördüm.
Senin nasıldı ovulasyon testlerin?
Canım burada özellerde de yapan pek yokmuş galiba. Laboratuvar yok zatenCanım benim o dediğim Trombofili Panel Analizi çıktı. Gerçekten de kan pıhtılaşması varmış. 2 genim mutasyonlu çıktı. Hemen dün doktora gittim. Kan sulandırıcı iğne ve coraspirine başladık. Doğuma kadar iğneyi kullanacağım. Coraspirin de 32. Haftaya kadar.
İnşallah sağlıkla devam eder tabii
Devlete mi gideceksin? Devlete gideceksen sanırım 2-3 düşük söylemek gerekiyor. Özelse eğer sadece Trombofili yaptıracaksan onun için İstanbuldaysan ben bir laboratuvarda 950₺ ye yaptırdım
Yani ben güvendiğim doktoru referans alırdım:)Benim adetim hep düzenli oluyor ortalama 12 günde pik görüyorum t çizgisi koyu oluyordu ertesi günde silikleşmiş oluyordu. Progesteron 1.52 referans değeri max benim 1.86 çıktı. Ama adetin 4 günüydü bence yumurtlama olmadan regl olsaydım doktor söylerdi. Neden söylemesin ki sonuçta 3 aydır gebelik için denediğimizi söylemiştim. Buna rağmen bana problem olmadığını söyledi ki çok ilgili bir doktor o yüzden güvendim. Ama ebru ablanın öyle demesi kafamı karıştırdı ve beni korkuttu
Kötü olmuşCanım burada özellerde de yapan pek yokmuş galiba. Laboratuvar yok zatenBenim babamda kan pıhtılaşması var benim. büyük ihtimal yarın önlem olsun diye doktor birşeylere başlatır diye düşünüyorum sonuç çıkana kadar
İnşaallah canım bu kan pıhtılaşması konusunda önceden bilgilenmeyi çok isterdim. Şimdi bu durumdan dolayı bu bebeğimi de kaybedersem diye çok korkuyorumKötü olmuşdevlette vardır ama yapan. Ki kaybın da var. Ailede olduğunu söylesen kaybınla beraber devlet hastanesi de yapar bence.
Belki en azından inr ye baktırabilirsin. Benim onda bir şey çıkmadı gerçi ama olsun.
Yine sen doktoruna sor bakalım ne diyecek. İnşallah gereken neyse o olur
Allah korusun canım öyle düşünme. Aklına bile getirme bu sefer inşallah herşey yolunda güzel olurİnşaallah canım bu kan pıhtılaşması konusunda önceden bilgilenmeyi çok isterdim. Şimdi bu durumdan dolayı bu bebeğimi de kaybedersem diye çok korkuyorum
Öyle yapacağım canım. Sen nasıl anladın pıhtılaşma olduğunu ya da nasıl şüphelendin ilkAllah korusun canım öyle düşünme. Aklına bile getirme bu sefer inşallah herşey yolunda güzel olur
Benim mutasyonlardan birisi homozigot. Hem anne hem babadan gelmiş. Sendekinin durumunu bilemezsin belki, inşallah, hiç yoktur.
Sen sadece için rahat değilse doktoruna ısrar et bir yolu bulunur inşallah
Öncekinin kalbi durunca forumda çok okudum pıhtılaşmayı.Öyle yapacağım canım. Sen nasıl anladın pıhtılaşma olduğunu ya da nasıl şüphelendin ilk
Ayy bide omu cıktı başımızaBenimde aynen bu şekilde ama doktor bunların haricinde problem olmadığını bebeğin olabileceğini söyledi. Ben progesteron değerini ebru ablaya atmıştım bana yumurtlama olgunlaşmadan regl olmuşsun dedi kafam karıştı. Böyle olabilir mi her ay olgunlaşmadan mı regl oluyorum. Öyleyse doktor neden bir şey demedi ki
İyi yapmışsın canım erken bilinçlenmek erken davranmak çok önemli. Ben de inşaallah geç kalmam öyle bir şey varsa.Öncekinin kalbi durunca forumda çok okudum pıhtılaşmayı.
Benim de bir kaç kez kan verdiğimde kanınız pıhtılaştı tekrar gelebilir misiniz diye aradıkları olmuştu. Kan bağışında da pıhtılaşma oluyordu.
Ama bunların onunla alakası yok muhtemelen. İğneden dolayı hasar olunca oluyormuş.
Ben yine de içten içe hep var mı acaba diye düşünüyordum.
Zaten kaybımdan hemen sonra Hematolojiye gitmiştim. Onun yaptığı testlerde bir şey çıkmamıştı. Ben de başka bir şeye gerek yok sanıyordum.
Tam hamileliği öğrendiğimde 2 farklı kişiden öğrendim ayrı bir genetik test daha olduğunu. Diyorum resmen Rabbim yardım etti tesadüf olamaz. Yine Rabbim yardım eder de sağlıkla devam eder
senin de inşallah ne gerekiyorsa o karşına çıksın ve sağlıkla devam etsin
Haklısın sonuçta doktora güvenmeyip kime güvenicez ki? Artık kimseye sormak istemiyorum sonuçta kan testinde bile bir değerle değil birçok değer birbiriyle bağlantılı ve hepsine bakıp öyle yorum yapılıyor. Zaten bu ay boş geçecek bundan sonra da kafama takmayacağım. Dışarıda Suriyelisi vs 5 8 çocuk doğurup duruyor hiçbirinin bizim gibi incik cincik şeylerle uğraştığını sanmıyorum. Bundan sonra ilişkiye girip geçicem gerisini umursamıcam. Zaten ales açıklandı yüksek lisans için yds çalışmalarına başlıyorum artık kafam da dağılırAyy bide omu cıktı başımızadaha neler öğrenip kafa karıştıricaz acaba allahım biran önce hamile kalalimda onları da öğrenmeyelim yıldım yumurtlamayı çatlamayi görüyordum seviniyordum şimdi onunda tam büyüyüp buyumedigini düşünmek istemiyorum yaa bazen çok didiklemek iyi değil canım çok sorma bence onlara akışına bırakalım biraz iyice stres yapıyor doktor zaten hamile kalırsın demiş benimkide hamile kalırsın sen dedi artık çok didiklemicem ya biraz aylar geçip akışta kalmak istiyorum zaten elimizden geleni yapıyoruz canım gerisi takdiri ilâhi rabbimden
Bende iyice düşündüm ve doktora güvenmeye kafamı karıştırmamaya karar verdim. Smear testi sonuçları 15 gün sonra çıkacak onu aldığımda unutmazsam sorarımYani ben güvendiğim doktoru referans alırdım:)
Korkma inşallah. Belki 4.Gün olması ile ilgilidir.
şimdi e nabızdan da baktım. Benim hiç progesterona bakılmamış. Doktor da söylerdi sanki.
Yine de doktoruna mesaj atma şansın ya da görüşme şansın varsa sor bence. Boşuna stres olmazsın
İnşallah canım içini ferah tut senİyi yapmışsın canım erken bilinçlenmek erken davranmak çok önemli. Ben de inşaallah geç kalmam öyle bir şey varsa.
Çok mantıklı sorarsın için rahat eder inşallahBende iyice düşündüm ve doktora güvenmeye kafamı karıştırmamaya karar verdim. Smear testi sonuçları 15 gün sonra çıkacak onu aldığımda unutmazsam sorarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?