• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık BAT 10-17 Mayıs Arası Olanlar Gelin haydi:)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Adetliyken bakılan hormonlardan biri canım yumurtlama ve hamileliğin göstergesi diye biliyorum. Biraz önce birisi mesaj yazmış bu hormon döngünün farklı zamanlarında artışta veya azalışta oluyormuş. Bende biraz yüksek görünce korkmuştum ama adetli olduğum için yükselmiş olması normal sanırım. Tabi en doğru bilgiyi yarın doktordan alacağım. Sende nasıl bakılmamış ki ts, lh, serbest t4, progesteron ve toplamda 10 test hormonlar için bir de ayrıca diğer kan değerlerine de bakmışlar
Tsh fsh falan bakılmış testesteronda var ama bu dediğin yok bende şaşırdım ay ne bileyim ya doktor düzgün hormonların dedi şimdi sende görünce bi şaşırdım

Ben ne anestezi ne agri kesici aldim. Ağrı kesici alsam iyiydi ama 🤪 aci esigiyle alakali birsey, regl sancisinin 3 kati fln diyebilirim 2 3 dk dayanirsan boşa anestezi almamış oluyorsun. Hicbir problem yok tupler de acik yumurtaliklar ici rahim yapisi düzgün. Yanliz o verdikleri sivi mukusu temizledigi icin ve tuplerdeki tuylerin yönünü duzelttigi icin hamile kalma sansi cok yüksekmiş. Ama ben bu ay denemeyecegim çünkü radyasyon ve antibiyotik riskli. Bir ay bekleyeceğim gezip tozacagim diyorum🤭
Ay iyi bari korktuğun bişey yokmuş baksana ne güzel bana alltan muayenede kalp rahim dedi ama bu gebeliğe engel değilmiş sıkıntı yok dedi gorcez bakalım inşallah gebe kalırız 💞💞

• Muhteşem
Reactions: Mof
Tsh fsh falan bakılmış testesteronda var ama bu dediğin yok bende şaşırdım ay ne bileyim ya doktor düzgün hormonların dedi şimdi sende görünce bi şaşırdım
Prolaktin, FERRITIN, DEHIDROEPIANDROSTERON
SULFAT, ESTRADIOL hormonlarına da bakmışlar bunlar sende var mı peki?

Hsg cekildim bu ay tatilim🤭 siz neler yaptınız?
Süper çok iyi yapmışsın👍🏼 Bir şey çıkmadı inşallah?
Bir de hsg sonrası gebe kalan çok var🥰 Neden tatilsin? Korunmayın diyorlar. Ben kendi kendime radyasyon olur diye korunmuştum ama bence yumurtlama günü bir kaç günü geçiyorsa kaçırmayın:)

Uzun zamandır yoktum neler yaptınız bakalım 😁 C charlottes M Mof s_gofret s_gofret
Ben de diğer konulardaydım:) Biraz ya daa briazdan baya fazla stresli bir hafta geçirdim ama dün rahatladım inşallah🙏🏼 Şimdi çok daha iyiyim. Yolk kesesini gördük çok şükür🙏🏼
Her gün doğuma kadar kan sulandırıcı iğne yapmam ve 32. Haftaya kadar coraspirin kullanmam gerekecek. Bir süre de progestan kullanacağım.
Daha anne adaylığının en başında zorlu bir süreç:) Hamile olması bir süreç, sonrası ayrı bir süreç gerçekten kadın olmak çok zor😂

Sende ne var ne yok? Bir gelişme var mı?

Kizlar ben cuma günü Biontech Asi vurulucam ,korunmana gerek yok dedi doktor ama bilemedim ben ne diy8sunuz ?

Kizlar ben cuma günü Biontech Asi vurulucam ,korunmana gerek yok dedi doktor ama bilemedim ben ne diy8sunuz ?
Ben kardeşim için sormuştum doktor 2. dozdan 2 ay sonra demişti. Ama doktordan doktora görüş değişiyor sanırım

Canım vurdurmasan daha iyi bence asi gebe kalmayı zorlaştırıyor diyenlerde var yine de tercih senin 3 ay korunanlarda var. Ası olmayı göze aldıysan korunma bence 3 ay da uzun bi süre

Bana hiç sormayın. 😅 Bu ay adetim biter bitmez ovulasyon testi yaptim ve kıpkırmızı çıktı 😳 aa bu kadar erken olabilir mi derken yumurtlamayi kaçirdim galiba 🙈🤪 şu an ovulasyon testi tamamen negatif 😒 boş boş bekleyeceğim 14 gün şimdi.
Ay sen ne ara yumurtladın daha bizim aynıydı sen bayaa önden önden gitmişsin bu ay benim 9.gün adetten itibaren 15 16 si bekliyorum yumurtlamayi daha başlamadım ovulasyona bile 😅 o zaman adet bitmiş hemen yumurtlamış olman gerek

Evet ben bu ayı boş geçiyorum 🤣
Aslında bu ayı bende boş geçmek istiyorum hamile kalırsam balık burcu olucak istemiyorum balık 😝😝 eşimde balık olsun diyo ay boş gecmicem ama çokta istekli değilim bu ay tutmazsa bile çok üzülmem burçta önemli ya direk karakter çıkıyor ortaya 😃

Ya bilemedimki ,biz Türkiyeye gelicez ya mecburen vurdurmamiz lazim her isimizi testle hallediyoruz ama onun icin bile insanlarla temas haline giriyoeuz hergün testi yenilemen gerekiyo gümrüklerde bi sikinti olur belki diye vurulucaz bakalom doktor bisi olmau dedi ama güvenemedkm

Bana hiç sormayın. 😅 Bu ay adetim biter bitmez ovulasyon testi yaptim ve kıpkırmızı çıktı 😳 aa bu kadar erken olabilir mi derken yumurtlamayi kaçirdim galiba 🙈🤪 şu an ovulasyon testi tamamen negatif 😒 boş boş bekleyeceğim 14 gün şimdi.
Ya bazı yerlerde adetten sonraki 4-5. Günde başlayın diyorlarya. Öyle yapsan direkt kaçırırmışsın:(
En azından şimdi erken olduğunu öğrendin. Ben olsam adetin son 2 günü falan başlardım hatta:))

Ya bilemedimki ,biz Türkiyeye gelicez ya mecburen vurdurmamiz lazim her isimizi testle hallediyoruz ama onun icin bile insanlarla temas haline giriyoeuz hergün testi yenilemen gerekiyo gümrüklerde bi sikinti olur belki diye vurulucaz bakalom doktor bisi olmau dedi ama güvenemedkm
Tüh kötü olmuş canım bu ası işi de kafada soru işareti bırakıyor olsan bi dert olmasan bi türlü korunsam mı yan etkisi olurmu diye erteleme ihtimalin olsa en iyisi en azından hamile kalana kadar kalınca yapmıyorlar zaten kafan rahat olurdu hayırlısı olsun hakkımızda

Back