Yaaa sormaa valla gözüme uyku girmiyo simdi 2 yildirda olmuyo zaten hani olana kadar ertelesem olacakmi bilmiyorumki , asilama icin randevumuz vsrdi zaten 8 haziranda konusma olacakti bi sorayim yine korkuyorumda biraz öyle cok seyler söylendiki asiyla ilgili kafam allak bullakTüh kötü olmuş canım bu ası işi de kafada soru işareti bırakıyor olsan bi dert olmasan bi türlü korunsam mı yan etkisi olurmu diye erteleme ihtimalin olsa en iyisi en azından hamile kalana kadar kalınca yapmıyorlar zaten kafan rahat olurdu hayırlısı olsun hakkımızda
Ben balık burcuyum :))Aslında bu ayı bende boş geçmek istiyorum hamile kalırsam balık burcu olucak istemiyorum balıkeşimde balık olsun diyo ay boş gecmicem ama çokta istekli değilim bu ay tutmazsa bile çok üzülmem burçta önemli ya direk karakter çıkıyor ortaya
Yaa bakar mısın? Biz 17 mayısta adet görmedik mi? 22 mayıstaki teste bakar mısın? Nedir şimdi buuAy sen ne ara yumurtladın daha bizim aynıydı sen bayaa önden önden gitmişsin bu ay benim 9.gün adetten itibaren 15 16 si bekliyorum yumurtlamayi daha başlamadım ovulasyona bileo zaman adet bitmiş hemen yumurtlamış olman gerek
Ayy tövbe bu doktorlarda korku seansı boşver canım aklına kötü şeyler getirme allahın izniyle bişey olmaz çocuğuna iyi çıkmış sonuçların bence sen denemeye devam et eşin askermis zaten normal yani biraz süre alması hamile kalmanın zaten her ay her gün ilişki olsa bile %20 1 ayda hamile kalma şansı ben ayların çoğalmasını beklicem daha %50 şansa bile ulaşamadımBen balık burcuyum :))
Biraz önce test sonuçlarımı aldım. Smear testi de yaptırdım yaparken rahim ağzına da baktı her şey yolunda dedi. İyi ki çok kan alıp birçok test yapmışlar. ANTI TOXOPLAZMA IGM değerim çok çok düşük hiç çiğ et, kedi, köpekten, koyundan vb hayvanlardan bulaşan bir enfeksiyon kapmamışım. Doktor gebelikte çok dikkat et dedi. Yeşil yapraklı sebzeler ve meyveleri sirkede 1 saat beklet, etleri iyi pişir dedi. Çünkü bu gebelikte bebek için çok sıkıntılı durummuş. bebekte kasılma nöbetleri, göz tutulumu, ölü doğum bile olabiliyor dedi.
Ben bu işi anlamadim kiYa bazı yerlerde adetten sonraki 4-5. Günde başlayın diyorlarya. Öyle yapsan direkt kaçırırmışsın
En azından şimdi erken olduğunu öğrendin. Ben olsam adetin son 2 günü falan başlardım hatta:))
sağlık personeliyim ikinci doz aşı olduktan bir kaç hafta sonra hamileliğimi öğrendim. aşılar inaktif aşı herhangi bir zararı yok hatta gebelerin aşı önceliği olmalı diye cevap almıştım bir kaç doktordan.Ya bilemedimki ,biz Türkiyeye gelicez ya mecburen vurdurmamiz lazim her isimizi testle hallediyoruz ama onun icin bile insanlarla temas haline giriyoeuz hergün testi yenilemen gerekiyo gümrüklerde bi sikinti olur belki diye vurulucaz bakalom doktor bisi olmau dedi ama güvenemedkm
Canım ben sana bişey diyim mı bu çok erken bence sen bu ay 2 kere yumurtlucaksin testlere devam et çünkü 17sinden sonra 6. Gün oluyo daha benim damla geliyodu o tarihte baya erken. Senin ayda 2 yumurtlama göreceğini düşünüyorum bence ay sonuna kadar salma testlere devam et belki bizle 15 16si bidaha yumurtlarsın bu da iyi bişeyYaa bakar mısın? Biz 17 mayısta adet görmedik mi? 22 mayıstaki teste bakar mısın? Nedir şimdi buu
MurphyBen bu işi anlamadim kiadetten sonra nasil hemen yumurtlama olabilir? Geçen ay da beklenen adetten 3 gün önce oldum. Çocuk planlayinca benim döngü şaşirdi yaa
Benim de öyle toxoplazma 0,1 rubella da çok düşük. Fazla korumalı bir çocukluk ve sonrası olmuş dedi:)Ben balık burcuyum :))
Biraz önce test sonuçlarımı aldım. Smear testi de yaptırdım yaparken rahim ağzına da baktı her şey yolunda dedi. İyi ki çok kan alıp birçok test yapmışlar. ANTI TOXOPLAZMA IGM değerim çok çok düşük hiç çiğ et, kedi, köpekten, koyundan vb hayvanlardan bulaşan bir enfeksiyon kapmamışım. Doktor gebelikte çok dikkat et dedi. Yeşil yapraklı sebzeler ve meyveleri sirkede 1 saat beklet, etleri iyi pişir dedi. Çünkü bu gebelikte bebek için çok sıkıntılı durummuş. bebekte kasılma nöbetleri, göz tutulumu, ölü doğum bile olabiliyor dedi.
Valla bilmiyorum ki. Zaten bu yumurtlama ise gerçekten, 2 hafta sonra regl olucam demekCanım ben sana bişey diyim mı bu çok erken bence sen bu ay 2 kere yumurtlucaksin testlere devam et çünkü 17sinden sonra 6. Gün oluyo daha benim damla geliyodu o tarihte baya erken. Senin ayda 2 yumurtlama göreceğini düşünüyorum bence ay sonuna kadar salma testlere devam et belki bizle 15 16si bidaha yumurtlarsın bu da iyi bişeybaz-ı aylar bazı kadınlar 2 kere yumurtluyormys imkansız değil yani
Kesinlikle :) adetin bittiği gün test yapmak nereden aklıma geldiyse..Murphy
Herşeye inat demek lazım
Benim de önceki gebeliğimde baya düşük çıktı normal değer aralığının baya altında ama ben toxo geçirmişimdir diye düşünüyorum sokak hayvanlarıyla iç içeydim hep. Evde kedim de varBenim de öyle toxoplazma 0,1 rubella da çok düşük. Fazla korumalı bir çocukluk ve sonrası olmuş dedi:)
toxoplazma da sana söyledikleri gibi ek olarak rubella yani kızamıkcık negatif olduğu için ilk 5 ay kreşe, ilkokula giden özellikle çocuklarla temasta dikkat etmemi söyledi.
Allah korusun diyelim
Ya çok normal. İnsanın tüm hevesi kaçıyor. Resmen göreve haline geliyor. Ama diğer türlü yakalamak da zor:) Ne yapalım artık herşeye inat devamKesinlikle :) adetin bittiği gün test yapmak nereden aklıma geldiyse..
Bir de çocuk için planlı ilişkiye girmeye çalışınca eşimde ereksiyon sorunu ortaya çıktı
Tüm evren benim çocuk yapmama karşı şu an :)
Ya genelde kedi olanların hep çıkıyor. E peki ne yapacaksın? Şu an gebesin. Doktorunla paylaştın mı? Nasıl bir önlem düşüyorsun?Benim de önceki gebeliğimde baya düşük çıktı normal değer aralığının baya altında ama ben toxo geçirmişimdir diye düşünüyorum sokak hayvanlarıyla iç içeydim hep. Evde kedim de var
Hicbirsey çıkmadı çok şükürSüper çok iyi yapmışsınBir şey çıkmadı inşallah?
Bir de hsg sonrası gebe kalan çok varNeden tatilsin? Korunmayın diyorlar. Ben kendi kendime radyasyon olur diye korunmuştum ama bence yumurtlama günü bir kaç günü geçiyorsa kaçırmayın:)
Cnm bazi kadinlar nadir de olsa 2. Kez yumurtluyor ayni anda o da cift yumurta ikizi oluyor iste tutarsaValla bilmiyorum ki. Zaten bu yumurtlama ise gerçekten, 2 hafta sonra regl olucam demek
Ben hep hayvanlarin icindeyim heeeeep inanamazsiniz 2015te yapilmis bana o testler negatif cikmis ama simdi ne çıkar bilmiyorum degisebilir mi acaba?Benim de önceki gebeliğimde baya düşük çıktı normal değer aralığının baya altında ama ben toxo geçirmişimdir diye düşünüyorum sokak hayvanlarıyla iç içeydim hep. Evde kedim de var
İyi maşallahHicbirsey çıkmadı çok şükürya dr yumurtaliklar radyasyon aldi dedi ne bileyim antibiyotik kullanıyorum bir de. Bu ay detoks olsun napiyim gerçi yumurtlama anyibiyotik bitince denk gelcek yuksek ihtimal ama risk almak istemiyorum evet ya kanalardaki tüy yönünü duzenliyormus ve mukus varsa onlari temizliyormus ihtimal yuksek dedi dr da.. 9. Gun hsg çekildim taaa 17 18de yumurtlama olur durtme beniiiii durtmeeee
Evet ya ben ebru ablaya sordum bir gebenin günlüğü sayfasının sahibi oluyor. Progesteronla ilgili bana yumurta olgunlaşmadan regl olmuşsun dedi. Ama doktor bana böyle bir şey demedi. Yani yumurtlama büyümeden regl olunuyor mu şimdi araştırmaya başladım. Ovülasyon da kullanıyordum pik çatlama da oluyordu. Öyle deyince benim de kafam karıştı korktum yaAyy tövbe bu doktorlarda korku seansı boşver canım aklına kötü şeyler getirme allahın izniyle bişey olmaz çocuğuna iyi çıkmış sonuçların bence sen denemeye devam et eşin askermis zaten normal yani biraz süre alması hamile kalmanın zaten her ay her gün ilişki olsa bile %20 1 ayda hamile kalma şansı ben ayların çoğalmasını beklicem daha %50 şansa bile ulaşamadım
Takibini yapacak doktora yarın ilk kez gidicem inşaallah. o zaman söylerim ama kumunu falan babama temizletiyorum artıkYa genelde kedi olanların hep çıkıyor. E peki ne yapacaksın? Şu an gebesin. Doktorunla paylaştın mı? Nasıl bir önlem düşüyorsun?
Yüz tane soru sordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?