• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baştan sona problemli evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Deliriyorum ... Bir kere geliyoruz dünyaya bir kere ya , sen bu seriyi mutsuz geçirmişşin 2. levelden başla şansın yok. Ne diye üzülüp kendini yıpratıyorsun. Sevmiyor işte seni , kaşına gözüne vurulmamış , huyuna suyuna vurulmuş . O da yetmiyor adama , daha fazlasını istiyor . Çünkü kendini beğenmişin teki. Son olarak arkadaşlar evlenmek için evlenmeyin , evlendiniz mutlu değilsiniz çocuk yapmayın , hadi yaptınız buraya bana boşanın demeyin diye yazmayın.

Bizi ortak arkadaş tanıştırdı eşimle. Daha sonra eşime sormuştum, beni ilk gördüğünde ne düşündün diye? "arkadaşın seni çok övüyordu, melek gibi güzel bir kız bekliyordum ama normal biri çıktı karşıma" dedi. Halbuki kendisi saçı başı dağınık, tombul, pejmürde giyinen biriydi.
Tanıştığımda başörtülü değildim, eşim abisine demiş ki "babamın tüm karizmasını ben yıkacağım". Sanki babasına göre giyineceğim.
Sonra çocukluktan beri sadece kendi isteğim üzerine tesettüre geçtim. Bu sefer de iranlılar gibi kapanmışsın, dedi.
Ben şal takmayı severim, diğer başörtüleri hiç kullanmam. Bana kare başörtü hediye etti sevgiliyken. Annesi gibi örtünülmesini seviyormuş :)) çok da tırt. Her gün saçımı düzleştirirdim eskiden. Bir gün yapmadım, beğenmedi. Bir gün de yüzümde sivilceler çıktı diye yorum yaptı.
İlk zamanlarda bir gün kendime cüzdan alırken ona niye danışmadım diye surat astı. Bir gün de aldığım bir bluzun gereksiz olduğunu düşünerek surat astı.
Bir günde onun ailesi benim ailemin evine gelmişti. Elbise giydim diye uyarıda bulundu, babasının yanında etek boyu uygun değilmiş. Dizlerde etek, altında opak çorap vardı :) anası da destek verdi, oğlum nasıl derse öyle yap kızım dedi. Sanki ben onlara fikir soruyor muşum gibi.
Bir gün sıcak su torbası istedim, çocuğun çok gazı var diye. Çarşıdan almış, gelirken de anasını aramış bunu nasıl kullanalım diye :)

Baktım ki yıllar böyle geçiyor, psikolojim bozulmaya başladı. Ben de zıt tepki geliştirdim. Onu ve ailesini eleştirmeye başladım. Giyimi, konuşması, göbeği, görgü kurallarına uymamaları vs. Sonuçta benim eğitimim, görgüm ve hayat standardım eşimin ve ailesininkinden çok yüksek. Onların bu tavırları bence hadsizlik ve eziklik. Ha bunu söylemek belki hoş değil ama onların yüzünden de ben bu kadar sıkıntı çekmek zorunda değildim. Şimdi o düşünsün birkaç kere, bana bir şey demeden önce.
Senin işine yarar mı bilmiyorum. Belki eşinde ters tepebilir. Çünkü erkekler hödük olunca ipleri kolay koparıyorlar. Hatta sen bir sorun yok sanırken arkalarını dönüp gidiyorlar ve daha kötü durumda kalıyorsun. O yüzden sen de böyle yap demem. Ama belki o seni eleştirince, çok sakin bir şekilde "ben de şöyle bir eş isterdim ama biz evlendik. Birbirimizle geçinmeye çalışalım, çocuğumuz için iyi geçinmeye niyet edelim. Kimsenin evliliği mükemmel değil. Beklenti ve alışkanlıklarımız farklı ama sabırlı ve iyi niyetli olur, birbirimizi böyle kabul edersek daha kolay aşarız"
Herkesin sevgi dili farklıdır. Sizi laflarıyla incitir ama belki önünüze çayınızı da getirir ya da hastayken çok ilgilenir vs. Zaman geçtikçe eşler birbirine benzer ve bu huyları da törpülenir
Yaparım aslında ama fazlasıyla korkağım. Aman benim yüzümden yuvama bişey olmasin ,aman sabırlı olayım diye diye geçiyor işte . Zaten bitirmeyi göze alıyorsam onu yapmam lazım çünkü biraz delilik var kendisinde sinirlenince gözü bişey görmez yakar yıkar

Bu durumda bile sorunu kendiniz de arıyorsunuz ya pes diyorum. 🤦‍♀️
" yok boyum uzun olsaydı, yok beyaz tenli olsaydım beni severdi "😳😳😳
Biraz kendinize güvenin. Cehennemin dibine sevmesin. O sevmiyor diye değersiz mi oldunuz? Ama siz kendi değerinizin farkında olmazsanız kocanız hiç olmaz, o sizi eleştirdikçe siz " Allah belami vermesin, niye uzun boylu değilim " diye düşünürseniz daha neler neler yapar. Biraz kocanızı örnek alın BEN BOYLEYIM, İSİNE GELIRSE demekle başlayabilirsin mesela.
Onun da diyeceği belli hadi kapı orda .1.70 boy kısa mi sizce bir bayan için e normal diyor iyice çileden çıkarıyor. Bilmiyorum belki ben de sağlıklı düşünemiyorum artık

Ya hu 1.83 boy da adama 1.70 boylu kadın tam ideal. Kocanızın beklentisi saçmalık. Bile bile evlen, sonra kusur bul.
Sizinle ilgili hiç bir şeyi beğenmiyor adam, bu düşüncelerini siz değiştiremezsiniz.
Seninle huyun için evlendim deyip, fiziksel özelleliklerinizi eleştirmesi çok dengesizce.
Annesinden beklediği onaylara girmiyim bile, tam çıldırmalık.
Böyle nasıl ömür geçireceksiniz, bunun kararını siz vereceksiniz.
Aramızda eşime teşhis koyabilecek bir insan var mı acaba egoist olduğunu biliyorum da zaten

Aramızda eşime teşhis koyabilecek bir insan var mı acaba egoist olduğunu biliyorum da zaten
Narsist kişilik özelliklerine bir bakın isterseniz. Narsistle mücadele diye bir sayfa var oraya bakabilirsiniz.
Narsistse sizin yapabileceğiniz hiç bir şey yok, düzelmez

Eşin normal değil ki ama. Sen ondan normal davranış bekliyorsun. Ve tam da o noktada yanılıyorsun.

Eşin sana huyun iyi diye seninle evlendim demiş. Yani sesinçıkmaz. Olay yapmazsin. Itaat edersin. Vb düşünmüş.

Adam senin elbiseni anasına sorduruyor.
Bu kadar anormal bir adamın davranışlarında mantık arama bence.

Konu sahibide onun ile diş görünüşü için evlendi. Muhtemelen aile yada kendisi bide maddi olarak iyidir.

Yani hiç "sevgiliyken şu huyunu beğendim, şöyle aşik oldum" yok. Kendisi diyor ya, yanlişlarini bile bile evlendim.

Biri "senin diş görünüşün için evlenmedim" diyor. Diğeri diş görünüşü için evlendi. Ikiside ayni kapiya çikiyor.

Sadece bebeğe üzüldüm. Normal evlilik bile bir bebeği kaldirmazken,..

1 yılda istediği dış görünüşte olsaydım farklı mı davranırdı noktasına gelecek kadar özgüveniniz kırılmış farkında mısınız?

Boşanmak bir çözüm değilse bu ruh hâlinden çıkmanız lazım ilk önce. Çünkü yıllar içerisinde çok daha kötü ve eşinizin yanında ezik hissedersiniz kendinizi bu gidişle.

Lafları bir bir ağzına tıkamıyor musunuz?

Eşiniz herşeyi ailesinin onayından geçirme ihtiyacı hisseden rüştünü tamamlayamamış biri ve muhtemelen aranızdaki eğitim farkından dolayı da komplekse girip sizi hassas noktanızdan dış görünüşüzden vuruyor. Bu oyununa gelmeyin yahu.

Siz aman birşey olmasın diye alttan alıyorsunu muhtemelen ama böyle ömür geçmez.
Evet o zedeledi benim özgüvenimi. Evlilik öncesi çok beğenirdim ben kendimi. Çünkü etrafındaki insanlarda öyle hissettiriyordu .Çok beğenende oldu .Ama eşim böyle yaptıkça aynaya bakıp e beni eşimden daha hoş insanlar da beğendi onlar acaba neyimi beğendi diye düşünüyorum,Çirkin bi insansam eğer

Kendisi nasıl bişy ki ?egoistle işin zor anam
Uzun boylu yüzü de güzeldir. Ben kimseyi beğenmedim zamanında yani küçümsemedim de evlilik niyetiyle öyle insanlar oluyordu kabul etmiyordum. Annem derdi takma bu kadar dıs görünüşe onunla sinanirsin diye öyle de oldu .Keşke dyrm kendi güzelliğinin yarısı kadar huyu da güzel olsaydı . Şimdi yuvamızda o kadar huzurlu olurdu ki

Evet o zedeledi benim özgüvenimi. Evlilik öncesi çok beğenirdim ben kendimi. Çünkü etrafındaki insanlarda öyle hissettiriyordu .Çok beğenende oldu .Ama eşim böyle yaptıkça aynaya bakıp e beni eşimden daha hoş insanlar da beğendi onlar acaba neyimi beğendi diye düşünüyorum,Çirkin bi insansam eğer
Sürekli dış görüsünüzü mü konuşuyorsunuz aranızda? Hani bir kere seninle dış görünüşün için evlenmedim dedi de bitmedi mi konu? Eşinizin kendinden başka kimseyi beğeneceğini de sanmıyorum bu kader ciddiye almayın sözlerini.

Ayrıca çok güzel olmak zorunda da değilsiniz zaten. Ama siz de dış görünüşe önem verdiğiniz için esinizle evlenmişsiniz şimdi onun tarafınadan beğenilmemek zorunuza gidiyor. Hasta ruhlu insanların yanında yaşayanların ruh sağlığı bozuluyor böyle işte, adım adım ona gidiyorsunuz.

Son düzenleme:
Onun da diyeceği belli hadi kapı orda .1.70 boy kısa mi sizce bir bayan için e normal diyor iyice çileden çıkarıyor. Bilmiyorum belki ben de sağlıklı düşünemiyorum artık
Ben 160 boyundayım eşim 185. Anlaşmanın, sevmenin boyla ilgisi yok. Büyük konuşmayayım ama eşim bana hadi kapıya tarzı bir şey kullansın ben onu kapı dışarı ederim. Bir de psikolojik olarak sizi bastırmış. Boşanmaktan odunuz kopuyor ve o da bunun farkında. Sizi bu şekilde manipüle ediyor. Siz de tamam hodri meydan deyin. Bakin nasıl geri adım atacak. Ama niyeti cidden boşanmansa er ya da geç bosayacak sizi. Şimdi değil de 5 sene sonra boşansanız ömrünüzden 5 sene gitmiş olacak, ne kadar erken o kadar iyi.

Konu sahibide onun ile diş görünüşü için evlendi. Muhtemelen aile yada kendisi bide maddi olarak iyidir.

Yani hiç "sevgiliyken şu huyunu beğendim, şöyle aşik oldum" yok. Kendisi diyor ya, yanlişlarini bile bile evlendim.

Biri "senin diş görünüşün için evlenmedim" diyor. Diğeri diş görünüşü için evlendi. Ikiside ayni kapiya çikiyor.

Sadece bebeğe üzüldüm. Normal evlilik bile bir bebeği kaldirmazken,..
Ne maddiyatı hanım efendi .Bana ne onun parasından.Ben öğretmenim zaten paranı kazanıyorum . Ayrıca maaşımı alırım bi kurusu da saklayıp gizlemem. Ben sevdiğim için evlendim .Adamın bunları yapacağı alnında yazmıyordu. Eşek değilim evlenmezdim . Ben ailesine hastalıklı bağlılığını hissetmiştim. Dger yapacaklarını tahmin edemezdim. Kendisi ilk defa birini annem kadar seviyorum herkesten farklısın konuştuğum tüm kızlardan dedi dedi durdu .Ne güzel yargiliyorsunuz ya yaşamadığınız hayatları

kadının morali zaten bozuk arkadasım yazdıgın hos degil tamam elestirebiliriz ama bu sekilde degil
Evet biraz sert bir eleştiri ama yaşadıklarından daha sert değil
Kimseye kolay kolay boşan yazmam
Bu hakkıda kendimde görmem
Boş teselininde konu sahibini bir yere getireceğine inanmıyorum
Ben bu konuya bakınca
Kötü seçimlerle yapılmış kötü bir evlilik bu ortama gelecek bir bebek özgüveni her geçengün yerle bir olmuş bir hemcinsimi görüyorum
Adamı eleştirmeye gerek bile yok
Konu sahibi elini çenesinin altına koyacak ciddi ciddi bu konuya bir çözüm bulacak
Evlenirken kullanmadığı mantığını şimdi kullanacak yoksa ileride çok pişman olur

Sürekli dış görüsünüzü mü konuşuyorsunuz aranızda? Hani bir kere seninle dış görünüşün için evlenmedim dedi de bitmedi mi konu? Eşinizin kendinden başka kimseyi beğeneceğini de sanmıyorum bu kader ciddiye almayın sözlerini.

Ayrıca çok güzel olmak zorunda da değilsiniz zaten. Ama siz de dış görünüşe önem verdiğiniz için esinizle evlenmişsiniz şimdi onun tarafınadan beğenilmemek zorunuza gidiyor. Hasta ruhlu insanların yanında yaşayanlar ruh sağlığını bozuyor böyle işte, adım adım ona gidiyorsunuz.
Yok sürekli değil ama illa konu oraya geliyor. Zaten gelmesede ben kafamda getiriyorum artık . Çünkü ben artık bana yaptığı her terbiyesizliktir bu adam beni beğenmiyor diye böyle kaybetme korkusu yok diyr böyle diyorum,ve dediginiz gibi eşim sonuçta beğenmiyor diye zoruma gidiyor .Gerçi yalan gerçek bilemem ama sürekli sen değil çok cok güzel bir kadınla da evlenseydim bir sınırım çizgim var onu hiç kimse geçemez der .Onu bu zamanın kılıbıklarıyla karistirmayacakmısım

eşiniz mantık evliliği yapmiş belli ki .karakteriniz için evlenmiş sizde tam tersi dış görünüşünü sevip karakterini gözardı etmişsiniz.sonuç mutsuz bir evlilik.umarım kurtarırsınız evliliğinizi
Zor ama.. Sevmeyen erkek sevemez. Karakterini sevdim diyorsa aksisi söz konusu olamaz. Erkekler nettir çünkü.

Ben 160 boyundayım eşim 185. Anlaşmanın, sevmenin boyla ilgisi yok. Büyük konuşmayayım ama eşim bana hadi kapıya tarzı bir şey kullansın ben onu kapı dışarı ederim. Bir de psikolojik olarak sizi bastırmış. Boşanmaktan odunuz kopuyor ve o da bunun farkında. Sizi bu şekilde manipüle ediyor. Siz de tamam hodri meydan deyin. Bakin nasıl geri adım atacak. Ama niyeti cidden boşanmansa er ya da geç bosayacak sizi. Şimdi değil de 5 sene sonra boşansanız ömrünüzden 5 sene gitmiş olacak, ne kadar erken o kadar iyi.
Evet boşanmaktan ödüm kopuyor benim bu psikolojimin altında ne yatıyor acaba .Çok seviyorum diyorum birkaç iyi özelliği de var ama sadece bunlar olamaz heralde

Evet boşanmaktan ödüm kopuyor benim bu psikolojimin altında ne yatıyor acaba .Çok seviyorum diyorum birkaç iyi özelliği de var ama sadece bunlar olamaz heralde
Kaç haftalık hamilesiniz? Bence iyi bir psikologdan yardım alın. Korkularınızla yüzleşin. Sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Dış görünüş olmasa da ben de benzer şeyler yaşadım. Artık eşimin beni manipüle etmesine izin vermiyorum. Deli deliyi görünce değneğini saklar misali eşim de pamuk gibi bir adam oldu 😈😈

Yok sürekli değil ama illa konu oraya geliyor. Zaten gelmesede ben kafamda getiriyorum artık . Çünkü ben artık bana yaptığı her terbiyesizliktir bu adam beni beğenmiyor diye böyle kaybetme korkusu yok diyr böyle diyorum,ve dediginiz gibi eşim sonuçta beğenmiyor diye zoruma gidiyor .Gerçi yalan gerçek bilemem ama sürekli sen değil çok cok güzel bir kadınla da evlenseydim bir sınırım çizgim var onu hiç kimse geçemez der .Onu bu zamanın kılıbıklarıyla karistirmayacakmısım
Sizin çizgileriniz peki? Ay haspam ne zannediyorsa kendisini?

İlişkiniz eşiniz ve onun fikirleri, düşünceleri üzerine kurulu gibi duruyor. Sizde kaybetme korkusuyla alttan alıyorsunuz eşinizin de ise bu sebeple hiç kaybetme korkusu yok. Bu şekilde davrandıkca daha çok tepenize çıkacak bu adam. Psikolojik yardım alın bence. Atlamayın bu konuyu.

Ilk yorumunuzu okudum ona gore yorum yapıyorum erkekler çocuktur ona sevgiyle yaklaşsanız güler yüzlü davranın yuzune sert bakmayin ona gulumseyerek bakin sesiniz yumusak olsun ilgili olun bakın merhameti varmış devamlı başa kakınç şekilde ve sert konuşmayın benim kocam sensin annen niye beğensin diye sert söylemeyin tatlı bir şekilde söyleyin deneyin birde annesine beğendirmesi çocukluğu ile ilgilidir atlatamamış

Kaç haftalık hamilesiniz? Bence iyi bir psikologdan yardım alın. Korkularınızla yüzleşin. Sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Dış görünüş olmasa da ben de benzer şeyler yaşadım. Artık eşimin beni manipüle etmesine izin vermiyorum. Deli deliyi görünce değneğini saklar misali eşim de pamuk gibi bir adam oldu 😈😈
Bes buçuk. Psikologa gitmeyi düşünüyorum da maaşımı kuruşu kuruşuna bildiği için pek mümkün olamadı henüz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back