• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baştan sona problemli evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Az çok gösterdi .Bazen kendime de müstehak diyorum .Yakışıklı olsun illa yakışıklı olsun Al oldu işte. Keşke biraz da insan olsun deseydim
Evet haklısın bazıları böyle. Benim arkadaşlarım da takıntı derecesinde dış görünüşe düşkün olanlar var. Ben evlenmeden önce dua ederken hep anlasabilecegim seveceğim beni seven biri olsun diye dua ettim. Dış görünüs şöyle olsun diye aklıma bile gelmedi.

Evet haklısın bazıları böyle. Benim arkadaşlarım da takıntı derecesinde dış görünüşe düşkün olanlar var. Ben evlenmeden önce dua ederken hep anlasabilecegim seveceğim beni seven biri olsun diye dua ettim. Dış görünüs şöyle olsun diye aklıma bile gelmedi.
Sen beni anlat onlara

Ben de böyleydim sen de evlenmeseydin de. Çocuk yapmak zaten hata da artık olmuş bir şey diyemeyeceğim. Ciddi ciddi boşanmayı düşünün adamın ne saygısı var ne sevgisi. Evlilikte olması gereken hiç bir şey yok.

Seni mum ışığında mı almış bu adam
Bu halimle beğendin şimdi neyimi beğenmiyorsun der geçerdim
Hoş aynı şey eşiniz içinde geçerli ben evlenirkende böyleydim kendimi saklamadım diyor
Sizde onu öyle kabul etmişsiniz

Guzel yuze 40 gunde doyulur, guzel huya 40 yil doyulmaz derler.
Guzel olup aldatilan mutsuz olan kadin cok..
Onemli olan iki kisinin uyumu ve anlasmasi.
Siz anlasamiyorsunuz 😕
Esin sadece beyaz tene tav olacak kadar sınırlı zihin donanimina sahipse bu gercekten onun icin cok uzucu.

kusura bakmayın, hakaret amaçlı yazmayacağım ama.. "ben seninle huyun iyi diye evlendim, beğenmiyorum görüntünü" diyen adam s...r git dese daha hafif gelmez mi insana ? ben mi abarttım yoksa ?

dış görünüşünüz eşinizin istediği kalıplara girmeyeceğine göre bir ömür boyu, onun anlattığı tipte her kadın eşinizin yanında kıskanacağınız biri olacak.. buna hazır mısınız ?

işyerinde bu görüntüde bir iş arkadaşı olsa, rahat edebilecek misiniz mesela ?

gerçekten keşke hamile kalmadan sonlansaymış..

belki boşanmak istemiyorsunuz, belki içgüdüsel olarak sadece çocuk sahibi olmak adına evlendiniz.. bilemem.. ama bu anlattıklarınız bir ömür mutsuzluk garantisi..

razı mısınız bunu bir ömür yaşamaya ?

Fazla egoist. Bu adamla bir ömür nasip geçer bilemedim.kendinden taviz verme nasilsan öyle devam et. Bu tarz konuşmalar çok kırıcı. Konunun açılmasına izin verdiğin için seni ezmeye çalışıyor. Karşında konusturma. Seni eleştirmesi ne izin verme

Kendini cok beğeniyor o yüzden. Bebek gibi kızlarla sevgili oldm der durur hep .Bu arada bebek kıstası kişinin 60 70 kilo civarlarında olması
60-70 olduğunda bebek gibi olamıyor mu bir insan?
Ayrıca eş kişisi de bir gün yaşlanıp çirkinleşicek. Neyin kibiri bu?

Bizi ortak arkadaş tanıştırdı eşimle. Daha sonra eşime sormuştum, beni ilk gördüğünde ne düşündün diye? "arkadaşın seni çok övüyordu, melek gibi güzel bir kız bekliyordum ama normal biri çıktı karşıma" dedi. Halbuki kendisi saçı başı dağınık, tombul, pejmürde giyinen biriydi.
Tanıştığımda başörtülü değildim, eşim abisine demiş ki "babamın tüm karizmasını ben yıkacağım". Sanki babasına göre giyineceğim.
Sonra çocukluktan beri sadece kendi isteğim üzerine tesettüre geçtim. Bu sefer de iranlılar gibi kapanmışsın, dedi.
Ben şal takmayı severim, diğer başörtüleri hiç kullanmam. Bana kare başörtü hediye etti sevgiliyken. Annesi gibi örtünülmesini seviyormuş :)) çok da tırt. Her gün saçımı düzleştirirdim eskiden. Bir gün yapmadım, beğenmedi. Bir gün de yüzümde sivilceler çıktı diye yorum yaptı.
İlk zamanlarda bir gün kendime cüzdan alırken ona niye danışmadım diye surat astı. Bir gün de aldığım bir bluzun gereksiz olduğunu düşünerek surat astı.
Bir günde onun ailesi benim ailemin evine gelmişti. Elbise giydim diye uyarıda bulundu, babasının yanında etek boyu uygun değilmiş. Dizlerde etek, altında opak çorap vardı :) anası da destek verdi, oğlum nasıl derse öyle yap kızım dedi. Sanki ben onlara fikir soruyor muşum gibi.
Bir gün sıcak su torbası istedim, çocuğun çok gazı var diye. Çarşıdan almış, gelirken de anasını aramış bunu nasıl kullanalım diye :)

Baktım ki yıllar böyle geçiyor, psikolojim bozulmaya başladı. Ben de zıt tepki geliştirdim. Onu ve ailesini eleştirmeye başladım. Giyimi, konuşması, göbeği, görgü kurallarına uymamaları vs. Sonuçta benim eğitimim, görgüm ve hayat standardım eşimin ve ailesininkinden çok yüksek. Onların bu tavırları bence hadsizlik ve eziklik. Ha bunu söylemek belki hoş değil ama onların yüzünden de ben bu kadar sıkıntı çekmek zorunda değildim. Şimdi o düşünsün birkaç kere, bana bir şey demeden önce.
Senin işine yarar mı bilmiyorum. Belki eşinde ters tepebilir. Çünkü erkekler hödük olunca ipleri kolay koparıyorlar. Hatta sen bir sorun yok sanırken arkalarını dönüp gidiyorlar ve daha kötü durumda kalıyorsun. O yüzden sen de böyle yap demem. Ama belki o seni eleştirince, çok sakin bir şekilde "ben de şöyle bir eş isterdim ama biz evlendik. Birbirimizle geçinmeye çalışalım, çocuğumuz için iyi geçinmeye niyet edelim. Kimsenin evliliği mükemmel değil. Beklenti ve alışkanlıklarımız farklı ama sabırlı ve iyi niyetli olur, birbirimizi böyle kabul edersek daha kolay aşarız"
Herkesin sevgi dili farklıdır. Sizi laflarıyla incitir ama belki önünüze çayınızı da getirir ya da hastayken çok ilgilenir vs. Zaman geçtikçe eşler birbirine benzer ve bu huyları da törpülenir

Bu durumda bile sorunu kendiniz de arıyorsunuz ya pes diyorum. 🤦‍♀️
" yok boyum uzun olsaydı, yok beyaz tenli olsaydım beni severdi "😳😳😳
Biraz kendinize güvenin. Cehennemin dibine sevmesin. O sevmiyor diye değersiz mi oldunuz? Ama siz kendi değerinizin farkında olmazsanız kocanız hiç olmaz, o sizi eleştirdikçe siz " Allah belami vermesin, niye uzun boylu değilim " diye düşünürseniz daha neler neler yapar. Biraz kocanızı örnek alın BEN BOYLEYIM, İSİNE GELIRSE demekle başlayabilirsin mesela.

Bizi ortak arkadaş tanıştırdı eşimle. Daha sonra eşime sormuştum, beni ilk gördüğünde ne düşündün diye? "arkadaşın seni çok övüyordu, melek gibi güzel bir kız bekliyordum ama normal biri çıktı karşıma" dedi. Halbuki kendisi saçı başı dağınık, tombul, pejmürde giyinen biriydi.
Tanıştığımda başörtülü değildim, eşim abisine demiş ki "babamın tüm karizmasını ben yıkacağım". Sanki babasına göre giyineceğim.
Sonra çocukluktan beri sadece kendi isteğim üzerine tesettüre geçtim. Bu sefer de iranlılar gibi kapanmışsın, dedi.
Ben şal takmayı severim, diğer başörtüleri hiç kullanmam. Bana kare başörtü hediye etti sevgiliyken. Annesi gibi örtünülmesini seviyormuş :)) çok da tırt. Her gün saçımı düzleştirirdim eskiden. Bir gün yapmadım, beğenmedi. Bir gün de yüzümde sivilceler çıktı diye yorum yaptı.
İlk zamanlarda bir gün kendime cüzdan alırken ona niye danışmadım diye surat astı. Bir gün de aldığım bir bluzun gereksiz olduğunu düşünerek surat astı.
Bir günde onun ailesi benim ailemin evine gelmişti. Elbise giydim diye uyarıda bulundu, babasının yanında etek boyu uygun değilmiş. Dizlerde etek, altında opak çorap vardı :) anası da destek verdi, oğlum nasıl derse öyle yap kızım dedi. Sanki ben onlara fikir soruyor muşum gibi.
Bir gün sıcak su torbası istedim, çocuğun çok gazı var diye. Çarşıdan almış, gelirken de anasını aramış bunu nasıl kullanalım diye :)

Baktım ki yıllar böyle geçiyor, psikolojim bozulmaya başladı. Ben de zıt tepki geliştirdim. Onu ve ailesini eleştirmeye başladım. Giyimi, konuşması, göbeği, görgü kurallarına uymamaları vs. Sonuçta benim eğitimim, görgüm ve hayat standardım eşimin ve ailesininkinden çok yüksek. Onların bu tavırları bence hadsizlik ve eziklik. Ha bunu söylemek belki hoş değil ama onların yüzünden de ben bu kadar sıkıntı çekmek zorunda değildim. Şimdi o düşünsün birkaç kere, bana bir şey demeden önce.
Senin işine yarar mı bilmiyorum. Belki eşinde ters tepebilir. Çünkü erkekler hödük olunca ipleri kolay koparıyorlar. Hatta sen bir sorun yok sanırken arkalarını dönüp gidiyorlar ve daha kötü durumda kalıyorsun. O yüzden sen de böyle yap demem. Ama belki o seni eleştirince, çok sakin bir şekilde "ben de şöyle bir eş isterdim ama biz evlendik. Birbirimizle geçinmeye çalışalım, çocuğumuz için iyi geçinmeye niyet edelim. Kimsenin evliliği mükemmel değil. Beklenti ve alışkanlıklarımız farklı ama sabırlı ve iyi niyetli olur, birbirimizi böyle kabul edersek daha kolay aşarız"
Herkesin sevgi dili farklıdır. Sizi laflarıyla incitir ama belki önünüze çayınızı da getirir ya da hastayken çok ilgilenir vs. Zaman geçtikçe eşler birbirine benzer ve bu huyları da törpülenir
Sen de benim kafadansın 😍😍😍
Herkesle anladığı dilden konuşmak lazım :KK59:

60-70 olduğunda bebek gibi olamıyor mu bir insan?
Ayrıca eş kişisi de bir gün yaşlanıp çirkinleşicek. Neyin kibiri bu?
1.70 boyum var bana sen aslinda güzelsin ama zayıfsın 70 kilo olsan çok hoş olursn dyr. Boyunla kilom aynı olunca güzel olmycam şişman olcm.Ya ben hasta olduğunu düşünüyorum zaten artık

Seni mum ışığında mı almış bu adam
Bu halimle beğendin şimdi neyimi beğenmiyorsun der geçerdim
Hoş aynı şey eşiniz içinde geçerli ben evlenirkende böyleydim kendimi saklamadım diyor
Sizde onu öyle kabul etmişsiniz
Değildi işte bu kadar değildi. Bana ben her hatanda boşancm diye tuttururum,evlilik insanı değilim deseydi evlenmezdim .Aklımı peynir ekmekle yemedim. Ama dediğim gibi ben onunla evlenirken kılık degistirmenistim .O yüzden hep dyrm ahım hep yakanda olur bilesin diye

Guzel yuze 40 gunde doyulur, guzel huya 40 yil doyulmaz derler.
Guzel olup aldatilan mutsuz olan kadin cok..
Onemli olan iki kisinin uyumu ve anlasmasi.
Siz anlasamiyorsunuz 😕
Esin sadece beyaz tene tav olacak kadar sınırlı zihin donanimina sahipse bu gercekten onun icin cok uzucu.
Ben öğretmenim o universte mezunu bile değil ve evet ona tav olacak kadar sığ demek ki .Ayrıca ben çirkin bir insan değilim zoruma giden de bu .O kadar insan beğeniyor da eşim niye beğenmiyor .Benim yakın çevremden bikac kişiye de anlattım eşimi.Hepsi esin hasta mesele güzellik değil dediler. Afedersiniz iç çamaşırı alsam git onuda ana mi göster güzel mi diycek az kaldı yani

1.82 boyu tip olarak yakisikli dikkat çeker onu inkar edemem.Ama ben de çirkin bir insan değilim. Kaşım da gözüm de gayet güzel. Ben de bekarken çok kulp buldum insanlara. Yok boyu uzun olsun kılsız tüysüz olsun orası burası şöyle olsun .Bu da benim imtihanın diye düşünüyorum artık.
Ya hu 1.83 boy da adama 1.70 boylu kadın tam ideal. Kocanızın beklentisi saçmalık. Bile bile evlen, sonra kusur bul.
Sizinle ilgili hiç bir şeyi beğenmiyor adam, bu düşüncelerini siz değiştiremezsiniz.
Seninle huyun için evlendim deyip, fiziksel özelleliklerinizi eleştirmesi çok dengesizce.
Annesinden beklediği onaylara girmiyim bile, tam çıldırmalık.
Böyle nasıl ömür geçireceksiniz, bunun kararını siz vereceksiniz.

Şunu da belirteyim, bile bile evlenmişsiniz, o konuda da adam haklı.

1 yılda istediği dış görünüşte olsaydım farklı mı davranırdı noktasına gelecek kadar özgüveniniz kırılmış farkında mısınız?

Boşanmak bir çözüm değilse bu ruh hâlinden çıkmanız lazım ilk önce. Çünkü yıllar içerisinde çok daha kötü ve eşinizin yanında ezik hissedersiniz kendinizi bu gidişle.

Lafları bir bir ağzına tıkamıyor musunuz?

Eşiniz herşeyi ailesinin onayından geçirme ihtiyacı hisseden rüştünü tamamlayamamış biri ve muhtemelen aranızdaki eğitim farkından dolayı da komplekse girip sizi hassas noktanızdan dış görünüşüzden vuruyor. Bu oyununa gelmeyin yahu.

Siz aman birşey olmasın diye alttan alıyorsunu muhtemelen ama böyle ömür geçmez.

Arkadaşlar nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum.Evliliğimde o kadar çok problem var ki. Mutsuzum .Eşimin beni sevmediğini düşünüyorum. 1 yıl oldu evleneli. Her problemde ,küçük sıkıntılarda,işine gelmeyince boşanmaktan bahseden bi insan.E bu kadar basitse niye evlendin diyorum,seninle ilgili değil benim yapım böyle ben sorunla problemle uğraşamam diyor.Bana evlendiğimizden beri söylediği bişey var dış görünüşün için değil,huyun suyun iyi diye seninle evlendim. Ben kendimi gayet güzel buluyrm. 1.70 boyundayım . 51 kiloydum hamilelik öncesi şu an 56.Kendimi övmek için söylemiyorum etrafımda da beğenilen bir insanım. Fakat kendisi daha uzun boylu,balık etli,beyaz tenli insanlardan hoşlanıyormuş. Yani konusmalarindan anlaşılıyor.Benim boyum belli uzatamam ,balık etli de değilim beyaz tenlide. E evlenirken de kılık falan değiştirmedim.Sevilmemek zoruma gidiyor .Çok kötü bi insan diyemem .Hastalanırım yemeğimi yapar,hamileyim ev işlerine yardım eder .Ama iki özelliği ikiyse,geriye kalanlar hep kötü. Kendisi dikkat çeken bi insan .Ben de dış görünüşe çok önem veren biriydim. Çok aşık olduğum için yanlışlarını göre göre evlendim . Tabi evlenince kötü huyları daha da kötü oldu. Onun dışında ailesine bağlılık problemi de bir dert zaten .Daha önce konu da açmıştım . Bisey alıyoruz giyiyorum memleketine gidiyoruz diyelim git anneme göster beğenmiş mi diyor .E tamam da adam sen beğendiysen güzeldir kocam sensin. Annen beğense ne beğenmese ne. Sürekli böyle . Sac boyatirim onay ister,kıyafet alırız onay ister .Hep ailesinden tabi .Bir kere de kendi kendisi bir şeye güzel demiyor. Insanın bir fikri zikri olmaz mi ya.Ailesinden uzakta yaşıyoruz. Başımın etini yiyor tayin tayin diye .Benim isimden dolayı gidemiyoruz. Er ya da geç bir yolunu bulup gidecm diyor .Mutlu çiftlere ,karısına sayğı gösteren kadın olarak değer veren insanlara imrenerek bakıyorum .Çoğunlukla susarım ama bazen sabrım taşıyor. Imrendigin insanları örnek gösteriyorum. Biliyrm yanlış ama onun yüzünden yapyrm bunu .Bu sefer de benim böyle olduğunu biliyordun,o zaman evlenmeseydin,ya da hamile olmadan önce yapamıyorum bitirelim deseydin diyor .Bu zamanin kizlari bana gore degil,her zaman söylüyorum soyliycem de evlendiğime bin pişmanım diyor .Bunları hak edecek insan değilim bunu da biliyorum. Bazen düşünüyorum acaba dış görünüş olarak tam istediği gibi bi insan olsam ,kadın olarak bir değer görecek miydim bu evlilikte. Çok uzun oldu k.bakmayın. Içimi dökmek istedim .Lütfen boşan diyecekler ya da kırıcı yorum yapacaklar yazmasın. Benim yaşadığımı yaşayan,benim durumum da olanlar varsa onlar yorum yapsın.
Kendisi nasıl bişy ki ?egoistle işin zor anam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back