Bizi ortak arkadaş tanıştırdı eşimle. Daha sonra eşime sormuştum, beni ilk gördüğünde ne düşündün diye? "arkadaşın seni çok övüyordu, melek gibi güzel bir kız bekliyordum ama normal biri çıktı karşıma" dedi. Halbuki kendisi saçı başı dağınık, tombul, pejmürde giyinen biriydi.
Tanıştığımda başörtülü değildim, eşim abisine demiş ki "babamın tüm karizmasını ben yıkacağım". Sanki babasına göre giyineceğim.
Sonra çocukluktan beri sadece kendi isteğim üzerine tesettüre geçtim. Bu sefer de iranlılar gibi kapanmışsın, dedi.
Ben şal takmayı severim, diğer başörtüleri hiç kullanmam. Bana kare başörtü hediye etti sevgiliyken. Annesi gibi örtünülmesini seviyormuş :)) çok da tırt. Her gün saçımı düzleştirirdim eskiden. Bir gün yapmadım, beğenmedi. Bir gün de yüzümde sivilceler çıktı diye yorum yaptı.
İlk zamanlarda bir gün kendime cüzdan alırken ona niye danışmadım diye surat astı. Bir gün de aldığım bir bluzun gereksiz olduğunu düşünerek surat astı.
Bir günde onun ailesi benim ailemin evine gelmişti. Elbise giydim diye uyarıda bulundu, babasının yanında etek boyu uygun değilmiş. Dizlerde etek, altında opak çorap vardı :) anası da destek verdi, oğlum nasıl derse öyle yap kızım dedi. Sanki ben onlara fikir soruyor muşum gibi.
Bir gün sıcak su torbası istedim, çocuğun çok gazı var diye. Çarşıdan almış, gelirken de anasını aramış bunu nasıl kullanalım diye :)
Baktım ki yıllar böyle geçiyor, psikolojim bozulmaya başladı. Ben de zıt tepki geliştirdim. Onu ve ailesini eleştirmeye başladım. Giyimi, konuşması, göbeği, görgü kurallarına uymamaları vs. Sonuçta benim eğitimim, görgüm ve hayat standardım eşimin ve ailesininkinden çok yüksek. Onların bu tavırları bence hadsizlik ve eziklik. Ha bunu söylemek belki hoş değil ama onların yüzünden de ben bu kadar sıkıntı çekmek zorunda değildim. Şimdi o düşünsün birkaç kere, bana bir şey demeden önce.
Senin işine yarar mı bilmiyorum. Belki eşinde ters tepebilir. Çünkü erkekler hödük olunca ipleri kolay koparıyorlar. Hatta sen bir sorun yok sanırken arkalarını dönüp gidiyorlar ve daha kötü durumda kalıyorsun. O yüzden sen de böyle yap demem. Ama belki o seni eleştirince, çok sakin bir şekilde "ben de şöyle bir eş isterdim ama biz evlendik. Birbirimizle geçinmeye çalışalım, çocuğumuz için iyi geçinmeye niyet edelim. Kimsenin evliliği mükemmel değil. Beklenti ve alışkanlıklarımız farklı ama sabırlı ve iyi niyetli olur, birbirimizi böyle kabul edersek daha kolay aşarız"
Herkesin sevgi dili farklıdır. Sizi laflarıyla incitir ama belki önünüze çayınızı da getirir ya da hastayken çok ilgilenir vs. Zaman geçtikçe eşler birbirine benzer ve bu huyları da törpülenir