BAŞLIKSIZ...

Bence horlama sorununa bir çözüm bulun.
Yatak ayırmak evet ileri de bebek olduğunda da alışkanlık yapabilir.
Ben sadece oğlum ateşli ve hastaysa yatak ayırdım.
Oğlumla rahat yatmak için.
Ama diğerleri gereksiz de, horlama sesine de hiç dayanamam...
Ona bir cozum bulmaya çalışırdim ben olsam.

Ama çocuk çok uyaniyorsa ne olacak? Benim oğlum bazen 20 kere uyanıyor bir gecede. Eşimle beraber uyusak, sabah işe gidiyor o halde, oğlum her uyandığında oda uyanıyor çünkü.
Benim oğlumda çok uyanirdi ama abartmıyorum, 15 20 rahat olurdu.
Bir de ayrı odadaydi oğlum.
Ben her seferinde kalkar diğer odaya giderdim.
Eşimde o sırada uyanırsa uyansın, benim zaten anam ağlıyordu 😁
Hiç onu düşünmek gelmedi aklıma.
Yatak ayırmayı ikimizde hiç teklif bile etmedik..
Tabi ayirmak da öcü olmayabilir ama, biz de öyle yürüttük..

Hamileyken ayırmadık ama. 2 yıldır yatakta 3 kişi yatıyoruz. Kızım hep ortamızda ne yapsak illa bizim aramıza giriyor öyle uyuyor. Bir sıkıntı yaşamadık eşimle bu konuds. Geçici süre bence ayrı yatabilirsiniz. Sen bunalmışsın çünkü belli. Bikaç gün dinlen. Sonra gene birlikte yatmayı denersiniz. Kalbiniz yakın olsun beden bi oda yanda olsada soğukluk girmez öyle düşün.

Bence yatakları ayırmayın derim ben, ben de çok takıntılıyım o konuda 🤷🏻‍♀️. Eğer eşiniz sırt üstü yatarken horluyorsa sadece hemen gelin bi çözümüm var 😁😁😁.

Bi filmde görmüştüm o zamanlar akıl erdirememiştim iyiki arşive atmışım ahaha çünkü yakında bana da lazım olacak gibi 🤷🏻‍♀️😂😂. Bu üst pijamasının içinden bi cep gibi birşey dikin, içine de bilye koyun bi tane. Sırt üstü döndüğü an rahatsız olup tekrar yana dönecektir bu sayede az horlar 😁. İşe yararsa dönüş yapın patentini alıp satarım bu fikri🤷🏻‍♀️😁😁😁😂

doğuma kadar diyor doğuma 2 ay var. bu rahatlığa alışıp doğumdan sonra da bebek var siz rahat olun aman ben çıkayım da der diye tedirgin oluyorum.
Aynen oyle cnm bende bu seklde dusunuyorum yastgni filan yukselt horlamayi engellemeye calis me bileyim 1 2 gece bisey degl ama aliskanlik haline getirenler de sonradan birlesemiyor pek sanki

Bu ayrı yatma olayı ne kadar abartılıyormuş ya hayretler içinde okuyorum. Kim sokuyor insanların aklına hemen arada soğukluk olur diye? Tarikat gibiler yeminle :KK70:

Bebekten sonra eser miktarda olsa da konfor için insanın gözü koca görmez ki..

Arada bir buluşur hasret gider bitti gitti. Bir kaç defa ayrı yatıldı diye soğuyacaksa o evlilik olmamıştır zaten..

Ayrıca daha 29.haftadaymışsınız. Son haftalar sandım ilk başta. Zor bir hamilelik sanırım. O yüzden rahatınıza bakın. Gitsin yatsın koltukta..

Benim oğlumda çok uyanirdi ama abartmıyorum, 15 20 rahat olurdu.
Bir de ayrı odadaydi oğlum.
Ben her seferinde kalkar diğer odaya giderdim.
Eşimde o sırada uyanırsa uyansın, benim zaten anam ağlıyordu 😁
Hiç onu düşünmek gelmedi aklıma.
Yatak ayırmayı ikimizde hiç teklif bile etmedik..
Tabi ayirmak da öcü olmayabilir ama, biz de öyle yürüttük..
Eşim gece o kadar uyanmaktan ciddi anlamda etkileniyor. Uyku konusunda hassas, ben sabah ki halini gördüğüm için, oğlumun da çok uyanacağını anladığım gecelerde, oğlumun odasına geçiyorum. Kendimde o kadar diğer odaya geçmeyi göze alamam açıkçası. Biz bu durumdan olumsuz etkilenmedik açıkçası. O yüzden sütten kesene kadar böyle devam eder. Kızımda da aynısı oldu çünkü.

Hepinize iyi akşamlar diliyorum arkadaşlar.
ya Allah bismillah deyip konuma mı desem sorunuma mı hemen giriş yapıyorum.

Artık yavaştan ağırlaşmaya başladım nasıl bir ağırlık hemde yürüyen silindir mübarek. Bu ağırlık yaşam alanımın her yerinde beni engelliyor. Özellikle yatakta.
Bir zamanlar sağdan sola dönerken karnımla inşallah eşimi aşağı ittiririm diyordum. Öyle oluyor sanırım ama hiç hoş değil.

Sabahtan başlıyorum yatana kadar aynı babaannem gibi eşime boyuna söyleniyorum. Ay aman bacaklarım ağrıyor yürüyemiyorum özellikle yatakta sağa dönemiyorum pelviklerim sızlıyor, sola dönemiyorum kolum felc oldu, sırt üstü yatamıyorum kaburgalarım sökülecek gibi..

Gerçekten bu saydıklarımın yüzünden sabahı sabah ediyorum oda yetmiyormuş gibi eşim pancar motoru çalışır gibi horluyor özellikle benim hamileliğimden sonra bu durumu çığrından çıktı. Öyle de derin horluyor ki ağzının açık kalan kısmına çorap tıktığımı bilirim.🤦‍♀️

Yataktan ayrılmak hic huyum degilken 2 günden 1 yastık yorgan alıp salona geçiyorum belki uyurum diye ama yok olmuyor. Yatak ayırma konusunda takıntılı olduğumu bildiği için eşim sesini pek çıkaramasa da gecen dediki
"hayatım evin içerisinde göçebe hayati yaşıyorsun bence buna gerek yok bu yatak sana ait sen rahat uyu ben içeride uyurum. Doğuma kadar idare edelim birbirimizi", dedi. Ben tabi parlaaadım. " ben çıkarım bu yataktan ama sen çıkamazsın tabiii rahatlık işine geliyor değil mi zaten sende dünden razısın yatak ayırmaya" gibilerinden.

Şimdi diyeceksiniz amma abarttın noluyor yatak ayırınca bilmem ne.
Arkadaşlar ben bu ayrı yatılınca araya soğukluk girer durumuna aşırı takıntılıyım ve inanıyorum da.
Ama gel gelelim ne ben ne de o rahat edemiyoruz beraberken. Azıcık horlamaya başlasa tekmeyi basıyorum dizine sürekli uykusu bölünüyor.
Ben desen zaten os.rktan nem kapıyorum. Çıt sesinde uykum bölünüyor. :KK43:

Sizce ayrı mı yatmalıyız gerçekten? Yada var mı bir öneriniz?

Doğumdan sonra uyumayı arayacaksınız, fırsatınız varken uyumak için her şeyi yapın, bu birincisi 🤣 ikinci olarak, bebek hayatınıza girdiğinde ister istemez zaman zaman onunla yatacaksınız, kıyamayacaksınız, sonuçta illa ki eşinizle ayrı uyumuş olacaksınız, yani kızım 19 aylık, bizde durum bu. Odasını 2 ay önce ayırdım ama uyandıktan sonra kendi yatağında dalamıyor tam, bizim yatağı arıyor. Eşim de zarar vermekten korktuğundan bi süre sonra misafir yatak odasına geçiyor. Ama buna bağlı soğukluk yaşamadık. Siz de çok erkenden oda ayırmayacaksanız bunlar illa ki olacak, rahatınıza bakın derim.

Eşim gece o kadar uyanmaktan ciddi anlamda etkileniyor. Uyku konusunda hassas, ben sabah ki halini gördüğüm için, oğlumun da çok uyanacağını anladığım gecelerde, oğlumun odasına geçiyorum. Kendimde o kadar diğer odaya geçmeyi göze alamam açıkçası. Biz bu durumdan olumsuz etkilenmedik açıkçası. O yüzden sütten kesene kadar böyle devam eder. Kızımda da aynısı oldu çünkü.
Tabi ki herkesin dinamiği farklıdır 😊
Benim oğlum bizim odamızda ayrı yatakta yatarken de nefes alma sesimize bile uyandırdı.
Aynı yatakta yatsam sağa sola dönmesinden bana panik atak gelirdi 😁
Bende nasıl kalkmışım diğer odaya diyorum düşününce...
O kadar uykusuzluğa rağmen eşinizi düşünmeniz çok naif 💓
Kendimi şuan, zamaninda benim kadar kalmadığı için ona bilenen bir eş olarak bir garip hissettim 😂
Bende kendimi düşünceli sanardim, peehh 😆😆

Bu ayrı yatma olayı ne kadar abartılıyormuş ya hayretler içinde okuyorum. Kim sokuyor insanların aklına hemen arada soğukluk olur diye? Tarikat gibiler yeminle :KK70:

Bebekten sonra eser miktarda olsa da konfor için insanın gözü koca görmez ki..

Arada bir buluşur hasret gider bitti gitti. Bir kaç defa ayrı yatıldı diye soğuyacaksa o evlilik olmamıştır zaten..

Ayrıca daha 29.haftadaymışsınız. Son haftalar sandım ilk başta. Zor bir hamilelik sanırım. O yüzden rahatınıza bakın. Gitsin yatsın koltukta..
Ayrı yatmanın da ayrı cazibesi oluyor bence :KK70:oğlum yaz ortasında doğdu, o kadar bunalıyordum ki sıcaktan, vantilatör sabaha kadar açık uyuyordum, o anlarda en son derdim eşimin nerede yattıgı olurdu :KK70:

Horlama için asker malzemeleri satan bir yerden çam tipi kulak tıkacını alıp deneyebilirsiniz. sesi büyük oranda kesiyor ve uyurken öyle aşırı bir rahatsızlık vermiyor kulağa. Aynı dertten bende muzdaribim böyle bir yol buldum :)

Hepinize iyi akşamlar diliyorum arkadaşlar.
ya Allah bismillah deyip konuma mı desem sorunuma mı hemen giriş yapıyorum.

Artık yavaştan ağırlaşmaya başladım nasıl bir ağırlık hemde yürüyen silindir mübarek. Bu ağırlık yaşam alanımın her yerinde beni engelliyor. Özellikle yatakta.
Bir zamanlar sağdan sola dönerken karnımla inşallah eşimi aşağı ittiririm diyordum. Öyle oluyor sanırım ama hiç hoş değil.

Sabahtan başlıyorum yatana kadar aynı babaannem gibi eşime boyuna söyleniyorum. Ay aman bacaklarım ağrıyor yürüyemiyorum özellikle yatakta sağa dönemiyorum pelviklerim sızlıyor, sola dönemiyorum kolum felc oldu, sırt üstü yatamıyorum kaburgalarım sökülecek gibi..

Gerçekten bu saydıklarımın yüzünden sabahı sabah ediyorum oda yetmiyormuş gibi eşim pancar motoru çalışır gibi horluyor özellikle benim hamileliğimden sonra bu durumu çığrından çıktı. Öyle de derin horluyor ki ağzının açık kalan kısmına çorap tıktığımı bilirim.🤦‍♀️

Yataktan ayrılmak hic huyum degilken 2 günden 1 yastık yorgan alıp salona geçiyorum belki uyurum diye ama yok olmuyor. Yatak ayırma konusunda takıntılı olduğumu bildiği için eşim sesini pek çıkaramasa da gecen dediki
"hayatım evin içerisinde göçebe hayati yaşıyorsun bence buna gerek yok bu yatak sana ait sen rahat uyu ben içeride uyurum. Doğuma kadar idare edelim birbirimizi", dedi. Ben tabi parlaaadım. " ben çıkarım bu yataktan ama sen çıkamazsın tabiii rahatlık işine geliyor değil mi zaten sende dünden razısın yatak ayırmaya" gibilerinden.

Şimdi diyeceksiniz amma abarttın noluyor yatak ayırınca bilmem ne.
Arkadaşlar ben bu ayrı yatılınca araya soğukluk girer durumuna aşırı takıntılıyım ve inanıyorum da.
Ama gel gelelim ne ben ne de o rahat edemiyoruz beraberken. Azıcık horlamaya başlasa tekmeyi basıyorum dizine sürekli uykusu bölünüyor.
Ben desen zaten os.rktan nem kapıyorum. Çıt sesinde uykum bölünüyor. :KK43:

Sizce ayrı mı yatmalıyız gerçekten? Yada var mı bir öneriniz?
daha 29 haftaliksin nurcum her gun olmazsa bile gece dusunu al guzel bir sut iv yana sola dogru yat cidden ilk gebelik ilk dogum hep zordur ayirmaman daha iyi ama iste hamilekikte hepimizin basina gelen bise uykusuzluk

Ay ben iki hamileligimde de ve dogumlardan sonra da esimden ayrilamadim
Ayri yatinca benim moralim bozulur, yardim edemese bile varligi yanimda olsun istedim
Ha cogu zaman uykusuz ise gitti seslerden uyuyamadi, ben zaten uyumuyorum ne hamilelikte ne dogumdan sonra
O dönemleri öyle gecirdik atlattik
E zor zaten kolay demiyor kimse malesef, ay ben büyüttügüme sükrediyorum o deönemlerden hepimiz gectik
Insallah hayirlisiyla senin de gecer

Bzde bu konuda takintiliyiz ben salonda uyuyakaldiysam esim de salonda uyur ben rahatsiz degilim su anda hamilelikten bnde uyuyamiyorum esim ayak uyduruyor karar veriyoruz nerde uyusak diye onunda benimde ayrilasim gelmiyor bencde ayrilmamali diye dusunuyorum 🤔 kotu hissediyorum da degil ama sıkılıyorum cok 🤧 hamilelikte daha da takar oldum bunu
Özellikle hamilelikte takıntı olması hormonlarla alakalı bence ay amaaan amaaaan

Ama çocuk çok uyaniyorsa ne olacak? Benim oğlum bazen 20 kere uyanıyor bir gecede. Eşimle beraber uyusak, sabah işe gidiyor o halde, oğlum her uyandığında oda uyanıyor çünkü.
Benim oğlumda cok aşırı uyanıyor eşimde uyanıyor haliyle ama odalarda ayrı yatalım hiç aklımıza gelmedi ve bende ayrı yatmayı doğru bulmayanlardanim

bende oyleyim ustte ki komsunun isigi acmak icin bastigi priz dugmesinin sesini duyarim uykuda.
cocuguda kendim gibi sandigim icin odasinin kapisini acik birakip kendi odasinda yatiriyorum gecen kizin odasinda yatayim dedim esim yatak odasinda yatiyo ama sanki kizimla oeramizda horluyo kiz uyuyo koca uyuyo ama ben yine uyuyamiyorum yani
tam da beni anlatmışsınız. inşallah hamilelikten sonra da bunun sıkıntısını yaşamam..

Ay ben iki hamileligimde de ve dogumlardan sonra da esimden ayrilamadim
Ayri yatinca benim moralim bozulur, yardim edemese bile varligi yanimda olsun istedim
Ha cogu zaman uykusuz ise gitti seslerden uyuyamadi, ben zaten uyumuyorum ne hamilelikte ne dogumdan sonra
O dönemleri öyle gecirdik atlattik
E zor zaten kolay demiyor kimse malesef, ay ben büyüttügüme sükrediyorum o deönemlerden hepimiz gectik
Insallah hayirlisiyla senin de gecer
Benim de ayrı yatınca moralim bozuluyor ama yatsam da yatmasam da ben karnimdan dolayı rahatsizim hani yatak ayırmak da ne kadar çözüm olur bilmiyorum.
sen atlatmışsın darısı bana canım ya

X