Başlık bile bulamadım

dertlibirisii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2025
44
-1
1
26
Arkadaşlar ben kendimi uzun süredir çok kötü hissediyorum. Neredeyse 3 aydır ölü gibiyim hiçbir şey yapmaya isteğim yok sürekli evde oturuyorum bir şeyler için kaygılanıyorum terapi de alıyorum ama bu ruh halinden bir türlü çıkamıyorum. Kafamdaki şeyleri takıntı yapıp sürekli düşünüyorum sabaha kadar uyuyamıyorum öğlene kadar uyanamıyorum böyle saçma sapan bir ruh halindeyim kimseyle görüşmüyorum zaten pek arkadaşım da yok aile evinde yaşıyorum ailemle de anlaşamıyorum diş hekimiyim ama kliniğim 2 aydır kapalı çünkü kendimde çalışacak gücü dahi bulamıyorum yani hem maddi hem manevi kendime zarar veriyorum. Yaşamak bile istemiyorum artık zor geliyor. Ben napıcam ya nasıl çıkarım bu ruh halinden?

Psikiyatr doktorundan randevu almalısın terapi tek başına yetersiz kalmış belli ki . Anksiyete ya da depresyonda olabilirsin . Yaşama sevincine ihtiyaçımız var ülkecek umutsuzluk gelecek saygısı stres hepimizin başının belası. Minik bir tedavi süreci yeniden beyninin işleyişini düzenler.hızlıca toparlarsın umarım

Tükenmişlik sendromu sanırım yani tam bilmiyorum ama o da böyle oluyordu galiba her neyse.. canım benim önerim öncelikle maneviyata yönel tasavvufla ilgilenmek bana çok iyi gelmişti tavsiye ederim bir de yazmayı dene günlük tutar gibi dert defteri tut yazdıkça sorunun derinine iniyorsun esas problemi görebiliyorsun zaten aslında neye üzüldüğünü neyi en çok taktığını fark ettiğinde iyileşme orada başlıyor. Çözüme odaklanıyorsun çözmeye çalışıyorsun bi dene bakalım 3ay öncesine gitmekle başla...Neler hissettiğini nelerin seni üzdüğünü yaz,yazdıkça açılacaksın yazmak şifadır,geçmiş olsun

Nasil basladi, illa ki yavas yavasta olsa bir tetikleyici olmustur.
Bir şey olmadı aslında farklı bir şehirde tek başıma yaşıyordum çalıştığım yerde mutluydum ama 6 ay önce bazı durumlardan dolayı aile evine dönmek zorunda kaldım kendi kliniğimi açtım işler pek istediğim gibi olmadı daha çok ailem ne diyorsa onu yaptım bilmiyorum aslında döndüğüm ilk aylar çok mutluydum o yüzden sebep bu mu bilemiyorum

Uzun zaman dışarda yaşayıp aile evine dönen kişiler böyle oluyor. Zor da olsa kliniğinizi açın, çalışın. Çalışmak çok iyi geliyor inanın

Canın neyi yapmak istemiyorsa onu yapacaksın. Bunun çözümü bu.
Yani öğlene kadar kesinlikle uyuma. Sabaha kadar uyanık kalsan bile o gün sabah uyuma. Her sabah ve akşam mutlaka uzun uzun duş al. Sonra doğa yürüyüşleri yap. En sevdiğin yemekleri yiyemesen bile yap ya da sipariş et. Bir hafta böyle yap. Uykun kesinlikle düzelir. Sonra ki hafta kliniğini aç. Sürekli çalış ve yorul. O zaman böyle kötü düşünmeye vaktin ve enerjin kalmaz. Ben böyle atlattım

Başlık önerisi; depresyonda mıyım?

Önce uykunuzu düzene sokun. Düzensiz uyku depresyonu tetikler. 12-4 arası uykuda olmalısınız. Terapi yanında ilaç desteği de lazım. İlaçsız depresyon atlatan kimseyi görmedim. Bir psikiyatristle görüşün.

Kendimi okudum

probiyotik başla seretonin salgılamaya başlarsın. açık hava yürüyüşleri yap. nefes egzersizleri yap. sorunlara değil kendine odaklan. sorun çıkarma kendine. oksitosin salgilaman lazım ama o sex ile oluyor daha çok. aşık ol ne bilim yapılacak çok şey var.

Depresyon tedavisi mi görüyorsunuz?
İlaç başlandıysa düzenli kullanın ama en önemlisi en iyi psikolog insanın kendisidir. Kendinizi zorlayın ve işinize dönün, ondan sonrası daha rahat ilerleyecektir.

Ama böyle dükkan kapatarak olmaz ki depresyonda olsan bile o dükkanı açmalısın gerekirse depresyonunu dükkanda yaşamalısın. İki aydır dükkan kapalı olur mu hiç? Senin böyle sıkıntılarını olduğunu duyan sana gelir mi bu saatten sonra? Gerekirse psikiyatriye git antidepresan kullan

kendi kliniğini açmıșsın yani bir çok gencin gelmek istediği fakat șartlardan dolayı gelemediği noktaya gelmișsin.
ișler hemen umduğun gibi gitmemiș olabilir. o kliniğe git, ișin olmasa da o kliniğin içinde yașa depresyonunu, uykusuzluktan orada bayıl.
çok klișe gelebilir ama bir hobi edin. örgü, boyama, mum yapımı vs.
içinden gelmediğini biliyorum. kendini zorlamalısın. ve tüm bunları o klinikte yapmalısın.
madem ki aldığın nefesi geri vermek zorundasın, madem ki bu sabah da akșam olmak zorunda bir șeklide geldiğin bu dünyada yașamaya mecbursun.
çok spesifik travmaların yoksa yașama tekrar dönmen kolay olacaktır.
bir diș hekimi olarak psikiyatriste gideceğini varsayıyorum.

Kız yay burcu musun yoksa. Ben de öyleyim. Bence gezegeneler falan artık bi yerlere girdi

Nasil basladi, illa ki yavas yavasta olsa bir tetikleyici olmustur.
Aile dinamikleriniz etkili olmustur belki

Sizi bu hale sokan, bu noktaya getiren neyse o bağı kesin.
Burada en önemli olan nokta, sizi bu hale getiren davranış arkadaş veya hangi dünya veya olaysa, o unsur ile alakalı bağı kesin.
Bağınız sürmek zorundaysa, o ortamdan kaçabileceğiniz farklı bir dünya oluşturun dinlenebileceğiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…