- 18 Temmuz 2013
- 370
- 389
Ankara’ da lokma kültürü yok. Ben de hiç denk gelmedim. Çok nadiren küçük dükkanlarda ücretle satarlar.Başkentli kızlar günaydınlarhiç denk gelmedim 2 aydır bu şehirde hiç lokma dökülmezmi hayır diye dağıtılmaz mı . Hatta bi yerde gördüm , İzmir de hayır diye dağıtılan lokmayı adamlar ticarete dökmüş , üzerine Belçika çikolatası diye çikolatayı döküp 40 liraya satıyo, çok enteresan geldi bana
İnanırmısın acaba dedim bi Cuma çıkışı evin yanında ki camide döktürsem ne olur diye düşündümAnkara’ da lokma kültürü yok. Ben de hiç denk gelmedim. Çok nadiren küçük dükkanlarda ücretle satarlar.
Lokma sıcak sıcak yenilmesi gereken bi tatlı bence. Bekleyince yumuşuyor şerbeti çekiyor. Böyle olunca satan kişilerde az az yapsalar dahi müşteri ne zaman gelecekte alacak bilinmediğinden sürekli açık tüp masraflı olduğundan mütevelli kayboldular. Optimum da gördüm en son. Belki o da yeni nesil loköacıya dönüştürmüştür. O çikolatalarında belçika çikolatası olduğuna inanmıyorum.İnanırmısın acaba dedim bi Cuma çıkışı evin yanında ki camide döktürsem ne olur diye düşündüm
İzmir de Cuma’ları değil buram buram nerdeyse her sokakta kokusunu alırsın (ayyy allahım affetsin gece gece canım çektiLokma sıcak sıcak yenilmesi gereken bi tatlı bence. Bekleyince yumuşuyor şerbeti çekiyor. Böyle olunca satan kişilerde az az yapsalar dahi müşteri ne zaman gelecekte alacak bilinmediğinden sürekli açık tüp masraflı olduğundan mütevelli kayboldular. Optimum da gördüm en son. Belki o da yeni nesil loköacıya dönüştürmüştür. O çikolatalarında belçika çikolatası olduğuna inanmıyorum.
Ahah ben senin yazıyı yanlış okumuşum orijinal lokma satan yer olarak algıladımİzmir de Cuma’ları değil buram buram nerdeyse her sokakta kokusunu alırsın (ayyy allahım affetsin gece gece canım çekti) dediğin gibi taze hamuru kesip kesip atarlar , hop şerbet içine çıkartıp , tabaklarda verirler eşim İzmir e ilk geldiğinde , lokmacı sırasına girdik , baktım para çıkartıyor napıyon dedim ( çikolata sevmeyen nadir bayanlardanım hangi ülke çikolatası ne bilmem zaten )
Bu ay sonunda İzmir de olcam allah izin verirseAhah ben senin yazıyı yanlış okumuşum orijinal lokma satan yer olarak algıladım
Çok canım çekiyor bu aralar keşke denk gelsemde yesem
İzmir in meşhur yiyeceği olarak bi bombayı bide bayoz mu öle bişi vardı onu biliyorum. Lokmayı ilk defa duydumBu ay sonunda İzmir de olcam allah izin verirsekoku takip etcem valla
Boyozİzmir in meşhur yiyeceği olarak bi bombayı bide bayoz mu öle bişi vardı onu biliyorum. Lokmayı ilk defa duydum
S Saadet0178 ,Merhaba hanimlar
Ankara da bulusan kk hanimlari varmidir diye ararken topigi gordum
Coktan 1 bulusma olmus bile ne guzel
Ben Ankara Yenimahallede yim. 2. Bulusma olursa katilmak isterim. Cesaretimden ötürü kendime sasiriyorum.Hic boyle bir ise bulasmamistim
selam :)Bende 19 Mayıs çiçekli
çok yakında :)Ilk buluşmaya gelemedim. Ama 2.sine gelmek isterim
Selam cnmselam :)
Evet cNm ankara ama sizinle nezman bulusurum bilmiyorum çünkü ben trasfer olucam yarın biraz dinlenmeye cekilicem arkadslar
yok biz de anca toparlanırız sanırım 15 günü bulur :)Evet cNm ankara ama sizinle nezman bulusurum bilmiyorum çünkü ben trasfer olucam yarın biraz dinlenmeye cekilicem arkadslar
İnşallah gönlünden geçen olur benim artık yarın olacak inşallah herşey yolunda gider de çocukları alır gelirim evimeyok biz de anca toparlanırız sanırım 15 günü bulur :)
Allah sevindirsin inşaallah..
baban da dua et aklına gelirsem ben de niyet ettim ama nasip bakalım..umutsuz vakayım yani://