- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.375
- Konu Sahibi blackpearl92
Haklısın kardeşim. İhtiyacın olur anlarım, pintilik en sinir olduğum şey. Bu ne ya? İnsanda heves mi kalır alla sen?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tek istediğim eşiminde " neden diğer çocuğuna giydirmeyi layık görmediğini " düşünmesiBirde bu tepkinizi eşiniz doğal karşılamalı bence çünkü ilk bebeğiniz , insan heves ediyor neler neler almak istiyor elinden geldikçe...
Çöp nedir ya? Allah kimseyi o duruma düşürmesin ama başkasının kıyafetini giyen çöp kullanıyor demek size göre..
Canım hayır tabi ki. İhtiyacı olur insanın amenna ama ihtiyaçları yok, kadının ilk evladı. Üstelik görümce kendi evladına bile kullanmamış. Ayıp ya. Bence haklı konu sahibi...Çöp nedir ya? Allah kimseyi o duruma düşürmesin ama başkasının kıyafetini giyen çöp kullanıyor demek size göre..
Zaten annem hırkaydı yelekti o tür şeyleri kendi örüyor sadece zııbın sürekli değiştirilir oda yenidoğan idrarı dışkısı sızıyor kusuyor oda ne kadarki burda 5 lira 1 zıbın takımı 20 lira . annem çok hevesli zaten hırka yelek battaniye birsürü şey yaptı daha cinsiyeti blli olmadan ..Ilk bebekte anne herseyin.en guzelini istiyor. bunu ben de yasadim. Daha sonra keske o kadar incelemeseymisim dedim. Cunku gercekten bebekler cok hizli büyüyor. zaten beden araliklarina bakinca daha iyi anliyor insan. 0-3,3-6,6-9,9-12 ilk 1 yas cok hizli gecen bi donem ve cok cabuk kirleniyor kıyafetler. Almasan olmuyor. Alsan maddi olarak buyuk bi kulfet.. ama ilkler baska.. o yuzden yadirgamadim..
Valla biri halası biri babaannesi. Neden konuşsunlar? Yaptıklarını sana değil torunlarına yapıyorlar. Ha kendin için olanı almayın ama çocuk için olanı alın. Laf ederlerse de bana mı yaptılar der geçerim. Sonuçta torunlarına yaptılar der geçerimPeki canım sen konuşacaklarını bile bile ilerisi için ne diyecekleri bile blli olmasa bunları yine alıp giydirirmiydin ..yüzüne vuracaksa konuşacaksa yani tekrar aynı davranışı gösterirmiydin
ben sadece benmle konuşmadan eşim kabul etmiş ihtiyaç sahibine verirsen daha iyi olur diye msj attım beni dahil etmedi bende büyütmedim sadece istemediğimi söyledim uzatsam kendime hakim olamam kalpleri kırılırSordunmu acaba neden kendisi cocuguna giydirmedigi kiyafetleri neden sana veriyor ? Nedeni neymis, cok merak ettim.
Teşekkür ederim ,, ama iş bildiğiniz gibi değil iyi niyetli bir yaklaşım değil kendi bebeğine giydirmiyor kendinin var zaten şuan 2aylık bebeği ona giydirmiyor . başkalarıda kabul etmemiş kendide giydirmeye layık görmüyor birde az olsun öz olsun gerek yok vereceği şeylere gerçekten ihtiyaç sahibi biri ne versin kabul edilecek durumdaysa onada böyle söyledim :)2-3 ay giymekle mi eskimiş bu giysiler?
Görümcen de başka bebek küçülmüşlerini almışsa birşey diyemem ama
bebek giysileri eskimez, küçülür.
Hem eşinle ikinizin bebeği olacağına göre babası da bebekle ilgili kararlar verebilir değil mi?
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Bende basya ne var bunda dedim ama kendisinin yeni bebegi olmus madem onagiydirmis.ayip etmis.ama siz cok guzel davranmissiniz.hic oneri vermeye gerek yok.tebrik ederim.artik uzulmeyin gulun gecin..Allah allah öyle mi dersin sonra bassınlarr dedikodduyu acaba ailesi nasıl biri biliyormusunuz aldılarda muhtaçlarda ilerisi için ellerine niye koz vereyim durumumuzda varken bence yazmak için yazmayın .. abartı falan değil kendi çocuğuna giydirsin madem yeniler,oda yeni doğurdu kendi kızına giydirmiyor sence neden 2 -3 zıbına kalmadım şükür ..
Bu konuda onlardan pek haz etmemenizin de etkisi var mı bilemiyorum ama, eğer dediğiniz gibiyse niyet iyi değil evet haklısınız.Teşekkür ederim ,, ama iş bildiğiniz gibi değil iyi niyetli bir yaklaşım değil kendi bebeğine giydirmiyor kendinin var zaten şuan 2aylık bebeği ona giydirmiyor . başkalarıda kabul etmemiş kendide giydirmeye layık görmüyor birde az olsun öz olsun gerek yok vereceği şeylere gerçekten ihtiyaç sahibi biri ne versin kabul edilecek durumdaysa onada böyle söyledim :)
Belki sizin akrabalarınız olmadığı için böyle algılamışsınızdır. Benim kuzenim bebeğim doğunca kendi büyümüş bebeğinin kıyafetlerini gönderdi, çok da işime yaradı açıkcası, çünkü çok lekeleniyor kıyafetleri, yok mama yok demir vitamini lekesi. tabiki ben de aldım çocuğuma ama hiç garibime gitmedi. Hatta ben uğur getirirmiş diye duydum.
Şöyle anlatayım kuzenimin benimkinden 6 ay büyük bebeği vardı, yani 6 aylıktı. ondan önceki büyüğün kıyafetlerini göndermişti. ama gönderdikleri rahat 1 yaşına da olabilecek kıyafetlerdi. Mis gibi deterjan kokuyordu. Ben hiç yanlış bişey düşünmemiştim, ama tabi kuzenimi bildiğim için, niyetini bildiğim içinkuzeninizin yeni doğmuş bebeği de varmıydı size yollamayı teklif ettiğinde .