• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz ?

Başkanlık

• oldukça gereksiz, yönetim yapımızdan memnunum.

OY: 57 55,3%
  • sistemine mutlaka geçilmeli !

OY: 21 20,4%
  • sistemi hakkında malesef hiç bir bilgim yok biri anlatsın.

OY: 13 12,6%
  • oldukça gereksiz, yönetim yapımızdan da memnunum değilim.

OY: 12 11,7%

• Ankete Katılan
    103
Konuya dönecek olursak... Ben başkanlıga karşıyım çünkü bu sistem an itibariyle bize uymaz diye düşünüyorum. Ülkenin tipolojisi uygun degil bana göre. Mesele salt cehalet.. vs degil genel anlamda hem cografi hem kültürel hem de zaten bugüne kadar sürdürülen devlet gelenegi ile alakalı.

Toplum ne ise, siyaset de ona göre şekillenir en nihayetinde. Bir toplumun kültürünü degiştirmesi binlerce yıl bile sürer. Yeni bir yönetim biçiminin gelmesi toplumun kültürünü cart diye degiştirmeyecegine göre... Mesele sıkıntılı yerlere kayabilir.

Tabi bu nereden baktıgına ve nasıl bakmak istedigine göre de degişir, hem de her ayrıntı için...

En basitinden mevcut parlamenter sistem çok mu demokratik? Keskin ideolojik çizgilerle ayrılmış siyasi partiler var ortada en nihayetinde. Ve insanlar vekillere degil, hatta parti liderlerine bile degil, ideolojilere oy veriyor. Bunun solcusu sagcısı da yok üstelik, ikisi de aynı cacık. Bu yüzden ABD ile kıyaslanma konusuna gülüyorum. Yahu ABD'nin muhafazakarları aşırı dinci olmadıgı gibi solcuları da bizdeki gibi sosyalist/komunist kafalı degildirler. Aralarında ufak tefek uzlaşı gerektiren maddeler vardır, hepsi bu... Kim reklamını iyi yaparsa o kazanır. Türkiye böyle bir yer degil ama yukarıda saydıgım nedenlerden ötürü... Reklama bakılmaksızın genelde ideolojiye oy verilir. Bir tane parti başkanı olur, ölene kadar kalkmaz koltuktan, yapıştıgı koltuguyla beraber üstüne toprak atılır, o derece yani... Parti içi bile demokrasi yokken, şu anki durumun demokratik oldugu savunması komedi, aynı zamanda yeni sisteme sazanlama bir şekilde ''diktatörlük'' demek de komedi. Dedigim gibi, nerden bakıldıgına baglı ve gelecegin ne getirecegi de tam olarka bilinemez. O yüzden anca varsayımlarla hareket edebilriiz.

Ama ben kendi görüşüme göre başkanlık sistemine karşıyım.

Tabiki hepimiz insaniz ve 100 % mervecik01 mervecik01 kimse olamaz, bu konuda sana katiliyorum. Ben bile kendim icin bunu idda edemem, sende öyle.
Fakat benim üzüldügüm, saygi olmali her yerde. Burada bile bu saygi olmali. Cünkü biz toplumu yansitiyoruz buradaki davranislarimizla. Yani burasi Kadinlar kulubu ise burada bile insanlarin birbirine saygi cercevesinde konusmasi sart. Ben en eski üyelerdenim ve cok iyi biliyorumki, burada bambaska bir atmosfer vardi baslangicta. herkes herkese saygi ile hitap eder ve konusurduk. Bunu ne yazikki yitirmise benziyoruz ve buda beni cok üzüyor, cünkü bu bize yakismiyor. KK cok güzel bir site ve buradaki üyelerden cok, disaridanda cok takip edildigimizi hepimiz biliyoruz.
Gecmisten bu yana cok cok degerli üyeleri kaybettik ve buda cok üzücü. Burasi gercekten gittikce seviyesini yitirmeye yakin ve bu olsun istemiyoruz.
Ben üye iptali yapip gelenini simdiye kadar daha görmedim, varsa, isim ver, acik ve net bu konuyu o arkadasada soralim.
Hic bir üye ayricalikli degil demissin ya, iste bu konuda sana katilmiyorum, eger bir üye burada zamaninda editörlük yapmis ise, ekipten sayilir ve her zaman hepimiz tarafindan sevgiyle saygiyla anilmali.
Mune`yi sevip saydigimiz gibi, tüm editörleri sevip saymamiz lazim diye düsünüyorum. Özellikle onlarin emegine saygimiz olmali.

Facebook ya da Twitter gibi dünya çapında milyonlarca üye sahibi olan platformlar dahil hepsinde üyelik dondurma ve geri gelme gibi seçenekler var.
Kadınlar kulübü de tıpkı o platformlar gibi işliyor.
Üyelik iptali için burada ya da başka platformlarda 'gidiyorsan gelme' tarzı yaklaşmak mantıksız geliyor bana.
Ki, üyelik iptali bile üyenin insiyatifinde olmalı. Biz ne zaman istersek tıpkı üye isimlerimizi değişme hakkımız olduğu gibi bu hakkımız da olsa.
siyasi olsun, sosyal olsun platformlardan insanlar sıkıntı ya da gerilim yaşayabiliyorlar.
Bu durumu 'kendini üstün görme, atar yapma' olayı olarak adlandırmak aslında bahsi geçirilen insanları gözde bambaşka kulvarlara koymak değil midir?
Keyif benim, üyelik benim değil mi? İptal hakkımı eleştirmek kimsenin haddine olmamalı.
Bu durum bugün okypete, dün benim yarın başkasının başına gelebilir. Son derece sıradan bir olay...
Herkes arkadan konuşmak yerine, yüzüne söylemeyi beklemeli. Tabii gerçekten bir cevap istiyorsa.
:KK51:

Facebook ya da Twitter gibi dünya çapında milyonlarca üye sahibi olan platformlar dahil hepsinde üyelik dondurma ve geri gelme gibi seçenekler var.
Kadınlar kulübü de tıpkı o platformlar gibi işliyor.
Üyelik iptali için burada ya da başka platformlarda 'gidiyorsan gelme' tarzı yaklaşmak mantıksız geliyor bana.
Ki, üyelik iptali bile üyenin insiyatifinde olmalı. Biz ne zaman istersek tıpkı üye isimlerimizi değişme hakkımız olduğu gibi bu hakkımız da olsa.
siyasi olsun, sosyal olsun platformlardan insanlar sıkıntı ya da gerilim yaşayabiliyorlar.
Bu durumu 'kendini üstün görme, atar yapma' olayı olarak adlandırmak aslında bahsi geçirilen insanları gözde bambaşka kulvarlara koymak değil midir?
Keyif benim, üyelik benim değil mi? İptal hakkımı eleştirmek kimsenin haddine olmamalı.
Bu durum bugün okypete, dün benim yarın başkasının başına gelebilir. Son derece sıradan bir olay...
Herkes arkadan konuşmak yerine, yüzüne söylemeyi beklemeli. Tabii gerçekten bir cevap istiyorsa.
:KK51:
@Hayyal profilinden yazamadım hoşgeldin,umarım okypetede gelir. Sizlerle daha güzel burası

Ohooo o kadar çok var ki üyelik iptali yaptırıp geri gelen...ara ara kazen bile iddiaya giriyor en fazla 3 aya burdalar yine diye :)
Gitceksen git dönme
Kafamı dinliycem diyosan bi süre girme...başımıza silah dayayıp her sabah siteye giriş yaptırılmıyor ki...
Çok komik görünüyor gerçekten...biraz naz niyaz edalarıyla giderken,nolur gitme diye arkadan yalvartmak...yeni nişanlı tripleri bunlar

Sevgili Mune Mune , yeni okudum burayi ve gercekten cok üzüldüm, cünkü sen, ben, Okypete veya Saraylim hemen hemen ayni yaslardayiz ve birbirimize hitap seklimiz cocuklari azarlar gibi olmamali.
Hele hele 3 sene bedava bu sitede editörlük yapmis ( isinide cok iyi basarmis ) olan bir üyeye, bu kadar acimasiz olmaya gerek yok. Daha dogrusu sebeb yok ? Varsa yazda bizde bilelim ve senide destekleyelim, tek tarafli olmasin bu sitemim.
Aynisini Saraylima yapildi Kazen tarafindan. Güzel seyler degil bunlar, hele hele yasimiza yakisacak seyler degil bunlar.
Biz senelerce bu sitede variz ve biliyorumki bu saydigim arkadaslar her zaman hanimefendiligini korumuslardir.
Üzüldüm...

olivia, eleştirin varsa lütfen özelden yazar mısın? Topik bu konularla dağılıp gitsin istemiyorum artık.
Lütfen herkes konuya yorum yazsın.

Ohooo o kadar çok var ki üyelik iptali yaptırıp geri gelen...ara ara kazen bile iddiaya giriyor en fazla 3 aya burdalar yine diye :)
Gitceksen git dönme
Kafamı dinliycem diyosan bi süre girme...başımıza silah dayayıp her sabah siteye giriş yaptırılmıyor ki...
Çok komik görünüyor gerçekten...biraz naz niyaz edalarıyla giderken,nolur gitme diye arkadan yalvartmak...yeni nişanlı tripleri bunlar

Aşk olsun apranxx :( geri gideyim o zaman :(

Tamda uzuuunca bi sureligine üyelik iptali yaptırmayı düşünüyorken bu mesajları görmüş olmam? :KK45:

Gitceksen git dönme

Yeni nişanlı tiplerine güldüm. :KK48: Yanı evet silah zoru ile giriş yapılmıyor ama sosyal medya bağımlılığı diye bir şeyde var. :KK53: Benim bi twitter bir de instagram hesabim aktif onlara da pek uğradığı yok uzunca suredir ama KK forum bambaşka... :KK45:

Mesela geçenlerde bdv de bi konu vardı. Konu feci merak uyandırıcı. Konuyu açan ne yaptı? Son durum ne? Diye diye kırk kere giriş yapıp baktım konuya... :KK45: Bdv ve siyasette genellikle durum boyle oluyor. Ben dozunda bırakıyorum çoğunlukla fakat öyle zamanlarda oluyor. Yazık oluyor harcadığım zamana diyorum sonrasinda.. :/ Tabi çoğu konuda bi çok şey kattığı da oluyor. Cok sey ogrendim gözardı edemem. Spor, eğitim, ekonomi bölümlerinde sorduğum sorulara ışık hızında cevap geliyor mesela. :)) Bunun yanında burada çok iyi arkadaşlıklar edindim. Kıymetli hepsi benim için.

Ay şimdi bunları neden yazma gereği duydum bilmiyorum. Neyse ... :KK45:

Özür dilerim Mune Mune çok kizmadin umarım.:KK17:

Devlete eleştiri başka,alttan alttan sürekli iğnelemek başka....
Hergün hergün yok 13 yıl önce ne iyiydik,ııhh bu hükümetten bi halt olmaz,başımızdaki aşağı başımızdaki yukarı,kendini padişah yapmak istiyor vs vs..
Şu yazılan cümlelerden birtanesini yüzüne söyleyebilir misiniz eleştiriyorum ne var bunda diye?
İlk girdiğim günlerden beri aynı kişilerden aynı şeyleri okuyorum....siyasette konu ne olursa olsun söz dönüp dolanıp cumhurbaşkanına dokunuyor....o kadar büyük bir nefret var ki bunu açık açık yazamamaktan dolayı sürekli iğneleme peşindeler...daha bir kere bile aa iyi yapmış helal olsun adama dediklerini duymadım...
Asgari 1300 dendi, topik çalkalandı...bırak yaaa veremez,nereye veriyo,aaahhh sizde inandınız mı?bu adam ne dese inanıyosunuz azcık akıllı olun düşünün dendi...
Sonra 1300 olunca, eee verdi ama ucuyla verdi sapıyla çıkardı...
Bıktım, yoruldum,sıkıldım....
Bundan sonra bir elim kib butonunda...

Anlatımın için çok tesekkur ederim,benim fikirlerimi benden daha edeplice ifade etmissin .

Gitceksen git dönme

apranxx apranxx 8 yıldır burada üyeyim,1 kere üyelik iptali yaptırıp 2 ay kadar yoktum..
Bu tamamen kişinin kendi kararıdır,yeni nişanlı tripler dersen orada dur derim sana..

Gitceksen git dönme

Gitceksen git dönme
yine her zaman ki gibi direkt söylemek yerine lafını vurmuşsun sevgili üye.evet mesela ben ve benim gibi çook üye ui yaptırıp gittik sonra geri geldik peki bundan sana ne? ya da bir başkasına ne? kk bize bu hakkı veriyor ise istediğim kadar ui olup geri gelebilirim.

önemli olan ikinci üyelikler ile yazmamak ya da insanların özeline inmeden bel altı vurmadan davranmak.

keşke sen de med e yaptığın onca saygısız ve kötü şeyden sonra buraya gelecek ve kendi yaptığın hakaretlere bakmadan laf vuracak zihniyette olmasaydın.en güzeli bu olurdu.

ne kadar taraflı olmak zorundasınız,, yada zorundayız duramadığımdan siyasete girip yazmışlığım vardır. çatmışlığım vardır,ama buradan kim giderse gitsin o gidişler bana saçma geliyor ..haa dinlenmek amaçlı iptal edilebilir o başkadır .bende dondurmuştum kendimi ifade edemediğimden dolayı ama burada ki arkadaşlarım sağ olsunlar bırakmadılar ve 2 hafta dayanamadan geldim.:KK53::KK53:.OKY nin keyfi iptal ederde geride gelir vee onun yokluğu gerçekten belli oluyor.birilerinin görüşlerinin hepsini benimseyemeyiz elbette .hepimiz için geçerli neden gidenlere bu kadar seviniyorsunuzki anlamıyorum.ve ben galiba bu siyaset bölümündeki davranışları anlamıyacağım ve sen apranxx apranxx kazen beyin idddaya girdiğini belirtmen hiç olmamış ben asla inanmam o tarz söylemlerde bulunsun.. bir daha bu bölüme girip bu tarz yazmam sondur. ve oky geri gelirmisin lütfen..anlamıyorum niye gidenlerin arkasından seviniyorsunuz.bide marilyn vardı onuda göremiyorum .onunda yorumlarını özledim..

keşke sen de med e yaptığın onca saygısız ve kötü şeyden sonra buraya gelecek ve kendi yaptığın hakaretlere bakmadan laf vuracak zihniyette olmasaydın.en güzeli bu olurdu.

Beyazgri de Kazen in yorumunu Saraylım a karşı kullanmıştı. Bunlar bu hakkı nereden buluyorlar kendilerinde ben onu anlamıyorum. Kaç senelik üyeyim birine karşı sitenin sahibinin yorumlarını kullanmak hiç aklıma gelmedi. Hem bel altı vur anayı çoluğu çocuğu karıştıracak kadar çirkinleş, sonra gel burada üyelere ahkam kes...

Sitenin eski halini ciddi arıyorum artık..
Saygı vardı saygı...
Bu kadar bel altı vurmalar olmazdı..
evet abla.bu üyeliğim yeni ama 2009 dan beri buradayım.bi konu açıyorsun dedektifliğe soyunuyor hatunlar didik didk edip bak böyle diyorsunda şu tarihte şöyle bi konu açmışsın diye önüne getiriyorlar.( boş insan çok ) ikincisi insanların tahammülü kalmadı birbirine artık hoş görü tamamen kaybedildi.eleştiri yapıyorsun babasına küfretsen sesi çıkmayacak insancıklar burada gardlarını alıp kükrüyorlar.çok itici şahıslar var gerçekten.normal hayatta dönüp selam bile vermeyeceğim insanlarla muhatap oluyorum burada

Beyazgri de Kazen in yorumunu Saraylım a karşı kullanmıştı. Bunlar bu hakkı nereden buluyorlar kendilerinde ben onu anlamıyorum. Kaç senelik üyeyim birine karşı sitenin sahibinin yorumlarını kullanmak hiç aklıma gelmedi. Hem bel altı vur anayı çoluğu çocuğu karıştıracak kadar çirkinleş, sonra gel burada üyelere ahkam kes...

bilemiyorum dep im ama bu üye her cevabında kazen şöyle demişti kazen sana da böyle yazmıştı diye bir şeyler saçmalıyor.

iyi o zaman kazenin kendisini alıntılayıp yazdığı msjı da bir okusun belki biraz olsun normal tepkiler verir artık.

Back