- 23 Ağustos 2012
- 49.513
- 229.518
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zaten iki gün hastanede doktorun bakacak kilosuna yemesine . Doğduğunda midesi kiraz çekirdeği kadar olacak . Bol bol su içersen sütun de olur . Sen kendini germezsen sakin olursan çocuğun da sakin huzurlu olur . Çocuğun başını falan bağlatma bak üst kısmında bıngıldak var kapanmamış şekilde . Orası çok hassas. Allah korusun çocuğun engelli kalabilirÖzele gidiyorum devlette vermiyorlar evet
Ben iki senedir evliyim iki senede nişanşıydım iki senede sevgiliydik nişanlandıgımızdan beri eşimin ailesini yavaş yavaş tnaımaya başladım. Eşim varken hiç bişey yapamıyolar zaten ondan korkuyolar. Benide sürekli kocana yetiştirme kavga çıkar diye biri tembihliyor ama ben söylüyorum. Çünkü ben yapsam hemen söylerler bende söylüyorum. Eşimde gidip kavga ediyor her seferind eaynı olay bu sefer kv delirip akrabalrına gidiyor. Eşiöd ebeni alıp anneme götürüyor işe gidinced ediyorki annend ekal ben gelip seni alıcam beni asla tek bırakmıyor. Ben eşimden yana şikayetçi değilim ki ondanda şikayetçi olsam onada yazarım. Ablası anneme dhakaret edince ablasına saldırdı. Ama annesine bu şekilde saldırmasını bende istemem. Zaten lafını ypaıyor eskisi gibi gidip gelmiyor. Annesi geldi bizde çay içmeden gitti saçma sapan bana trip attı aşagıya geç indim diye eşim gitti birdaha kapındna içeri girmiycem dedi. Ben bunu bile beklemiyordum. Bu adamın şimdi neden hakkını yiyeyim.Kocanız sizi korumuyor. Kocanız kendimi daha fazla dahil etmeden ne kadar işler yürür ona bakıyor. Bunu kabullenirseniz hiç yoktan önünüzü görür, kendiniz neler yapabileceğinize odaklanırsınız. Kocanıza güvenirseniz anasının bir gözyaşı yere düşmesin diye koşarken bi de bakmışsınız yarı yolda bırakmış sizi. Gözünüzü açın, yoksa sert düşeceksiniz.
Alından esneye doğru bağlıyolarmış bunu eskiden mısırlılar yaparmış kafa şekli böyle uzun olsun beyni daha iyi gelişir diye ilkel insanların yaptıgı bişey işte. Ben zaten istemem.Zaten iki gün hastanede doktorun bakacak kilosuna yemesine . Doğduğunda midesi kiraz çekirdeği kadar olacak . Bol bol su içersen sütun de olur . Sen kendini germezsen sakin olursan çocuğun da sakin huzurlu olur . Çocuğun başını falan bağlatma bak üst kısmında bıngıldak var kapanmamış şekilde . Orası çok hassas. Allah korusun çocuğun engelli kalabilir
Siz şeytanamı çalışıyorsunuz bu ne biçim yorum yakışıyormu hiç bir de kadın olacaksınız bir kadın bir kadına bunu nasıl der ne kadar vicdansız insansınız gerçekten agzım açık kaldı. Allah sizi sizin gibilerin eline düşürmesin…Bir anne olarak cocugu koruyamayıp onun bunun kıcagına verecek, agzına sekerli su bastıracaksanız dogar dogmaz en ıyısı sosyal hizmetlere verın hanımefendi. Cocuk esirgeme sizden daha iyi esırger bu halde.
Ikıncı cocuguda bır ebeveyn yeterlılıgıne gelene dek yapmayın, yazık.
Kocan aklı başında biriyse sende şimdiden isleyeceksin . Dediğim gibi doktorları birlikte izleyin oradan notlar al . Mesela tuzlu su allah korusun öldürüyor. Bunları kocana at . Çocuğun anne kucaginda durması lazim . Güvenli bağlanma okursan orada neden annede durması gerektiği zaten anlatılıyor eşin de izlesin . Lohusa depresyonu ile ilgili şeyler at kaleyi içten fethetBen iki senedir evliyim iki senede nişanşıydım iki senede sevgiliydik nişanlandıgımızdan beri eşimin ailesini yavaş yavaş tnaımaya başladım. Eşim varken hiç bişey yapamıyolar zaten ondan korkuyolar. Benide sürekli kocana yetiştirme kavga çıkar diye biri tembihliyor ama ben söylüyorum. Çünkü ben yapsam hemen söylerler bende söylüyorum. Eşimde gidip kavga ediyor her seferind eaynı olay bu sefer kv delirip akrabalrına gidiyor. Eşiöd ebeni alıp anneme götürüyor işe gidinced ediyorki annend ekal ben gelip seni alıcam beni asla tek bırakmıyor. Ben eşimden yana şikayetçi değilim ki ondanda şikayetçi olsam onada yazarım. Ablası anneme dhakaret edince ablasına saldırdı. Ama annesine bu şekilde saldırmasını bende istemem. Zaten lafını ypaıyor eskisi gibi gidip gelmiyor. Annesi geldi bizde çay içmeden gitti saçma sapan bana trip attı aşagıya geç indim diye eşim gitti birdaha kapındna içeri girmiycem dedi. Ben bunu bile beklemiyordum. Bu adamın şimdi neden hakkını yiyeyim.
Valla beni yıkamaya kalkacak, görünüşümle alay edecek, saçma sapan adetleriyle bebeğime zarar verecek polis eşliğinde kovarım evden. Konu komşu mahalleli kim varsa toplarım etrafıma. Ya o çocuk hastalık naparsa bunlardan. Ya her şeyi geçtim ne münasebet ya! Benim çocuğumu benden alıp besleyecekmiş SEN KİMSİN! Çocuğun bebeğe vurmasını falan hiç saymıyorum, gözüm dönüverir, yolarım o çocuğun anasını! Eşim de destek olmuyorsa defolup gidebilir deliler evine. Çocuk uyutuyordum sakin sakin, yazdıklarını okuyunca sinirim zıpladı.Sizin gibi insanlara her şeyi en ince detayıyla mı anlatmak lazım kardeş azcık tahmin yürüt. Olaylar gelişirken elbetteki bazı tepkiler oluyor ama bu planlamalar konuşmala benim dışımda gelişip sonra mesela yanımdan geçerken söylenip gidiliyo bende hayır ben çok çocuk baktım korkmuyorumda kendim yapıcam dediğimde ertesi gün bu lafım köydeki akrabalara kadar gidiyo sonra bir şekilde laf arasında birinin gelini torununu kv dokundurtmamışta allah onu çarpmış kocasından boşanıp babasının evine gitmiş çocuğuda kv kalmış gibi laflar bende diyorumki İyi olmuş kız kurtulmuş ahhaha. Ama sabahın köründe evine gelip geceye kadar evinden çıkmayan insanları bi hayal et hangi birini nasıl kovabilirsin. Ki eşinin anne babası ablası yiğenelri
Eşim zaten hevesli oldugu için sürekli izliyor bana atıyor ama deidğim gibi elli kişi arasında tek kalınca bilmiyorum ne kadar kırılmadan dimdik durabileceğiz. Sürekli söylüyorum ağızlarından çıkardıklarını çocuga vermesinler çocuğa virüs bulaşır öperlerse işte uçuktan bulaşan hastalıkalrı attıyorum bütün bu çocuk büyütme sürecimde bu kadar insanla yarışmak çok zor olucak:/Kocan aklı başında biriyse sende şimdiden isleyeceksin . Dediğim gibi doktorları birlikte izleyin oradan notlar al . Mesela tuzlu su allah korusun öldürüyor. Bunları kocana at . Çocuğun anne kucaginda durması lazim . Güvenli bağlanma okursan orada neden annede durması gerektiği zaten anlatılıyor eşin de izlesin . Lohusa depresyonu ile ilgili şeyler at kaleyi içten fethet
Allah yardımcın olsun benim eşim annesini bildiğinden onu duyma cevap bile verme diyo. Alınma gücenme öyle biri diyor annesi beni şikayet ediyo eşime eşim dinlemedne geliyo eve. Ama aynı anlattıklarınız birebir aynı. Yaşayan bilirbenim kaynanamdan bahsediyosun sandım okuyunca oda aynı daha çocuk yok bişey yok .Çocukların ismini ben koyuyorum sen işten çıkmıyosun iznin bitince işe git ben gelip çocuğa bakcam sütten kesilincee köye götürcem sizde her hadtaosnu görmeye gelirsiniz hep böyle konuşmalar istediğin kadar tersle arsız olunca bi insan başa çıkamazsın .
sinsi sinsi böyle eşim yokken der diyeceğini sonra ben bişey demedim yemin üstüne yemin yapıştırır başa çıkamazsın yanı hele de bi konu sahibininkiler gibi kalabalık oldular mı beyaza bile siyah derler.
kavga edip tartışsan ben ölüyorum kalp krizi geçiriyorum daha 48 yaşında kadın yerden yere atar kendini ,ambulans çağırın kendini ölmüş gibi yapar sen kabahatli olursun eşinle de aran bozulur anneme ne yaptın ne dedin de bu hale geldi diye.
İnsan çirkefe bulaşmayagörsün işin içinden çıkamazsın.
En iyisii böyle insanlarla hayatındaki herhangi bi konuda hakkında konuşmamak,fikir beyan etmelerine müsade etmemek.
He he diyip geçiceksin kendi bildiğini yapcaksın başka yolu yok .Bende de travma sebebi kendileri ,hiç bir şeyimi paylaşmıyorum kısa kısa konuşup geçiyorum son günlerde rahat oluyo.
Siz karı koca sağlam bir mesafe koymadıkça dünyanın kavgasını dövüşünü edin yine bir yere varamazsınız. Eşinizin daha kolayına geliyor böylesi, kavga etmeye hötlemeye sötlemeye alışmış, ama anacığına biraz sol dursa ciğeri yanıyor. Sizi düşündüğünden değil, kendi konfor alanı bu şekilde. Sizi düşünse aylarca gerekirse yıllarca yüzüne bakmaz, yalvartana kadar ne bayram ne seyran. Akılları başlarına gelirse ne âlâ gelmezse mualla. Ne yaparsa yapsın eşiniz yine onların ardından gidecek, ailesi bunu biliyor da kendilerini gram düzeltme ihtiyacı hissetmiyorlar. Biliyorlar ki sizin canınızı da alsalar yine oğulları ertesi günü şen şakrak oturacak sofralarına.Ben iki senedir evliyim iki senede nişanşıydım iki senede sevgiliydik nişanlandıgımızdan beri eşimin ailesini yavaş yavaş tnaımaya başladım. Eşim varken hiç bişey yapamıyolar zaten ondan korkuyolar. Benide sürekli kocana yetiştirme kavga çıkar diye biri tembihliyor ama ben söylüyorum. Çünkü ben yapsam hemen söylerler bende söylüyorum. Eşimde gidip kavga ediyor her seferind eaynı olay bu sefer kv delirip akrabalrına gidiyor. Eşiöd ebeni alıp anneme götürüyor işe gidinced ediyorki annend ekal ben gelip seni alıcam beni asla tek bırakmıyor. Ben eşimden yana şikayetçi değilim ki ondanda şikayetçi olsam onada yazarım. Ablası anneme dhakaret edince ablasına saldırdı. Ama annesine bu şekilde saldırmasını bende istemem. Zaten lafını ypaıyor eskisi gibi gidip gelmiyor. Annesi geldi bizde çay içmeden gitti saçma sapan bana trip attı aşagıya geç indim diye eşim gitti birdaha kapındna içeri girmiycem dedi. Ben bunu bile beklemiyordum. Bu adamın şimdi neden hakkını yiyeyim.
Sen kötü olmayı göze alırsan olmaz. Baktılar eşin ve sen karistirmiyorsunuz bir süre sonra alisacaklar. Önemli olan Bilgi güçtür . Sen öğren doktorları dinle eşinle ortak karar alın ve dışarda tutun herkesi. Çocuğu annelere vermeyin babası ve sen givenli bağlanma için siz tutacaksiniz ilk hafta eşine babalik izni verirler . Babasi olarak o tutacak sen yorgun olunca altını siz değiştireceksiniz . Siz bir ekipsiniz artık anne babasoniz.Eşim zaten hevesli oldugu için sürekli izliyor bana atıyor ama deidğim gibi elli kişi arasında tek kalınca bilmiyorum ne kadar kırılmadan dimdik durabileceğiz. Sürekli söylüyorum ağızlarından çıkardıklarını çocuga vermesinler çocuğa virüs bulaşır öperlerse işte uçuktan bulaşan hastalıkalrı attıyorum bütün bu çocuk büyütme sürecimde bu kadar insanla yarışmak çok zor olucak:/
Bende bundan çekiniyorum işte biri benim çocuguma vursa ben kendimi tutamam ki bende tutar yapıştırırım bu sefer babaları işin içine giriyo birine delirdin mi sen dedim çocuga ödev yaptırırken ödevi yırttı. Babası kp aramış beni şikayet ediyor saçma sapan magaradayız sanki.Valla beni yıkamaya kalkacak, görünüşümle alay edecek, saçma sapan adetleriyle bebeğime zarar verecek polis eşliğinde kovarım evden. Konu komşu mahalleli kim varsa toplarım etrafıma. Ya o çocuk hastalık naparsa bunlardan. Ya her şeyi geçtim ne münasebet ya! Benim çocuğumu benden alıp besleyecekmiş SEN KİMSİN! Çocuğun bebeğe vurmasını falan hiç saymıyorum, gözüm dönüverir, yolarım o çocuğun anasını! Eşim de destek olmuyorsa defolup gidebilir deliler evine. Çocuk uyutuyordum sakin sakin, yazdıklarını okuyunca sinirim zıpladı.
Allah yardımcın olsun benim eşim annesini bildiğinden onu duyma cevap bile verme diyo. Alınma gücenme öyle biri diyor annesi beni şikayet ediyo eşime eşim dinlemedne geliyo eve. Ama aynı anlattıklarınız birebir aynı. Yaşayan bilirB
aynen öyle yaşayan bilir ,bazı insanlara ne yapsan baş edemezsin ezik olmaya gerek yok yani illa.Benimkiler bide çok siyasetçiler kendilerini masum kelebek yapıverirler hemen göz yaşları hazır biz bişey demedik diye hemen hasta olurlar.Allah yardımcın olsun benim eşim annesini bildiğinden onu duyma cevap bile verme diyo. Alınma gücenme öyle biri diyor annesi beni şikayet ediyo eşime eşim dinlemedne geliyo eve. Ama aynı anlattıklarınız birebir aynı. Yaşayan bilir
Aklıma eski işyerimde çalışan ablanın kocası geldi. Anasının ne kadar abuk subuk huyu var bi şekilde, ama o saf, o cahil, kocadan hayır görmedi ruh sağlığı yerinde değil, ne olur idare etsen diye diye beynini yemiş yıllarca kadının. Ama sonra miras mevzusunda anası diğer oğlunu kollayınca en azılı düşman olmuş anasına. Anası hastalanmış ameliyat geçirmiş ona bile gitmemiş. İşlerine ters düşünce hiç saftır bilmem nedir idare edeyim demiyorlar.aynen öyle yaşayan bilir ,bazı insanlara ne yapsan baş edemezsin ezik olmaya gerek yok yani illa.Benimkiler bide çok siyasetçiler kendilerini masum kelebek yapıverirler hemen göz yaşları hazır biz bişey demedik diye hemen hasta olurlar.
senin kaynanan safmış yine benimkinin şikayeti şöyle ben onun sesini özlüyorum çok seviyorum canım kızım ama o bize öyle değil ben bişey yapmadım etmedim işi gücü hep dümen numaracı çok. Gözümün içine baka baka yapar bişeyi ben tepki verdiğim anda minareyi çalıp kılıfını iki dk da uyduruverir oğlunu da kandırır.Eşim annesinin saf kalpli biri olduğunu düşünüyo en kötü şey demiştir mesela dedem öldükten sonra annemin kafa gitti falan diye çok da kabullenmiyor.
Eşimden korkuyolar onun yanında bana çok iyi davranıyolar o yokken oluyor zaten tüm olanlar. Eşim deprem bölgesine gitti yirmi gün yoktu ozmana bana yapmadıklarını bırakmadılar eşim bir kere aradı ben gelicem beni bekleyin dedi onlara . Geldiği gibi hepsinin kapısına gitti. Bagırdı çagırdı kavga gürültü. Annesi ağladı. Bid ebiz bişey demiypruz diyip yemin ediyorlar. Eşim duvarın arkasında kalmıştı görmediler aynı hal hareket laf sokmalar devam ediyordu. Eşim duvarın arksından çıkıp çöpü bunların üzerine fırlattı. Ablalarıyla ayalrca konuşmadı. O kadar üzülüyordumki bu duruma. En son olacagı yok gelip benden özür dilediler. Ondan sonra ben zaten hiç bir zmana eskisi gibi olmadım. Bize gelip gitmeye başladılar. Bende evime gelen misafirdir diyip en iyiSiz karı koca sağlam bir mesafe koymadıkça dünyanın kavgasını dövüşünü edin yine bir yere varamazsınız. Eşinizin daha kolayına geliyor böylesi, kavga etmeye hötlemeye sötlemeye alışmış, ama anacığına biraz sol dursa ciğeri yanıyor. Sizi düşündüğünden değil, kendi konfor alanı bu şekilde. Sizi düşünse aylarca gerekirse yıllarca yüzüne bakmaz, yalvartana kadar ne bayram ne seyran. Akılları başlarına gelirse ne âlâ gelmezse mualla. Ne yaparsa yapsın eşiniz yine onların ardından gidecek, ailesi bunu biliyor da kendilerini gram düzeltme ihtiyacı hissetmiyorlar. Biliyorlar ki sizin canınızı da alsalar yine oğulları ertesi günü şen şakrak oturacak sofralarına.
Bizimkinin gözü de anası malı mülkü kızıyla damadına geçirince açılacak.Konduramıyor hatta böyle böyle oldu diyorum bana diyoer ki o kadar kötü olamaz bile bile böyle bişey yapamazAklıma eski işyerimde çalışan ablanın kocası geldi. Anasının ne kadar abuk subuk huyu var bi şekilde, ama o saf, o cahil, kocadan hayır görmedi ruh sağlığı yerinde değil, ne olur idare etsen diye diye beynini yemiş yıllarca kadının. Ama sonra miras mevzusunda anası diğer oğlunu kollayınca en azılı düşman olmuş anasına. Anası hastalanmış ameliyat geçirmiş ona bile gitmemiş. İşlerine ters düşünce hiç saftır bilmem nedir idare edeyim demiyorlar.
eşin bence çok iyi helal olsun abiye.Eşimden korkuyolar onun yanında bana çok iyi davranıyolar o yokken oluyor zaten tüm olanlar. Eşim deprem bölgesine gitti yirmi gün yoktu ozmana bana yapmadıklarını bırakmadılar eşim bir kere aradı ben gelicem beni bekleyin dedi onlara . Geldiği gibi hepsinin kapısına gitti. Bagırdı çagırdı kavga gürültü. Annesi ağladı. Bid ebiz bişey demiypruz diyip yemin ediyorlar. Eşim duvarın arkasında kalmıştı görmediler aynı hal hareket laf sokmalar devam ediyordu. Eşim duvarın arksından çıkıp çöpü bunların üzerine fırlattı. Ablalarıyla ayalrca konuşmadı. O kadar üzülüyordumki bu duruma. En son olacagı yok gelip benden özür dilediler. Ondan sonra ben zaten hiç bir zmana eskisi gibi olmadım. Bize gelip gitmeye başladılar. Bende evime gelen misafirdir diyip en iyi
Şekilde ağırladım. Benimki bana çok düşkün bence sebebide yine bu ailesi. çünkü biliyor benim ne kadar alttan aldığımı sabır ettiğimi herkes pısırık diyor ben hiç onu katmak istemedim çünkü yiğenleri bişey dökünce bana sildirmez bile hayır der gider kendi siler bi güzel ablalarına gide rne biçim çocuk yetiştirmişsiniz diye hesap sorar herkes ondan çekiniyor ama ben desem bu lafı bütün sülale 7 den 70 e bana küsüyorlar 7 dediğim cidden 7 çocuklara onunla konuşma diyorlar. Ve çocuklar sokakta beni görünce kaçıp arçaların arkadına saklanıyorla rçünkü onlara şeker alıp veriyorum seviyorum ya anneleri kızar diye