Başkalarını anne yapmak

Eşimden korkuyolar onun yanında bana çok iyi davranıyolar o yokken oluyor zaten tüm olanlar. Eşim deprem bölgesine gitti yirmi gün yoktu ozmana bana yapmadıklarını bırakmadılar eşim bir kere aradı ben gelicem beni bekleyin dedi onlara . Geldiği gibi hepsinin kapısına gitti. Bagırdı çagırdı kavga gürültü. Annesi ağladı. Bid ebiz bişey demiypruz diyip yemin ediyorlar. Eşim duvarın arkasında kalmıştı görmediler aynı hal hareket laf sokmalar devam ediyordu. Eşim duvarın arksından çıkıp çöpü bunların üzerine fırlattı. Ablalarıyla ayalrca konuşmadı. O kadar üzülüyordumki bu duruma. En son olacagı yok gelip benden özür dilediler. Ondan sonra ben zaten hiç bir zmana eskisi gibi olmadım. Bize gelip gitmeye başladılar. Bende evime gelen misafirdir diyip en iyi
Şekilde ağırladım. Benimki bana çok düşkün bence sebebide yine bu ailesi. çünkü biliyor benim ne kadar alttan aldığımı sabır ettiğimi herkes pısırık diyor ben hiç onu katmak istemedim çünkü yiğenleri bişey dökünce bana sildirmez bile hayır der gider kendi siler bi güzel ablalarına gide rne biçim çocuk yetiştirmişsiniz diye hesap sorar herkes ondan çekiniyor ama ben desem bu lafı bütün sülale 7 den 70 e bana küsüyorlar 7 dediğim cidden 7 çocuklara onunla konuşma diyorlar. Ve çocuklar sokakta beni görünce kaçıp arçaların arkadına saklanıyorla rçünkü onlara şeker alıp veriyorum seviyorum ya anneleri kızar diye 😂
Bak senden intikam almak istiyorlar işte bu şekilde . Kadın kadının kurdudur bu ülkede . Geleneksel yaşamlarında sen onların ezikledigi kişi olmaliydin tam olarak basaramamislar. Seni nasıl vurabilirlee cocugunla çok iyi biliyorlar. Sende şimdiden yenik başlamışsın sebep ne ? Dünyaya getirdigin anda senin ve çocuğunun yolculuğu başlayacak . Erkeklerden alamadığı hırsları senden almalarına izin verme. Sakin , kendine güvenli ve kararlı dur. Gerekirse cirkefleseceksin

Eşimden korkuyolar onun yanında bana çok iyi davranıyolar o yokken oluyor zaten tüm olanlar. Eşim deprem bölgesine gitti yirmi gün yoktu ozmana bana yapmadıklarını bırakmadılar eşim bir kere aradı ben gelicem beni bekleyin dedi onlara . Geldiği gibi hepsinin kapısına gitti. Bagırdı çagırdı kavga gürültü. Annesi ağladı. Bid ebiz bişey demiypruz diyip yemin ediyorlar. Eşim duvarın arkasında kalmıştı görmediler aynı hal hareket laf sokmalar devam ediyordu. Eşim duvarın arksından çıkıp çöpü bunların üzerine fırlattı. Ablalarıyla ayalrca konuşmadı. O kadar üzülüyordumki bu duruma. En son olacagı yok gelip benden özür dilediler. Ondan sonra ben zaten hiç bir zmana eskisi gibi olmadım. Bize gelip gitmeye başladılar. Bende evime gelen misafirdir diyip en iyi
Şekilde ağırladım. Benimki bana çok düşkün bence sebebide yine bu ailesi. çünkü biliyor benim ne kadar alttan aldığımı sabır ettiğimi herkes pısırık diyor ben hiç onu katmak istemedim çünkü yiğenleri bişey dökünce bana sildirmez bile hayır der gider kendi siler bi güzel ablalarına gide rne biçim çocuk yetiştirmişsiniz diye hesap sorar herkes ondan çekiniyor ama ben desem bu lafı bütün sülale 7 den 70 e bana küsüyorlar 7 dediğim cidden 7 çocuklara onunla konuşma diyorlar. Ve çocuklar sokakta beni görünce kaçıp arçaların arkadına saklanıyorla rçünkü onlara şeker alıp veriyorum seviyorum ya anneleri kızar diye 😂
Ya hala yok kavga ediyor yok dövüş ediyor yok had bildiriyor diye sayıyorsunuz. Anladık zaten evet iyi öğrenmiş kavgayı çıktığı yerden, onu yapabiliyor. Marifet kendi yanınızda iken değil kendi yokken de sizi saydırabilmek. Bu da anca mesafe ile olur. Kavga dövüş edip sonra anam da anam diye döndükten sonra bir anlamı yok, bu döngü bitmeyecek. Onun anası onun ailesi olduğu için ona koymaz, ama siz bu gidişle deli olursunuz.

35 haftalık gebeyim. İlk hamileliğim. Doğum korkusu almış başını gitmiş ama benim daha büyük korkularım var. Aklımdan çıkmıyor ve sürekli ben bu çocugu doğurmayacagım diye dolanmaya başladım. Eşimin ailesinden korkuyorum. Onların yanında çocuk emzirmekten korkuyorum. Çünkü biliyorum g*ğüs bölgemi görüp gidip onu konuşacaklar bunun burası böyle şurası böyle diye. Doğuma gidilince ılık duş aldırıyorlarmış kaynanam şimdiden başladı ben gelip seni yıkayacağım diye ama bana kabus gibi geliyor..beni öyle görmesin ben yanlarında çorapsız bile duramıyorum ki ayaklarımı inceliyorlar ve o kadar rahatsız oluyorum ki. Normalde gayet açık biriydim buraya geldiğimden beri tesettürlü biri gibi giyiniyorum yanlarında taciz ediliyor gibi hissediyorum. Kv ve kızları planlar kurmuş bizim ev sıcak oluyo diye bebek kv de uyuyacakmış. Gelip beni sağıp bebeğe şekerli sütler verecekmiş bi kaç kere sarılık olmasın diye. “ Ben onu yedirip doyurucam kilo aldırıcam. Hergün yıkarım. Yok kafasını tülbentle sıkıcam başı güzel şekilli olacak gelip giydiricem.“ Reflü yatağı aldım görümcem gelmiş annem onu onda yatırmaz. Annem gelip orda kalacak zaten. Bebeğe şampuan aldım gecen görümcem diyoki annem yıkar bunlarla yok işte bez aldım sen göbek kordonuna dokunma annem değişecek 40 gün benimle kalacaklarmış. Sürekli benim çocuğa bakamayacağım ima ediyorlar ve yanlış ne varsa yapıyolar görümcemin bebeğinede kv baktı ağzındaki sakızı bile çocuğa veriyo bu benim için en rezil olay zaten.. sonra bu çocuğun dişleri niye çürüdü oluyo banada diyoki ağzımdaki kaşıkla görümcemin bebeğine yemek verecekmişim. Olmaz dedim benim vücudumdkai bakterileri bu çocuk nasıl kaldırsın. Kırk tane laf saydı ben hastalıklıymışım gibi oldu. Zaten sesten nefret eden bir insanım görümcelerimin bir sürü çocuğu var ve ben ömrü billah böyle çocuklar görmedim eve 15 dk lık uğrayıp gittiklerinde bile (wc ye giriyolar bişey bırakıyolar) o bişey bıraktıklarında mutlaka bi yerlere zarar verip gidiyolar sonradna fark ediyorum. Ör: saksılardaki toprkaları dökmek duvarları yazmak halıları boyamak bazı eşyaları kırıp dökmek çizmek en son buz dolabım boydan boya çizildi mesela. kv diyoki o çocuk onu yapmaz en son eşim delirdi ben mi
Çizdim burayı hepiniz burdaydınız gördünğz o elinde taşla bişeyler yapıyordu burda dedi. Suçu arkamdan bana atıyorlar telefonumu çocuk bozdu onunda suçunu bana attılar herkes görmesine rağmen. Diyolarki sabahları çocuğumu sana bırakayım sen duşunu felan alırsın o bebeğe bakar. ama çocuğunu ben tek başına bir odada bırakamıyorum en kötü inadıma gidip camları yalıyor. Perdelere yediklerini sürüyor ben ne yapıcaam??? Ve bebeğe zarar veren çocuklar görümcemin beneği yeni doğdugund abu çocuklardna biri 40 günlük beneğin karnına yumruk attı. Biri uyuyan bebeğin suratının ortasına yumrugu indirdi ben oturdum ağladım. Çocukların annesi küsmesin diye de çocuklara hiç bişey demiyolar ama ben kendimi tutamam döverim. O bebek orda son nefesini veriyor sandım. Hiç korkmuyor böyle şeyleri normal karşılıyorlar
Ben ne okudum ya bismillahirrahmannirrahim bunlar deccal mi nasıl yaratıklar ya:KK43: nolur eşinizin bunların farkında olup önüne geçmeye çalıştığını söyleyin. Kavgaysa kavga benim doğuracağım çocuğa gelip BM’yle yapacağız şöyle yapacağız diyecek ne münasebet ya ne münasebet nolur kendinizi ezdirmeyin uzaklaştırın siz şimdi bile lohusa sayılırsınız bunları nasıl söyleyebiliyorlar. Sizi niye inceliyorlar o çocuk camı niye yalıyor allahım sakızı nasıl çocuğun ağzına veriyor bunlar nasıl aile nasıl canlılar :KK43:

Eşim zaten hevesli oldugu için sürekli izliyor bana atıyor ama deidğim gibi elli kişi arasında tek kalınca bilmiyorum ne kadar kırılmadan dimdik durabileceğiz. Sürekli söylüyorum ağızlarından çıkardıklarını çocuga vermesinler çocuğa virüs bulaşır öperlerse işte uçuktan bulaşan hastalıkalrı attıyorum bütün bu çocuk büyütme sürecimde bu kadar insanla yarışmak çok zor olucak:/
Bebeğinizin hayatı söz konusuysa mecbursunuz dik durmaya. Kavgaysa kavga, tartışmaysa tartışma, yoluşmaya kadar giderse yoluşma. Ağzından çıkarıp çocuğa verme derken?? Sizin bu bebeği bir saniye gözünüzün önünden ayırmamanız gerekirken millet ne ara ağzından çıkarıp vericek? Çocuğu alıp götürürüz dediklerini şimdiden kabullendiniz mi? Çocuk sizin, siz doğuruyorsunuz. Görümcem ve eşi doktor. Doğum yaptığında eşi dudağında uçuk olduğu için 1 hafta maskeyle gezdi evde, bebeği de kucağına almadı siz ağızdan ağıza yemek diyorsunuz. Yetişkinin ağzındaki bakteri de bebeğinizi öldürebilir. Hiç mi diş çürüğü kötü koku yapan bakteri yok bu cahillerde?

Israrla kocamdan şikayetim yok diyorsunuz, bu insanlar kimden alıyor bu cesareti, komşudan mı? Sert bir cümlesi hatta cümleye gerek yok tek bir lafı yeter bunları susturmaya. Yeni doğmuş bebek o kadar küçük narin ve savunmasız oluyor ki kucağınızda tuttuğunuzu anlamıyorsunuz. Kaynana kolundan görümce bacağından çekecek, kocanız da dışlanmamak için sessiz mi kalacak? Sadece sizin canınız yüreğiniz yanar, ağlarsa ana ağlar. Onlar da Allah verdi Allah aldı der gözyaşı bile dökmez. Lütfen üslubunuza ve cevaplarınıza dikkat edin. Çoğumuz anneyiz ve zorluklara göğüs gererek büyütüyoruz çocuklarımızı. Kocanız benim kocam olsa yere batsın senin kocalığın babalığın derim. Annesinin kardeşlerinin dedikleri yenilir yutulur şeyler değil. Asıl bebek doğduktan sonra size koca lazım. O cahil sürüsünü sizden uzak tutması, lohusalığınızın sakin ve huzurlu geçmesini sağlamsı lazım. Ablasına annesine gidip karıma şunu yapın bunu yapın yemek gönderin... bunları kendisi yapacak, milleti başınıza tebelleş etmeyecek. İki köfte kızartıp makarna haşlayamıyor mu da sizin için yemek istiyor? Bir de şunu merak ettim, niye her an her dakika iç içesiniz? Bizim aileler kontrolden kontrole öğreniyordu bebekle ilgili gelişmeleri.

Yıllar önce bir ünlü, çocuklarım büyür gider ama kocam hep benimle kalır, önceliğim kocam diyordu. Hem kocadan oldu hem çocuğu vefat etti. Ben de artık konunuzu takip etmiyorum, neyi nasıl istiyorsanız öyle yapın. Burada okuduğum çocuklara acıya acıya bir hal oldum.

Benhepsini okuyamadim.korku filmi gibi.Siz bı temiz delirdin en iyisi hamileyken.Lohusaliga hazırlık olur.Oturup kendiniz ağlamayın.Oyle bir mamyaklasirim ki böyle tiplere ,konuşurken 2 kere düşünürler.

Ben varya böylelerinin üzerine bela olurum! İçime cin girmiş numarası yaparım. Geldiklerinde gözlerimi ters çevirir sesimi değiştiririm. Yanlarındaki biriyle konuşurum. Büyük sizi istemiyor çok rahatsız oluyor kızıyor duymuyor musunuz kalkın derim. Arada yalandan cinnet geçiririm. Çantalarından gizlice eşyalarını çıkarır arapça karalar banyoya koyarım. Oturduğum zaman “senin eşyanı almışlar banyoda oynamışlar git bi bak” derim. Öyle bir korkuturum ki onları bela olurum musallat olurum başlarına.
Sen kalkmış ne taviz vermişsin! S.ç ağızlarına otur.

Vallahi korkutmak istemem ama lohusalık zaten cinnetlik bir süreç sizin durum tam bir delirmelik bu ne ya ağizlarinin payını verin çok merakliysa kv niz kendi dogursun baksın ne cahil insanlar korkunc

Ben varya böylelerinin üzerine bela olurum! İçime cin girmiş numarası yaparım. Geldiklerinde gözlerimi ters çevirir sesimi değiştiririm. Yanlarındaki biriyle konuşurum. Büyük sizi istemiyor çok rahatsız oluyor kızıyor duymuyor musunuz kalkın derim. Arada yalandan cinnet geçiririm. Çantalarından gizlice eşyalarını çıkarır arapça karalar banyoya koyarım. Oturduğum zaman “senin eşyanı almışlar banyoda oynamışlar git bi bak” derim. Öyle bir korkuturum ki onları bela olurum musallat olurum başlarına.
Ahahah ya bu ne çok iyi

35 haftalık gebeyim. İlk hamileliğim. Doğum korkusu almış başını gitmiş ama benim daha büyük korkularım var. Aklımdan çıkmıyor ve sürekli ben bu çocugu doğurmayacagım diye dolanmaya başladım. Eşimin ailesinden korkuyorum. Onların yanında çocuk emzirmekten korkuyorum. Çünkü biliyorum g*ğüs bölgemi görüp gidip onu konuşacaklar bunun burası böyle şurası böyle diye. Doğuma gidilince ılık duş aldırıyorlarmış kaynanam şimdiden başladı ben gelip seni yıkayacağım diye ama bana kabus gibi geliyor..beni öyle görmesin ben yanlarında çorapsız bile duramıyorum ki ayaklarımı inceliyorlar ve o kadar rahatsız oluyorum ki. Normalde gayet açık biriydim buraya geldiğimden beri tesettürlü biri gibi giyiniyorum yanlarında taciz ediliyor gibi hissediyorum. Kv ve kızları planlar kurmuş bizim ev sıcak oluyo diye bebek kv de uyuyacakmış. Gelip beni sağıp bebeğe şekerli sütler verecekmiş bi kaç kere sarılık olmasın diye. “ Ben onu yedirip doyurucam kilo aldırıcam. Hergün yıkarım. Yok kafasını tülbentle sıkıcam başı güzel şekilli olacak gelip giydiricem.“ Reflü yatağı aldım görümcem gelmiş annem onu onda yatırmaz. Annem gelip orda kalacak zaten. Bebeğe şampuan aldım gecen görümcem diyoki annem yıkar bunlarla yok işte bez aldım sen göbek kordonuna dokunma annem değişecek 40 gün benimle kalacaklarmış. Sürekli benim çocuğa bakamayacağım ima ediyorlar ve yanlış ne varsa yapıyolar görümcemin bebeğinede kv baktı ağzındaki sakızı bile çocuğa veriyo bu benim için en rezil olay zaten.. sonra bu çocuğun dişleri niye çürüdü oluyo banada diyoki ağzımdaki kaşıkla görümcemin bebeğine yemek verecekmişim. Olmaz dedim benim vücudumdkai bakterileri bu çocuk nasıl kaldırsın. Kırk tane laf saydı ben hastalıklıymışım gibi oldu. Zaten sesten nefret eden bir insanım görümcelerimin bir sürü çocuğu var ve ben ömrü billah böyle çocuklar görmedim eve 15 dk lık uğrayıp gittiklerinde bile (wc ye giriyolar bişey bırakıyolar) o bişey bıraktıklarında mutlaka bi yerlere zarar verip gidiyolar sonradna fark ediyorum. Ör: saksılardaki toprkaları dökmek duvarları yazmak halıları boyamak bazı eşyaları kırıp dökmek çizmek en son buz dolabım boydan boya çizildi mesela. kv diyoki o çocuk onu yapmaz en son eşim delirdi ben mi
Çizdim burayı hepiniz burdaydınız gördünğz o elinde taşla bişeyler yapıyordu burda dedi. Suçu arkamdan bana atıyorlar telefonumu çocuk bozdu onunda suçunu bana attılar herkes görmesine rağmen. Diyolarki sabahları çocuğumu sana bırakayım sen duşunu felan alırsın o bebeğe bakar. ama çocuğunu ben tek başına bir odada bırakamıyorum en kötü inadıma gidip camları yalıyor. Perdelere yediklerini sürüyor ben ne yapıcaam??? Ve bebeğe zarar veren çocuklar görümcemin beneği yeni doğdugund abu çocuklardna biri 40 günlük beneğin karnına yumruk attı. Biri uyuyan bebeğin suratının ortasına yumrugu indirdi ben oturdum ağladım. Çocukların annesi küsmesin diye de çocuklara hiç bişey demiyolar ama ben kendimi tutamam döverim. O bebek orda son nefesini veriyor sandım. Hiç korkmuyor böyle şeyleri normal karşılıyorlar
Yahu ben ne okudum boylee😳😳

Lohusalik döneminde,sonrasında eşinizin idare etmek gibi bir rolü falan olmamalı. Doğum yapan siz olacaksınız, bebek sizin ve ne isterseniz o olmalı. Bu kadar basit. Öyle bağırıp çağırıp ertesi gün bir şey yokmuş gibi davranmaktan bahsetmiyorum. Eşinizin iletişim dili de doğru değil. Net olacak, karım ne istiyorsa o olacak, kimi istiyorsa yanında o kalacak. Sizde misafir olarak arada görüp evinize gideceksiniz, daha fazlasına gerek yok.

Sizin aileniz bir sahibiniz filan yokmu ?

Lohusalik döneminde,sonrasında eşinizin idare etmek gibi bir rolü falan olmamalı. Doğum yapan siz olacaksınız, bebek sizin ve ne isterseniz o olmalı. Bu kadar basit. Öyle bağırıp çağırıp ertesi gün bir şey yokmuş gibi davranmaktan bahsetmiyorum. Eşinizin iletişim dili de doğru değil. Net olacak, karım ne istiyorsa o olacak, kimi istiyorsa yanında o kalacak. Sizde misafir olarak arada görüp evinize gideceksiniz, daha fazlasına gerek yok.
Bu sekilde konusursaniz konu sahibinin algilayabilecegini dusunmuyorum. Keskin ve net seyler soylemeniz gerek. Ya cok sindirilmis korkuyor yada boyle alistirdigi icin sesini cikaramaz bu saatten sonra. Bir agirligi yok evde

Konu sahibi senin tepsikisizligin sakin duruşun bize burda sinir krizi gecirtti dogum yaptigin ilk gun cinnet gecirip hepsini kovman gerem. Bana kalsa coktan dovulmeleri gerekiyordu. Kayinvalide ve sirasiyla gorumce sonrasinda camlari yalayan cocuklar

Eşiniz bunca saçmalığa ne diyor

en mantıklı çözüm bu gibi geldi bana valla bravo🤣🤣 senden öğrenecek çok şeyimiz var 🤣

Ben iki senedir evliyim iki senede nişanşıydım iki senede sevgiliydik nişanlandıgımızdan beri eşimin ailesini yavaş yavaş tnaımaya başladım. Eşim varken hiç bişey yapamıyolar zaten ondan korkuyolar. Benide sürekli kocana yetiştirme kavga çıkar diye biri tembihliyor ama ben söylüyorum. Çünkü ben yapsam hemen söylerler bende söylüyorum. Eşimde gidip kavga ediyor her seferind eaynı olay bu sefer kv delirip akrabalrına gidiyor. Eşiöd ebeni alıp anneme götürüyor işe gidinced ediyorki annend ekal ben gelip seni alıcam beni asla tek bırakmıyor. Ben eşimden yana şikayetçi değilim ki ondanda şikayetçi olsam onada yazarım. Ablası anneme dhakaret edince ablasına saldırdı. Ama annesine bu şekilde saldırmasını bende istemem. Zaten lafını ypaıyor eskisi gibi gidip gelmiyor. Annesi geldi bizde çay içmeden gitti saçma sapan bana trip attı aşagıya geç indim diye eşim gitti birdaha kapındna içeri girmiycem dedi. Ben bunu bile beklemiyordum. Bu adamın şimdi neden hakkını yiyeyim.
Eee eşiniz sizin yanınızda olduğuna göre anasını,ablasını niye kafaya takıyorsunuz?

Demekki kayınvalide padişah evlenirken hiç sorgulamadinizmi eşe dair tek kelime yok konuda iç dokmussunuz heralde valla susup oturacaksiniz yada bosatir sizi kayınvalide ve gorumceniz .Çekip çekip durmanın sonu budur sinir olmak hasta olmak takıintili olmak haklida olsanız yapacak birşey yok bu evlilikte hiç gaz vermiyorum sonra sizi dinledim bosaniyoruz olur

X