Başkalarını anne yapmak

Hayır cocuk benim diyeceksiniz . Ne demek başını tülbentle bağlarım şekerli su veririm çocuğu alırım . Sorun sizde ben çocuğumu kimselere vermem kimse benden habersiz ağzına birsey süremez diyeceksiniz . Benim çocuğum iki yaşına girecek hala benden habersiz birşey yediremez hiç kimse. Kimse beni yikayamaz diyeceksiniz mesela .

Şekerli suda mı ölmüş. Çok korkunç. Herkes bunu yap yap bizde yaptırdık diye üstüme geliyor yoksa sarılık olup ölür diyolar. Şimdi de bunu görünce şok oldum. Sanırım çocuk hastane kalsa içim daha rahat eder. Çok korkunç ya
Evet ölür. Osman Gonulal diye bir doktor var açıp izleyin . Çocuk sarılık olursa mama verirsiniz geçer . Doktora goturursunuz mesela .

Bebek bakımı konusunda kv cahil olabilir ama siz de pek aydınlanmış değilsiniz. Şeker yetişkin insanlara dahi zararlıdır. Kan şekerini ve insülini yükseltir. Şeker vücuda girdiği anda vücut onun toksik etkisinden kurtulmak için pankreas gereğinden fazla çalışır. Organlar yorulur, ki bir bebeğin organları daha gelişmemiştir bile. Yani şeker bir zehir görevi görür.
Şeker ve şekerli ürünler ilk 24 ay içinde verilmez, ilk 6 ay sadece anne sütü.
Bunları öğrenmek için doktor olmaya gerek yok.

Gelmişsin 35. Haftaya çocuk ha doğdu doğacak ama bunları bilmiyosun.
Bilmek için çabalamıyosun eş ailesiyle ilglenmekten.
Al üç beş tane bebek bakımı beslenmesi kitabı üç günde öğrenirsin.
O zaman şekerli su dediklerinde cinnet geçirmezsen ben de bişey bilmiyorum.
Üff iyimisiniz siz ben bebeğe şeker mi verdim??? Bana bu ithamlarda bulunuyorsunuz ben bunlar söyleniyor dedim. nerden çıkardınız benim çocuğa şeker vermenin doğru oldugunu söylediğimi nerden çok merak ediyorum şu yaptığınızda iftiraya giriyor farkında mısınız?? Ben bunu yapmak istiyolar korktum dedim geldim buraya yazdım. Ne bu saldırganlık kavga etmeyi çok seviyorsanız gidin kendiniz gibi birini bulup kavga eidn başımı agrıttınız ya biri gelir hakaret biri gleir böylesin şöylesin saldırıp benim morlaimi bozacaksan ne diye yazarsın ya yazma ozaman deki ben kendime mani olamıyorum bari millete saldırmayayım. Yazma. Ayrıca bilmemek ayıp mı daha yeni cenaze evimiyiz başımd abin tane dert varken ben sadece bu bebeğe odaklanmaya çalışıyorum öğüre öğürede olsa agzıma tepiyorumki çocuguma yarasın diye kaç kere yediklerimi geri çıakrdımda peşine bidaha yedim doktorum neyi ye dediyse yedim kaç kere alerjik reaksiyon geçirdimde hastaneye yattım. Ben aylardır kendime bir pantolon bile almadım ki ehr dışarı çıkınca önce çocuguma bakıyorum ne bu senden anne olmaz tavırları çok acımasızca emin olun ben bu çocuk olmuyor diye ne tedaviler gördüm. Ne acılar çektim ve hepsini eşimle tek başıma atlattım dıaşrdan biri gelip sen zaten beceremiyorsun diyince sizin gibiler eneremle güldüğümü söylemeyeyim siterseniz. Ben zaten çocuk gelişimi ve eğitimi okudum evet bildiğimden çok eksiğim var. Ama ben daha ilkkez anne oluyorum öğrenicem.

O kadar sinir oluyorum ki bu duruma
Derdini okuyup düzgünce cevap veriyorsun ama işine gelmediği bir tavsiye görünce hemen saldırıyor :KK70:
Ee madem herkese verecek aklın cevabın var kendin kullan madem dimi:)
Kocası aman tadımız kaçmasın Ali Rıza Bey şeklinde dolaşıyor konu sahibi de cınım kocam ara buluyor diye seviniyor:KK70:
Pardon siz evimizin hangi köşesinde yaşıyorsunuz yedi yirmidört bizi izlemiş gibi gelmiş buraya yorum yapmışsınızda? Allah bilir komşularınızıda camdna izliyorsunuzdur siz (öyle sallamaya böyle sallama yakışır) ünsnaları çok dikizlemeyin

Evet şekerli sudan ölmüş, sabahtan akşama kadar her mık dediğinde basmışlar suyu. Cahil babaanne 1 aylık bebek emziğe alışsın diye bala pekmeze de batırmış emziğini. Emziğin nedeni de aynı sizinkiler gibi, annesini emmesin memeye bağlı olmasınmış. İlk 6 ay sadece anne sütü niye diyorlar sizce? Benim iki kızım da yaz bebeği. Doktor anne sütünde yeterince su var ekstra vermene gerek yok dedi ben de vermedim verdirmedim. Kendi annem 4 çocuk doğurdum en iyisini ben bilirim demedi, çocuk doktoru ne dediyse uydu kadın. Bizim zamanımızda başkaydı, yokluk vardı, hep büyükler karar verirdi siz öyle olmayın uzmanına danışın dedi.

Kafasını da bağlasınlar ona da engel olmayın. Kemik diye bir şey yok biliyor musunuz yeni doğmuş bebekte. Kıkırdak gibi yumuşak, daha kemikleri gelişmemiş şekilde doğuyorlar. Bacakları düzgün olsun diye sıksınlar bacağını örtülerle, kalça çıkığıyla uğraşın. Bu insanlar kim, neden cevaplarını verip hadlerini bildirmiyorsunuz? O bebekten 1. derecede sorumlu sizsiniz. Ana yüreği demişler baba yüreği değil. Adama bak, çocuğunu öldürseler sesi çıkmayacak. Gerekirse görüşmemeyi göze alıp kavga edeceksiniz. Doktor ne derse o olacak kimse karışmayacak diyemiyor musunuz? Bebeğinize zarar verirlerse acısını siz çekersiniz onlar değil. Aman zaten hastaydı sorunluydu diye elli bahane uydururlar gram vicdan yapmazlar.
Kocam kocam kocam diye her yoruma cevap verirken bu yorumu kaçırdın herhalde . Alintiladim bir bak ne anlatmış . Konu sahibi çok yanlış yerdesin . Olaylara çok tepkisel bakıyorsun . Kızman gereken ne buradaki yorumcular ne eşinin ailesi . Kızman gereken sen ve kocan . Evlilik iki kişiliktir . Sizin evlilik sen ve eşinin ailesi arasında . Eşin ortada yok . Bak benim eşimin ailesi görebileceğin en geri düşünceli insanlar. İlk gelinin cocuklarini kendi çocukları gibi buyutmusler . Benim çocuğum ise bana aitti . Çünkü ben yetişkin bir kadındim . Benim bedenime dokunacaklar mi cocuguma şunu verirler mi korkularim yoktu . Önce çocuk yetiştirmek konusunda kendimi eğittim . Başkası bana veya benim bedenimden çıkan çocuklarla ilgili karar veremez . Burada cebellesme senin sorunun en temelde . Evinde insanların sürekli ne işi var bu samimiyet nereden geligor

Gidip bugün mamayı alıcam hastanede veriliyor diye almamıştım.
Osman Gonulal I muhakkak takip et çocuk doğduktan itibaren ilk haftadan başlayıp anlatıyor ve YouTube da bunu anlatan çok fazla doktor var. Çocuğun en önemli ijtiyaci anne kucağı güvenli bağlanma için . Çocuğunu kucağından bırakma senden alıp başka eve GOTUREMEZ . Ne münasebet benim çocuğumu başka eve götürecekler diyeceksin . Sen annesin hep örnek veririm kedilere bak nasıl koruyorlar insanlardan köpeklerden yavrularını . Sen bir insansın sen yavrinu gerekirse babasından bile korumakla görevli bir annesin

35 haftalık gebeyim. İlk hamileliğim. Doğum korkusu almış başını gitmiş ama benim daha büyük korkularım var. Aklımdan çıkmıyor ve sürekli ben bu çocugu doğurmayacagım diye dolanmaya başladım. Eşimin ailesinden korkuyorum. Onların yanında çocuk emzirmekten korkuyorum. Çünkü biliyorum g*ğüs bölgemi görüp gidip onu konuşacaklar bunun burası böyle şurası böyle diye. Doğuma gidilince ılık duş aldırıyorlarmış kaynanam şimdiden başladı ben gelip seni yıkayacağım diye ama bana kabus gibi geliyor..beni öyle görmesin ben yanlarında çorapsız bile duramıyorum ki ayaklarımı inceliyorlar ve o kadar rahatsız oluyorum ki. Normalde gayet açık biriydim buraya geldiğimden beri tesettürlü biri gibi giyiniyorum yanlarında taciz ediliyor gibi hissediyorum. Kv ve kızları planlar kurmuş bizim ev sıcak oluyo diye bebek kv de uyuyacakmış. Gelip beni sağıp bebeğe şekerli sütler verecekmiş bi kaç kere sarılık olmasın diye. “ Ben onu yedirip doyurucam kilo aldırıcam. Hergün yıkarım. Yok kafasını tülbentle sıkıcam başı güzel şekilli olacak gelip giydiricem.“ Reflü yatağı aldım görümcem gelmiş annem onu onda yatırmaz. Annem gelip orda kalacak zaten. Bebeğe şampuan aldım gecen görümcem diyoki annem yıkar bunlarla yok işte bez aldım sen göbek kordonuna dokunma annem değişecek 40 gün benimle kalacaklarmış. Sürekli benim çocuğa bakamayacağım ima ediyorlar ve yanlış ne varsa yapıyolar görümcemin bebeğinede kv baktı ağzındaki sakızı bile çocuğa veriyo bu benim için en rezil olay zaten.. sonra bu çocuğun dişleri niye çürüdü oluyo banada diyoki ağzımdaki kaşıkla görümcemin bebeğine yemek verecekmişim. Olmaz dedim benim vücudumdkai bakterileri bu çocuk nasıl kaldırsın. Kırk tane laf saydı ben hastalıklıymışım gibi oldu. Zaten sesten nefret eden bir insanım görümcelerimin bir sürü çocuğu var ve ben ömrü billah böyle çocuklar görmedim eve 15 dk lık uğrayıp gittiklerinde bile (wc ye giriyolar bişey bırakıyolar) o bişey bıraktıklarında mutlaka bi yerlere zarar verip gidiyolar sonradna fark ediyorum. Ör: saksılardaki toprkaları dökmek duvarları yazmak halıları boyamak bazı eşyaları kırıp dökmek çizmek en son buz dolabım boydan boya çizildi mesela. kv diyoki o çocuk onu yapmaz en son eşim delirdi ben mi
Çizdim burayı hepiniz burdaydınız gördünğz o elinde taşla bişeyler yapıyordu burda dedi. Suçu arkamdan bana atıyorlar telefonumu çocuk bozdu onunda suçunu bana attılar herkes görmesine rağmen. Diyolarki sabahları çocuğumu sana bırakayım sen duşunu felan alırsın o bebeğe bakar. ama çocuğunu ben tek başına bir odada bırakamıyorum en kötü inadıma gidip camları yalıyor. Perdelere yediklerini sürüyor ben ne yapıcaam??? Ve bebeğe zarar veren çocuklar görümcemin beneği yeni doğdugund abu çocuklardna biri 40 günlük beneğin karnına yumruk attı. Biri uyuyan bebeğin suratının ortasına yumrugu indirdi ben oturdum ağladım. Çocukların annesi küsmesin diye de çocuklara hiç bişey demiyolar ama ben kendimi tutamam döverim. O bebek orda son nefesini veriyor sandım. Hiç korkmuyor böyle şeyleri normal karşılıyorlar
Ay okurken depresyona girdim.bu nedir böyle kabus gibi..
Her zaman savunduğum şeyi tekrar söyleyeceğim.Mesafe iyidir,hayat kurtarır.Gerekirse kendi ailenize bile mesafe koyacaksınız huzurunuz ve sağlığınız için. Görüşmeyin. Ben yılda 2 kere falan görüyorum eş tarafını.Eşim istediği kadar görebilir.Müthiş huzur ve konfor…Tavsiye ederim.

Ayrıca o onu demiş yok köye laf gitmiş . Isterse yedi dünya bie araya gelip seni cekistirsin . Kuzular bile annelerine koşuyor . Anneleri besleyip buyutuyor .annelik her şeye karşı güçlü ,dirayetli durmak demek . Hastalıklı şekilde güç savaşı veren bu insanlardan çocuklarını koruyacaksin , eğitim alacaksin ki güçlü bir çocuk yetiştiresin

Yavrum dimdik dur gerekirse kapını açma kıyamet kopsun kimseyi evine alma ! Bak bebeğine bir şey olur Allah korusun
Ne demek seni yikayacakmis ne demek göğsünü gorecekmis yanlarında emzirmeyeceksin bebeğe yaklastirmayacaksin gece başka eve götürecekler oyle mi hoşt diyeceksin dik dur gerekirse delir cinnet getir herkes haddini bilsin seni pasif gördüm aç aç burayı oku guclen dim dik dur hic bir şeyden korkma

Pardon siz evimizin hangi köşesinde yaşıyorsunuz yedi yirmidört bizi izlemiş gibi gelmiş buraya yorum yapmışsınızda? Allah bilir komşularınızıda camdna izliyorsunuzdur siz (öyle sallamaya böyle sallama yakışır) ünsnaları çok dikizlemeyin

Sizin evinizde milyon verseler yaşamam :)
İstediğin kadar salla umrumda bile olmaz
Burada herkese çat çat cevap veriyorsunuz evdekilere de yapsanıza bakın ne güzel cevap veriyorsunuz herkese neden yapmıyorsunuz :)

Bu arada kocam arabuluculuk yapıyor yazık ona diyen sizsiniz aralarda yorumlarınızda var şimdi onu bulmakla enerjimi harcayamam sen bul oku:) Ara bulucu koca olmaz ben bu olaya karışmayayım sessizce durayım diyen koca olur

Son düzenleme:
Mama önceden alınıyor mu
Ben hiç mamayla beslemedim bilmiyorum

Bol bol emzirmek gerekiyor sarılık için
Süt olmazsa mama öneriyor doktorlar ayına göre diye biliyorum
Bizimkine hastanede verdiler. Özel hastaneydi ama devlette de verirler mi bilmiyorim . Siringayla verildiginde çocuk alismiyor çünkü zor cekiyor oradan mamayı .

Yavrum dimdik dur gerekirse kapını açma kıyamet kopsun kimseyi evine alma ! Bak bebeğine bir şey olur Allah korusun
Ne demek seni yikayacakmis ne demek göğsünü gorecekmis yanlarında emzirmeyeceksin bebeğe yaklastirmayacaksin gece başka eve götürecekler oyle mi hoşt diyeceksin dik dur gerekirse delir cinnet getir herkes haddini bilsin seni pasif gördüm aç aç burayı oku guclen dim dik dur hic bir şeyden korkma
🥹🥹 teşekkür ederim

Ayrıca doktorları kocanla birlikte dinle . Tüm bu dediklerine Osman hoca değiniyor . Neden bebeğe sekerli su verilmemeli verilirse neden ölür? Neden bol bol anne kucağına almalı
Ben hep başka doktorları takip etmiştim ütü yaparken izliyorum 🤰🏻 hep gebelik sürecinde nelere dikkat edilmeli bunlara bakıyordum şimdi dogum yaklaştı artık doğum sonrasına başladım çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim Allah razı olsun ♥️

Kocanız sizi korumuyor. Kocanız kendimi daha fazla dahil etmeden ne kadar işler yürür ona bakıyor. Bunu kabullenirseniz hiç yoktan önünüzü görür, kendiniz neler yapabileceğinize odaklanırsınız. Kocanıza güvenirseniz anasının bir gözyaşı yere düşmesin diye koşarken bi de bakmışsınız yarı yolda bırakmış sizi. Gözünüzü açın, yoksa sert düşeceksiniz.

Üff iyimisiniz siz ben bebeğe şeker mi verdim??? Bana bu ithamlarda bulunuyorsunuz ben bunlar söyleniyor dedim. nerden çıkardınız benim çocuğa şeker vermenin doğru oldugunu söylediğimi nerden çok merak ediyorum şu yaptığınızda iftiraya giriyor farkında mısınız?? Ben bunu yapmak istiyolar korktum dedim geldim buraya yazdım. Ne bu saldırganlık kavga etmeyi çok seviyorsanız gidin kendiniz gibi birini bulup kavga eidn başımı agrıttınız ya biri gelir hakaret biri gleir böylesin şöylesin saldırıp benim morlaimi bozacaksan ne diye yazarsın ya yazma ozaman deki ben kendime mani olamıyorum bari millete saldırmayayım. Yazma. Ayrıca bilmemek ayıp mı daha yeni cenaze evimiyiz başımd abin tane dert varken ben sadece bu bebeğe odaklanmaya çalışıyorum öğüre öğürede olsa agzıma tepiyorumki çocuguma yarasın diye kaç kere yediklerimi geri çıakrdımda peşine bidaha yedim doktorum neyi ye dediyse yedim kaç kere alerjik reaksiyon geçirdimde hastaneye yattım. Ben aylardır kendime bir pantolon bile almadım ki ehr dışarı çıkınca önce çocuguma bakıyorum ne bu senden anne olmaz tavırları çok acımasızca emin olun ben bu çocuk olmuyor diye ne tedaviler gördüm. Ne acılar çektim ve hepsini eşimle tek başıma atlattım dıaşrdan biri gelip sen zaten beceremiyorsun diyince sizin gibiler eneremle güldüğümü söylemeyeyim siterseniz. Ben zaten çocuk gelişimi ve eğitimi okudum evet bildiğimden çok eksiğim var. Ama ben daha ilkkez anne oluyorum öğrenicem.
Yetişin a dostlar bana iftira atıyorlar diye feveran etmeden önce bi sakince okusanız mı???
Bebeğe şeker veriyorsunuz demedim, ki bebek yok ortada onu da yazmışım 35. Haftadasınız diye. Aa her şeyi tane tane mi yazıcam canım?
Bir bebeğin ölümüne şaşkınlık göstermişsiniz korkunç diyerek, bu da şekerli suyun zararını bilmediğimizi gösteriyor.
Çocuk gelişimi mezunu olmanızın konuyla bir alakası yokmuş demek ki. Zaten eş ailesi de çok dikkate almıyor mezuniyet durumuzu.. Onlara çekin resti o zaman, ben şu bölüm mezunuyum sizden daha iyi bilirim, bebeğe ben bakıcam diyin. Böyle diyebilseniz burada konu açmazdınız ama di mi..

Ben yapmanız gerekeni söyledim, alın birkaç tane kitap okuyun, araştırın. Çok güzel doktor sayfaları var onları takip edin. Bunları bilirseniz size kocakarı tavsiyeleri ile geldiklerinde tepkiniz çok farklı olur diye düşündüm ama yanıldım, sizin öyle ne söylendiğini algılama, yorumlama, cevaplama olgunluğunuz yok. Her şeyi ya yanlış anlıyorsunuz ya da hiç anlamıyorsunuz.. Çok yorucusunuz.

🥹🥹 teşekkür ederim
Kimseyle çocuğunu hiçbir yere yollama .evet şu an çok güçsüz hissediyorsun haklısın . Zaten bu yüzden leş kargasi gibi saldırıyorlar. Sakin ve güçlü olup net ol. Çocuk benim ben annesiyim en iyisini ben bilirim . Gerekirse delirmiş numrasi yapacaksin . Bırak lohusa depresyonu desinler deli desinler. Çocuğumu alanı yırtarim de. Kendi bedenin de çocuğun da sana ait

X