Başka Şehire Gelin Gitmek?

Çok iyi anlıyorum benimkilerde çok düşkünler. Ama ayda bir gidip kalıyoruz onlar geliyorlar kalıyorlar böyle böyle sık sık görüşüyoruz. Bence anne babasınız çalışmıyorsa sizin yanınıza gelip yerleşsinler en güzeli. Madem ayrılık zor gelecek. Evlat için her şey yapılır...

Kelimesi kelimesine katılıyorum

farzet ki atandın iş için gittin.
benim 1 kızım var. ileride büyük ihtimal farklı şehirlerde yaşayacağız.
asıl soru sen gitmek istiyor musun?

bu kadar dert edecek bişey yok yani adamın işini bırakıp istanbula gelmesini beklemek daha saçma.

mesajından anlayamadım ama eş adayı ailesi nerede şu an? zira ikinizde ailenizden uzak olacaksanız gideceğin yerde zor da olsa sıkıntıları aşarsınız ama sen ailenden uzak o ailesi yanında olacaksa geç o işleri, seni hiç bir zaman anlamayacak. denedim gördüm. evlenecek arkadaşlarıma söylediğim ilk şeydir...

Merhaba canim.
Ben de tek cocugum.
Ailem Turkiye'de, ben yurtdisina geldim :)
Kolay degil evet ama alisiliyor.
Babanin krildim falan demesi garip. Senin mutlulugunu her seyin önune koymalilar.

Ama bu yukarda dediklerin azcik soru isareti olusturdu bende :)
Zaten onun 7 sulalesinin ve arkadaslarinin yasadigi sehre gidiyorsun ve ne zaman baska mahalle soylesen bi bahane buluyormus ya ha iste bu cook garip.
Eskisehir'in een mukemmel mahallesi mi bilmem ama nasil senin ailenin abartmasi garipse esinin de ailesinin dibinden ev tutmak istemesi o denli garip.

Sen tam olarak ne istedigine iyi karar ver bence.
Bi arkadas vardi Bursayi sevemedim, Ah Istanbul diye konu aciyordu:) ilk basta zor gelir ama sevdigim yanimda olucak zamanla alisirim varsin onun ailesinin sehri olsun diyebilecek misin?

Son düzenleme:
Ailene yakın oturmak çok çok büyük bir avantaj. Ama sende zamanla alışacaksın. Evlendikten sonra mutlu olursan şayet ailende bu duruma eskısı gibi takılmayacaktır.

Ben de ayrı şehirde geldim sizin dezavantajınız anne babanızın orada yalnız kalması olmuş benim abime yakınlar o yüzden öyle bi rahatsızlık duymuyorum . Eskişehir'de yaşamıyorum ama daha önce gittim kiraları bilmem ama hayat İstanbul'a oranla çok ucuz geldi . Sık sık ailenizin yanına girersiniz belki aileniz bile sizin yaşadığınız şehre taşına bilir . Abim ve eşi tayin istemeyi düşünüyor artık İstanbul da yaşamak istemiyorlar ama annem ve babam çok üzülüyor haklı olarak .ben de onlara abim giderse siz de gidersiniz yakınlarında ev tutarsiniz buradaki evinde kiraya verirsiniz sizi buraya bağlayan bişey yok zaten diyorum .
Ben ayrı şehirde geldiğimde hiç zorlanmadim açıkçası hem de hiç

Eskişehir de hızlı tren var. Madem nişanlın anlayışlı istediğin zaman gidip gelirsin. Günübirlik bile gidersin yani. Tek çocuk musun? Eğer öyleyse anne baban senin yaşadığın şehre gelsin.
Ya da bir bakarsın nişanlın istanbul da çok güzel bir iş bulur tekrar taşınırsınız.

Ben aileniz de dahil olmak uzere cevrenizdekilerin olaya bakisini cok bencilce buldum. Manevi olarak destek vermeleri ve sizi yureklendirmeleri gerekirken kostek olmuslar. Yasiniz mi kucuk acaba, o yuzden mi bu kadar savunmacilar diye dusundum. Bugun yuzlerce kadin evlenip ailesinden uzakta baska memlekete gidiyor. Bunlardan biri de benim. Ben ailemle yasadigim yerden cok cok kucuk bir yere geldim evlenerek. Ustelik benim burda kimsem yok, sadece esim ve esimin ailesi var. Kaldi ki siz mustakbel esinize cok guveniyormussunuz her anlamda. Benim evlenmeden once bile acabalarim vardi. Ben de aileme cok duskundum ve evden baska biyerde kalmisligim bile yoktu. Ama sevdigim insanla bir aile kurmak istiyordum ve kosullarimiz buydu. Suanda 6 aylik evliyim. Ayni evin icinde birbirimize, aliskanliklarimiza adapte olma sureci disinda buyuk bir sorun yasamadik.

Ayrica siz Eskisehir gibi ne kadar guzel bir sehre gideceksiniz. Sahsen ben istanbulda yasamaktansa milyon kez eskisehirde yasamayi tercih ederdim..

Çevreniz çok tuhafmış gerçekten. Hani sadece anneniz ya da sadece babanız vardır, siz gidince tek kalacaktır, bakıma muhtaçtır falan anlarım da anne baba var, hısım akraba diyorsunuz, yani siz uzakta olunca yapayalnız kalmayacaklar. İnsana nasıl böyle kötü hissettirebiliyorlar anlamıyorum. Siz yetişkin bir insansınız, yuva kuracaksınız, tabi ki artık önceliğiniz kuracağınız yuva ve eşiniz olacak. Çevreniz gerçekten çok duyarsız, sakın onları dinlemeyin.

Öte yandan burada o kadar çok "Evlendim, eskiden yaşadığım şehri özlüyorum" başlıkları gördüm ki İstanbul'dan Bursa'ya gidip Afrika'ya yerleşmiş gibi triplere girenler mi dersin, sırf bu yüzden boşanmaya kalkanlar mı... İleride çok sorun edeceğinizi öngörüyorsanız da şu aşamada gitmemeniz en iyisi. Boşuna evleneceğiniz kişinin de, kendinizin de başını yakmayın.

Umarım sizin için en doğru kararı verirsiniz.

ay keşke ben oraya taşınabilsemmmmm :) eskişehiri bence sevceksiniz ama tabi ki istanbul daki şehri değil ama ortamı özleyeceksiniz

Eskişehir o kadar övülmüş ki vallahi benim bile oraya taşınasım geldi şuan

Bence bu kadar övülen bir şehre gittiğiniz için ve de iyi bir eş adayı bulduğunuz için mutlu olun.
Onlar da alisacaktir.
Bu kadar da çok aykırı bir şeymiş gibi davranmamalilar şuan çoğu kişi evlenip başka şehre gidiyor kendi şehrinden birisini bulan o kadar azaldı ki aslında.
Çağa ayak uydurun ve kafanıza takmayın sık sık geleceğim deyin ve gerisini dinlemeyin.

Bu kadar aileye bağımlı olmak çok yanlış. Bağlılık değil bağımlılık. Ben de tek çocuğum aileme de çok düşkünüm ama kendi hayatım var, ailemin gölgesinde ailemin hayatını yaşayamam bence kimse yaşamamalı da. Kendi başınıza bir bireysiniz ki gittiğiniz yer de Türkiye’nin en güzel en yaşanılabilir şehirlerinden biri. Zaman içerisinde alışırsınız, kendinize göre bir çevre edinirsiniz. Hiç dert etmeyin bence

İnsanlar 18 yaşında aileden uzak şehirlerde üniversite kazanıyor yıllarca ayrı kalıyorlar da bir şey olmuyor. Sanki başka gezegene yerleşeceksiniz, hiç mi aileden ayrılmamış çevrenizdekiler? Bu kadar garipseyip üstünüze gitmeleri garip olmuş.

evetttt Uluönder Mahallesinde oturuyor. O civarlarda ev bakıcaz bizde. Desenize yakın oturucaz. Gerçi İstanbulluya her yer yakın oluyor Uzak mesafeler gitmeye alışığız ne de olsa. Çok sevindim gerçekten bakarsınız daha ilerde koşşu da oluruz. Evet porsuk güzel, akşam yürüyüşleri felan.. Odunpazarı da çok güzel, Sazova çok güzel. Eskişehir güzel şehir gerçekten ve iyi ki hızlı tren var. Hızlı tren Bakırköye kadar gidiyor artık bu arada. O da iyi oldu.

Eylül Ekim gibi planlıyoruz bakalım :)

Eskişehir gerçekten çok kaliteli bir şehir. Artık evlenemeye karar verdiğinize göre herşeyi göze alacaksınız. Evlenmeye hazır değilseniz de, ayrılın sevgilinizden İstanbul’da yeni bir sevgili bulun yani aynı şehirde bile olunca, aileden ayrılma fikir aşırı zor görünüyor. Ama evlilik sonrası birkaç ay içinde alışıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…