Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Başka Şehire Gelin Gitmek?
- Konu Sahibi Ceyda3
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- gurbet gurbet gelini
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Kelimesi kelimesine katılıyorumHerkes abartiyorsun demis AMA Ben farkli yonden bakacagim malum her yoruma hazir olman gerekecek. Eskiden kadinlar gelin gidermis ailelerinden ayri kayinvalidenin gelini esinin karisi olurmus duzen bu sekildeymis nasil simdi hayata dair bazi kabullenislerimiz varsa o zaman da oymus. Ailesine yakin ev tutuyor ya zaten bu erkekler basta cok degisik oluyorlar aksam annemlerde yiyelim der muhtemelen hafta sonu onlarla gecirirsin vs vs herseyde cikarlar ortaya. Sen tek kalacaksin soyleyince de sen geldin ben zorlamadim der. Ozelde calisacagin icin devamli izin alamayacaksin onlar gelirse gelir cok uzun kalirlarsa laf olacak. Cocugun olunca annanesinden ayri buyuyecek. Yani esin mutlulugunu ailesiyle yasayacak hicbiryeri eksilmeyecek ama sen surekli dert edeceksin bu durumu. Bence ailen de senle gelirse evlen. Onlar da yerlessin oraya. Yoksa cok zor. Esini evlilige alistiracaksin aile olmaya karisi oldugunu surekli anlatacaksin cunku o buyudugu sokakta flortlestigi kiz gibi saniyor seni. 35 yaisndayim esimle tanistigimda ailemden ayri farkli bir sehirde yasiyordum yani gelin gelmedim ama 8senedir bunun zorlugini dibine kadar yasadim. Hadi hayatimizi kuralim Istanbul a gidelim desen 10 sene sonra birakip gelmez ailesini.tum bunlar genelleme tabi ama ciddiye al lutfen. Ask bitiyor insan ki
Merhaba hanımlar, biraz da dertleşmek için yazıyorum aslında. Çünkü canım gerçekten sıkkın anlatabileceğim kimse yok çünkü herkes zaten sıkıldığım noktadan vuruyor beni açıkçası. 3 senelik bir ilişkim var çok şeyler yaşadık ama bu bizi birbirimize daha da bağladı evleceğim kişiden yana asla bir tereddütüm yok hatta şükür sebebim. Ama madalyonun tabi ki iki yüzü var. Bu diğer yarım gibi hissettiğim adamla evleneceksem Aşığı olduğum ailemin arkadaşlarımın iş imkanlarımın olduğu İstanbulumu bırakıp Eskişehire gitmek zorunda olmak. Çünkü nişanlım burada uygun bir iş bulamadı. Eskişehir de büyük bir firmada çalışıyor şu anda. Bir tercih yapmam gerekti ve gitmeyi tercih etmek durumunda kaldım ne yazık ki burada hayat kuramazdık. Zaten tercihim dolayısıyla yeterince vicdan azabı çekiyorum çünkü tek çocuğum öyle hısım akrabamız da yoktur ve annemle birbirimize çok düşkünüzdür. İki günden fazla ayrı kaldığımız dahi olmadı hiç. Annemi babamı burada bir başına bırakıp gitmek zorunda olmak beni zaten yeterince üzüyor, demek ki hayırlısı böyleymiş bunda da bir hayır vardır diyerek bi şekilde kendimi avutmaya çalışıyorum. Gideceğimi öğrenince zaten başta babam tepkisini koydu bizi burada bırakıp nası gitmeye karar verirsin kırıldım sana, oralarda tanıdığımız kimse de yok yalnız kalacaksın ne yaşarsan yaşa oralara gelip gidemeyiz bir başına mücadele etmek zorundasın her şeyle dedi annem aklına geldikçe ağlayıp duruyor, hısım akraba nası gidersin sen evlendikten sonra anne babana çok koyacak diyip duruyorlar. Arkadaşlar desen orda nası yapıcaksın ailenden nası ayrılıcaksın her an gelip gidemezsin de diyip duruyorlar. Eş adayım çok çok anlayışlı birisi istediğin an girip aileni görürsün kalırsın diyor, dünya iyisi biri dediğim gibi ama ailemi nası bırakıp gidicem. Zaten kendimi zor avutuyorum bir de çevrem yangına körükle gidiyor nasıl başa çıkıcam? Benzer durumda olan ya da daha önce bu süreçten geçmiş birileri var mı? Bu konuda kendimi gerçekten çok yalnız hissediyorum.
farzet ki atandın iş için gittin.
benim 1 kızım var. ileride büyük ihtimal farklı şehirlerde yaşayacağız.
asıl soru sen gitmek istiyor musun?
- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
- 26 Eylül 2013
- 3.194
- 3.907
- 248
mesajından anlayamadım ama eş adayı ailesi nerede şu an? zira ikinizde ailenizden uzak olacaksanız gideceğin yerde zor da olsa sıkıntıları aşarsınız ama sen ailenden uzak o ailesi yanında olacaksa geç o işleri, seni hiç bir zaman anlamayacak. denedim gördüm. evlenecek arkadaşlarıma söylediğim ilk şeydir...
- 4 Kasım 2017
- 2.284
- 4.443
- 133
Merhaba canim.Tepebaşı tarafında oturucaz sanırım, nişanlım zaten o mahallede büyümüş; annesi, abisi, kardeşi, arkadaşları hepsi o mahallede yaşıyor hala zaten, başka bir yerde yaşamak isteyeceğini sanmam başka mahallelerden ev ne zaman göndersem orası uzak, burası kötü, o tarafı bilmiyorum diyor :) Tepebaşı da güzel ama gerçekten haklı yani bi yandan herşey elinin altında; avmsi yürüyüş yolları,tranvay koçtaş, metro felan yürüme mesafesinde hep. Hatta çarşı bile 20 25 dakika yürüme mesafesinde. Kulağa hoş geliyor, bakalım nasıl olacak. Yardımların için çok teşekkürler. Kısmet olursa ilerde tanışmayı çok isterim :)
Ben de tek cocugum.
Ailem Turkiye'de, ben yurtdisina geldim :)
Kolay degil evet ama alisiliyor.
Babanin krildim falan demesi garip. Senin mutlulugunu her seyin önune koymalilar.
Ama bu yukarda dediklerin azcik soru isareti olusturdu bende :)
Zaten onun 7 sulalesinin ve arkadaslarinin yasadigi sehre gidiyorsun ve ne zaman baska mahalle soylesen bi bahane buluyormus ya ha iste bu cook garip.
Eskisehir'in een mukemmel mahallesi mi bilmem ama nasil senin ailenin abartmasi garipse esinin de ailesinin dibinden ev tutmak istemesi o denli garip.
Sen tam olarak ne istedigine iyi karar ver bence.
Bi arkadas vardi Bursayi sevemedim, Ah Istanbul diye konu aciyordu:) ilk basta zor gelir ama sevdigim yanimda olucak zamanla alisirim varsin onun ailesinin sehri olsun diyebilecek misin?
Son düzenleme:
- 19 Mart 2019
- 516
- 446
- 23
- 36
Ben de ayrı şehirde geldim sizin dezavantajınız anne babanızın orada yalnız kalması olmuş benim abime yakınlar o yüzden öyle bi rahatsızlık duymuyorum . Eskişehir'de yaşamıyorum ama daha önce gittim kiraları bilmem ama hayat İstanbul'a oranla çok ucuz geldi . Sık sık ailenizin yanına girersiniz belki aileniz bile sizin yaşadığınız şehre taşına bilir . Abim ve eşi tayin istemeyi düşünüyor artık İstanbul da yaşamak istemiyorlar ama annem ve babam çok üzülüyor haklı olarak .ben de onlara abim giderse siz de gidersiniz yakınlarında ev tutarsiniz buradaki evinde kiraya verirsiniz sizi buraya bağlayan bişey yok zaten diyorum .Merhaba hanımlar, biraz da dertleşmek için yazıyorum aslında. Çünkü canım gerçekten sıkkın anlatabileceğim kimse yok çünkü herkes zaten sıkıldığım noktadan vuruyor beni açıkçası. 3 senelik bir ilişkim var çok şeyler yaşadık ama bu bizi birbirimize daha da bağladı evleceğim kişiden yana asla bir tereddütüm yok hatta şükür sebebim. Ama madalyonun tabi ki iki yüzü var. Bu diğer yarım gibi hissettiğim adamla evleneceksem Aşığı olduğum ailemin arkadaşlarımın iş imkanlarımın olduğu İstanbulumu bırakıp Eskişehire gitmek zorunda olmak. Çünkü nişanlım burada uygun bir iş bulamadı. Eskişehir de büyük bir firmada çalışıyor şu anda. Bir tercih yapmam gerekti ve gitmeyi tercih etmek durumunda kaldım ne yazık ki burada hayat kuramazdık. Zaten tercihim dolayısıyla yeterince vicdan azabı çekiyorum çünkü tek çocuğum öyle hısım akrabamız da yoktur ve annemle birbirimize çok düşkünüzdür. İki günden fazla ayrı kaldığımız dahi olmadı hiç. Annemi babamı burada bir başına bırakıp gitmek zorunda olmak beni zaten yeterince üzüyor, demek ki hayırlısı böyleymiş bunda da bir hayır vardır diyerek bi şekilde kendimi avutmaya çalışıyorum. Gideceğimi öğrenince zaten başta babam tepkisini koydu bizi burada bırakıp nası gitmeye karar verirsin kırıldım sana, oralarda tanıdığımız kimse de yok yalnız kalacaksın ne yaşarsan yaşa oralara gelip gidemeyiz bir başına mücadele etmek zorundasın her şeyle dedi annem aklına geldikçe ağlayıp duruyor, hısım akraba nası gidersin sen evlendikten sonra anne babana çok koyacak diyip duruyorlar. Arkadaşlar desen orda nası yapıcaksın ailenden nası ayrılıcaksın her an gelip gidemezsin de diyip duruyorlar. Eş adayım çok çok anlayışlı birisi istediğin an girip aileni görürsün kalırsın diyor, dünya iyisi biri dediğim gibi ama ailemi nası bırakıp gidicem. Zaten kendimi zor avutuyorum bir de çevrem yangına körükle gidiyor nasıl başa çıkıcam? Benzer durumda olan ya da daha önce bu süreçten geçmiş birileri var mı? Bu konuda kendimi gerçekten çok yalnız hissediyorum.
Ben ayrı şehirde geldiğimde hiç zorlanmadim açıkçası hem de hiç
- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.779
- 528
Eskişehir de hızlı tren var. Madem nişanlın anlayışlı istediğin zaman gidip gelirsin. Günübirlik bile gidersin yani. Tek çocuk musun? Eğer öyleyse anne baban senin yaşadığın şehre gelsin.Merhaba hanımlar, biraz da dertleşmek için yazıyorum aslında. Çünkü canım gerçekten sıkkın anlatabileceğim kimse yok çünkü herkes zaten sıkıldığım noktadan vuruyor beni açıkçası. 3 senelik bir ilişkim var çok şeyler yaşadık ama bu bizi birbirimize daha da bağladı evleceğim kişiden yana asla bir tereddütüm yok hatta şükür sebebim. Ama madalyonun tabi ki iki yüzü var. Bu diğer yarım gibi hissettiğim adamla evleneceksem Aşığı olduğum ailemin arkadaşlarımın iş imkanlarımın olduğu İstanbulumu bırakıp Eskişehire gitmek zorunda olmak. Çünkü nişanlım burada uygun bir iş bulamadı. Eskişehir de büyük bir firmada çalışıyor şu anda. Bir tercih yapmam gerekti ve gitmeyi tercih etmek durumunda kaldım ne yazık ki burada hayat kuramazdık. Zaten tercihim dolayısıyla yeterince vicdan azabı çekiyorum çünkü tek çocuğum öyle hısım akrabamız da yoktur ve annemle birbirimize çok düşkünüzdür. İki günden fazla ayrı kaldığımız dahi olmadı hiç. Annemi babamı burada bir başına bırakıp gitmek zorunda olmak beni zaten yeterince üzüyor, demek ki hayırlısı böyleymiş bunda da bir hayır vardır diyerek bi şekilde kendimi avutmaya çalışıyorum. Gideceğimi öğrenince zaten başta babam tepkisini koydu bizi burada bırakıp nası gitmeye karar verirsin kırıldım sana, oralarda tanıdığımız kimse de yok yalnız kalacaksın ne yaşarsan yaşa oralara gelip gidemeyiz bir başına mücadele etmek zorundasın her şeyle dedi annem aklına geldikçe ağlayıp duruyor, hısım akraba nası gidersin sen evlendikten sonra anne babana çok koyacak diyip duruyorlar. Arkadaşlar desen orda nası yapıcaksın ailenden nası ayrılıcaksın her an gelip gidemezsin de diyip duruyorlar. Eş adayım çok çok anlayışlı birisi istediğin an girip aileni görürsün kalırsın diyor, dünya iyisi biri dediğim gibi ama ailemi nası bırakıp gidicem. Zaten kendimi zor avutuyorum bir de çevrem yangına körükle gidiyor nasıl başa çıkıcam? Benzer durumda olan ya da daha önce bu süreçten geçmiş birileri var mı? Bu konuda kendimi gerçekten çok yalnız hissediyorum.
Ya da bir bakarsın nişanlın istanbul da çok güzel bir iş bulur tekrar taşınırsınız.
- 19 Kasım 2018
- 4.097
- 6.974
- 158
Ben aileniz de dahil olmak uzere cevrenizdekilerin olaya bakisini cok bencilce buldum. Manevi olarak destek vermeleri ve sizi yureklendirmeleri gerekirken kostek olmuslar. Yasiniz mi kucuk acaba, o yuzden mi bu kadar savunmacilar diye dusundum. Bugun yuzlerce kadin evlenip ailesinden uzakta baska memlekete gidiyor. Bunlardan biri de benim. Ben ailemle yasadigim yerden cok cok kucuk bir yere geldim evlenerek. Ustelik benim burda kimsem yok, sadece esim ve esimin ailesi var. Kaldi ki siz mustakbel esinize cok guveniyormussunuz her anlamda. Benim evlenmeden once bile acabalarim vardi. Ben de aileme cok duskundum ve evden baska biyerde kalmisligim bile yoktu. Ama sevdigim insanla bir aile kurmak istiyordum ve kosullarimiz buydu. Suanda 6 aylik evliyim. Ayni evin icinde birbirimize, aliskanliklarimiza adapte olma sureci disinda buyuk bir sorun yasamadik.
- 15 Ekim 2018
- 1.207
- 5.686
- 158
Çevreniz çok tuhafmış gerçekten. Hani sadece anneniz ya da sadece babanız vardır, siz gidince tek kalacaktır, bakıma muhtaçtır falan anlarım da anne baba var, hısım akraba diyorsunuz, yani siz uzakta olunca yapayalnız kalmayacaklar. İnsana nasıl böyle kötü hissettirebiliyorlar anlamıyorum. Siz yetişkin bir insansınız, yuva kuracaksınız, tabi ki artık önceliğiniz kuracağınız yuva ve eşiniz olacak. Çevreniz gerçekten çok duyarsız, sakın onları dinlemeyin.
Öte yandan burada o kadar çok "Evlendim, eskiden yaşadığım şehri özlüyorum" başlıkları gördüm ki İstanbul'dan Bursa'ya gidip Afrika'ya yerleşmiş gibi triplere girenler mi dersin, sırf bu yüzden boşanmaya kalkanlar mı... İleride çok sorun edeceğinizi öngörüyorsanız da şu aşamada gitmemeniz en iyisi. Boşuna evleneceğiniz kişinin de, kendinizin de başını yakmayın.
Umarım sizin için en doğru kararı verirsiniz.
Öte yandan burada o kadar çok "Evlendim, eskiden yaşadığım şehri özlüyorum" başlıkları gördüm ki İstanbul'dan Bursa'ya gidip Afrika'ya yerleşmiş gibi triplere girenler mi dersin, sırf bu yüzden boşanmaya kalkanlar mı... İleride çok sorun edeceğinizi öngörüyorsanız da şu aşamada gitmemeniz en iyisi. Boşuna evleneceğiniz kişinin de, kendinizin de başını yakmayın.
Umarım sizin için en doğru kararı verirsiniz.
- 28 Şubat 2019
- 4.673
- 11.167
- 208
Eskişehir o kadar övülmüş ki vallahi benim bile oraya taşınasım geldi şuan
Bence bu kadar övülen bir şehre gittiğiniz için ve de iyi bir eş adayı bulduğunuz için mutlu olun.
Onlar da alisacaktir.
Bu kadar da çok aykırı bir şeymiş gibi davranmamalilar şuan çoğu kişi evlenip başka şehre gidiyor kendi şehrinden birisini bulan o kadar azaldı ki aslında.
Çağa ayak uydurun ve kafanıza takmayın sık sık geleceğim deyin ve gerisini dinlemeyin.
Bence bu kadar övülen bir şehre gittiğiniz için ve de iyi bir eş adayı bulduğunuz için mutlu olun.
Onlar da alisacaktir.
Bu kadar da çok aykırı bir şeymiş gibi davranmamalilar şuan çoğu kişi evlenip başka şehre gidiyor kendi şehrinden birisini bulan o kadar azaldı ki aslında.
Çağa ayak uydurun ve kafanıza takmayın sık sık geleceğim deyin ve gerisini dinlemeyin.
- 7 Ocak 2016
- 10.305
- 49.648
- 598
Bu kadar aileye bağımlı olmak çok yanlış. Bağlılık değil bağımlılık. Ben de tek çocuğum aileme de çok düşkünüm ama kendi hayatım var, ailemin gölgesinde ailemin hayatını yaşayamam bence kimse yaşamamalı da. Kendi başınıza bir bireysiniz ki gittiğiniz yer de Türkiye’nin en güzel en yaşanılabilir şehirlerinden biri. Zaman içerisinde alışırsınız, kendinize göre bir çevre edinirsiniz. Hiç dert etmeyin bence
- 10 Mayıs 2012
- 261
- 65
- 318
- 26 Ocak 2015
- 90
- 38
- 88
evetttt Uluönder Mahallesinde oturuyor. O civarlarda ev bakıcaz bizde. Desenize yakın oturucaz. Gerçi İstanbulluya her yer yakın oluyor Uzak mesafeler gitmeye alışığız ne de olsa. Çok sevindim gerçekten bakarsınız daha ilerde koşşu da oluruz. Evet porsuk güzel, akşam yürüyüşleri felan.. Odunpazarı da çok güzel, Sazova çok güzel. Eskişehir güzel şehir gerçekten ve iyi ki hızlı tren var. Hızlı tren Bakırköye kadar gidiyor artık bu arada. O da iyi oldu.Bende tepebaşına bağlıyım da sizin bahsettiğiniz yer uluönder muhtemelen tepebaşının merkezi noktası :) güzel yer oralar. Hastane de çok yakın. Ben daha sonlardayım tramvay geldikten sonra şehirleşmiş buralar :) önceden Köymüş :)
Nasip olursa inşallah düğün ne zaman?
- 26 Ocak 2015
- 90
- 38
- 88
Eylül Ekim gibi planlıyoruz bakalım :)Bende tepebaşına bağlıyım da sizin bahsettiğiniz yer uluönder muhtemelen tepebaşının merkezi noktası :) güzel yer oralar. Hastane de çok yakın. Ben daha sonlardayım tramvay geldikten sonra şehirleşmiş buralar :) önceden Köymüş :)
Nasip olursa inşallah düğün ne zaman?
Eskişehir gerçekten çok kaliteli bir şehir. Artık evlenemeye karar verdiğinize göre herşeyi göze alacaksınız. Evlenmeye hazır değilseniz de, ayrılın sevgilinizden İstanbul’da yeni bir sevgili bulun yani aynı şehirde bile olunca, aileden ayrılma fikir aşırı zor görünüyor. Ama evlilik sonrası birkaç ay içinde alışıyorsunuz.