Başka Şehire Gelin Gitmek?

İnşallah nasipse neden olmasın :)
Baskı kuranlara aldırış etme sürekli onlarla iç içe yaşayamazsın. seninde yuva kurman gerek bu bir döngü. Tek çocuk kalmanı onlar tercih ettiyse tüm sorumluluğu teksin diye senin omuzlarına yükleyemezler.
Eskişehirdeyken bir tek deniz havasını özlüyor insan
Ev bakarken hangi mahallelerden tutmaman gerektiği konusunda fikir verebilirim :)
Ben çok kötü bi mahallede oturuyorum şanssızlık ev bulamadığımız için.

Tepebaşı tarafında oturucaz sanırım, nişanlım zaten o mahallede büyümüş; annesi, abisi, kardeşi, arkadaşları hepsi o mahallede yaşıyor hala zaten, başka bir yerde yaşamak isteyeceğini sanmam başka mahallelerden ev ne zaman göndersem orası uzak, burası kötü, o tarafı bilmiyorum diyor :) Tepebaşı da güzel ama gerçekten haklı yani bi yandan herşey elinin altında; avmsi yürüyüş yolları,tranvay koçtaş, metro felan yürüme mesafesinde hep. Hatta çarşı bile 20 25 dakika yürüme mesafesinde. Kulağa hoş geliyor, bakalım nasıl olacak. Yardımların için çok teşekkürler. Kısmet olursa ilerde tanışmayı çok isterim :)

Deniz kokusunu özler tabi insan, benim iş yerim beşiktaşta. Her vapur sesi duyduğumda yakında artık bunları duyamayacağım diyip duruyorum, o an üzülüp ama sevdiğim insanın da yanında olacağım diye seviniyorum. Sevinç ve üzüntü bir arada, tuhaf duygularmış :)

Şansa bakın ki sizinle hemen hemen aynı şeyleri ben de yaşıyorum ama malesef ben canım Eskişehirimden ayrılıyorum :'( Ailemden de ilk kez ayrılıyorum, atamam dolayısıyla baska bir şehre gidiyorum. İçim çok buruk. Ailemden ayrılmanın hüznü bi yandan, canımdan çok sevdiğim şehrimden ayrılmanın hüznü diğer yandan. Malesef böyle ayrılıklar yaşamak zorunda kalıyoruz. Aileniz de siz de zamanla alışacaksınız,kaldı ki tek başınıza değilsiniz yanınızda sevip güvendiğiniz eşiniz var. Eskişehir'in tadını çıkarın bol bol :)

Bende tepebaşına bağlıyım da sizin bahsettiğiniz yer uluönder muhtemelen tepebaşının merkezi noktası :) güzel yer oralar. Hastane de çok yakın. Ben daha sonlardayım tramvay geldikten sonra şehirleşmiş buralar :) önceden Köymüş :)
Nasip olursa inşallah düğün ne zaman?

Bende bakırköyde doğdum büyüdüm. İçime dert düşse sahilde soluk alırdım. Hey gidi günler hey :)
Gerçekten eşinle mutlu olduktan sonra gerisi kolay porsuk var gider çekirdek çitleriz

Çok abartmıssın bence evlenmeye hazır değilsin.. merak ettim yaşını?

1.5 - 2 aylık evliyim aileme 16 saat uzaklıkta yaşıyorum, tek problemim şuanda kasabada oldugum için can sıkıntısı :). Diğer herşey geçiyor bir şekilde düğünün ertesi günü gelmiştik evimize ve ben oturup ağlamıştım 2 saat. Babamı arayamadım 2 hafta boyunca, aklıma geldiğinde ağladım gözlerim doldu.

Yani alışıyorsun bie şekilde ki sen daha yakın olacaksın ve Eskişehir refah seviyesi açısından mükemmel bir yer, bir çok yapabileceğin şey olacak. Hem en en kötü hızlı tren, uçak, otobüs birşeyler var artık insanlar at sırtında yolculuk yapmıyorlar ya :)

Anneme bir sokak ötede oturdum senelerce..
Sonra , iş güç durumları nedeniyle kıtalar arası uzağına geldim...
Velhasıl kelam, işte böyle uzaklık yakınlık mevzusu, insanın elinde olan bir şey de olmayabiliyor bazen.
Sevdiğiniz kişiyle , İstanbul’un keşmekeşinden uzakta , ailenize istediğiniz an gelip gidebilecek mesafedesiniz . Allah mesut etsin .. diyelim biz de :)

Olayı amma dramatize etmişsiniz. Biz de birbirimize çok bağlıyız ama İstanbul’daki ailemi bırakıp doğuda 16 saat uzaklıktaki şehire gelin geldim. Çünkü şartlar. Yoksa ben de istemezdim tabii.

Ben üniversitedeyken ve tayinim çıktığında ayrı kaldığımız için alışkın olduğumuzdan bu kadar abartmadık herhalde. Meseleyi arabeskleştirmeye gerek yok. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birinde yaşayacaksınız ve İstanbul oraya çok da uzak değil.

İlk evlendiğimiz zaman eşimle Güneydoğuda avuç içi kadar küçük terörün olduğu devletin de bu yüzden çift tazminat verdiği nadir illerden birisine taşındık iş sebebi . Nasıl sıcak nasıl küçük anlatamam çok fenaydı . Bir gün dışarı Çıktım PTT den rapor paramı alacağım ay Türkçe geçerli dil değildi sanki kendimi bambaşka bir ülkeye gelmiş zannettim ağlayarak çıktım annemi aradım annem ağlama kızım dur filan diyor memlekete 750 km uzaktayız 10 saat sürüyor arabayla hemde havaalanı kapalı uçak filan yok ilk 1 ay ağladım zırladım evde huzursuzluk oldu filan 6 ay geçti eşime afrine görev çıktı operasyon başladı . Devlet 1 saatte havaalanını açtı askeri uçağını indirdi bizde arkalarından bakakaldık . Evi kapattım o sırada ailem 1600 km uzağa taşınmıştı . Fanustaki japon balığı kavanoza koydum bu arada bırak uçağı annemlerin gitmek için direk otobüs bile yok . 100 km ilerdeki şehre otobüsle gittim sonra oradan başka otobüse bindim 24 saatte annemlere gittim . Molalarda otobüsten inip balık ölmesin diye suyunu değiştiriyordum 6 ay ağlaya ağlaya annemlerde kaldım ben kocamı istiyorum ben evimi istiyorum diye diye . Birazda kv dede kaldım onda da aç filan kaldım . Sonunda görevlendirme geldi geri döndük nasıl koşa koşa geldim anlatamam bu bit kadar dil bilmediğim şehre allah işte bir tokat attı aklım başıma geldi şimdi de izin zamanı gelince üf yine mi gidilecek ne gerek var evde olalım diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Aslında sizin neyi sevdiğinize bağlı alışmanız .Ben büyük bir şehirde doğup büyüdüm .Küçük bir şehirde okudum .Benim için o küçük sehir daha huzur vericiydi.Evkenince 4 yıl İstanbul'da yaşadım .2 yıl önce doğuya tayin çıktı yemin ediyorum koşarak geldim .İstanbul'dan o derece nefret ettim .O kalabalık ,iş çıkışı metrobüs çilesi vs .Şimdi bu küçük sehirde çok çok mutluyum çok şükür oğlumu alıp yürüyerek heryere gidebiliyorsunuz .Akşam bile çıksam bi Allah'ın kulu rahatsız etmiyor .Çok saygılı herkes birbirine .
Ama aileye ihtiyaç duyuyomusun dersen?çocuktan sonra evet çok oldu .iki aileye de 24 saat filan uzagiz .Uçak vs var ama herkesin kendi işi var .Birde benim annem gelmez .Özellikle hasta oldugumda, bir sınava gireceğim de filan cumhur cemaat gidiyoruz .O zamanlar içimden gciyo ama kendi kendime başa çıkmayı yıllar önce öğrendiğim için unursamamaya çalışıyorum .
Aileniz emekli filansa onlar gelse Eskişehir'e .Çok güzel bir şehir .küçük ,sakin ama harika bir yer .
Üzülmeyin. Aileler bunu yapar .Tabiki herkes çocuğu yanında olsun ister .Bunda sıkıntı yok ama üzerinizde baskı oluşturmalarına izin vermeyin .
Mutluluklar

Anne babalarin boyle bencillik yapmalarina gercekten cok kiziyorum. Sen nerede mutluysan orada yasa, biz hep senin yanindayiz diyeceklerine iyice vicdan yaptirmislar size. Ya lutfen anne babalik bu degil. Biz cocuklarimizi bize bagimli yasasinlar diye dunyaya getirmiyoruz. Onlarin da kendi hayatlarini kurmaya ve istedikleri yerde yasamaya haklari var.

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah, İstanbul’dan uzaklaşmanın dışında işinizi de bırakacaksınız anladığım kadarıyla, bir de tüm ailesi ordaysa eşinizin bu birkaç yıl kalıp dönülecek geçici bir durum da değil gibi, inşallah hayırlısı olur sizin için. Ben olsaydım kendim herşeyimi bırakmaya ben de tereddüt ederdim tabi, Rabbim pişmanlık vermesin, inşallah her şey güzel olur.

Ne tuhaf aileniz var? Şu sözleri söylemenin anlamı var mı? Size moral vereceklerine ekstradan üzüyorlar. Müstakbel eşinize iş kursunlar istanbul’da sorun çözülsün o zaman.

bende başka şehre gelin gitmeyi iterdim ama ne yazık ki iki ailenınde burnunun dibine gelin geldim
şimdi üzülür ağlarsın ama sonra çok alışırsın merak etme

Başka bir şehir olsa gitme derdim ama Eskişehir çok güzel yasanacak yer ve hızlı tren var istedikleri an gelebilirler

1. Eskişehir yaşanacak güzel bir yer.
2. İstanbul'a uzak değil. Haftasonu bile canınız sıkılsa atlayıp 1-2 gece kalırsınız. Aileniz de gayet gelebilirler.
Mesleğin nedir bilmiyorum ama orada kendine göre bir iş bulup çalışırsın. Çevre edinirsin.
Herkes yerinde huzurlu mutlu olsun. Çok abartmışsınız.

Bu iş biraz da karakter meselesi belki de ailen senin zorlanacagını bildiginden istemiyordur. Örnegin ben de cok zorlanır yapamazdım cunku es tarafim zaten cok sorumsuz garip insanlar bir destek olan ailem var onlardan uzak olmak istemezdim. Bir de ne kadar ulaşım var dense de ha deyince gidilmiyor herkesin kendi isi gucu oluyor. Haftasonları gidelim desen bir yerden sonra gidemezsin bir tatil haftasonları var onları da yolda gecirmek istemezsiniz. Kısacası sen de zorlanacaksın alışmakta ailen de. Ama esin ve ailesi konusunda eminsen ve alışırım dersen hiç kendini strese sokma. Şimdiden mutluluklar.

Herkes abartiyorsun demis AMA Ben farkli yonden bakacagim malum her yoruma hazir olman gerekecek. Eskiden kadinlar gelin gidermis ailelerinden ayri kayinvalidenin gelini esinin karisi olurmus duzen bu sekildeymis nasil simdi hayata dair bazi kabullenislerimiz varsa o zaman da oymus. Ailesine yakin ev tutuyor ya zaten bu erkekler basta cok degisik oluyorlar aksam annemlerde yiyelim der muhtemelen hafta sonu onlarla gecirirsin vs vs herseyde cikarlar ortaya. Sen tek kalacaksin soyleyince de sen geldin ben zorlamadim der. Ozelde calisacagin icin devamli izin alamayacaksin onlar gelirse gelir cok uzun kalirlarsa laf olacak. Cocugun olunca annanesinden ayri buyuyecek. Yani esin mutlulugunu ailesiyle yasayacak hicbiryeri eksilmeyecek ama sen surekli dert edeceksin bu durumu. Bence ailen de senle gelirse evlen. Onlar da yerlessin oraya. Yoksa cok zor. Esini evlilige alistiracaksin aile olmaya karisi oldugunu surekli anlatacaksin cunku o buyudugu sokakta flortlestigi kiz gibi saniyor seni. 35 yaisndayim esimle tanistigimda ailemden ayri farkli bir sehirde yasiyordum yani gelin gelmedim ama 8senedir bunun zorlugini dibine kadar yasadim. Hadi hayatimizi kuralim Istanbul a gidelim desen 10 sene sonra birakip gelmez ailesini.tum bunlar genelleme tabi ama ciddiye al lutfen. Ask bitiyor insan ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…