Başka bir yere taşınsam rahatlarmıyım acaba?

canım allah kolaylık versin valla. kredi mi çekiyorsunuz borçlanıyor musunuz siz bir an önce çkın o evden ama bak eşin ve eltin en azından anylaışlı insanlarmış. onlardan da çekseydin, tam olarak çekilmez olurdu yani

düşünce tarzınız çok güzel .evet , o bir 'anne' bu yüzden saygınızı elden bırakmayın..
ama biran önce taşının,çok rahat edersiniz.
eşinizin , annesinin laflarına bakmıyor olması sizin için ayrı bir avantaj.
siz zaten başarınız ve saygınızla fiziki olarak cevap veriyorsunuz kayınvalidenize.

en iyi kaynana ölü kaynanadır benimde bioğluşum var böyle şeyler yapmayı aklaımdan bile geçirmem allahımda izin vermesin senin yavrun yavruda o aldığın kız ne sen kızını telli duvaklı gelin ediyosun aynı hakaretler senin kızına yapılsa hoşuna gidermi hemen başlarsın damadın anasına babasına saydırmaya ey allahım bu insanları hidayete erdir kimse kimseyi küçük göremez sende bi kulsun sende etten kemikten yapılmışsın kimsenin sabrını taşırma bir gün gelirde o dedi kodusunu yaptığın çekiştirdiğin beyenmediğin gelinin eline düşersin o zaman nasıl bakacaksın gelinin yüzüne nasıl hizmet bekleyeceksin ondan utanmadan

en iyi kaynana ölü kaynanadır

bu sözünüzü kadınlar kulübünün gelin bölümünün sloganı ilan etmek istiyorum

evet, toplanın kötü kaynanadan muzdarip gelinler. Artık sloganımız ve bayrağımız da var (üzerinde kaynana kafasına çarpı işareti konumuş bir bayrak acilen simgelere eklenmeli, ilgililerin dikkatine )

pardon mesaj iki defa eklenmiş =)

Son düzenleme:
tabii ki çok şükür eşim her zaman arkamda oldu..ama insanız işte olmuyor.aslında neden olmuyor biliyor musunuz yerinde o karşılıkları veremediğim için olmuyor..nasıl karar verilmeden dava bitmez buda öyle süregeliyor..ve en önemlisi hani insanın bir dostu sırdaşı olur,derdini paylaşır en azından birzcık rahatlar..ben kimseye anlatmıyorum bunları inanın bugün burdaa paylaştım birz rahatladım insanlara sürekli bir problem yokmuş gibi görünmeye çalışmak çok yoruyor beni...

aynen öyle kızının kaynanası için demediğini bırakmıyor birde işin sinir kısmı kadının kaynanamdan eksiği var fazlası yok..her bayramda özel günlerde bir yere tatile gittiği zaman hediyeler alır hepimizi arar ama azıcık dili var tabii..benimki ne diyorum doğumumda bile aramadı bir geçmi,ş olsun diye..
bu aralar en deli olduğum kendisini toparlayıp çocuklarıma bakıcakmış..ben ona nasıl emanet ederim çocuklarımı..bir iki kere oğlumu sevmek için almıştı vaktiyle.ilkinde çocuk katıla katıla ağlıyordu kaynanm mutfakta hoşaf süzüyordu.yahu daha 9 aylık bebek hoşafın canıı cehennme lavaboya dökesim geldi.birinde bisikletle merdivenden düştü diğer birkaç seferinde de çocuğumu çatıda buldum...neymiş merdivenden çıkıyormu diye baktım arkasından eee 2 yaşında çocuk bu ya..bizim kapının önünden direk çatıya çıkılıyor aklımı yitiriyordum neredeyseben çocuğu almaya gidiyorum ben onu göndereli çok oldu demez mi..gelde çıldırma delirme daha da benim yavrularıma bakacakmış..

ayy kusura bakmayın çok uzun olmuşşş:)))

canım sen kafanı başka şeyleere ver.kendini bişeylerle meşgul et.
ona şunu yaptılar bana daha ince taktılar ben istemedimde şu perdeyi taktılarla hayat geçmez
ota çöpe çok takılmışsın sana yazık
hayat; lirayı, kumaşı, desenini, o bunu dediyi takmayacak kadar kısa

"En iyi kaynana ölü kaynanadır" ne demek yaa. Abartmayın isterseniz. Ne kadar kötü olursa olsun, her ne sıfata sahip olurlarsa olsunlar onlar da birilerinin annesi. Ne demek "ölü"?

Sizler de birgün kayınvalide olursunuz, ağzınızla kuş tutsanız gelininize/damadınıza yaranamazsınız; birileri de sizin ölmenizi isteyebilir. Hayat bu?

Biraz insaf, biraz vicdan...

yazının başında etli ekmek diye okuyunca tamam bu olay kastamonu da dedim:) dediğim gibi de çıktı:) canım hiç şaşırmadım..buralarda kayınvalideler böyle maalesef...çok güzel bir kayınvalide profili çizmişin buralarda genel anlamda böyledir
sen gene yemeğini ayırmışsın işe girmişsin birsürü şeyi başarmışsın bence..yaptıkların bile iyi şeyler..ilerisi içinde eğer çıkabiliyorsanız çıkın o evden..hemen ya ev alın ya kiraya çıkın..birde ilçe demişsin zaten buralarda ev fiyatları çok uygun..eminim hemen ödersiniz borcunuzuda..zaten evini de ayırınca daha bir rahat olursun...çocuklarına gelince çocuklarını kendi annen bakıyorsa hiç bulaştırma kayınvalideni..ne diyeyim:)

benim için önemli olan ne aldıkları değil ben evlendikten sonra hepsini değiştirdim zaten...
bana saygı duymamaları...alacak durumları mı yok beni karşılarına alıp kızım bak bütçemiz kısıtlı deselerdi ben kendim gidip uygun bişeyler seçseydim..neden onlar seçtiler..tek derdim insan yerine koyulmamak..kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda..ben en baştan söyledim eşime beni kızları gibi görürlerse kızlarından daha iyi olurum..ama ben gelin annen kaynana olacaksak herkes sınırını bilsin dedim..o benim kaynanam oldu bende onun kötü gelini..öbürlerinin gözü açıldı ya benden biliyor ben gelene kadar ne güzel düzenleri varmış ben bozmuşum efendim..ohhh iyiki de bozmuşum

bende size katılıyorum, bu biraz abartı olmuş. evli ve üstelik kayınvalidesinin evine gelin gelen biri olarak söylüyorum bunu. benim çektiklerimi yazsam halinize şükredersiniz. ben şükrediyorum çünkü bu sayfaya ilk yazdığımda sadece sıkıntı mı bir nebze olsun azaltmak adına yazdığımda aldığım yanıtlardan sonra şükürler olsun dedim. hepimiz birer anneyiz yada adayıyız anne baba olunca anlarız elbet ama sonuçta onlarda bizim canımızın eşimizin ailesi tepkinizi çekmek yada sıkıntınızı küçümsemek adına söylemiyorum ama her şeyden önce kendi adıma yaptığım işin arkasından laf söyletecek konuma düşürmedim kendimi bulaşık bitince lavaboyu ya da fırını kirli bırakıp odama çekilmedim. hiç değilse arkamdan konuşurlarsa en azından haksız olduklarını eşimde görmüş olur yaşadıklarınız elbette kolay değildir allah yardımcınız olsun insan öz annesiyle bile anlaşamıyor kaldıki bir başkasıyla inşallah hayal ettiğiniz yaşantıya en az zararla ulaşırsınız...

hangimizin öyle değilki benim kaynanam kardeşinin kızlarına çarşaf nevresim alacam kardeşinin oğluna düğün yapacam diye bizi resmen beş parasız bıraktı.biz borç içindeyken hergün yirmi kişi akrabalarını toplayıp etli balıklı ziyafet çektiriyodu.hemde bana zengin desinler diye yapıyodu bunu.ben kiradayım kadın yüz lira yüz lira diğer torunlarına dağıtıyodu harçlık diye.sonra noldu ben sıkıntıdan ameliyat oldum serum görmemiş hayatında doktora gitmemiş ben ameliyat oldum baktım kapıda ağlıyo ben girerken ameliyata beni sevdiğinden mi maksat annem ağlamıyoya ben üzülmeyeyim diye onu kötü edecek annemi üzmek için.ben neler çektim ama bak ölüyodum nerdeyse.oda oğlunu çalgılı çengili evlendirirdi.ya hep diyorum ama anlatamıyorum bırakın boşverin gülün söylediklerine sadece takmayın.eşinizle anlaşıyomusunuz tamam.valla değmez.benim kinim bile yok.aklımı kullansaydımda takmasaydım şimdiki gibi rahat olsaydım.gerçi ozamanda kinimden değil ben yine bilerek yapmıyodur diyodum bilmiyo cahil diyodum ama parasal sıkıntımız çok oldu kırıldım sadece ona o zamanda.şimdide hiç eskileri dökmem söylemem lafını etmem asla.hep sabırlıydım bu ameliyat bana herşeye rağmen mutlu olmam gerektiğini öğretti

sakın teslim etme onun k.............çı yanmadı onları doğururken düşünürmü ama eşinin koskoca adam ayağı takılsa aman ne ağlamalar yapar canın acıdımı ne oldu diye senin çpcuğun düşerse düşsün ağlar ağlar susar der

Allah peygamber sabrı vermiş sana arkadaşım,daha da versin ne diyim ben daraldım okurken..
O evden kurtulursan rahatlarmısın bilememde bu çekilen sıkıntılar daha sonra tansiyon diyabet diye dönüyor insana..Allah yardımcın olsun,kalbine göre versin inşallah..

Valla eşinizin yanınızda olmasını taktir ediyorum.gerçekten çook büyük bir şans.İnanın oda size değer vermeseydi şu anda üzüldüğünüzün iki katını üzülürdünüz.ama bu yaştaki insanları değiştirmek zor olacaktır.Bilirsiniz can çıkar huy çıkmaz.Düşünmeyin fazla.

ya nazda _evli nin başlığını okuyunca aklıma geldi.ilk oğluma hamileyim pazartesi doğuma gidicem..kaynanam önceki hafta çarşambadan başladı evini temizle filanca gelir evini temizle doılanca gelir başımın etini yedi...son güne kadar bekledim..hani bir yardım eden olacak mı diye olmadı pazar günü evin bir başından girdim bir başından çıktım..düşünün gece 12 ben çift komidinin üstüne çıktım perde asıyorum..ALLAH korudu vallahi cahil cesareti işte..şimdi olsa yapar mıyım asla...doğuma gittim hani diyorum ki sonuçta torunu oldu dönüşte insan bir iki kap yemek yapıverir..biz ilçedeyiz doğuma ile gidiyoruz.sobamı yakıverir..bebek gelecek üşümesin diye..bir geldim kapı duvar ki evin anahtarı da var o zaman..anacım hastanede geçen 3 gecenin ardından bacakları şişmiş balon gibi mutfağa girdi makarna falan haşladı ben sezaryenliyim ya çorba yaptı bana..yemek yiycez cümbür cemaat geldi hanımlar..annem birde onlara çay demledi evde birşeyler hazırlamıştım geçmiş olsuna gelen olursa diye servis yaptı..
ay doğurmamış gibi duruyorsun..götün kocaman olmuş..süt yok galiba bak çocuk aç buna mama alsın babası..beni delirtip gitti..
aradan bir buçuk sene geçti..eltim gece doğum yapmış..sabah kapım çalıyor..eltin doğum yapmış ara da git bir iki kap bişeyler hazırla aç gelirler şimdi..evini bir derle toplayıver..eşimde bu arada ile gidecek ben ile gidiyorum hem eltime geçmiş olsuna giderim sevinir loğusa kadın dedim..herkesi topladı birlikte gittik..ee tabii eltim normal doğum yaptı..
ben de beş ay önce 2. çocuğumu dünyaya getirdim o gün eltim hastaneye geldi..hanımı da aramışlar giiyoruz diye ben gelmiyimn demiş..eee tabii aramadı bile geçmiş olsun diye...
kızı doğum yaptı ankarada bebeği iki aylıkken döndü..gelince ona kim bakacak derdine düştü ben gittim bir iki hafta ilgilendim..ki ben 10 günlük sezaryenliyken 20 kişilik yemekli misafiri ağırlatmıştı..ahh bu doğumda neler oluyor ya en çok böyle zamanlarda üzülüyoruz haliyle..
şimdi takma unut bunları diyeceksiniz ya ben yazınca rahatlıyorum bu yüzden yazıyorum ALLAHa havale ediyorum artık..

okudukça fenalaştım..
madem onlar sana böyle yaptı sende onların işleri ile ilgilenmek zorunda değilsin..sana ne kadar yakınlarsa sende o kadar ol..
bende o dediklerini yaşamıştım göbeğin kalmış hamile gibisin halaa.sütün yok mu senin göğüslerin küçücük bilmem ne..gerçekten insan sinir oluyor..bana görmeye gelenler beni sinir etmişti..

karısınızdaki insan sıze vicdanlı degilse
sız agzınızla kuş tutsanız bıle yaranamıyorsanız aynen bunları dedirtirler ınsana...
hıc demagojiye gerek yok.
ben kendıme yapılmasını ıstemedıgımı baskasına yapmam kımsede ölsün demez?
önemli olan bunu kendıne dedirtmemek...

valla benim kaynanam dokuz doğum yapmış kaynanasından da çok çekmiş o böyle yaptıktan sonra ben başkalarının kaynanasının yaptıklarına şaşmıyorum...insan bir düşünür ben çektim gelinlerim çekmesin der gelinlerime edersem kızlarımda görüürm der ama yok..
bugünde gitmiş kendi babamla tartışmış...kadın kısmı azıcık terbiyeli olur ya..koskoca adamın karşısında çen çen..biraz asil ol bir duruşun olsun herkes hanım hanımcık yaşını başını almış bir kadın desin yok laftan anlamıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…