Ruhum daraldı okurken. Geçmişi geçmişte bırakmayı denesen? Kafanı bu kadar şeyle meşgul etmesen belki sorunların biraz olsun azalır diye düşünüyorum... (Düğünde o oldu, bunu almadılar gibi)
Eğer küçük bir şehirde yaşıyorsanız yine geliş gidiş sıkılığınız aynı olmaz mı? Şimdi de haftada birkez gidiyorsunuz o zaman da aynı olacak
ya o zamanda bunlara üzülüyordum ama eşime bile söylemiyordum o da üzülmesin diye çünkü tüm masrafları ailesi yaptı..eşim ufak tefek şeyleri birde benim setimi aldı birde stüdto parası tabii..aramıza mesafe koydum şimdi yüzüme bişey diyemiyor ama mesela bir yere oturmaya gittik mutlaka orada hani insan yanında birşey diyemez diye hep böyle yerlerde laf dokunduruyor bende insan içinde onun seviyesine düşmek istemiyorrum..:26:lafı yutuyorum..Evet rahatlarsın tabii.
Nişanlılıktan itibaren gereksiz içli dışlı olmuşsunuz.
Gençlik,acemilik,utangaçlık,çekingenlik gibi sebeplerle,baştan herşeye peki demişsin.
Zamanla büyüyüp olgunlaştıkça,farklı konuma geldikçe, neler yaşadığını daha farklı gözle görmüşsün.İçinde kalanların üzüntüsünü ve pişmanlıklarını yaşıyorsun.
Artık geçmişin muhasebesini bırakıp,geleceğini düşünmelisin.
Sen artık 2 çocuk annesi,meslek sahibi bir kadınsın.Kontrolü ele almanın zamanı gelmiş de geçmiş bile.
Kayınvaliden ile saygı çerçevesinde,hal hatır soracak kadar görüşmeye devam edersin.
Özel konuların hakkında yorum yapmasına izin vermezsin,yaparsa duymazdan gelir veya tamam der geçersin,bildiğini okursun.
Başkalarına dedikodu yaparsa yapsın.Hem kim gelip sana aktarıyor bu dedikoduları ?
Aktaran olursa,"aman huyunu biliyorsunuz,böyle konuşmayı seviyor" deyip geçebilirsin.
Anlatmalarına izin vermez ve dinlemezsen rahatsız olmazsın.Konuşsun dursun,boşver.
offf bu ne yaa daral geldi vallahi..
bencde tabıkı başka yere gitsen daha farklı olur...
bırak onun evını başına çalsın huzurun olmadıktan sonra.
uzaklaş git kiraya karşı karşıya cok kötü oturmak.
böyle yanan ışığını nereye gıdıp geldiğini kapını, çıktığını görebılyo
saat kaçolursa olsun heran gelebılecek pozisyonda.
dıger turlu en azından daha rahat olursun..
aynen sürekli takipte geçende yine bir misafir yanında zaten evde durduğu mu var sürekli dışarıda dedi(mübarek akşam 5 te işten çıkıyorum zaten)siz beni mi takip ediyorsunuz dedim..böyle böyle değil mi dedim..hani insan yanında ses çıkaramam zannetti.mecburen sustu..üç yıl öncesine kadar evimizin anahtarı vardı onda birgün evi karıştırırken yakaladım anahtarı kaybetmesini sağladımyenisini istedi yaptırmadım şimdi de bizim oturduğumuz yer çok küçük bir ilçe hani kapıda anahtarı bırak git birşey olmaz..bizim kapı kapı kolu ile açılıyor geçen gün evinin kapı kolunu sökmüş eve girmiş eşime dedim kapıyı kilitlemeden evden çıkmayacaksın artık dedim..neden dedi..böyle böyle oldu diye anlattım ne olmuş mutfağı karıştırıyorsa ddi benden izinsiz giremez diye kükreyince tama dedi.. hayır insan utanır ya..
Mümkün olduğunca uzağa kaçmakta fayda var.
Ayrıca haftada bir de düzenli gitmeyin boşverin, canınız ne zaman isterse o zaman gidin.
Eşiniz Allahtan annem annem diye tutturan bir tip değil, sen de içine atma cevap ver dediğine göre.
Ama bu da çözüm olmuyor genelde, bu erkeklerinde işine geliyor biraz bütün yükü eşine bırakmak.
Erkeklerinde aradadaki dengeyi kurabilir ve müdahele etmeleri gerekebilir bazı zamanlar.
Allah yardımcınız olsun, zor işler.
afedersiniz ohaa diyeceğim
kapı kolunu sökmekte neymiş arkadaş yahu.
sen en iyisi kredi çek al evini otur paşalar gibi.
çekme bu kadını.
bak birşey daha anlatayım yeni evliyiz ramazan ayı sahur iftar birlikte yemek yeniliyor..yani tüm eltiler kaynanmda toplanıyor ilk gece sahura geçtik yemek yendi herkes evine çekildi bende bulaşıkları yıkadım ama lavabo gideri kötü olduğu için su çok yavaş gidiyordu suyun akmasını beklemedim onlar uyumuşlardı evime gittim lavabosunu da temizleyiversin dedim..anam sabah bir sesler böyle iş yapılacaksa hiç yapmasın kepazeliğe bak..bilmem ne bilem ne..öyle mi
eşimi aradım bundan sonra sahura gitmiyoruz dedim biraz mırın kırın etti mecbur tamam dedi..kaynanama geçtim bundan sonra sahura gelmiycez dedim..çok bozuldu düzeni bozuyorsunuz diye sinirlendi..gitmedik her sahurun bulaşığını kendi yıkadı evde kızları vardı ellrini bile sürmediler..iyi oldu oğlum doğana kadar her akşam onun evinde yemek yiyorduk doğumda fırsat bu fırsat dedim yeme içmeyi de ayırdım
bunun üzerinden zaman geçti pazar kahvaltılarına gitmiycem dedim nitekim gitmedim..en son geçen sene iftar yemeklerini de evimizde yicez dedim çocuğumuz evinde ramazan olduğunu anlasın dedim..eşim sağolsun ç.ok itiraz etti ama sen git ben gitmem dedim.. mecburen o da gidemedi
bunun üzerine hasta olan eltimin eşi akıllandı o da herşeyini ayırdı baktı hatun elden gidiyorkötü mü oldu herkesin kendi düzeni en iyisi.. kontrol elinden çıktı ya iki seendir kaynanmın da sinirleri bozuldu antiderpresanlar kullanıyor..eee sen el kızının ahını alırsan olacağı budurr..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?