- 16 Haziran 2018
- 1.159
- 4.514
Haklısınız aslında inanç tamamen kişinin kendisini bağlayan bir durum ama nedense toplumumuzda hemen herkes bir şey söylüyor. Ama umursamıyorum insanları. Beni tek düşündüren bu gelip geçici midir mücadeleye devam etmeli miyim bu sanırım. Bir de korkuyorum açıldığım için Allah ceza verir mi diye de düşünmeden edemiyorum :/tamam gördünüz ve mutlu değilsiniz şu an. istiyorsanız açılabilirsiniz. 5 sene sonra yeniden ister kapanırsınız. bunda başkasını bağlayan ya da ilgilendiren bi durum yok.
Evet doğru değil. Ama açmak için kapanmadım ki ben deİnanın bu yüzden mücadele edip duruyorum. Keşke baştan kapanmasaydım dediğim de oluyor ama bilemezdim ki yaşamadan...
Anneme ablama konuyu açtım. Annem kapalıdır ama kapalı gibi değildir yani anneannem zamanında söylemiş o da yapmış. Kapıyı başı açık açar mesela hiç rahatsız olmaz. Ablam kardeşim açıklar. Hepsi de özellikle de ablam bunca zaman alıştım iyi kötü bence devam et böyle diyorlar. Ama işte bana çok zor gelmeye başladı. Şu an işe gitmiyorum ücretsiz izindeyim bebekten dolayı ama işe kapalı olarak geri dönmek istemiyorum.Benzer bi konu daha var ona da aynı şeyi içinizden gelerek yapmiyorsanız açılın bu şekilde bi anlamı yok bence önce etrafinizdaki insanlara açın bu konuyu
degisik tesettur tarzlari var,
ben tam acilmak istediginizden emin olamadim,
tarzinizi degistirseniz de sanki mutlu olabilecek gibisiniz.
bir de simdi taslanmak istemiyorum ama,
illa tek tip kapalilik seviyesi de yok,
kendinizi rahat hissedecek kadar acilsaniz mesela,
ne bileyim saclari azicik gostererek, normal uzun kol uzun paca kiyafet giyseniz mesela,
pardesu tarzi seyler giymeseniz ve esarp yerine sal taksaniz (sali boyundan degil de kafanizda baglasaniz boynunuzu acsaniz mesela?) memnun olur musunuz?
İşte bu vicdan azabını Allah’a karşı hissedeceğim ama namazımı kılmaya devam ederim yine kapalı giysiler tercih ederim ama başımı kapatmam diyorum bu sefer de. Yani vicdanen tabi ağır bir durumdayım :/Açıldıkdan sonra büyük ihtimalle vicdan azabı çekiceksin bu sefer de tekrar kapanmak tuhaf olucak.
degisik tesettur tarzlari var,
ben tam acilmak istediginizden emin olamadim,
tarzinizi degistirseniz de sanki mutlu olabilecek gibisiniz.
bir de simdi taslanmak istemiyorum ama,
illa tek tip kapalilik seviyesi de yok,
kendinizi rahat hissedecek kadar acilsaniz mesela,
ne bileyim saclari azicik gostererek, normal uzun kol uzun paca kiyafet giyseniz mesela,
pardesu tarzi seyler giymeseniz ve esarp yerine sal taksaniz (sali boyundan degil de kafanizda baglasaniz boynunuzu acsaniz mesela?) memnun olur musunuz?
Etrafindaki insanlara fikrini sorma sadece böyle bir karar aldığını bildir.zaten kendin halinden hoşnutsuzsun daha fazla sürdürmenin anlamı yok kararın KESİN iseAnneme ablama konuyu açtım. Annem kapalıdır ama kapalı gibi değildir yani anneannem zamanında söylemiş o da yapmış. Kapıyı başı açık açar mesela hiç rahatsız olmaz. Ablam kardeşim açıklar. Hepsi de özellikle de ablam bunca zaman alıştım iyi kötü bence devam et böyle diyorlar. Ama işte bana çok zor gelmeye başladı. Şu an işe gitmiyorum ücretsiz izindeyim bebekten dolayı ama işe kapalı olarak geri dönmek istemiyorum.
Bu düşünce son 7 aydır çok yoğunlaştı. Depresyonda gibi hissetmem evliliğimle ilgiliydi. Bu istek ise hiç geçmedi...Önceki konularınizdan da yola çıkarak yapıyorum bu yorumu, şuan genel olarak hayatınızda , evliliğinizde sıkıntılar var, depresyon da miyim diye konu acmıştınız hatta, böyle bir zamanda bu karari vermek ne kadar dogru olur ki...
Yanlış anlamayın yorumumu yazdığınızdan dolayı genel bir konuya değineceğim. İsteyen istediği gibi olabilir ama hani kısa kol giydirip kolsuz giydirmeyen aileler vardır ya 5 cm daha fazla bez parçasının önemini anlayamazsınız düşünüp düşünüp, bu da öyle oldu sanki, saçını azıcık göstermekle komple göstermenin arasında fark yok ki..
Peki şimdi açık mısınız? Pişmansanız yeniden neden yapmadınız?Ben de senin gibi bir anda tesettüre girmiştim 3 yıl sonra açıldım. Şimdi pişmanım. Aynı düşünceler ile yakışmıyor ,iş yerinde problem oluyor gibi düşüncelerle açılmıştım keşke nefsimle mücadele edebilseydim. Gönlün neyi arzuluyorsa onu yap elalemi boşver
Hem de ne mücadele! Ağlayasım geliyor öyle kötü bir haldeyim ki... Keşke hiç düşünmesem açılmayı ama aklımdan geçirmediğim tek bir gün kalmadı...Tesettüre girmendeki içtenliğini hissettim ben.Ama şu an çetin bir nefis mücadelesi içindesin anlaşılan. Bu mücadelede kazanan umarım sen olursun. Bunun için de dua edicem :)