Başımı açmak istiyorum ama...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet doğru değil. Ama açmak için kapanmadım ki ben de İnanın bu yüzden mücadele edip duruyorum. Keşke baştan kapanmasaydım dediğim de oluyor ama bilemezdim ki yaşamadan...

İçinizden gelen bir istek varmış, biraz yüreklendirmeyle kapanmışsınız.
Şimdi bununla mutlu olmadığınızı düşünebilir ve açılabilirsiniz.

İbadet şekil ile olmaz, lütfen bunlara takılıp da kendinizi üzmeyin. Nasıl mutlu olacaksanız, bu iç çekişmenizden nasıl kurtulacaksanız öyle devam edin derim.

açıldın diye imanın gitmez, kapandın diye de cenneti garantileyip gerçek mümin olacağın anlamına gelmiyor. Konu çok hassas. Bence kalbini dinle...Biri sana açıl dedi diye açılmamalısın. Dinden çıkarsın hakkında ayet var diye korkup kapanman da bunu içten yaptığın anlamına gelmiyor. Ki başörtüsünün Nur/ 31'de geçtiği geçmediği gibi konularda tartışma varken...
Buna sen karar vermelisin ve fikir sormamalısın bence.

Size uygun değilse böyle düşünmeniz normal
Başınızın kapalı olması sizi mutlu etmiyosa demek siz bunu istemiyosunuz
İstemediğiniz bişeyi sırf başkaları istiyo diye yapmak hiç doğru değil

Açık olanın başkasının isteğiyle kapanmasına kaplı olanın başkası istedi diye açılmasına karşıyım

Arkadaşım açıkkeb eşinin isteğiyle bana göre sizin gibi emrivakiyle kapandı 1 yıl sonra boşandılar 1-2 ayda açıldı ilkyaptığı iş dövme yaptırmak oldu bu daha çok mutlu etti onu boşverin eşinizi başkalarını mutsuzsunuz çıkartın

Ilerde geri kapanmayı istemeniz aslında tesetturu istediginizi gosteriyo beduizzamanin hanımlar rehberi kitabini oneririm ayrica tesetturlu ve cok şık giyinen cok insan var onlara bakabilirsiniz

Konuya en güzel yorum bu oldu teşekkürler)

böyle olmaz. Kendini ne şekilde rahat hissedeceksen öyle devam et. Hazır olduğunda denersin

Elbette, hepimizin amacı bu, herkesin doğrusu kendine, sizi eleştirmiyorum zaten kendi şahsi fikrim ; o şekilde yaparak zaten açılmış gibi olacak, bu seferde amacından saptırdım diye huzurlu olamayabilir, vicdan muhasebesi yapabilir. Yine kendi kararı tabi ki.

Ne kadar içtenlikle yardımcı olmaya çalıştığınızı anlıyorum niye taşlanasınız :) Ama işte zaten pardesü gibi bir şey giymiyorum, kıyafetlerim bol üzerine ilaveten bir şey giymeye gerek kalmıyor. Eşarp hiç takmadım şal kullanıyorum. Saçlarımı göstermiyorum ama ucundan göstermekle tamamen göstermek arasında fark olduğunu düşünmüyorum. Tatildeyken şapka falan takıyorum bazen şalımı bone tarzında yapıyorum yani tesettürün ruhuna aykırı bir şekilde kapatıyorum. O yüzden hatta açsan yeridir diye düşündüm ama yine de karınca kararınca mücadeleye devam deyip açmaktan vazgeçtim. Ama ne kadar vazgeçsem de vazgeçemedim bir yandan da. Allahım nasıl zor bir kararmış! Bu arada tatilde şapka takarken kendimi mutlu hissediyordum :/

kesinlikle haklisiniz,
belki gecis doneminde boyle yapabilir,
belki tam o noktada dediginiz gibi huzursuz hisseder ve yeniden tam tesetture doner,
bir kadin icin buyuk bir karar bence,
ben o yuzden biraz gri tarafta kalmanin kisinin kendisini de tanimasina vesile olacagina inaniyorum,

bilemiyorum ben kendim boyle bir insanim o yuzdendir belki,
konu bu degil cok farkli bir sey olsaydi da ben buyuk degisiklikleri yavas yavas yapma yanlisi olurdum.

Hem de ne mücadele! Ağlayasım geliyor öyle kötü bir haldeyim ki... Keşke hiç düşünmesem açılmayı ama aklımdan geçirmediğim tek bir gün kalmadı...
Açıldıktan sonra pişman olacağına iyice emin oldum ben. Bu aşamada ağlayacak psikolojiye geldiysen mesele açılmayı isteme meselesi değildir bana göre. Kafa karışıklığıdır sadece o kadar. Lütfen bu durumda iyice emin olmadan ani bir karar verme. Dua et bol bol. Kuran okumayı biliyorsan oku, yok hayır bilmiyorsan aç dinle. Eminim ferahlamana yardımcı olacaktır.

ben de 2 sene önce kapandım.ben de ailenin tek kapalisiyim. aynı duygular bende de var tarzımı bulamadım başörtü yu yakistiramiyorum kendime tenim esmer. saçlarım çok güzeldi .onunla esmerligim gözüme batmıyordu .şimdi esmerligim gozume batiyor. ne salı ne eşarbı guzel baglayamiyorum. tekrar kapan acil yapmak istemiyorum ama böyle de mutlu değilim kendimi demode hissediyorum.ama yine de acılmayacağım kararliyim.biraz tayt kot tunik giyineceğim. o şekilde daha mutlu olabilirim diye düşünüyorum.bence sen de açılma.bi şekilde kendini mutlu etmeye bak.

ben bir kac kez yazmisimdir burada,
ben biraz fazla muhafazakar yetistirildim, uzun etegin altina bile tayt giydirirdi annem,
ne giyeceginizin secimlerini baskasi yaparken cok da dusunmuyorsunuz aslinda,
ama is size kaldiginda, insan kendine ve hayat tarzina uyan secimler yapmali, bunu kendine borclu,
ama bazen de denemeden bilemiyorsun ki...

sizin yerinizde olsam yeniden acilirdim,
sonra istersem yeniden kapanirdim,
bu konularda anneme hesap verme yasini gectim,
ama annem annemdir, illa ki elestirir

Okumayı biliyorum ama tövbe haşa neredeyse Allah ile pazarlığa girişip Allah’ım başımı açayım daha çok ibadet edeyim ama başım açık olsun nolur sen de kızma bana durumuna geldim. Bu ne kadar mantıklı! :/ Elbette Allah’ın ibadetime ihtiyacı yok ama öylesine büyük bir arzu ki düşünmeden edemez oldum. Başımı kapatmaya devam ediyorum eşime açılacağımı söylesem de ama işte ne öyle ne böyle yapabiliyorum. Dua edin

Nasıl mutlu oluyorsan onu yap. Kimsenin sana tek söz söylemeye hakkı yok. Bu tamamen seninle alakalı.

Canım Allah yardımcın olsun.
Ama kim dedi ki nefse kolay gelecek diye :)
Bu bir farz ve emin ol bazen mücadeleyi gerektiririr, imtihan sonuçta. Nefse ağır gelmese imtihanda olmamızın ne anlamı var dimi :)
Umarım en doğru kararı verirsin.

İşin tuhaf yanı kapalı halimi de çok beğenenler oldu. Şalımı öylesine bağlıyorum özenmiyoeum ama onu bile kaç kapalı kız iş yerinde gelip nasıl yapıyorsun diye sordu. Kapalıyken sadece kendimi kendim gibi hissetmemeye başladım.

Kapanmanin hakkini verip veremediginizi siz bilemezsiniz.Bu sizin kararınız .Kimsenin sizi eleştirmeye hakki yok.Bu Allahla sizin aranizda olan bişey. Kendiniz nasil mutlu olacaksaniz oyle yapın .Icinizden gelmiyorsa yapacak bise yok. Acikliga ozeniyorsaniz basinizida kapatmanin bi anlami yok bence ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…