Başımı açmak istiyorum ama...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Papatyakb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2018
1.641
1.277
39
Merhaba,

Bu kez bambaşka bir sorunla karşınızdayım. Evet başlıktan da anlayacağınız üzere 3,5 yıl önce kapandım. Kapanmama eşim “vesile” oldu. Sakın eşin yüzünden kapatmışsın zaten Allah için değilmiş demeyin. Çünkü ben normalde çok açıktım namaz kılmaya başladım sonra zamanla pantolonumun üzerine uzun bir şeyler giyeyim diye düşündüm tamamen kendi isteğimle. Bir mağazaya girdik o sırada kasiyer kızın ve eşimin telkinleriyle ileride yapmayı düşündüğüm şeyi gerçekleştirdim. Bu zaten benim düşüncemdi yapmam gerekiyor diye düşünüyordum ama cesaretim yoktu. Sonra bir an bunu yaşayıp görmeden bilemeyeceğimi hissettim ve yaşayarak yapabilip yapamayacağımı görmek istedim ve mağazadan öyle kapalı çıktım. İlk başta çok duygulandım ağladım hatta arabada eve gelirken. İnşallah çıkarmam asla dedim kendi kendime. İlk zamanlar zorlandığım zamanlar da oldu ama zamanla alıştım gibi... Gibi diyorum çünkü hala açık olma düşüncesi beni cezbediyor. Hep aklıma geliyor o halim. Kendimi böyle beğenmiyorum sanki başkasıymışım gibi hissediyorum. Hep mücadele ediyorum Allah için ama özellikle iş çevrem çok farklı bir kesim olduğu için kendimi tuhaf hissediyorum. Sanki dışlanmışım mutsuzum gibi... Küçüklükten beri öyle yetişseydim eminim kolay olurdu. Şimdi bunca zaman sonra; son 6-7 aydır neredeyse hep açılma düşüncesi geçiyor aklımdan. Üstelik tesettürün hakkını verebildiğimi sanmıyorum. Makyaj yapmamalıyım ama hafif de olsa yapıyorum. Dar pantolon giyiyorsam üzerine uzun tunik giyiniyorum. Vücut hatlarımı belli etmiyorum ama yine de uyum peşindeyim. Kendimi sorguluyorum ama nefis mücadelem de bitmiyor. İnsan kapandı diye her şeyden kendini soyutlayamıyor. Keşke soyutlasa ama takvanın da dereceleri var. Sizden ricam kapalı ama neler neler yapıyor gibi örnekleri vermeyin. Ya da kapalı ama benden daha dikkat çekiyor vs de demeyin. Dediğim gibi türlü türlü nefis mücadelesi var. Ben de onlardan biriyim. Açılırsam bunca zaman sonra kim ne der diye de düşünmüyorum. Benimle aynı durumu yaşayan var mı merak ediyorum. Bir de 34 yaşına gireceğim. Şimdi açılırsam bir daha ileride kapanmaya korkar mıyım onu da bilmiyorum. Yani geçici bir istek mi yoksa hep böyle aklımdan geçecek mi diye düşünmekten yoruldum!... Şu da bir gerçek ki açsam saçımı sanki rahatlayacağım Allah affetsin.. Konu din ile alakalı biliyorum ama konunun kapanmaması için çok dine dayandırmadan ve tartışmadan yorum yaparsanız sevinirim. Ne yapmalıyım sizce? Mücadeleye devam mı etmeliyim yoksa aklımdan atamadığım şeyi mi yapmalıyım? Kaç aydır çok kötü hissediyorum kendimi...

Ya tamamen kapan ya da hiç kapanma bence buda doğru değil açıl kapan..
Karar size kalmış ama açılmayın derim.
Evet doğru değil. Ama açmak için kapanmadım ki ben de İnanın bu yüzden mücadele edip duruyorum. Keşke baştan kapanmasaydım dediğim de oluyor ama bilemezdim ki yaşamadan...

sizinle aynı zamanlarda kapanmışız sanırım eylül 2014 te kapandım ben de
geçen sene evde boş durduğum için sürekli aklıma geliyordu eski halim falan kendimi kötü hissediyordum
şimdi boş durmamaya çalışıyorum ama işte insan nefsi ALLAH korusun iyi düşünün derim sadece

kapanan insan neden kendini suslemekten ve guzel gorunmekten tamamen elini ayagini ceksin ki,

elbette uyumlu giyinmek, hafif suslenmek bir coklarimizin kapali / acik fark etmeksizin hosumuza giden bir sey. Bu sebeple kendinizi kotu hissetmeyin bence.

Hayatimizin her anında mutlaka mücadele veriyoruz çalışırken bile kendimizi zorluyoruz güzel yapabilmek adına. Evde istediğiniz gibi gezin dışarda da testturunuze riayet edin.çocuklarım bile soruyor namaz için hazırlanırken anne bir yere mi gidiyorsun .umarım istediğiniz cvp ı bulabilirsiniz.

bu konu kapanır. kavgalar çıkar, banlar gelir.

kişisel önerim içinden ne geliyorsa o. eş ve ya mağaza görevlisinin bu konuda söz söylemesi çok abes.
Bana da öyle geliyor kapanır ama bu derdi paylaşmadan edemedim. Zira kaç aydır kendi kendime cebelleşiyorum.
Mağaza görevlisi ben de istiyorum ama cesaretim yok dediğimde sadece kendinden örnekler verdi o da o sırada yeni kapanmış 1 yıl olmuş ve gayet memnun olduğundan bahsetti. Eşim de zaten istiyorsun düşünüyorsun yaşayıp görebilirsin dedi. Ama onun öncesinde ben ileride yapmak istiyorum diye bahsetmiştim. O da bu konuda baya ikna edici bazen de manipüle edici şekilde yaklaştı. Ben de tamam dedim ve yaptım o an.

tamam gördünüz ve mutlu değilsiniz şu an. istiyorsanız açılabilirsiniz. 5 sene sonra yeniden ister kapanırsınız. bunda başkasını bağlayan ya da ilgilendiren bi durum yok.

bence de iyi etmissiniz,
yasamissiniz gormussunuz,
bundan sonra degismek istiyorsaniz degisirsiniz,
ve baska deneyimler yasarsiniz.

Çalışmasam daha kolay olacak sanki çünkü iş yerim öyle bir yer ki; bulunduğum alanda benim dışımda kapalı kimse yok. Ama asıl mesele kendimi güzel bulmuyorum kapalıyken. Sanki daha çirkinleşmiş gibi hissediyorum. Özgüvenimden çalıyormuşum gibi geliyor.

Yanlis anlamayin ama bir hevesle kapanmis gibi olmussunuz. Neden, nicin kapandiginizi bilip ,arastirip bu konularda kitaplar okuyup karar verseydiniz bu tur dusunceler aklinizda olmazdi. Bence bu konularda dini kitaplar okuyun dini bilgisine guvendiginiz biriyle bu konuyu konusun o sekilde acilip acilmamaya karar verin. Başortunun maneviyati cok baska acildiktan sonra bu maneviyata ozlem duyabilirsiniz.

geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum. şeytan sizinle uğraşıyor. sonuçta hepimizde nefs var. ama geçiyor inanın. ayrıca benim de eşimin tarafında tek kapalı benim ama asla gocunmuyorum. ben müslümanım, neden gocunayım ki diyorum. sakın başkalarına bakarak karar vermeyin

bu halinle bile kendini sorguluyorsan acilinca daha cok vicdan azabi çekersin 3.5yil cok uzun süre yeniden hayatinda önemli bi degisiklik yapacaksin. bence açılınca ilk zamanlar rahatlasanda kisa sure sonra yine pişman olacaksın.

Çevremde kuzenlerim de kapandı daha sonra. Maneviyatını biliyorum hissediyorum ve açılmak bu yüzden korkutuyor ama böyle de hiç mutlu hissetmiyorum. Kendim gibi hissetmiyorum. Kapanmadan önce gerekliliğini araştırdım. O konuda bilgi edindim. Ama o sırada dahi korkuyordum ama bir an cesaret gösterip tamam dedim ve kapandım. Çünkü zaman geçse de kendimi hazır hissetmeyeceğimi düşündüm. O gün bugündür mücadele veriyorum.

Benzer bi konu daha var ona da aynı şeyi içinizden gelerek yapmiyorsanız açılın bu şekilde bi anlamı yok bence önce etrafinizdaki insanlara açın bu konuyu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…