• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başıma Durduk Yere Dert Aldım :(

Kardeşimle aram mükemmel değil ama iyi. Yani görüşmemizde sorun yok, bunu sorun eden birisi de yok.

Görüşmek istemiyorum demiyor ama mesela birlikte tatile gidelim dediğim zaman hayır diyor. Onun saçma sapan yalan dolan hikayelerini dinlemek istemiyorum diyor. Haricinde aynı ortama girmekte falan sorun çıkarmıyor.
O zaman sıkıntı yok canım.kimseye Samimi ol diye ısrar edemezsin.hoslanmadigum insanla kusmem ama araya mesafe koyarım.bu bnm en doğal hakkim

Sanmıyorum çünkü arkadaşlarıyla konuşurken falan vergi dilimlerinden vs. bahsediyorlar. Hangi ay vergi dilimine girdiğini, tekrar ne zaman gireceğini vs. anlatıyorlar birbirlerine. Yani sabit olmasa vergi dilimlerini hesaplayamaz.

Ya işte bunu insanlar yanlış anlıyor. Türkiye'nin en büyük 10 şirketinden birisinde yöneticilik yapıyor. Yani herkesin bildiği bir şirket. Haliyle insanlar da bununla ilgili sorular sormak istiyorlar. Ama işte neyse ya offf
Ikramiye alıyorsa mesela hangi aylar aldığını biliyordur onun için hesaplaması çok kolay oluyordur.

Bu yolda devam ederseniz en fazla iki sene veririm bu evliliğe benden söylemesi.
Ayni durumlarda arkadaşım vardı. Eşi yurtdışı bağlantılı bir firmada, iyi bir konumdaydi. Ama adama bakarsan hiç anlaşılmazdi. mütevazı, sakin, kaliteli bir insandı eşi. Tatilini sakinlikle, kitapla, eşiyle yürüyüşte, müzikte geçirmek isteyen bu adami arkadaşım düğünuydu, kinasiydi, aile yazligiydi çanta gibi taşıyıp, o çantasıyla da ovunmeye çalışınca adam sessiz sakin boşandı.
Bu işler böyle böyle başlar adam önce kaçar dağa bayira iki gün siz ve manipülatif ailenizden uzaklasmak için. Evliliğinize odaklanmak için ailelerden uzaklasalim diyince de aman canciger kuzu sarmasi olalım istediğiniz ailenizden uzaklasamadiginizdan incelediği yerden kopar. İki iki dört...

Bu yolda devam ederseniz en fazla iki sene veririm bu evliliğe benden söylemesi.
Ayni durumlarda arkadaşım vardı. Eşi yurtdışı bağlantılı bir firmada, iyi bir konumdaydi. Ama adama bakarsan hiç anlaşılmazdi. mütevazı, sakin, kaliteli bir insandı eşi. Tatilini sakinlikle, kitapla, eşiyle yürüyüşte, müzikte geçirmek isteyen bu adami arkadaşım düğünuydu, kinasiydi, aile yazligiydi çanta gibi taşıyıp, o çantasıyla da ovunmeye çalışınca adam sessiz sakin boşandı.
Bu işler böyle böyle başlar adam önce kaçar dağa bayira iki gün siz ve manipülatif ailenizden uzaklasmak için. Evliliğinize odaklanmak için ailelerden uzaklasalim diyince de aman canciger kuzu sarmasi olalım istediğiniz ailenizden uzaklasamadiginizdan incelediği yerden kopar. İki iki dört...
E haklı adam ne güzel kitabını okuyor işini yapıyor kimseye karışmıyor. Ama eşi ve ailesi onun adına karar vermiş enistesiyle arkadaş olmak ZORUNDA. Ne uğraşacak ben olsam bende uğraşmazdım. Kendi yoluna bakar

Bugün yukarıdaki bahsettiğim konu üzerine duramadım ve yine bu konuyu açtım.

Yüzyüze konuşunca belki daha etkili olur diye işten geldi ve yemeğe oturduğumuzda bu konuyu açtım. Eniştemin ne olursa olsun bacanağı olduğunu ve onunla iyi geçinmesi gerektiğini söyledim.

Bak yemek yiyoruz şuan, sabahta açtın bu konuyu lütfen uzatma dedi. Bende düzgün bir şekilde uzatmadığımı ama rahatsız olduğumu dile getirdim

İlk konuda size adam haklı dedik, dinlemediniz.
Üstüne adama konuyu üstelik "yemek yerken" açtınız,
Adam sizi yemekteyiz konuyu açma diye uyardı, siz devam ettiniz.
Bir de adama bu iyi geçinmenin gereklilik olduğunu söylüyorsunuz.
Bunca insan size bunun gerekli olmadığı yazmış, siz hala ısrarla düşüncenizi eşinize dayatmaya çalışıyorsunuz.
Şu yaptığınız 0-5 yaş arası sendromlu çocukların tutturması gibi.
Adam tavır yaparsa da haklı yani.

Böyle durumlarda eşini savunmayanlara gıcık oluyorum
Benim önceliğim eşimdir, kardeşimin kocası değil.
Sizin neden önceliğiniz enişteniz?
Eşiniz eltinize sizden daha çok kıymet verse yıkarsınız ortalığı
Bu yorum favorim!

Mesela senaryoyu şöyle yazsak: Eşimle bugün kavga ettik. Sürekli eltimden bahsediyor. Elitimle muhabbetim yok, boş konuşan bir insan ama yine de eşim için onlarla bir araya geliyorum. Karakterlerimiz uyuşmasa da , eşimin ailesi sürekli eltime ilgi gösterse de sorun etmiyorum, seviyeli bir şekilde ortama katılıyorum. Ama eşim onunla daha çok samimi olmamı hatta beraber ailecek tatile gitmemizi istiyor. Sürekli ama sürekli bu konuları önüme koyuyor...Bunaldım!!! Eşim niye bunu yapıyor?

Ufak bir dipnot daha olsun. Bu iki günde eşiniz şöyle bir kararla çıkar gelir büyük ihtimalle. Ailenize mesafe koymak. Saygısını bozmaz büyük ihtimalle ama eski samimiyetini de beklemeyin artık. Bir mesajda Silerse tam siler demişsiniz. Eşiniz silmiş artık. Standart insan saygısından öteye birşey hissedemez bundan böyle. Bu saatten sonra annenizin öyle ha! diye eşinizin koluna girebileceğini beklemeyin. Yada ailenizden birinin işinin peşine düşüp canhıraş yardım edecegini.

Bunun mimari sizsiniz. Bir miktarda anneniz. Bundan sonra bari ateşe körükle gitmeyin.

Hala yapsa ne olur,söylese ne olur,gitse ne olur modundasiniz.
Bir skeç vardı, versen ölür müsün,yapsan olür müsün,sizinki de o hesap.

Siz de o zaman kayınvalide ile birlik oturun ne olur,görümceye araba alın ne olur,banka kartinizi eşinize verin ne olur, ölür müsünüz ?

Cidden şaka gibisiniz.Sizin kardeşinizle tatile gitmek istemeniz çok normal. Ama eşinizin de gitmek istememesi çok normal.Neden ille de sizin istediğiniz olsun ? Buna DAYATMA denir.

Merhabalar
sabah bacanaklar arası anlaşmazlık diye konu açmıştım. BURADA

Eşim Bilgisayar mühendisi. İş yerinde sürekli yazılım işleri ve kodlama işleriyle uğraştığı için bazen kafası dolu oluyor. Ama 4 yıllık evliyiz ve bugüne kadar hiç bunu bana yansıtmamıştı. Her zaman anlayışlı, olgun olarak yaklaşmıştı. Bugün yukarıdaki bahsettiğim konu üzerine duramadım ve yine bu konuyu açtım.

Yüzyüze konuşunca belki daha etkili olur diye işten geldi ve yemeğe oturduğumuzda bu konuyu açtım. Eniştemin ne olursa olsun bacanağı olduğunu ve onunla iyi geçinmesi gerektiğini söyledim.

Bak yemek yiyoruz şuan, sabahta açtın bu konuyu lütfen uzatma dedi. Bende düzgün bir şekilde uzatmadığımı ama rahatsız olduğumu dile getirdim. Sürekli bu konuyu dillendiriyorsun diye serzenişe başladı lütfen bu konuda bana ısrar etme. Senin için saygı duyuyorum ama sevmek zorunda değilim ve bu konuyu kapatmak istiyorum dedi. Bunun üzerine bende ailem rahatsız oluyor bu durumdan dedim ve işte olay burada koptu..

Maalesef elindeki kaşığı sert bir şekilde bırakarak, ben sabahtan akşama kadar binlerce kodun içerisinde kendimi kaybediyorum, işimin zorluğunun farkındasın ama bu senin umrunda değil. Varsa yoksa enişten başka bir şey yok. İş yerinde dahi onca işimin arasında arayıp bana enişteni savunuyorsun. Ben 4 yıldır damatlarıyım, bir gün olsun kötü söz etmedim, gönüllerini daima hoş etmek için uğraştım. Benim memnun etmem gereken önce sensin sonra ailen. Enişten umrumda değil, onun da gönlünü hoş edecek değilim. Ailen buna neden takılıyor? Sonuçta ona kızıp sana mı bir şey yapıyorum ya da onunla aynı ortamdayken huzursuzluk mu çıkarıyorum? Nedir sizin bu XXXX kişisi sevdanız ya diyerek sert bir şekilde çıkıştı. Doğum günü olur hepiniz peşinde gezersiniz, aynı ortamda buluşuruz hepiniz peşinde divane olursunuz, bir gün olsun bunları ben sorun etmedim. En iyi damadınız o olsun dedim ses etmedim saygısızlık etmedim. Ama siz meğer benim kararlarıma hiç saygı duymuyor, düşüncelerime önem vermiyormuşsunuz. Sizin istediğiniz illâ benim sert birisi ters birisi olmam mı? Yeter artık ya bi kendinize gelin, dünyada tek damat o değil, sevmiyor olabilirim, konuşmak muhattap olmak istemiyor olabilirim. Kendini beğenmiş bir insanı sevmek zorunda değilim gibisinden konuşmalar devam etti.

Yani evet iş olarak stresli bir işi olduğunu biliyorum. Ama bunca laf edecek kadar üstüne gittiğimi düşünmüyorum.

4 yıldır hiç sesini yükseltmeyen eşim maalesef tüm içinde ne var ne yoksa döktü. Ve sanırım işi düzeltmeye çalışırken tamamen mahvettim. Dertsiz başıma dert açtım.. Eşim çok anlayışlı ve ılımlı bir insandır fakat sildiği şeyi asla tekrar yazmaz. Yani aşırı derece gururu vardır, bir şeyi kazanmak için çok çabalar ama kaybederse ya da karşısındaki insan o çabasına karşılık vermezse anında siler ve asla taviz vermez. Şimdi öyle bir duruma geldi ki konu, maalesef sanırım bu konuyu tamamen sildi..

Nolacak böyle nasıl olacak nereye gidecek bu iş :KK43:
Kusura bakmayın ama çok yorucusunuz. Eşiniz haklı.

Şimdi orman evleri de ne serindir. Sizin ev sıcak mı konu sahibi? Eşinizle h.sonunu baş başa, serin serin, doğanın içinde geçirmek varken şu olduğunuz durumda koltuk üstünde oturuyorsunuz. Ve kendinizi haklı gördüğünuze göre daha da oturacaga benziyorsunuz. Hadi hayırlısı.

Ve daha garibi ne biliyor musunuz? Ben eşimin ne kadar maaş aldığını dahi bilmiyorum. Ne zaman sorsam, evin ihtiyaçlarında bir eksik oluyor mu? Senin ekonomik özgürlüğünde bir kısıtlama oluyor mu? Bunlar olmuyorsa sorun yok diyor geçiştiriyor.
Bi sn adam fazla ketum çıktı. Hatta çocuk adam. 25 yasinda olmasini beklemiodum. Bi B plani falan yok dimi. Seni birakip yurtdisina gitmek gibi :)

Eniştenize takıntılı mısınız?
Eşiniz baştan sona haklı, adamı şişirmişsiniz ne kadar üstüne gittiyseniz.
Siz hala ne olacak böyle bu işin sonu diyorsunuz. Siz aklınızı başınıza alıp, gidin eşinizden özür dileyin.
Yoksa ortada eş filan kalmayacak.

Bankacıyım.

İşte bunu anlatmaya çalışıyorum ona. Bu övünmek değil, belki birisi için azim olur hırs olur. Eşim 25 yaşında müdür pozisyonuna gelmiş. Yani günümüz şartlarında bu yaşta imkansız denebilecek bir şeyi başarmış. Bunu anlatması kadar doğal ne olabilir?

Hadi diyelim ki anlatmak istemiyor olabilir. Sorduklarında dahi geçiştiriyor. Çalışıyoruz işte diyor. Sorduğumda ise, ne yapayım insanlara oturup ne yaptığımı mı anlatayım diyor. Ben kendim için ve senin için çalışıyorum başkasının önemi var mı diyor.

Ve daha garibi ne biliyor musunuz? Ben eşimin ne kadar maaş aldığını dahi bilmiyorum. Ne zaman sorsam, evin ihtiyaçlarında bir eksik oluyor mu? Senin ekonomik özgürlüğünde bir kısıtlama oluyor mu? Bunlar olmuyorsa sorun yok diyor geçiştiriyor.
Bacım ,bu adam kesinlikle sana fazla...kesinlikle...

Şimdi orman evleri de ne serindir. Sizin ev sıcak mı konu sahibi? Eşinizle h.sonunu baş başa, serin serin, doğanın içinde geçirmek varken şu olduğunuz durumda koltuk üstünde oturuyorsunuz. Ve kendinizi haklı gördüğünuze göre daha da oturacaga benziyorsunuz. Hadi hayırlısı.
Viral reklam mi bu ne canim orman evi istedi :D

Hayata bakış açımız aslında aynı. O biraz daha mütevazi bir yaşam sürme taraftarı. Yani nasıl anlatılır böyle pek gösterişte işi yoktur. Mülayim birisidir. İnsanlar için canını verir derecesinde yardımcı olmaya çalışır. Ben ise biraz daha bu konularda gaddarım. Yani çok zorda kalana yardım edilebilir ama herkese edilemez düşüncesindeyim.

Yani bizim içsel olarak hiçbir sorunumuz yok, olmadı da. Bana en ufak bir bağırması, terslemesi olmamıştır. 4 yıldır evliyiz daha 1 gün küs kalmamıştır. Yani ne yazık ki sorunlar enişte konusu açıldıktan sonra çıkmaya başladı.

Aynen tam olarak durum bu. O da aynısını yapıyor. Çıkıyor sigara içiyor, telefonu çıkarıyor haberleri okuyor, çocuk varsa gidip çocuklarla oynuyor. Ama böyle olunca da Yani seni takmıyorum gibi hava geliyor ortama.

ailenizle düne kadar arası iyiymiş herkesin sevdiği bir insanmış hatta o kadar sevilmiş ki kız kardeşiniz rahatsız olmuş. aileniz “seni / sizi takmıyorum” gibi bi hava sezseydi bu kadar içlerine almazlardı herhalde?

burada herkes üstünüze geliyor çünkü gerçekten çok haksızsınız. hani her bir açıklamanız birbirinden felaket. kimse kavga kıyamet olsun demiyor ama eşiniz eniştenizle iyi anlaşmak zorunda de-ğil. sevmek zorunda de-ğil. böyle bi zorlamayı nasıl kendinize hak görebiliyorsunuz ?

Ben onun bu özelliklerini bilerek evlendim. Bu özellikleriyle ilgili de bir sorunum yok. Sadece kız kardeşimin kocası övünüyor diye sevmiyor buna istinaden diyorum o övünüyorsa sende övün diyorum. Anlatmaya çalıştığım bu.

Ya dürüst olun, bunu kim istemez? Kim kardeşiyle tatile gitmek istemez ki? Bende bunu istedim. Tabi ki eşimle de birlikte bir şey yapmak istiyorum, ki onunla da zaten tatile gidiyoruz. 10 gün onunla tatil yapıyoruz, 4-5 gün de kız kardeşlerimle yapmayı istememin neresi suç gerçekten?
Haaaala adam şunu yapsa ne olur bunu yapsa ne olur. Tamam belki bu zamana kadar çok şeyinizi idare etti, bazısını ruhunuz bile duymadı, yapmayınca yeri aranıyor şimdi. Sabrının sınırına gelmiş işte, deniz bitmiş, çok zorlamayın artık. Siz kızkardeşinizle dilediğinizi yapın, ördek ailesi gibi her yere maaile gitmek zorunda değilsiniz. Enişte gibi eltiniz sizin gibi kocanız olsa feryat figanınız gökleri deler, adam yine iyi çıkmıyor çizgisinden.

Allah da böyle sabırlı insanların karşısına sizin gibi insanları çıkarıyo ya gerçekten yazık. Siz kendinize sorun arıyosunuz hayatınız sanırım çok mükemmel ki böyle saçma sapan işlerden uğraş edinip huzur bozuyosunuz. Bi salın insanları ya siz adamın karısısınız karşınızdaki 5 yaşında terbiye ettiğiniz yol yordam öğrettiğiniz çocuğunuz değil.

Bi sn adam fazla ketum çıktı. Hatta çocuk adam. 25 yasinda olmasini beklemiodum. Bi B plani falan yok dimi. Seni birakip yurtdisina gitmek gibi :)
Sanrıım siz eğlence arıyordunuz. Ayrıca eşim 25 yaşında değil, şuan 33 yaşında. Merak etme içten pazarlıklı plancı bir insan değildir.

Back